Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2024

«Το τραύμα και το θαύμα» της Κύπρου στο Δημόσιο Καπνεργοστάσιο

Αθήνα, 8 Οκτωβρίου 2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με δύο αφιερώματα, το πρώτο στην Έκθεση «Κύπρος 1974, η μνήμη είναι η μόνη πατρίδα των ανθρώπων» που συνδιοργανώνουν τα κοινοβούλια Ελλάδας και Κύπρου και το δεύτερο στην ημερίδα «Επιτελικό κράτος και πρακτικές καλής νομοθέτησης», αναρτήθηκε σήμερα στον ιστότοπο του κοινοβουλίου το νέο, 83ο  τεύχος του περιοδικού της Βουλής «Επί του... περιστυλίου!».

Ειδικότερα γίνεται αναλυτική αναφορά στα εγκαίνια, στους στόχους και τα τεκμήρια της Έκθεσης που είναι αφιερωμένη στην τουρκική εισβολή αλλά και την οικονομική ανόρθωση της Κύπρου που φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του Δημόσιου Καπνεργοστάσιου στην οδό Λένορμαν.

Αντίστοιχα στο αφιέρωμα για την ημερίδα που αφορά το Επιτελικό κράτος και τις πρακτικές καλής νομοθέτησης παρουσιάζονται οι εισηγήσεις του πρωθυπουργού,  του Προέδρου της Βουλής, των υπουργών και των άλλων συναρμόδιων πολιτικών στελεχών που αφορούν στην εφαρμογή και τα αποτελέσματα των μεταρρυθμίσεων για την βελτίωση της νομοθεσίας τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας.

Επίσης, υπάρχουν δύο ρεπορτάζ με αφορμή την εκδήλωση που έγινε στην οδό Ρηγίλλης μα αφορμή τα 50 χρόνια από την ίδρυση της ΝΔ, αλλά και την παρουσίαση της έκδοσης «Καραμανλής. Η πολιτική ως δημιουργία», από το Ίδρυμα «Κ. Καραμανλής».

Στον τομέα του Κοινοβουλευτικού έργου οι αναγνώστες μπορούν να διαβάσουν ρεπορτάζ για:

·         Την τελετή Αγιασμού και την εκλογή κοσμητόρων και γραμματέων για την έναρξη της νέας Συνόδου της Κ΄ Κοινοβουλευτικής Περιόδου.

·         Την ενημέρωση του υπουργού Οικονομικών Κ. Χατζηδάκη, για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.

·         Την ψήφιση του νέου νόμου για τις δημόσιες επενδύσεις.

·          Τον νέο νόμο για την προστασία των αγροτικών προϊόντων ονομασίας προέλευσης.

·         Την νέα σύμβαση για την παραχώρηση της Αττικής οδού.

·         Τον διορισμό των νέων μελών του Δ.Σ. της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.

·         Το έργο της Επιθεώρησης Εργασίας σχετικά με την παρακολούθηση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης.

·         Την ενημέρωση της αρμόδιας Επιτροπής από τον Χρ. Σταϊκούρα για το στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης και επενδύσεων του ελληνικού σιδηροδρόμου.

·         Τη δημιουργία σχολείων δεύτερης ευκαιρίας στις φυλακές.

Στην ενότητα της Κοινοβουλευτικής Διπλωματίας κυριαρχεί το ρεπορτάζ για επίσκεψη αντιπροσωπείας της ΔΣΟ στο Βατικανό.

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης