Κυριακή 8 Αυγούστου 2021

"Πύρινος εφιάλτης" σε Ηλεία και Αρκαδία: Μεγάλες αναζωπυρώσεις σε Νεμούτα και Γορτυνία - Στην Τρίπολη φτάνουν οι καπνοί

 Φωτια Ηλεία  

Μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν πυροσβέστες και κάτοικοι στην Ηλεία και την Αρκαδία. Τα δύο μεγαλύτερα μέτωπα που απασχολούν τους αξιωματικούς της πυροσβεστικής είναι στη Νεμούτα στην Ηλεία και την Γορτυνία στην Αρκαδία, λόγω των διαδοχικών αναζωπυρώσεων. Σύμφωνα με το dete.gr οι πυροσβεστικες δυνάμεις προσπαθούν να περιορίσουν τις αναζωπυρώσεις ενώ εθελοντές με σκαπτικά μηχανήματα προσπαθούν να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες.

Ανεξέλεγκτη παραμένει για δεύτερη συνεχή ημέρα η μεγάλη πυρκαγιά στη Γορτυνία Αρκαδίας. Οι φλόγες πλησιάζουν απειλητικά τους πρώτους

Φωτιά στην Ηλεία: Έρευνες για επίδοξο εμπρηστή στη Λαμπεία

 Φωτιά στην Ηλεία: Έρευνες για επίδοξο εμπρηστή στη Λαμπεία 

Αρκετές είναι οι συλλήψεις και οι προσαγωγές υπόπτων για εμπρησμό σε όλη την Ελλάδα. Αυτή τη φορά στόχος εμπρηστών φαίνεται πως έγινε η Λαμπεία του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας στην Ηλεία. Σύμφωνα με το ilialive, οι αρχές αναζητούν ένα κόκκινο αυτοκίνητο.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα κάτοικοι στα Τριπόταμα είδαν ένα κόκκινο φορτηγό και αμέσως μετά στο σημείο που είχε σταματήσει ξέσπασε φωτιά στην άκρη του δρόμου. Πρόκειται για μια κατάφυτη περιοχή που βρίσκεται μακριά από το μεγάλο μέτωπο της φωτιάς στην Ηλεία.

Πηγή: patrisnews.gr, ilialive.gr

Ηλεία: Σιγοκαίει η φωτιά σε Δούκα και Λάσδικα – Αντιμετωπίστηκαν οι αναζωπυρώσεις

 Ηλεία: Σιγοκαίει η φωτιά σε Δούκα και Λάσδικα – Αντιμετωπίστηκαν οι αναζωπυρώσεις 

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετώπισαν με αποτελεσματικότητα τις αναζωπυρώσεις τουλάχιστον στην περιοχή Βίλλια. Αυτό αναφέρει σε δήλωση του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος,

Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Μάγκες μέχρι τέλους οι ασημένιοι πολίστες μας – «Δωρίζουμε το μισό πριμ του Μαρινάκη στους πυρόπληκτους»

 Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Μάγκες μέχρι τέλους οι ασημένιοι πολίστες μας – «Δωρίζουμε το μισό πριμ του Μαρινάκη στους πυρόπληκτους» 

Αυτοί ναι είναι οι πραγματικοί μάγκες. Μάγκες με όλη τη σημασία της λέξης οι παίκτες της Εθνικής Ομάδας Πόλο που κατάκτησε τη δεύτερη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ο αρχηγός της εθνικής πόλο, Γιάννης Φουντούλης, ανακοίνωσε πως οι Έλληνες διεθνείς αποφάσισαν να δωρίσουν το μισό ποσό του πριμ από τον Βαγγέλη Μαρινάκη -για την επιτυχία τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο- στους πυρόπληκτους.

Η έκτακτη ενημέρωση του Νίκου Χαρδαλιά για τις φωτιές – Παρατείνεται η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου – Ζούμε μία πρωτόγνωρη κατάσταση

 Χαρδαλιάς Νίκος Χαρδαλιάς 

Δυο φορές την ημέρα ενημερώνει, πλέον, ο Νίκος Χαρδαλιάς για τα τελευταία δεδομένα γύρω από τις φωτιές που «πολιορκούν» τη χώρα μας τις τελευταίες ημέρες. 

Ο Νίκς Χαρδαλιάς ξεκίνησε μιλώντας για τον τραυματισμό του Έλληνα πυροσβέστη το πρωί της Κυριακής, 08.08.2021, στην Πάρνηθα, αλλά και για την πτώση του αεροσκάφους πετζετέλ που σημειώθηκε στην Ζάκυνθο, με τον πιλότο και πατέρα δύο παιδιών να είναι ευτυχώς καλά στην υγεία του.

Συνεχίζουμε καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια, θέλω να ευχαριστήσω όλα τα

Κωνσταντίνος Μίχαλος: Η κίνηση ανθρωπιάς της οικογένειάς του για την κηδεία

 Κωνσταντίνος Μίχαλος 

Η κηδεία του συμπατριώτη μας , προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνου Μίχαλου, θα γίνει την Δευτέρα 9 Αυγούστου 2021 στο Α΄ Νεκροταφείου Αθήνας. O Κωνσταντίνος Μίχαλος πέθανε από ανακοπή καρδιάς, σε ηλικία 61 ετών, στο εργοστάσιό του που ήταν στην περίμετρο των πυρκαγιών της Β. Αττικής.

Επιθυμία της οικογένειας του Κωνσταντίνου Μίχαλου είναι, αντί στεφάνων, να κατατεθεί χρηματικό ποσό στην Κιβωτό του Κόσμου ΙΒΑΝ GR3702601780000870100872073 (Eurobank) και στο Χαμόγελο του Παιδιού IBAN GR3301722330005233003309251 (Τράπεζα Πειραιώς).

Αυτό έγινε γνωστό από την οικογένεια του εκλιπόντος προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Κωνσταντίνου Μίχαλου, και υπενθυμίζεται ότι η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί τη Δευτέρα 9 Αυγούστου 2021 και ώρα 13:00 στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

 

Ο Α. Ο. Ζευγολατιού στην Β΄ κατηγορία Κορινθίας - Ανακοίνωση Επιτροπής.

 

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "ΣΤΗΝ B> ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 0 AOZ ΙΣΤΟΡΙΑ Î ΟΜΑΔΑ ΗΠΟΛΗ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ 1969 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ" 

Α.Ο. Ζευγολατιού Κανονιέρηδες 


⚽️ Πρόεδρος: Γιάννης Παπαδημητρίου
⚽️ Προπονητής: Πάρις Σπυρόπουλος
⚽️ Γυμναστής: Παναγιώτης Αργυρόπουλος
⚽️ Γενικός Αρχηγός: Κώστας Αυγέρης
Μετά την αποχώρηση του κ.Θανάση Μανάβη, από την διοίκηση και την προεδρεία του Α.Ο.Ζευγολατιού, δυστυχώς δεν υπήρξε κανένα ενδιαφέρον για την ανάληψη της διοίκησης της αγαπημένης μας ομάδας.
Έτσι μη θέλοντας να μείνει χωρίς ομάδα το χωριό μας , συστάθηκε μία
επιτροπή την οποία απαρτίζουν οι:

Κατέπεσε πυροσβεστικό αεροπλάνο στην Ζάκυνθο

 Κατέπεσε πυροσβεστικό αεροπλάνο στην Ζάκυνθο  

Μια έκτακτη είδηση έγινε γνωστή το απόγευμα της Κυριακής, 08.08.2021, καθώς κατέπεσε ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος Πετζετέλ στην Ζάκυνθο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 35χρονος πιλότος φέρεται να είναι ευτυχώς καλά στην υγεία του, ενώ υπάρχουν αναφορές πως επιχειρήθηκε να γίνει αναγκαστική προσγείωση λόγω τεχνικού προβλήματος.

Το αεροσκάφος είχε φύγει από την Κεφαλονιά στην Ζάκυνθο για να επιχειρήσεις στις φωτιές.


Ολυμπιακοί Αγώνες – Έσβησε η Ολυμπιακή Φλόγα – Σκυτάλη στο Παρίσι

   Ολυμπιακοί Αγώνες – Έσβησε η Ολυμπιακή Φλόγα – Σκυτάλη στο Παρίσι   

Έπεσε η αυλαία των 32ων Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων. Με μια όμορφη και λιτή τελετή ολοκληρώθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο 2020 έσβησε και επίσημα η φλόγα που έκαιγε για 17 μέρες.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο θα μείνουν σίγουρα στους περισσότερους αξέχαστοι, όχι τόσο για το αγωνιστικό μέρος αλλά γιατί εξαιτίας της πανδημίας του κοροναϊού μετατέθηκαν, μια χρονιά αργότερα.

Φωτιά στην Εύβοια: Δραματικές ώρες στο Πευκί – Καίγονται σπίτια

 Φωτιά στην Εύβοια: Δραματικές ώρες στο Πευκί – Οι φλόγες καίνε το χωριό από τρεις πλευρές 

Οι φλόγες έχουν περικυκλώσει το Πευκί και με μεγάλη ορμή καίνε τα πρώτα σπίτια.

Κάτοικοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να προστατεύσουν τις περιουσίες τους. Με τα χέρια, με λάστιχα, ακόμα και με πυροσβεστήρες. Μάταια όμως… Η φωτιά δείχνει ανίκητη. Μαίνεται ανεξέλεγκτη και καίει τα πάντα στο διάβα της. Καίγονται σπίτια στην Γερακιού και στο Πευκί, με τις εικόνες να είναι σοκαριστικές. Οι  φλόγες 

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα στην Πελοπόννησο . /173 νέα κρούσματα σήμερα ( 34 στην Κορινθία - 31 στην Μεσσηνία - 62 στην Αχαΐα.)

 

Μεγάλη μείωση (σε σχέση με χθες)  κρουσμάτων κορωνοϊού ( - 104), καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο,  στην Πελοπόννησο. Σημειώνεται ότι κάθε Κυριακή ανακοινώνεται μειωμένος αριθμός κρουσμάτων, αφού για τα αποτελέσματα των τεστ που διενεργήθηκαν το Σάββατο, όπου τα διαγνωστικά κέντρα υπολειτουργούν. Συνολικά παρατηρήθηκαν 173 νέες μολύνσεις, εκ των οποίων  62 στην Αχαΐα, 34 στην Κορινθία, 31 στην Μεσσηνία, 11 στην Αργολίδα, 7 στην Αρκαδία, 11 στην Ηλεία και 17 στη Λακωνία.

Εκατό (100) νέα κρούσματα  κατεγράφησαν στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, εκ των οποίων 34 νέες μολύνσεις παρατηρήθηκαν στην Π. Ε. Κορινθίας , 31 στην Π. Ε. Μεσσηνίας και οι υπόλοιπες 35 αναφέρθηκαν στις Π. Ε. Αργολίδας (11), Αρκαδίας (7) και Λακωνίας (17).

Επίσης άλλα 73 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στις Π. Ε. Αχαΐας (62) και Ηλείας (11).   

Σήμερα  8/ 8 / 21 κατεγράφησαν, συνολικά 173 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 31.731 ( 14.626 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου)

Σήμερα Κυριακή  8 / 8 /21 ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (62),  Μεσσηνίας  (31 ) ,  Κορινθίας (34), Ηλείας (11), Αργολίδας (11), Αρκαδίας (7) και Λακωνίας (17)

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα:

Π.Ε. Αχαΐας                13.867

Π.Ε. Κορινθίας             5.420

Π.Ε. Ηλείας                  3.320

Π.Ε. Αργολίδας            2.920

Π.Ε. Μεσσηνίας          2.688

Π.Ε. Αρκαδίας             2.509

Π.Ε. Λακωνίας            1.282