Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε - Μετά από 10 χρονια τη Δευτέρα θα "σφυρίξει" το τρένο στη Δυτική Κορινθία

Συρμός του Προαστιακού Αθηνών
Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε για την επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής από το Κιάτο μέχρι το Αίγιο. Χρειάστηκαν 10 χρόνια διακοπής, πολλά έργα για να φτάσουμε σήμερα στο “παρά πέντε” της λειτουργίας. Μετά την  άσκηση για την αντιμετώπιση συμβάντος στη Σήραγγα Μελισσίου, ξεκινα η άμεση έναρξη λειτουργίας της νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής υψηλών ταχυτήτων.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΚ - ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ


https://atnews.gr/wp-content/uploads/2020/06/%CE%B3%CE%BA%CE%B9%CE%BF%CE%BB%CE%B7%CF%82-%CE%BD%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82.jpg 
Συνάντηση πραγματοποιήθηκε εχθές Τρίτη 16 Ιουνίου μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ  Κορινθίας κ. Αναστασίου Γκιολή και του Δημάρχου Κορινθίων κ. Βασίλη Νανόπουλο. Στη συνάντηση μεταξύ άλλων συζητήθηκαν επικείμενα έργα προγραμματισμού όπως  αντιπλημμυρικά,  ασφαλτοστρώσεις – διαγραμμίσεις – κλαδοκοπές - ηλεκτροφωτισμός - αναβάθμιση Ισθμού κ.α
Με αφορμή τη συνάντηση όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Γκιολής: «Οι ανησυχίες κοινές αλλά με την καλή συνεργασία φροντίζουμε να αλλάξουμε προς το καλύτερο την καθημερινότητα των συμπολιτών μας.
Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

ΣΥΜΒΑΣΗ ΔΡΟΜΟΥ Κιάτο – Σούλι – Καστανιά – Γκούρα



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η σύμβαση για το έργο βελτίωσης και συντήρησης του δρόμου Κιάτο – Σούλι – Καστανιά – Γκούρα, συνολικής δαπάνης 1.055.305,10 ευρώ, υπογράφηκε την Τρίτη 16 Ιουνίου στην Τρίπολη, από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και τον εκπρόσωπο της αναδόχου κοινοπραξίας.
Η προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου -ο προϋπολογισμός μελέτης του οποίου ήταν 2.300.000 ευρώ- είναι 12 μήνες.
Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΠΕΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΑΡΓΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ



Ξεκίνησαν οι εργασίες για τη συντήρηση της παλαιάς εθνικής οδού Κορίνθου – Αργους, η εργολαβία της οποίας προβλέπει κυρίως ασφαλτοστρώσεις, διαγραμμίσεις και κλαδοκοπές.
Την Τρίτη 16 Ιουνίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής πραγματοποίησε αυτοψία στο πιο πάνω έργο, συνοδευόμενος από τον διευθυντή Τεχνικών Εργων Π.Ε. Κορινθίας Νίκο Λούτα και τον πρόεδρο του Αγιου Βασιλείου Κώστα Παπαχαραλάμπους -από το χωριού του οποίου διέρχεται ο εν λόγω δρόμος- ο οποίος ευχαρίστησε την περιφερειακή Αρχή για τις εργασίες, καθώς όπως τόνισε ο συγκεκριμένος δρόμος “είχε πολλά χρόνια να συντηρηθεί”.
 
Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη
 

Ευρωπαϊκή γιορτή της Μουσικής 2020 Κυριακή 21 Ιουνίου 2020- Cultural Association of Sykia - Ένας μουσικός μαραθώνιος από την Ελλάδα και όλη την Ευρώπη σε ζωντανή μετάδοση!



Η Συκιά φέτος συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Γιορτή της μουσικής και θα προβληθεί σε όλη την Ευρώπη, δίπλα σε μεγάλες πόλης και όμορφους προορισμούς.
Την ερχόμενη Κυριακή στις 21 Ιουνίου θα γιορτάσουμε την Ευρωπαϊκή γιορτή της μουσικής σε έναν μουσικό μαραθώνιο 10 ωρών και θα ταξιδέψουμε μουσικά σε όμορφα μέρη του πλανήτη.

Προοδευτικός Σύλλογος Συκιάς Κορινθίας
"Άγγελός Σικελιανός"

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ  Κυριακή 21 Ιουνίου 2020

Ένας μουσικός μαραθώνιος από την Ελλάδα και όλη την Ευρώπη σε ζωντανή μετάδοση!

Το καλοκαίρι φέτος, θα είναι διαφορετικό, αλλά η μουσική βρίσκει τον τρόπο να δώσει τον τόνο και τον ρυθμό για αισιοδοξία, συνεργασίες και νέα ξεκινήματα!

Η 21η διοργάνωση της Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και χάρη στην ισχυρή θέληση και την συντονισμένη προσπάθεια δημόσιων και ιδιωτικών φορέων από όλη την Ελλάδα,

Όλες οι νέες διατάξεις για τα αναπτυξιακά των ΟΤΑ (Εγκύκλιος)-Μείωση ασφαλιστικών εισφορών Υπαλλήλων στο Δημόσιο Τομέα (Εγκύκλιος)

 

Όλες οι νέες διατάξεις για τα αναπτυξιακά των ΟΤΑ (Εγκύκλιος)

Εγκύκλιο με τις ρυθμίσεις των ν.4674/2020   (Φ.Ε.Κ. Α’ 53/11.3.2020)  και ν.4690/2020   (Φ.Ε.Κ. Α’ 104/30.5.2020) που αφορούν αναπτυξιακές παραμέτρους των ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού, εξέδωσε ο Υφυπουργός Εσωτερικών την 16η Ιουνίου.
Στο εκτενές περιεχόμενο των 21 σελίδων της Εγκυκλίου, ο Θ.Λιβάνιος παρουσιάζει το νέο θεσμικό πλαίσιο

Αντιπροσωπία του ΣΥΡΙΖΑ την Πέμπτη 18 Ιουνίου στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου.

 http://www.hospkorinthos.gr/images_new/DSC_6975.jpg
O  Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης και ο πρ. υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός  αύριο  Πέμπτη 18 Ιουνίου θα επισκεφτούν το Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου.
 Η επίσκεψη θα γίνει στις 11:00 μέχρι 13:00 και στο τέλος της οι καλεσμένοι μας θα κάνουν δηλώσεις .

ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

 

TO BRAS DE FER ΕΝΟΣ ΑΝΟΗΤΟΥ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ

Της Λέττας Καλαμαρά

Ανασχηματισμό απαιτεί το παρακράτος εν μέσω καύσωνα, διορθωτικές κινήσεις απαντά ο Κυριάκος Μητσοτάκης σύζυγος της Μαρέβας Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη και Πρωθυπουργός των Ελλήνων. Οι πληροφορίες φέρουν το Βαθύ κράτος της Ελλάδας με απερχόμενο Πρέσβη βαθιά δυσαρεστημένους από τον Έλληνα Πρωθυπουργό που δεν έχει προβεί στις κατάλληλες κινήσεις διακυβέρνησης ώστε απρόθυμοι Υπουργοί και κυρίως Υφυπουργοί σε ευαίσθητους

Επερώτηση Νικολάκου στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου για τη«Διασπορά εναερίων μέσων δασοπυρόσβεσης στην Πελοπόννησο»


 Επερώτηση Νικολάκου για την προετοιμασία πυρόσβεσης
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
17.6.2020
Επερώτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου κατέθεσε η Περιφερειακή Σύμβουλος Κωνσταντίνα Νικολάκου, σχετικά με τη «Διασπορά εναερίων μέσων δασοπυρόσβεσης στην Πελοπόννησο».
Προς: Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου
Επερώτηση προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου
Με δεδομένη τη συνεχιζόμενη ενημέρωση εκ μέρους όλων των αρμοδίων φορέων ότι οι επόμενοι μήνες είναι πολύ επικίνδυνοι για την εκδήλωση πυρκαγιών στην Πελοπόννησο.