Δευτέρα 23 Μαΐου 2022

Πώς ο Δένδιας έκοψε τον βήχα στην Αλβανίδα ΥΠΕΞ που έθεσε ζήτημα Τσάμηδων

 https://eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2022/05/dendias-xhaka.jpg 

Στην Αλβανία βρέθηκε σήμερα, Δευτέρα 23 Μαΐου, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο οποίος είχε συναντήσεις με την Αλβανίδα ομόλογό του Όλτα Τζάκα, τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο και τον πρωθυπουργό της γειτονικής χώρας Έντι Ράμα.

Επιπλέον, ο Νίκος Δένδιας είχε επαφές και με εκπροσώπους της ελληνικής μειονότητας, όπως τον Φρέντη Μπελέρη, Πρόεδρο του Παραρτήματος της Ομόνοιας στη Χειμάρρα, ο οποίος τον ενημέρωσε για τα ζητήματα που απασχολούν την Ελληνική Εθνική Μειονότητα στην Αλβανία.

Ο Ερμής και τα Χελυδορέα Όρη

 Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία. https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhXc7aosPziW6PDz9Lp__uaPua-KFu7aWqg-Un591J4I-0c49J779Z4szMaSssErPzBIt037DAFH5_RF4eol5aCopHxuXFhPOvwuifbT13XcL_nmj4fdmOmlBEHoLIj2P0brurSNHZyg6-s/s1600/untitled.jpg?fbclid=IwAR397uVNYQw2XSpPuBcSUsSymjaApzefUv-TOHRoBeRiwQ40WSMRlwsgIQQ

Δεν υπάρχει πέτρα στην Ελλάδα, που να μην κατέχει μια θέση στη συναρπαστική μυθολογία της. Πάνω από τα χωριά Κούτος (Χελυδόρι ) , Ζάχολη και Πύργος δεσπόζει το Μαύρο όρος ο κοινός Μαυριόρος που δεν είναι άλλος από τα Χελυδορέα Όρη των αρχαίων Ελλήνων. Έχει υψόμετρο 1757 μ. ενώ κατά την αρχαιότητα αποτελούσε «τριεθνές» σημείο ανάμεσα στην τότε Αχαΐα , την Σικυωνία και την Αρκαδία που τότε περιελάμβανε και την περιοχή του Φενεού.
Τα Χελυδορέα όρη σχετίζονται με τη μυθολογία με τον θεό Ερμή και την Ιώ.

Επιστημονικό Συνέδριο: “Η Κορινθία στην Επανάσταση του 1821”

 

Επιστημονικό συνέδριο για το ρόλο της Κορινθίας στην Επανάσταση του 1821, οργανώνει ο δήμος Κορινθίων και η Εταιρεία των Κορίνθιων Συγγραφέων, το τριήμερο 27 με 29 Μαΐου, στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου.

Θα γίνουν έξι επιστημονικές συνεδρίες και θα μετέχουν είκοσι πέντε ερευνητές – καθηγητές Πανεπιστημίων. Θα εκπροσωπηθούν οκτώ πανεπιστήμια της χώρας και η εταιρεία Κορίνθιων συγγραφέων,με εννέα μέλη της.

Κεντρική Επιτροπή ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Πρώτος σε σταυρούς ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, ποιοι ακολουθούν

 Κεντρική Επιτροπή ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Πρώτος σε σταυρούς ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, ποιοι ακολουθούν 

Αργά το απόγευμα οριστικοποιήθηκε η τελική σταυροδοσία για την ανάδειξη των μελών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Η σύνθεση της νέας Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής θα ανακοινωθεί από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή. Σύμφωνα με την τελική κατάταξη, σε ψήφους πρώτευσε ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, στενός συνεργάτης του Νίκου Ανδρουλάκη, που πρόκειται να εκλεγεί νέος γραμματέας από την Κ.Π.Ε στην πρώτη συνεδρίση της τις επόμενες μέρες. Δεύτερος εξελέγη, ο μέχρι τώρα γραμματέας του κόμματος, Μανώλης Χριστοδουλάκης και τρίτος ο έτερος συνεργάτης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Στέφανος Ξεκαλάκης.

Οι 30 πρώτοι με τους αντίστοιχους σταυρούς είναι:

Μητσοτάκης για αξιολόγηση Κομισιόν: Οι κοινές προσπάθειες πολιτών και Πολιτείας αποδίδουν

 Μητσοτάκης για αξιολόγηση Κομισιόν: Οι κοινές προσπάθειες πολιτών και Πολιτείας αποδίδουν 

Βήμα προόδου για τη χώρα χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη 10η συνεχή θετική αξιολόγηση από την Κομισιόν, στο διάστημα διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η εξέλιξη αυτή «ανοίγει τον δρόμο για την έξοδο από το καθεστώς Ενισχυμένης Εποπτείας».

Συγκεκριμένα, αναφέρει:

Τεράστιες καταστροφές στο ΟΑΚΑ μετά τα επεισόδια στον Τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος από οπαδούς του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ

 

Η διοίκηση του ΟΑΚΑ εξέδωσε ανακοίνωση, καταγράφοντας τις τεράστιες φθορές εντός του ποδοσφαιρικού Σταδίου, όσο και στον περιβάλλοντα χώρο από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο.

Παράλληλα, η διοίκηση του ΟΑΚΑ εξαπέλυσε επίθεση στην ΕΠΟ, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι είναι υπεύθυνη για την αποτυχημένη διοργάνωση του τελικού του Κυπέλλου.

Η ανακοίνωση της διοίκησης του ΟΑΚΑ

ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ: Εβδομαδιαίες Προτάσεις 23/5-29/5 2022

  

Γκρεμισμένη Πόλη

Δευτέρα, 23/5 στις 23:00 
  
Ντοκιμαντέρ του Ντζάο Τσι (2011). Όταν ένας σεισμός έπληξε την Μπεϊτσουάν στις 12 Μαΐου του 2008, η ο­ρεινή αυτή πόλη της Κίνας καταστράφηκε ολοσχερώς και είκοσι χιλιάδες άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο. Η «Γκρεμισμένη Πόλη» εστιάζει στις ζωές τριών επιζώ­ντων του φονικού σεισμού και παρουσιάζει την προσπά­θειά τους να σταθούν και πάλι στα πόδια τους.      

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Στα ύψη οι κρατήσεις Αirbnb – Πού υπάρχουν ακόμη ευκαιρίες [πίνακες]

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Στα ύψη οι κρατήσεις Αirbnb – Πού υπάρχουν ακόμη ευκαιρίες [πίνακες] 

 Ακόμα ένα τριήμερο το 2022, ακόμα μία ευκαιρία για ολιγοήμερη απόδραση από την καθημερινότητα. Μία ευκαιρία που φαίνεται ότι οι Ελληνες δεν αφήνουν να πάει χαμένη, και οι προκρατήσεις είναι ήδη σε υψηλά επίπεδα (Παρασκευή 10 Ιουνίου-Δευτέρα 13 Ιουνίου).

Αν και αυτό το τριήμερο δεν έχει τις «επιδόσεις» του Πάσχα ή της Πρωτομαγιάς, οι ειδικοί αναμένουν νέο ρεκόρ τριετίας.

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας στην Πελοπόννησο - Σήμερα 167 νέα κρούσματα ( 26 στην Κορινθία, 26 στην Μεσσηνία, 55 στην Αχαΐα.)

Αύξηση  κρουσμάτων κορωνοϊού ,  σε σχέση με χθες (+ 1) καταγράφηκε  το τελευταίο 24ωρο,  στην Πελοπόννησο. Συνολικά  παρατηρήθηκαν 167 νέες μολύνσεις ,  εκ των οποίων  τρεις περιοχές  (Κορινθία, Μεσσηνία και Αχαΐα ) καταγράφουν  σήμερα σχεδόν διπλάσιο αριθμό  νέων κρουσμάτων (107) σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές (60).  

  Συγκεκριμένα: