Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2024

Μέση Ανατολή: Ο Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι εξουδετέρωσε και τον διάδοχο του Νασράλα

  

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του επιβεβαίωσε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις κατάφεραν να εξουδετερώσουν τον διάδοχο του δολοφονηθέντος ηγέτη της Χεζμπολάχ, Σαγιέντ Χασάν Νασράλ.

«Το Ισραήλ απέκλεισε τον αντικαταστάτη του Νασράλ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ενώ απευθυνόμενος στους πολίτες του Λιβάνου, είπε ότι «μια συμμορία τυράννων και τρομοκρατών» κατέστρεψε τη χώρα τους με το «χάος» και τον «πόλεμο» να ακολουθεί.

Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu has released a Message to the Residents of Lebanon, calling for them to Rise-Up against Hezbollah and take back their Country, with him stating, “I say to you, Citizens of Lebanon: Free your Country from Hezbollah so that this War can… pic.twitter.com/1s2aYIExA4— OSINTdefender (@sentdefender) October 8, 2024

Παράλληλα, τα ισραηλινά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ συγκάλεσε έκτακτο

υπουργικό συμβούλιο όπου πρόκειται να ληφθούν κρίσιμες αποφάσεις για τον τρόπο και το χρόνο με τον οποίο το Τελ Αβίβ θα απαντήσει στο Ιράν. 

Μία εβδομάδα μετά την επίθεση, δεύτερη μέσα σε πέντε μήνες, από την Τεχεράνη ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου φαίνεται πως έχει στα χέρια του όλα τα στοιχεία προκειμένου να δώσει τις εντολές για την ισραηλινή απάντηση η οποία όπως όλα δείχνουν δεν θα είναι «μετρημένη» αλλά αυστηρή.

Από χθές το βράδυ υπάρχουν πληροφορίες – τις οποίες δεν διαψεύδει ο στρατός της χώρας – πως συγκεκριμένες μοίρες της πολεμικές αεροπορίας έχουν ήδη λάβει οδηγίες και πως τα μαχητικά του Ισραήλ είναι έτοιμα να απογειωθούν.

Να σημειωθεί ότι οι πιέσεις προς τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση είναι μεγάλες προκειμένου να αγνοηθούν οι παραινέσεις των ΗΠΑ και να πληγεί το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, ενώ την ίδια στιγμή οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν δημοσιοποίησαν βίντεο με τη μετακίνηση πυραυλικών συστημάτων προκειμένου να ενισχυθεί η αεράμυνα ειδικά κοντά σε κρίσιμες υποδομές.