Σάββατο 1 Ιουλίου 2023

Ο καιρός τα έκανε «μούσκεμα» ξαφνικά, στη Θεσσαλονίκη μετατρέποντας δρόμους σε… ποτάμια. - Ο καιρός αύριο Κυριακή.

 Καιρός – Θεσσαλονίκη: Οι δρόμοι έγιναν ποτάμια μέσα σε λίγη ώρα 

Μπορεί ημερολογιακά να βρισκόμαστε στην 1η Ιουλίου, ωστόσο ο καιρός στη Θεσσαλονίκη τα έκανε «μούσκεμα» ξαφνικά, μετατρέποντας δρόμους σε… ποτάμια.

Σύμφωνα με το Thesstoday, η βροχή και οι κεραυνοί άλλαξαν άρδην το καλοκαιρινό σκηνικό ενώ ο μεγάλος όγκος του νερού, πλημμύρισε τους δρόμους. 

Ασταθής θα είναι ο καιρός αύριο, Κυριακή, 2 Ιουλίου. Τοπικά θα ξεσπάσουν καταιγίδες, με σταδιακή βελτίωση.

Ιούλιος: Ο 7ος μήνας του χρόνου πήρε το όνομα του από τον Ιούλιο Καίσαρα

 Ιούλιος: Ο 7ος μήνας του χρόνου πήρε το όνομα του από τον Ιούλιο Καίσαρα 

Ο έβδομος μήνας του Γρηγοριανού Ημερολογίου που έχει διάρκεια 31 ημερών πήρε το όνομά του από τον Ιούλιο Καίσαρα, δημιουργό του Ιουλιανού Ημερολογίου.

Αρχικά ήταν ο πέμπτος μήνας του Ρωμαϊκού Ημερολογίου, εξού και η ονομασία του Quintilis (Πέμπτος). Με την προσθήκη των μηνών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου από τον Νουμά Πομπίλιο, έγινε ο έβδομος μήνας του Ρωμαϊκού Ημερολογίου. Ιούλιος ονομάσθηκε με πρόταση του Μάρκου Αντωνίου, που αποδέχθηκε η Ρωμαϊκή Σύγκλητος μετά τη δολοφονία του Ιουλίου Καίσαρα. 

Στην Αρχαία Ρώμη γιορτάζονταν:

Ισχυροί κραδασμοί στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις δύο συντριπτικές ήττες και την παραίτηση Τσίπρα

 

 

Σε περιδίνηση έχει μπει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις δύο συντριπτικές ήττες στις Εθνικές Εκλογές. Ο Αλέξης Τσίπρας παραιτήθηκε από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πλέον αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την εκλογή νέας ηγεσίας.  

Οι αντιδράσεις που υπάρχουν και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και σε άλλα κόμματα για την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα ποικίλουν. 

Κάποιοι μιλούν για επιτεύγματα, άλλοι για διαχειριστικά λάθη, ενώ κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Ευάγγελος Αντώναρος, προκρίνουν τη λύση της παραμονής Τσίπρα στην ηγεσία ακόμα και με την απειλή ομαδικών παραιτήσεων.
Συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα, οι αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μετά την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να αποχωρήσει από την ηγεσία και να μην ξαναθέσει υποψηφιότητα. Τα στελέχη και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζουν γενναία την απόφαση αποχώρησης και μιλούν πλέον ανοιχτά για τέλος εποχής.

«Πρόκειται κατά τη γνώμη μου για μια πολύ γενναία απόφαση, ηγετική, γενναία που αντιστοιχεί και στη δικιά του συμβολή ουσιαστικά αυτό που μας είπε και κατά τη συνεδρίαση εκτελεστικού γραφείου θα είναι παρών», σχολίασε ο Πάνος Σκουρλέτης.

Ενώ, ο Δημήτρης Βίτσας είπε: «Αυτό θα είναι τέλος εποχής του ΣΥΡΙΖΑ με ηγέτη τον Τσίπρα, θεωρώ ότι δεν είναι τέλος για τον ΣΥΡΙΖΑ και για τον Τσίπρα».

«Δεν είναι το τέλος για τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε για τον Τσίπρα»

Κάποιοι μάλιστα, κάνουν και τη συνολική αποτίμηση της παρουσίας Τσίπρα, κάνοντας λόγο για πολιτικά επιτεύγματα αλλά και διαχειριστικά λάθη