Δευτέρα 23 Μαΐου 2022

ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ: Εβδομαδιαίες Προτάσεις 23/5-29/5 2022

  

Γκρεμισμένη Πόλη

Δευτέρα, 23/5 στις 23:00 
  
Ντοκιμαντέρ του Ντζάο Τσι (2011). Όταν ένας σεισμός έπληξε την Μπεϊτσουάν στις 12 Μαΐου του 2008, η ο­ρεινή αυτή πόλη της Κίνας καταστράφηκε ολοσχερώς και είκοσι χιλιάδες άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο. Η «Γκρεμισμένη Πόλη» εστιάζει στις ζωές τριών επιζώ­ντων του φονικού σεισμού και παρουσιάζει την προσπά­θειά τους να σταθούν και πάλι στα πόδια τους.                                                 

Νουβέλ Βάγκ

Τρίτη, 24/5 στις 23:00








Ένα ντοκιμαντέρ για το Γαλλικό Νέο Κύμα (Νουβέλ Βαγκ), ένα κινηματογραφικό κίνημα, το οποίο εκδηλώ­θηκε τη δεκαετία του 1960 στη Γαλλία, φέρνοντας την επανάσταση στην Έβδομη Τέχνη, καθιερώνοντας διά­φορες ριζοσπαστικές τεχνικές και σφραγίζοντας την
εξέλιξη του παγκόσμιου κινηματογράφου.













Το Πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέι  Τετάρτη, 25/5 στις 24:00




Ταινία σε σκηνοθεσία του Μάσιμο Νταλαμάνο με τους Χέλμουτ Μπέργκερ, Ρίτσαρντ Τοντ, Χέρμπερτ Λομ, Μαρία Ρομ (Αγγλία, Ιταλία, Δ. Γερμανία - 1970 ). Βα­σισμένη στο βιβλίο του Όσκαρ Ουάιλντ, η ταινία είναι μια απεικόνιση του εγωιστή και διεφθαρμένου Ντό­ριαν Γκρέι, που καταφέρνει να διατηρεί τη νεανική του ομορφιά. Όμως ένα πορτρέτο του γερνά σταδιακά, α­ποκαλύπτοντας την εσωτερική του ασχήμια.









Τι Λέει ο Νόμος

Πέμπτη, 26/5 στις 23:00








Η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στο επίκεντρο της εκπομπής «Τι Λέει ο Νόμος» με την Αλεξία Κου­λούρη. Συζήτηση για  τα «Κίνητρα ανάπτυξης επιχει­ρήσεων, μέσω συνεργασιών και εταιρικών μετασχη­ματισμών», με φόντο το Παγκόσμιο Οικονομικό Φό­ρουμ στο Νταβός και το Eurogroup.










Οθέλος

Παρασκευή, 27/5 στις 22:00







Αμερικανική ταινία, σε σκηνοθεσία του Όρσον Γου­έλς με τους: Μάικλ Μακ Λιαμουάρ, Όρσον Γου­έλς, Σούζαν Κλουτιέ, Ρόμπερτ Κοτ, Μάικλ Λόρενς (1952). Καθώς μια νεκρική πομπή μεταφέρει τον Οθέ­λο και τη Δυσδαιμόνα στην τελευταία τους κατοικία, ο καταδικασμένος σε θάνατο Ιάγος θυμάται το χρονικό της όλης τραγωδίας. Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ των Καννών.









Μικρά Μαθήματα για Έναν Μεγάλον Κόσμο

Σάββατο, 28/5 στις 18:00








Εκπομπή με την Καθηγήτρια Ιστορίας Μαρία Ευθυμί­ου, που προσεγγίζει κομβικά σημεία της παγκόσμιας ιστορίας και αποσκοπεί στο να κατανοήσουμε εξελίξεις, που επηρεάζουν έως σήμερα την ανθρώπινη μοίρα.









Σε Προσκυνώ Γλώσσα

Σάββατο, 28/5 στις 19:00








Ο Καθηγητής Γλωσσολογίας και πρώην Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθη­νών Γεώργιος Μπαμπινιώτης συνομιλεί με τη δημο­σιογράφο και κλασική φιλόλογο Βίκυ Φλέσσα για θέ­ματα που άπτονται της γλωσσικής παιδείας και της σχέσεώς μας με την ελληνική γλώσσα.










Μια Ταινία, Μια Εποχή: Το Κουρδιστό Πορτοκάλι

Σάββατο, 28/5 στις 21:00







Μια σειρά ντοκιμαντέρ που φέρνει στο φως τα μυστικά της δημιουργίας, αλλά και το ιστορικό και κοινωνικό πλαίσιο σημαντικών κινηματογραφικών ταινιών. Ο Στάνλεϊ Κιούμπρικ σκηνοθέτησε το «Κουρδιστό Πορ­τοκάλι» το 1971. Η ταινία απηχεί το φόβο της αγγλικής κοινωνίας της εποχής από τον πόλεμο στο Βιετνάμ και την εξάπλωση των συμμοριών, καθώς και τη διαμάχη γύρω από τις πρακτικές της ψυχιατρικής. Σε αισθητικό επίπεδο, το έργο ενσωματώνει τις τάσεις της εποχής με μια μίξη κιτς και ψυχεδελικής ποπ αρτ, καθώς και με τη μουσική των πρώτων ηλεκτρονικών συνθεσάιζερ.










Πλατεία Αμερικής

Σάββατο, 28/5 στις 23:00







Ελληνική ταινία, σε σκηνοθεσία του  Γιάννη Σακαρί­δη  με τους: Γιάννη Στάνκογλου, Μάκη Παπαδημητρί­ου, Θέμιδα Μπαζάκα, Βασίλη Κουκαλάνι (2016). Με φόντο την πολύβουη Πλατεία Αμερικής, τέσσερις δια­φορετικοί άνθρωποι συναντιούνται και η πορεία του ενός καθορίζεται από τον άλλο.









Μικροί Λύκοι

Κυριακή, 29/5 στις 17:30







Νεανική ταινία σε σκηνοθεσία Σαμουέλ Κίσι (Μεξικό, 2019). Δυο μικρά αδερφάκια, ο Max και ο Leo, έχουν μόλις περάσει, μαζί με τη μητέρα τους Lu­cia, τα σύνορα από το Μεξικό προς τις ΗΠΑ, σε ανα­ζήτηση μιας καλύτερης ζωής. Δεν τους είναι, όμως, καθόλου εύκολο να στεριώσουν στη νέα τους πατρίδα. Όσο περιμένουν τη Lucia να επιστρέψει απ’ τη δου­λειά, τα παιδιά κατασκευάζουν με τις ζωγραφιές τους ένα φανταστικό σύμπαν και σκέφτονται την υπόσχεση της μαμάς τους ότι θα πάνε στη Ντίσνεϋλαντ, στη δι­κή τους Γη της Επαγγελίας.


Για το πλήρες κοινοβουλευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, επισκεφθείτε την παρακάτω διεύθυνση:

http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Vouli-Tileorasi/ programma/

 

Επικοινωνία

e-mail: tv-epikoinonia@parliament.gr

Τηλ: 210-3735035

 

Προτεραιότητα του καναλιού είναι η μετάδοση των κοινοβουλευτικών συνεδριάσεων. Επειδή η διάρκειά τους δεν μπορεί να προϋπολογιστεί με ακρίβεια, είναι πιθανόν να συμβαίνουν απροειδοποίητες αλλαγές στο τηλεοπτικό πρόγραμμα.
 

Βουλή Τηλεόραση- Επικοινωνία