Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Γιατί επιλέχτηκε η Ελλάδα;

Διαβάστε το άρθρο για τον Μασόνο που μίλησε για το σχέδιο «Ελληνική κρίση» όπως ακριβώς δημοσιεύτηκε στο NewsNow:

H μυστική “λύση” των Rothschild για το ελληνικό “πρόβλημα”.
Δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στις 18 Μαΐου 2008

Η Ελλάδα επιλέχτηκε για να παίξει το ρόλο του κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε πτώχευση, προκειμένου να «δημιουργήσει» το μεγάλο πρόβλημα για το οποίο η Ευρωπαϊκή Ένωση πρόκειται να «βρει» τη «λύση» σύντομα.

από τον Jean d’Eau, Βουδαπέστη (Henrymakow.com) / μετ. ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Ένας φίλος μου που είναι τώρα ένα απογοητευμένο υψηλόβαθμο μέλος της Εβραϊκής Μασονίας στη Βουδαπέστη μου είπε τι έρχεται όσον αφορά την ελληνική κρίση.

Η Ελλάδα επιλέχτηκε για να παίξει το ρόλο του κράτους μέλους σε πτώχευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να «δημιουργήσει» το μεγάλο πρόβλημα για το οποίο η Ευρωπαϊκή Ένωση πρόκειται να «βρει» τη «λύση» σύντομα.

Η Ελλάδα επιλέχθηκε επειδή συμβολίζει την Ευρώπη (κανείς στην Ευρώπη δεν νοιάζεται για χώρες όπως η Ουγγαρία ή η Εσθονία) και επειδή η οικονομία της ήταν σχετικά εύκολο να καταστραφεί, αφού παραιτήθηκε από το δικό της νόμισμα.

Οι ευρωπαίοι «ελίτ» χρησιμοποιούν την Ελλάδα για να πείσουν τις χειραγωγούμενες μάζες, (‘sheeple’ = άνθρωποι – πρόβατα) ότι αν το ελληνικό πρόβλημα δεν λυθεί, η Νότια Ευρώπη θα χρεοκοπήσει, κάτι που θα προκαλέσει την κατάρρευση ολόκληρου του ευρωπαϊκού χρηματοπιστωτικού συστήματος και κατά συνέπεια την πτώχευση του συνόλου της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Το «πρόβλημα» είναι ότι η λεγόμενη Ευρωζώνη (όπου το νόμισμα του ευρώ αντικατέστησε τα εθνικά νομίσματα) είναι καταδικασμένη να καταρρεύσει από τότε που τα ευρωπαϊκά κράτη του Νότου (καθώς και αυτά της Ανατολικής Ευρώπης) δεν μπορούν να στηρίξουν την οικονομία τους, εφόσον δεν μπορούν να υποτιμήσουν το δικό τους νόμισμα, προκειμένου να ενισχύσουν τις εξαγωγές και τον τουρισμό (που τώρα καταπίνονται από το ευρώ.)

Εδώ είναι που οι διεφθαρμένοι πολιτικοί της παγκοσμιοποίησης έπαιξαν τον ρόλο τους στην αποδυνάμωση της δικής τους οικονομίας με κάθε τρόπο, αλλά η σημερινή «παγκόσμια ύφεση» που προκλήθηκε από τους Χαζάρους διεθνείς τραπεζίτες ήταν το κύριο μέρος του σχεδίου να φέρει τις νότιες και τις ανατολικές ευρωπαϊκές οικονομίες σε ένα οριακό σημείο, όπως και να εξασθενήσει την αμερικανική οικονομία και να φέρει την κατάρρευση της κινεζικής, της ινδικής και της ρωσικής οικονομίας.

Η «μόνη λύση» σύντομα πρόκειται να προταθεί σύντομα από την ΕΕ είναι να καταστείλει τις εθνικές φορολογικές και δημοσιονομικές πολιτικές στην Ευρώπη και να τεθεί ένας κεντρικός ευρωπαϊκός προϋπολογισμός. Όλα τα ευρωπαϊκά κράτη θα πρέπει να στείλουν το μεγαλύτερο μέρος από τα χρήματα των φορολογουμένων τους σε μια κεντρική ευρωπαϊκή κυβέρνηση ενώ και οι εθνικοί προϋπολογισμοί θα πρέπει να καθορίζονται από αυτήν την κεντρική κυβέρνηση.

Πρόκειται να είναι λίγο πιο περίπλοκο, αλλά αυτό θα σημαίνει ότι οι ευρωπαϊκές εθνικές κυβερνήσεις θα πάψουν να υπάρχουν. Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ήδη ανακοινώσει την «απαραίτητη» δημιουργία ενός μεγάλου ευρωπαϊκού στρατού για να ταιριάζει με την κυρίαρχη στρατιωτική δύναμη των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ.

Όπως ήδη γνωρίζετε, οι διεθνείς τραπεζίτες είναι πράγματι κυρίως ευρωπαίοι τραπεζίτες (Rothschild και λοιποί.) Και αυτοί είναι οι πραγματικοί εγκέφαλοι πίσω από την ανθρωπογενή παγκόσμια ύφεση (όπως ακριβώς είναι πίσω από την απάτη της «υπερθέρμανσης του πλανήτη».)

Έτσι, η ευρωπαϊκή «ελίτ» είναι τώρα στο δρόμο για να γίνει πιο ισχυρή από τη παραδοσιακή αμερικάνικη «ελίτ». Το μόνο που χρειάζεται είναι να καταστεί η Ευρωπαϊκή Ένωση ένα πραγματικό υπερκράτος (κεντρική φορολογία και δημοσιονομική πολιτική) με ένα πραγματικό σούπερ στρατό (τον επερχόμενο ευρωπαϊκό στρατό). Στη συνέχεια, οι Αμερικάνοι «ελίτ» θα αναγκαστούν να συγχωνεύσουν τις ΗΠΑ στην ΕΕ και όχι το αντίθετο, όπως θα ήθελαν.

Η προκύπτουσα «Ένωση» (αυτή είναι η προβλεπόμενη ονομασία) θα είναι μια αυτοκρατορία που θα διοικείται από τις δυνάμεις του χρήματος των οποίων οι πρόγονοι κυβέρνησαν την χαζαρική αυτοκρατορία εκείνη την εποχή. Αν κάποιος εξακολουθεί να πιστεύει ότι τα «Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών» είναι πλαστά, ας περιμένει έως ότου το σχέδιο εκπληρωθεί και θα ξυπνήσει σε ένα κόσμο των «Σοφών της Σιών». Εκτός βέβαια αν η Αμερική, η Κίνα ή η Ρωσία μπορούν να σταματήσουν την άνοδο της νέας χαζαρικής αυτοκρατορίας.
planet-greece

Πάτρα: Στο νοσοκομείο με καρδιακό επεισόδιο λόγω υπερκόπωσης ο Θανάσης Νταβλούρος

 Στην καρδιολογική κλινική του ΠΓΝΠ νοσηλεύεται ο βουλευτής Αχαΐας Θανάσης Νταβλούρος, έπειτα από το καρδιακό επεισόδιο που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα. Ο κ. Νταβλούρος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο όταν αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία.
Στο νοσοκομείο του έγιναν όλες  οι απαραίτητες εξετάσεις και διαπιστώθηκε ότι η καταστασή του δεν εμπνέει ανησυχία.
Από το Γραφείο Τύπου του βουλευτή Αχαΐας της Ν.Δ., Αθανασίου Νταβλούρου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«
O βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ., Αθανάσιος Νταβλούρος, τις μεταμεσονύκτιες ώρες της Παρασκευής, μετά την επιστροφή του από την Αθήνα, όπου ολοκλήρωσε τις  εβδομαδιαίες κοινοβουλευτικές του υποχρεώσεις, εμφάνισε υπερτασική κρίση με προκάρδιο άλγος.
Μεταφέρθηκε στην Καρδιολογική Κλινική του ΠΓΝΠ, όπου οι θεράποντες γιατροί, του συνέστησαν ξεκούραση ολίγων ημερών, καθώς εμφάνισε και συμπτώματα υπερκόπωσης.
Παράλληλα έκριναν ότι ο κ. Νταβλούρος πρέπει προληπτικά να παραμείνει νοσηλευόμενος, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις. Με δεδομένο ότι μεσολάβησε Σαββατοκύριακο, στις εξετάσεις αυτές θα υποβληθεί την Δευτέρα και την Τρίτη, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας αναμένεται να λάβει εξιτήριο».

thebest.gr

Στηρίζουν Μεϊμαράκη οι πολιτικοί αρχηγοί – Το Μαξίμου βλέπει... «άγνωστο πόλεμο» πίσω από τις λίστες του ΣΔΟΕ

- Εντός της ημέρας στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο πρόεδρος της Βουλής
- Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραιτηθεί - Δεν τίθεται θέμα, απαντά το Μαξίμου
- Προκαλεί ερωτήματα η χρονική στιγμή των αποκαλύψεων λέει η κυβέρνηση
- Σύσκεψη στον Άρειο Πάγο για τις "αμαρτωλές" λίστες του ΣΔΟΕ
- Ποιοι φέρονται να πλούτισαν... περίεργα και παράνομα τα τελευταία χρόνια
Η σύσκεψη στον Άρειο Πάγο για την περίφημη λίστα με τα ονόματα των 33 πολιτικών που... πλούτισαν περιέργως, η εντολή Σαμαρά για διαλεύκανση της υπόθεσης και η πρόθεση Μεϊμαράκη να παραιτηθεί.

Όλα αυτά συνθέτουν το σκηνικό της υπόθεσης με τη λίστα του ΣΔΟΕ για τα πολιτικά πρόσωπα που πλούτισαν αιφνίδια και... περίεργα τα τελευταία χρόνια. Ένα από τα πρόσωπα που έχουν ακουστεί (μαζί με των Μιχάλη Λιάπη και Γιώργου Βουλγάρακη) είναι κι αυτό του προέδρου της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Ο κ. Μεϊμαράκης, που φέρεται να εμπλέκεται σε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος μέσω αγοραπωλησιών την περίοδο 2005-2008, είχε τηλεφωνική επικοινωνία τόσο με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά όσο και με τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση, Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη, οι οποίοι φέρονται να τον στηρίζουν.

Ο πρόεδρος της Βουλής έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο της παραίτησης αλλά όπως γράφει δημοσίευμα των Νέων, το Μέγαρο Μαξίμου τονίζει κατηγορηματικά ότι δεν τίθεται θέμα Μεϊμαράκη.

Στο Μέγαρο Μαξίμου κάνουν λόγο για έναν «άγνωστο πόλεμο» και διατυπώνουν σοβαρά ερωτήματα για τη χρονική στιγμή που επελέγη να διαρρεύσουν οι επίμαχες καταθέσεις, αφήνοντας να εννοηθεί ότι πρόκειται για μεθοδευμένη υπόθεση που έχει στόχο να δυναμιτίσει το πολιτικό κλίμα την ώρα που κλείνει η συμφωνία με την τρόικα για τα μέτρα των 13,8 δισ. ευρώ, αναφέρει επίσης το δημοσίευμα των Νέων.

Κυβερνητικές πηγές έλεγαν ότι δεν υπάρχει το παραμικρό στοιχείο για εμπλοκή πολιτικών στην υπόθεση και σημείωναν ότι οι σχετικές καταθέσεις έχουν ληφθεί από το 2010. Μάλιστα, αμφισβητούσαν το ενδεχόμενο να έχουν γίνει αγοραπωλησίες ακινήτων - ύψους 10,2 δισ. ευρώ, κατά το δημοσίευμα, στην περίοδο 2005-2008 - από ένα μεσιτικό γραφείο, ενώ εξέφραζαν την υπόνοια ότι το συγκεκριμένο ποσό διακινήθηκε προκειμένου να δημιουργήσει συνειρμούς με το πακέτο των μέτρων που θα κληθεί το αμέσως επόμενο διάστημα να εγκρίνει η Βουλή.
Οι ίδιες πηγές εξέφραζαν την εκτίμηση ότι με τη στοχοποίηση πολιτικών προσώπων οι εμπλεκόμενοι επιχειρηματίες επιδίωξαν να εξασφαλίσουν οι ίδιοι «ασυλία» από την πλευρά του ΣΔΟΕ.

Σύμφωνα με πηγές του ΣΔΟΕ, από τις έρευνες δεν έχει προκύψει το παραμικρό στοιχείο που να συνδέει τα τρία στελέχη με την υπόθεση του συγκεκριμένου κατασκευαστικού ομίλου.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Βουλής (όπως και οι Μ. Λιάπης και Γ. Βουλγάρακης) αρνείται κάθε εμπλοκή και μάλιστα απειλεί με μηνύσει για συκοφαντική δυσφήμιση.

Για τη σχέση του με τον Γιάννη Γιάννη Καρούζο έχει δηλώσει ότι το 2005 είχε βαφτίσει (μαζί με τον εισαγγελέα Γιώργο Γεράκη) τα δίδυμα παιδιά του, αλλά οι σχέσεις τους ήταν τυπικές. Ο κ. Μεϊμαράκης προσθέτει ότι η γνωριμία τους και η κουμπαριά οφείλονται στη φιλική σχέση της συζύγου του με την, πρώην πλέον, σύζυγο του κτηματομεσίτη.

Όλα αυτά ενώ σήμερα γίνεται στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου σύσκεψη για την περιβόητη λίστα που περιλαμβάνει ονόματα 33 νυν και πρώην βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Η λίστα με τα 33 ονόματα των βουλευτών διαβιβάστηκε από το ΣΔΟΕ στους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη κι εκείνοι με τη σειρά τους ενημέρωσαν τον αρμόδιο για το οικονομικό έγκλημα αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νικ. Παντελή.

Η λίστα με τα ονόματα φαίνεται να μεγαλώνει και δεν αποκλείεται τα ονόματα από 33 να γίνουν 50.. Στο μικροσκόπιο φαίνεται πως έχουν μπει καταθέσεις σε τράπεζες σε Ελλάδα και εξωτερικό, θυρίδες, περιουσιακά στοιχεία όπως σκάφη, σπίτια και εξοχικά, αυτοκίνητα, σκάφη, και ακριβές αγορές.
newsit.gr

Φρένο στις εξετάσεις εκτός ΕΣΥ! Τι προβλέπει εγκύκλιος

Το κόλπο ήταν γνωστό εδώ και χρόνια. Οι ασθενείς… «πελάτες» των δημοσίων νοσοκομείων που είχαν ανάγκη από μια ειδική εξέταση, στέλνονταν χωρίς δεύτερη …κουβέντα σε κοντινά ιδιωτικά κέντρα με το επιχείρημα πως δεν υπήρχε υποδομή στο ΕΣΥ. Αποτέλεσμα ήταν επί σειρά ετών να πλουτίζουν ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα που βρίσκονταν δίπλα σε μεγάλα δημόσια νοσοκομεία, προφανώς όχι τυχαία. 
Πλέον όμως με ειδική απόφαση που ελήφθη, τα πράγματα αλλάζουν. 
Δείτε τι προβλέπει εγκύκλιος
 
Εκατομμύρια ευρώ έφευγαν κάθε χρόνο από το δημόσιο τομέα και κατευθύνονταν με άνεση στον ιδιωτικό, με το επιχείρημα ότι στα δημόσια νοσοκομεία δεν υπήρχε η υποδομή να γίνουν συγκεκριμένες εξετάσεις.
Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα χρεώνονταν και ο ασθενής για να υλοποιήσει μια εξέταση επειδή ακριβώς δεν υπήρχε η δυνατότητα να γίνει στο ΕΣΥ. 
 
Πλέον με απόφαση του υπουργείου Υγείας, θα πρέπει πρώτα να αναζητάτε κοντινό δημόσιο νοσοκομείο πριν γίνει οποιαδήποτε κίνηση. Σε περίπτωση που δε βρεθεί κενό στο ΕΣΥ και επιλεγεί ιδιωτικό, οι ασθενείς δε θα πρέπει να πληρώσουν απολύτως τίποτε από την τσέπη τους καθώς προβλέπεται χρέωση του Ταμείου τους. 
 
Ειδικότερα όπως αναφέρει η εγκύκλιος: «Τα Νοσοκοµεία τα οποία αναγκάζονται να στείλουν τους ασθενείς τους εκτός Νοσοκοµείου για την εκτέλεση πράξεων/εξετάσεων λόγω έλλειψης υποδοµής, θα πρέπει πρώτα να αναζητούν άλλο ∆ηµόσιο Νοσοκοµείο που να εκτελεί τις συγκεκριµένες πράξεις/εξετάσεις και να παραπέµπουν εκεί τον ασθενή.  
 
Στην περίπτωση που δεν βρεθεί ∆ηµόσιο Νοσοκοµείο εντός της οικείας Υ.ΠΕ.  που να εκτελεί τις πράξεις/εξετάσεις, τότε να ζητείται από τον ασθενή να επιλέξει Ιδιωτικό Κέντρο που να τις εκτελεί. Ο ασθενής δεν θα πρέπει να χρεώνεται επιπλέον για την εκτέλεση των πράξεων/εξετάσεων,  καθώς το Νοσοκοµείο θα χρεώσει το ανάλογο Κ.Ε.Ν. (Κλειστό Ενοποιημένο Νοσήλιο)  που είναι απαιτητό από τον ασφαλιστικό φορέα του ασθενούς και θα αποδώσει την αντίστοιχη της πράξης/εξέτασης δαπάνη στο ∆ηµόσιο Νοσοκοµείο ή Ιδιωτικό κέντρο στο οποίο πραγµατοποιήθηκε».

iatropedia.com

Ποιος έδιωξε τον Τόμσεν;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες με τη συμπεριφορά Τόμσεν και την άκαμπτη στάση του, αποδεικνύουν αυτό που κάποιοι υποστηρίξαμε από την πρώτη στιγμή – με το πασιφανές και το αυτονόητο να εμφανίζεται εκ των υστέρων ως προϊόν «αποκαλύψεων»:

Η Ελλάδα, ως χώρα της ευρωζώνης και επομένως μέλος νομισματικής ένωσης, δεν έπρεπε κατ’ ουδένα λόγο να καταφύγει σε μηχανισμό στήριξης με τη συμμετοχή του ΔΝΤ.

Διότι, όπως έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας να λέμε, όταν το ΔΝΤ επεμβαίνει σε μία χώρα, ζητά υποτίμηση νομίσματος.

Το δικό μας νόμισμα ήταν (και μέχρι στιγμής είναι) το ευρώ. Επομένως τι θα υποτιμούσαμε;

Καταργήστε το χρήμα !


Άρθρο του Βασίλη Μπαλάφα  στην εφημερίδα "ΣΗΜΕΡΑ" του Σαββάτου, 22 Σεπτεμβρίου 2012, σελίδα 7 :

Τα περίφημα μέτρα του νέου πακέτου προκειμένου να εξασφαλιστεί η μεγάλη δόση των 31,5 δισ. ευρώ, έτσι όπως πρόεβλεπε η συμφωνία που έγινε με την προηγούμενη κυβέρνηση της χώρας, βρίσκονται προ των πυλών. Όλο αυτό το διάστημα έχουμε βιώσει μια συνεχή καταιγίδα «αποκλειστικών» πληροφοριών περί των νέων μέτρων και με αγωνία πλέον όλοι αναμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις για να δούμε τελικά τι από όλα όσα ακούσαμε ήταν αλήθεια και τι όχι. Υπενθυμίζω ότι είχαν ακουστεί και γραφτεί μέχρι και «πληροφορίες» που ήθελαν να μπαίνει φόρος ακόμα και στα πτυχία.

Το έργο των διαρροών για μέτρα στην Ελλάδα είναι πια πολυπαιγμένο, βαρετό και ανιαρό. Εδώ και περίπου 3 χρόνια, κάθε φορά γίνεται η ίδια ιστορία και οι περισσότεροι πολίτες είναι υποψιασμένοι, συνεπώς περιμένουν τις επίσημες ανακοινώσεις. Πρόκειται για ένα έργο που σεναριογραφείται από όλες τις πλευρές. Είτε από εκείνους που πιστεύουν ότι θα τρομοκρατήσουν και θα τρελάνουν τον κόσμο, ελπίζοντας πως θα βγει στους δρόμους εκλιπαρώντας να χρεοκοπήσει η χώρα, αναζητώντας κάποιον «ηγέτη» που θα τον οδηγήσει στον ολικό όλεθρο και σε καταστάσεις Αργεντινής ή Βενεζουέλας, είτε από εκείνους που νομίζουν ότι αν ο κόσμος ακούσει απόκοσμα ενδεχόμενα και παράλογα μέτρα, θα αντιμετωπίσει πιο μαλακά και πιο στωικά μια νέα δραματική πτώση στο βιοτικό του επίπεδο.

Στη δημοσιότητα τα ονόματα 24 πολιτικών που ελέγχονται για παράνομο πλουτισμό

Το φως της δημοσιότητας είδαν τα 24 από τα 32 ονόματα των πολιτικών που ελέγχονται από το ΣΔΟΕ για παράνομο πλουτισμό.

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» δημοσίευσε τα ονόματα, κάτι το οποίο φέρεται να έγινε με κυβερνητική εντολή.

Όσον αφορά τους χώρους στους οποίους ανήκουν οι πολιτικοί, οι 16 είναι από τη ΝΔ, 5 από το ΠΑΣΟΚ, 1 από ΛΑΟΣ, 1 από ΑΝ.ΕΛ και ένας από ΚΚΕ.

Τα ονόματα είναι:

1. Ντόρα Μπακογιάννη (ΝΔ – Επικρατείας)

2. Κώστας Δρούτσας (ΚΚΕ – Ευρωβουλευτής)

3. Κυριάκος Βελόπουλος (ΛΑΟΣ – Α' Θεσσαλονίκης)

4. Σπήλιος Λιβανός (ΝΔ – Αιτωλοακαρνανίας)

5. Γιάννης Ιωαννίδης (ΝΔ – Α' Θεσσαλονίκης)

6. Γιώργος Αλογοσκούφης (ΝΔ – Α' Αθηνών)

7. Θοδωρής Ρουσόπουλος (ΝΔ – Επικρατείας)

8. Παναγιώτης Μελάς (ΝΔ – Α' Πειραιά)

9. Φεβρωνία Πατριανάκου (ΝΔ – Λακωνίας)

10. Σήφης Βαλυράκης (ΠΑΣΟΚ – Χανίων)

11. Γιώργος Ορφανός (ΝΔ – Α' Θεσσαλονίκης)

12. Γιώργος Τρυφωνίδης (ΝΔ – Πρέβεζας)

13. Μανώλης Μαυρομάτης (ΝΔ – Α' Αθηνών)

14. Βίβιαν Μπούζαλη (ΝΔ – Καστοριάς)

15. Νίκος Σηφουνάκης (ΠΑΣΟΚ – Λέσβου)

16. Συλβάνα Ράπτη (ΠΑΣΟΚ – Ευρωβουλευτής)

17. Άκης Γεροντόπουλος (ΝΔ – Έβρου)

18. Ελίζα Βόζενμπεργκ (ΝΔ – Α' Αθηνών)

19. Άννα Ψαρούδα – Μπενάκη (ΝΔ – Α' Αθηνών)

20. Απόστολος Κράτσας (ΝΔ – Β' Αθηνών)

21. Ελένη Κουντουρά (Ανεξάρτητοι Έλληνες – Α' Αθηνών)

22. Δημήτρης Πιπεργιάς (ΠΑΣΟΚ – Εύβοιας)

23. Στέλιος Ματζαπετάκης (ΠΑΣΟΚ - Ηρακλείου)

24. Νίκος Κόρτσαρης (ΝΔ – Φλώρινας)

Για τα περισσότερα από τα εν λόγω 32 πολιτικά πρόσωπα έχει ζητηθεί το άνοιγμα το άνοιγμα των λογαριασμών, αλλά και των θυρίδων που τυχόν κατέχουν, ενώ ελέγχονται και τα περιουσιακά τους στοιχεία σε όλα τα υποθηκοφυλακεία.

Σύσκεψη εισαγγελέων


Σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2012, στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τη λίστα με τα ονόματα των 33 νυν και πρώην βουλευτών, οι οποίοι εμφανίζουν "περίεργο" πλουτισμό.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νικ. Παντελή κάλεσε τους Πεπόνη και Μουζακίτη σε σύσκεψη στον Άρειο Πάγο, για να δουν από κοινού τα ονόματα της λίστας, τα οικονομικά δεδομένα που υπάρχουν και για να ελέγξουν εάν σε βάρος κάποιων από τους 33 έχουν δρομολογηθεί ήδη ποινικές διαδικασίες. Επίσης, θα προγραμματίσουν τα επόμενα βήματά τους, καθώς η εμπλοκή βουλευτών και υπουργών θέλει «λεπτούς» χειρισμούς.

zoom.gr

«Προσκύνημα» στο… ναό της Χρυσής Αυγής

 


Την ώρα που πολλοί  δήμαρχοι του ΠΑΣΟΚ επιχειρούν να πιάσουν «στασίδι» στην... εκκλησία του ΣΥΡΙΖΑ  ενόψει δημοτικών του 2014, κάποιοι νεοδημοκράτες δήμαρχοι «προσκυνούν» στην... εκκλησία της Χρυσής Αυγής.
Όπως για παράδειγμα ο «γαλάζιος» δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης που εθεάθη το Σάββατο στο γάμο  του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Παναγιώταρου στην εκκλησία της Αγίας Φωτεινής στην Μαντινεία.
Στη φωτό από το kalimera-arkadia.gr διακρίνεται την ώρα που υποβάλει τα διαπιστευτήρία του στον «αρχηγό» Νίκο Μιχαλολιάκο.

Αχαΐα: Συμφωνία για τη μεταφορά των μαθητών από την Τρίτη


Λύση στο αδιέξοδο που είχε δημιουργηθεί με τη μεταφορά των μαθητών στην Αχαΐα βρέθηκε μετά τη συνάντηση το Σάββατο που είχε ο αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος με τη διοίκηση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ. Από την ερχόμενη Τρίτη τα λεωφορεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, καθώς και ιδιωτικά λεωφορεία ξεκινούν το έργο της μεταφοράς των μαθητών, ύστερα από την συμφωνία που επετεύχθη ως συνέχεια της συνάντησης που είχαν με τους μεταφορείς την παρασκευή ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας και ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας.
Η διοίκηση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ ζήτησε μικρή προθεσμία ώστε να μπορέσει να προετοιμαστεί και αυτός είναι ο λόγος που τα δρομολόγια δεν ξεκινούν από την Δευτέρα, αλλά από την προσεχή Τρίτη.
Παράλληλα, ο αντιπεριφερειάρχης Γρ. Αλεξόπουλος είχε αργά το μεσημέρι του Σαββάτου συνάντηση και με τους προέδρους των Σωματείων Ταξί Πάτρας Παναγιώτη Σκέντζο, Αιγιαλείας Παναγιώτη Αγγελόπουλο και Δυτικής Αχαΐας Γιώργο Παναγιωτόπουλο, οι οποίοι δήλωσαν ότι εκπροσωπούν και τους συναδέλφους τους των Σωματείων Κάτω Αχαΐας και Ερυμάνθου. Στη συνάντηση συμφωνήθηκε να ξεκινήσουν άμεσα τα δρομολόγια της μεταφοράς μαθητών μετά την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων και αφού ο αντιπεριφερειάρχης εξήγησε προηγουμένως τους όρους και τις προϋποθέσεις που προβλέπει η σχετική νομοθετική ρύθμιση

Πήρε τον βαθμό στο τέλος η Ελλάς Βέλου, 2-2 στη Νεμέα

Σε ένα αρκετά δυνατό παιχνίδι με ένταση και ενδιαφέρον μέχρι τη λήξη του, Παννεμεατικός και Ελλάς Βέλου, αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2, με τους φιλοξενούμενους να φεύγουν με τον ένα βαθμό, χάρη σε τέρμα του Κοσκολέτου, στις καθυστερήσεις. «Χρυσή» αλλαγή και μεγάλος πρωταγωνιστής ο Βαλάντης Μπασιώτης για τα «λιοντάρια», ο οποίος γύρισε το 0-1, σε 2-1 μέσα σε πέντε λεπτά.
Αν και οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα, οι παίκτες του Χρήστου Βελέντζα μόλις στο 6’ εκμεταλλεύτηκαν αμυντική αδράνεια και με τον Αράπι, πέτυχαν το 0-1.
Στη συνέχεια και οι δύο ομάδες έχασαν αρκετές ευκαιρίες, για να σκοράρουν. Ο Νίκος Σαϊσανάς απέτυχε δύο φορές (7’ και 22’) να φέρει το ματς στα ίσια, με την δεύτερη φάση να είναι από αυτές που δεν χάνονται, καθώς έστειλε με κεφαλιά την μπάλα άουτ, σε κενό τέρμα και με τον Κουρούμαλη εξουδετερωμένο. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με τους Αράπι (17’) και Αντωνόπουλο (42’), ο οποίος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κεμαλάι.
Στην επανάληψη, ο Παννεμεατικός δεν μπόρεσε με τους Παπουτσή (53’) και Μαρινό (57’), να ισοφαρίσει, ενώ από την άλλη πλευρά, ο Πιλιαφάς στο 62’ είδε τον Κεμαλάι, να του λέει «όχι».
Κάπου εκεί ανέλαβε δράση ο Μπασιώτης, που είχε περάσει στο ματς στο 60΄ και αφού αρχικά ισοφάρισε στο 65’ μετά από ασίστ του Παπουτσή, έφερε το ματς «τούμπα» στο 68’ με ένα ασύλληπτο σουτ, που έστειλε την μπάλα στο «παραθυράκι» του Κουρούμαλη.
Στο 85’ οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα παίκτες, σε μια φάση που θα συζητηθεί. Ο Παλυβός φάνηκε να έρχεται σε επαφή με τον Αντρέα και να τον ανατρέπει, με τον διαιτητή Χονδρόπουλο να υποδεικνύει φάουλ εκτός περιοχής και να δίνει την κόκκινη κάρτα στον νεαρό της Νεμέας. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτύρονται για πέναλτι και πιθανότατα έχουν δίκιο, μιας και αν υπάρχει ανατροπή, αυτή είναι σίγουρα εντός περιοχής.
Τελικά το 2-2 ήρθε στις καθυστερήσεις, όταν ο Κοσκολέτος, με αριστερό σουτ, νίκησε τον Κεμαλάι, εκμεταλλευόμενος ακόμα μια αδράνεια στην άμυνα των γηπεδούχων.
Από πλευράς γηπεδούχων, κορυφαίος ο Μπασιώτης, που άλλαξε εντελώς τη ροή του ματς, μεγάλο ματς από το Νίκο Σαϊσανά, ως αριστερό χαφ, ενώ βοήθησαν και οι Σαϊσανάς Π. και Παλυβός.
Για την Ελλάς Βέλου, καλύτεροι οι Αράπι και Κοσκολέτος, ενώ προσπάθησε ο Νάκος.

ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ: Κεμαλάι, Τσιάκος, Σγούρος, Μαρινός, Παλυβός, Τζίνης, Σαϊσανάς Π., Ραπουσάι (60’ Μπασιώτης), Παπουτσής (91’ Κασκαντάμης Ι.), Κωστούρος (52’ Αθανασόπουλος Αθ.), Σαϊσανάς Ν.

ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ: Κουρούμαλης, Πολυδωρόπουλος, Σάνι (80’ Δελής), Νάκος, Σαββίδης, Καραπανάγος (5’ Μπάρτζης), Αντωνόπουλος Π. (46’ Αθανασόπουλος Χ.), Αντρέα, Αράπι, Πιλιαφάς, Κοσκολέτος 

apopsi24.gr

«Η Δημιουργία Ξανά δεν παντρεύτηκε ποτέ»

Ο ιδρυτής και πρόεδρος της Δημιουργίας Ξανά Θάνος Τζήμερος μιλά εκ βαθέων στην Ειρήνη Νικολοπούλου στην εκπομπή «Με το βλέμμα στο μέλλον».Με ειλικρίνεια εξομολογείται πως ο ίδιος λειτούργησε ως επικοινωνιολόγος αλλά και ως πολιτικός στην απόφασή του να συνεργαστεί με το Στέφανο Μάνο. Χαρακτηριστικά λέει «ο επικοινωνιολόγος μέσα μου, μου έλεγε όχι, ο πολιτικός μου έλεγε ναι και δεν το μετάνιωσε».Όσον αφορά το ποσοστό που πήρε η Δημιουργία Ξανά στις εκλογές της 6ης Μαΐου  ο κ. Τζήμερος  δηλώνει: «Το 2,2% ήταν δέλεαρ και απειλή ταυτόχρονα, ειδικά για τη Νέα Δημοκρατία που ένιωθε τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α στο σβέρκο της».Όταν ρωτήθηκε για τη Χρυσή Αυγή απάντησε με καυστικό τρόπο: « Από τριτοκοσμικοί γίναμε τριτοκωμικοί». Στη συνέχεια αποκαλεί τον Ανδρέα Παπανδρέου «εκμαυλιστή του ελληνικού έθνους», ενώ δεν διστάζει να πει πως «τόσα χρόνια φροντιστήρια στην ανομία μας έκανε η αριστερά».Από τη μία χαρακτηρίζει «Σάρα και Μάρα» τις επιλογές  του Αντώνη Σαμαρά για θέσεις υπουργών για πολιτικούς όπως ο Αβραμόπουλος, ο Παναγιωτόπουλος και ο Λυκουρέντζος, καθώς είχαν δώσει δείγματα γραφής και νοοτροπίας. Από την άλλη τον επικροτεί για την απόφασή του να κάνει υπουργό οικονομικών τον κ. Στουρνάρα.Τέλος αναφερόμενος στο συνέδριο της Δημιουργίας Ξανά δηλώνει πως είναι πολύ πιθανόν να βάλει υποψηφιότητα.   Δείτε την εκπομπή Με το Βλέμμα στο Μέλλον πατώντας  EΔΩ

focuswebtv.gr

Έχει απόψε "τελικό" - Παναθηναϊκός - Ατρόμητος (20.30)

Έτσι αντιμετωπίζουν στον Παναθηναϊκό το σημερινό ματς κόντρα στον Ατρόμητο που θα διεξαχθεί στο γήπεδο της Λιβαδειάς.

Μετά τη βαριά ήττα στη Σλοβενία οι "πράσινοι" βρίσκονται σε βαθιά κρίση και ο μόνος τρόπος για να επανέλθει η ηρεμία είναι η νίκη στο σημερινό δύσκολο ματς κόντρα στην ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Ο Φερέιρα μπορεί να μην "τιμώρησε" τους παίκτες από τους οποίους είναι απογοητευμένος αλλά αναμένεται να προχωρήσει σε αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα.

O Πορτογάλος πιθανότατα θα παρατάξει τους: Καρνέζη, Πίντο, Μπουμσόνγκ, Βύντρα, Σπυρόπουλο, Βιτόλο, Μαρίνο, Μαυρία, Φορναρόλι, Σισοκό, Τοτσέ.

Σε σχέση με την ενδεκάδα στο Μάριμπορ θα υπάρχουν 5 αλλαγές εκ των οποίων μόνο η μία είναι αναγκαστική αφού ο Κατσουράνης είναι τιμωρημένος.

Ο Ατρόμητος είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει δεχτεί ακόμη γκολ, θα προσπαθήσει να διατηρήσει το αήττητο και αν καταφέρει να πάρει τη νίκη θα πλησιάσει στους 2 βαθμούς τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό.

Ο Μπάγεβιτς αναμένεται να παρατάξει τους: Ιτάνζ, Σκόνδρα, Φυτανίδη, Λαζαρίδη, Γιαννούλη, Ιγκλέσιας, Δημούτσο, Σουμπίνιο, Μπέλιτς, Επστάιν, Καραμάνο.

Ο αγώνας που θα ρίξει την αυλαία της 4ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας θα ξεκινήσει στις 20.30 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από τη NOVA

Ξεκούραστη... τεσσάρα - Καθάρισε νωρίς και νίκησε "σβηστά" ο Ολυμπιακός

Οι "ερυθρόλευκοι" προηγήθηκαν μόλις στο 3ο λεπτό και δεν αντιμετώπισαν το παραμικρό πρόβλημα κόντρα στον Πανθρακικό. Έφτασαν άνετα στο 4-1 και έκαναν το 4 στα 4 που τους έφερε μόνους στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Στα 6 τέρματα έφτασε ο Τζιμπούρ στο πρωτάθλημα.
Η ομάδα του Ζαρντίμ τελείωσε νωρίς το ματς και στη συνέχεια έριξε το ρυθμό της. Πήρε αυτό που ήθελε, σκόραρε 4 φορές και έδειξε ότι είναι το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση και του φετινού τίτλου.

Ο Ολυμπιακός ήθελε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την ήττα στο Τσάμπιονς Λιγκ και ξεκίνησε φουριόζος το ματς. Μόλις στο 3ο λεπτό προηγήθηκε με τον Τζιμπούρ να κάνει ανάποδο ψαλίδι, προλαβαίνοντας τον Κουτσόπουλο και να ανοίγει το σκορ.

Οι “ερυθρόλευκοι” φάνηκε να μένουν ικανοποιημένοι με το 1-0 και δεν πίεσαν ιδιαίτερα βλέποντας κιόλας ότι ο Πανθρακικός δεν μπορούσε να απειλήσει.

Μία συνεργασία Αμπντούν και Χολέμπας ήταν αρκετή για να φέρει το 2-0. Ο αριστερός μπακ του Ολυμπιακού μπήκε στην περιοχή και με δεξί πλασέ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του στο 27'.

Μόλις 2 λεπτά μετά ήρθε και το τρίτο γκολ. Ο Τζιμπούρ πάσαρε στον Αμντούν και το σουτ του τελευταίου μετά από κόντρα στον Σκλιοπίδη κατέληξε στα δίχτυα.

Οι παίκτες του Ζαρντίμ σφράγισαν από το 30' τη νίκη τους όμως στο δεύτερο ημίχρονο έδειξαν ότι είχαν διάθεση να σημειώσουν κι άλλα γκολ.

Στο 50' ο Ιμπαγάσα με σέντρα βρήκε τον Τζιμπούρ και ο Αλγερινός με κεφαλιά σημείωσε το έκτο του γκολ στο πρωτάθλημα σε 4 αγώνες.

Χαρακτηριστικό της υπεροχής του Ολυμπιακού είναι ότι η πρώτη ευκαιρία του Πανθρακικού έγινε στο 56' με το σουτ του Παπαδόπουλου εκτός περιοχής να περνάει λίγο πάνω από την εστία του Κάρολ.

Ο αγώνας είχε κριθεί από νωρίς και ο Ζαρντίμ έβαλε Μήτρογλου και Φουστέρ δείχνοντας ότι ήθελε κι άλλα γκολ. Ο Τοροσίδης αντικαταστάθηκε λόγω ενοχλήσεων που ένιωσε.

Οι ερυθρόλευκοι είχαν κι άλλες ευκαιρίες να σκοράρουν με μεγαλύτερη αυτή του 76ου λεπτού. Ο Μασάντο που πέρασε κι αυτός στο ματς έκανε ωραία προσπάθεια, έδωσε την κατάλληλη ώρα στον Μήτρογλου αλλά ο διεθνής φορ έστειλε τη μπάλα στην αγκαλιά του πεσμένου Κουτσόπουλου.

Ο Πανθρακικός ήθελε το γκολ της τιμής και το πέτυχε στο 81'. Ο Κυβελίδης βγήκε απέναντι στον Κάρολ, ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού τον νίκησε αρχικά, όμως στην επαναφορά ο Έλληνας επιθετικός διαμόρφωσε το τελικό 4-1.

Ο Μήτρογλου έψαξε σε αρκετές περιπτώσεις το γκολ αλλά δεν το βρήκε και έτσι το ματς ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό να φτάνει τους 12 βαθμούς και να είναι μόνος στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.
Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Κάρολ, Τοροσίδης (59' Φουστέρ), Μανωλάς, Κοντρέρας, Χολέμπας, Μοντέστο, Μανιάτης, Ιμπαγάσα, Αμπντούν (72' Μασάντο), Φετφατζίδης (59' Μήτρογλου), Τζιμπούρ.
Πανθρακικός (Σάββας Παντελίδης): Κουτσόπουλος, Βαϊρουά (59' Μακρυδημήτρης), Καστελάν (46' Μπαϊκαρά), Παπαδόπουλος (72' Κυβελίδης), Λουσέρο, Τσερφα, Μουναφο, Χρήστου, Σαρακατσάνος, Λαδάκης, Σκλιοπιδης.

ΤΗΛΕΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΤΙΣ 25/9/12 -««Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για 60 παιδιά-μαζί θα τα καταφέρουμε»

smile ΤΗΛΕΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΤΙΣ 25/9/12
Με κεντρικό σύνθημα: ««Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για 60 παιδιά-μαζί θα τα καταφέρουμε» 5 τηλεοπτικοί σταθμοί της Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας ενισχύουν την πανελλαδική εκστρατεία που διενεργεί το «Χαμόγελο του Παιδιού» με στόχο την εξεύρεση πόρων για την άμεση λειτουργία δύο νέων σπιτιών για 60 παιδιά που σήμερα βρίσκονται σε κίνδυνο.
Τα δύο αυτά σπίτια σε Αίγιο και Αγρίνιο αποτελούν ευγενική παραχώρηση ιδιωτών και φορέων και είναι έτοιμα να ανοίξουν την αγκαλιά τους σε 60 παιδιά που σήμερα κινδυνεύουν. Την τεράστια αυτή προσπάθειά, αποφάσισαν να ενισχύσουν 5 περιφερειακοί τηλεοπτικοί σταθμοί καθώς και αρκετοί ραδιοφωνικοί, συνδιοργανώνοντας στις 25 Σεπτεμβρίου 2012 Τηλε-μαραθώνιο συνολικά 9 ωρών (από τις 3 το μεσημέρι έως τις 12 τα βράδυ)
Οι τηλεοπτικοί σταθμοί που συμμετέχουν είναι οι: Super (Ν. Κορίνθου), Achaia Tv (Ν. Αχαϊας), Αχελώος Tv (Ν. Αιτωλοακαρνανίας), Best Tv (Ν. Μεσσηνίας) και Ηλέκτρα (Ν. Κορίνθου).
Κεντρικός παρουσιαστής θα είναι ο δημοσιογράφος κ. Σπύρος Χαριτάτος.
Την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012, από τις 3μμ έως τις 12πμ, συντονιστείτε στους παραπάνω σταθμούς, ενημερωθείτε για το έργο που επιτελεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στη Δυτική και υπόλοιπη Ελλάδα.
Με τη δική σας υποστήριξη και συνδρομή μπορεί να πραγματοποιηθεί ένας ακόμα στόχος!