Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

***BULK*** Season's Greetings from Club Hotel Casino Loutraki

cardVRACHATIS2

H E F E N P R E S S σας εύχεται

Ενσωματωμένη εικόνα 1

H   E F E N P R E S S     σας εύχεται

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 

KAI  ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ (και καλύτερο)  ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ 


EFENPRESS-ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

Μειωμένες Τιμές Διοδίων στην Κορίνθου-Πατρών, από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 23-12-2013

Με ανακοίνωσή της, η «Ολυμπία Οδός αναφέρει τα εξής:
Μετά την πρόσφατη κύρωση από τη Βουλή και την Έναρξη ισχύος της τροποποιημένης Σύμβασης Παραχώρησης της Ολυμπίας Οδού (Ν. 4219/2013), που σηματοδοτεί την επανεκκίνηση και πλήρη ανάπτυξη των Κατασκευαστικών Εργασιών, τίθενται σε εφαρμογή νέες μειωμένες τιμές διοδίων στην Κορίνθου– Πατρών.
Συγκεκριμένα, από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 23ης προς Τρίτη 24η Δεκεμβρίου 2013 οι οδηγοί θα καταβάλλουν στους σταθμούς διοδίων Ζευγολατιού και Ρίου 20% φθηνότερα διόδια, ενώ θα παρέχεται και πρόσθετη έκπτωση 10% ειδικά στους κατόχους (συνδρομητές) του ηλεκτρονικού πομποδέκτη ΟΛΥΜΠΙΑ PASS.
Οι νέες τιμές διοδίων ανάλογα με την κατηγορία του οχήματος διαμορφώνονται επομένως ως εξής:

Νέες Τιμές Διοδίων Τελών στην Κορίνθου – Πατρών
Κατηγορία Οχήματος
Σημερινή Τιμή
Νέα Τιμή
Μειωμένη Τιμή για συνδρομητές Olympia Pass*
1
Δίκυκλα, Τρίκυκλα
2.20 €
1.70 €
(1,53 €)**
2
Οχήματα με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος έως 2,20 μ.
3.10 €
2.50 €
2.25 €
3
Οχήματα με 2-3 άξονες, με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος πάνω από 2,20 μ.
7.90 €
6.30 €
5.67 €
4
Οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες, με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος πάνω από 2,20 μ.
11.00 €
8.90 €
8.01 €
* Προσοχή! Η πρόσθετη έκπτωση 10% αφορά μόνο τους κατόχους ηλεκτρονικού πομποδέκτη ΟΛΥΜΠΙΑ PASS και όχι τους συνδρομητές-κατόχους πομποδεκτών άλλων εταιριών.
** Ειδικά για την κατηγορία 1 (δίκυκλα και τρίκυκλα) επισημαίνεται ότι για λόγους ασφάλειας δεν είναι δυνατή η διέλευση από ηλεκτρονικές λωρίδες με χρήση του πομποδέκτη ΟΛΥΜΠΙΑ PΑSS, σύντομα όμως (από τις 13/01/2014) θα παρέχεται και σε αυτούς η δυνατότητα της πρόσθετης έκπτωσης 10% στην Κορίνθου – Πατρών με τη χρήση ειδικής κάρτας (‘Μοτοκάρτα’) της Ολυμπίας Οδού

41 βουλευτές της ΝΔ μεταξύ αυτών και οι Νίκος Ταγαράς και Χρίστος Δήμας, ζητούν από τον Στουρνάρα μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανης

41 βουλευτές της ΝΔ ζητούν από τον Στουρνάρα μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανης
41 βουλευτές της ΝΔ με ερώτηση που υπέβαλαν προς τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ζητούν μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης.


Όπως επισημαίνουν οι 41 βουλευτές της ΝΔ με πρώτο υπογράφοντα τον Ευριπίδη Στυλιανίδη,  μεταξύ αυτών και οι Βουλευτές Κορινθίας Νίκος Ταγαράς και Χρίστος Δήμας,  η αύξηση του φόρου όχι μόνο δεν έφερε έσοδα στα δημόσια ταμεία αλλά στερεί τους πολίτες μία από τις στοιχειώδεις ανάγκες τους, τη θέρμανση.

Οι βουλευτές αναφέρονται μεταξύ άλλων στα καθημερινά περιστατικά πυρκαγιών και θανάτων από αυτοσχέδιες σόμπες και θερμαντικά σώματα γεγονός που "αποτελεί όνειδος για μία ευρωπαϊκή χώρα μέλος της Ε.Ε" αλλά και στο φαινόμενο της αιθαλομίχλης και τους κινδύνους στη δημόσια υγεία.


Το κείμενο της ερώτησης των 41 βουλευτών της ΝΔ προς τον κ. Στουρνάρα:

Ραχήλ Μακρή: Είμαι επικίνδυνα ελεύθερη

raxil-makri2

Πρωταγωνίστρια των τελευταίων ημερών είναι η Ραχήλ Μακρή, καθώς ακόμα εκκρεμεί το θέμα της ανεξαρτητοποίησής της από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
Η βουλευτής μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha απέφυγε να διαψεύσει ότι αποχωρεί από το κόμμα του Πάνου Καμμένου, δήλωσε «επικίνδυνα ελεύθερη», ενώ χαρακτήρισε ως «ιστορική» την ομιλία του Βύρωνα Πολύδωρα.
Για το θέμα που δημιουργήθηκε με την ανεξαρτητοποίησή της τόνισε ότι εσκεμμένα στρέφεται το ενδιαφέρον του κόσμου σε ζητήματα που δεν έχουν μεγάλη σημασία.
«Το τραγικό είναι ότι πραγματικά με όλο αυτό που έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες και γενικά με αυτό που συμβαίνει στον δημοσιογραφικό κόσμο, δεν μαθαίνει ο ελληνικός λαός για τα σοβαρά θέματα τα οποία περνούν έτσι από την Βουλή. Και θεωρώ πλέον ότι γίνεται και εσκεμμένα, δηλαδή προσπαθούν κάθε φορά να βρουν κάτι, για να μπορέσουν να το κάνουν μείζον θέμα στη χώρα και έτσι να μην μιλήσουμε για τα πολύ σοβαρά νομοσχέδια, που καταλύουν πλέον συνταγματικά δικαιώματα, που καταλύουν δικαιώματα που έχουν κατακτηθεί μετά από πάρα πολλούς αγώνες», τόνισε η κα Μακρή.

Greek lover, στα δέντρα τα πουλόβερ!

atenistas
Όσοι δεν το έχετε ακόμη καταλάβει τα φετινά Χριστούγεννα είναι διαφορετικά από τα προηγούμενα για όλους τους Αθηναίους. Φέτος, στην Αθήνα μας έχουμε Yarn Bombing!
Tι είναι αυτό; Θα σας μαλώσω… Μα είναι public art βρε κουτά…
Να σας δώσω ένα παράδειγμα… Δεν είναι καταπληκτική ιδέα να ντύσεις με ένα πλεκτό τη νερατζιά στο πεζοδρόμιο της Σταδίου; Φυσικά και είναι. Είναι ΟΥΑΟΥ! Και αφού το καμαρώσαμε στο εξωτερικό, χάρη στους Atenistas και το δήμο Αθηναίων, φέτος ήρθε και στην πόλη μας!
Η βόλτα στην Αθήνα είναι πλέον πολύχρωμη. Τα δέντρα, οι στάσεις των τρόλεϊ, τα κάγκελα είναι πλέον μάλλινα και πολύχρωμα. Ροζ, μωβ, πορτοκαλί… Μια ομορφιά.
Ας σοβαρευτούμε… Δεν κρίνω την τέχνη, αλλά η αισθητική μου υποφέρει με όλα αυτά και ιδιαίτερα όταν ξέρω πως κάτω από τα «μάλλινα» δέντρα κοιμούνται άστεγοι. Όταν ξέρω πως σε πολλά σπίτια οι γονείς δεν έχουν θέρμανση να ζεστάνουν τα παιδιά τους.
Δεν θέλω να γίνω λαϊκιστής και δεν είμαι μίζερος. Μπορώ να ανεχθώ το «ψώνιο» του καθενός να κάνει «χρωματιστά» Χριστούγεννα. Γνωρίζω πως άστεγοι υπάρχουν και κάτω από τα λαμπάκια και κάτω από το Καράβι του Συντάγματος. Έτσι λειτουργεί το σύστημα. Και παλιότερα και τώρα και πάντα. Είμαστε πια συνηθισμένοι σε αυτές τις αντιθέσεις.
Υποτίθεται, όμως, πως οι Atenistas δεν είναι πολιτικοί, δεν βάζουν για δήμαρχοι, δεν κυνηγάνε ψήφους. Υποτίθεται πως είναι απλοί πολίτες που πραγματοποιούν δράσεις για να κάνουν πιο όμορφη την πόλη τους.
Ας ελπίσουμε, λοιπόν, πως όταν περάσουν οι γιορτές, αυτά τα πολύχρωμα πουλόβερ, θα βγουν από τα δέντρα και θα καταλήξουν εκεί που πρέπει.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ / ysterografa/gr

Το eklogika.g​r σας εύχεται Χρόνια Πολλά!

eklogika.gr

Στο νοσοκομείο ο Μίκης Θεοδωράκης

theodorakis

Στο Ιατρικό Κέντρο με εμπύρετη ίωση εισήχθη ο Μίκης Θεοδωράκης.
Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης μετέβη στο νοσοκομείο, επειδή ένιωσε αδιαθεσία και εμφάνισε υψηλό πυρετό.
Ο Μίκης Θεοδωράκης θα παραμείνει στο Νοσοκομείο για παρακολούθηση.

Κάλαντα με… μαντινάδες στον Σαμαρά

AntonisSamarasafp_2256711b

Ο Αντώνης Σαμαράς με τη σύζυγό του άκουσαν στο Μέγαρο Μαξίμου τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα από την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Νάουσας, από παιδιά του ιδρύματος Χατζηκώστα και από τον Όμιλο Βρακοφόρων Κρήτης.
Ο πρόεδρος του Ομίλου, Στέλιος Καγιαδάκης, είπε και μερικές μαντινάδες στον Πρωθυπουργό:
«Αν είχε Αντώνη Σαμαρά νωρίτερα η χώρα, δεν θα ΄χε το κατάντημα που είχε μέχρι τώρα.
Από την Κρήτη ήρθαμε δύο λόγια να σας πούμε, μαζί με σας, πρωθυπουργέ, κι εμείς ξαρδιοχτυπούμε.
Πετύχατε η χώρα μας ορθή να παραμείνει στη διεθνή τη λαίλαπα, στης κρίσης το καμίνι.
Όμως, τα αποτελέσματα θα πρέπει να φανούνε, να μην υπάρχουν άστεγοι, παιδάκια που πεινούνε.
Η συνταγή της τρόικα έχει πολύ αλάτι κι αν δεν αλλάξει η συνταγή θα χάσει τον “πελάτη”.
Χρόνια πολλά, πρωθυπουργέ, από τους βρακοφόρους, χαράτσι τέρμα της ΔΕΗ κι απ΄τον Στουρνάρα φόρους».
Οι βρακοφόροι της Κρήτης δώρισαν στον πρωθυπουργό μία μεταξοτυπία με θέμα την αρπαγή της Ευρώπης και στη σύζυγό του ένα βιβλίο με την ιστορία της Κρήτης.

Κάλαντα και ευχές στον Βενιζέλο

beni2000Παραδοσιακά κάλαντα ήχησαν σήμερα στο Υπουργείο Εξωτερικών. Υπό τον ήχο της ποντιακής λύρας, μέλη του τμήματος χορού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, έψαλαν τα κάλαντα στην πολιτική ηγεσία και στα στελέχη του Υπουργείου και στη συνέχεια χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς από τον Πόντο.
Ακολούθησαν μέλη του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων που έψαλαν τα Κάλαντα και έδωσαν θερμές ευχές στον υπουργό, Ευάγγελο Βενιζέλο, για τις γιορτές.
Ο υπουργός, αφού τους ευχαρίστησε, τους ευχήθηκε χρόνια πολλά και καλή πρόοδο.

Το “ευχαριστώ” του Μητροπολίτη Μεσσηνίας στον Σαμαρά

Messinias-Xrysostomos
Πηγή: www.romfea.gr
Ευχαριστήρια Επιστολή απέστειλε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για τη χορήγηση ποσού 2.650.000,00 ευρώ, μέσω του Προγράμματος ΕΣΠΑ του Υπουργείου Πολιτισμού, προκειμένου να πραγματοποιηθούν έργα αναστήλωσης της ιστορικής Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βουλκάνου.
Ο Σεβασμιώτατος εκφράζει στον Πρωθυπουργό τις θερμές ευχαριστίες του για την συμβολή και τη βοήθειά του, για την έγκριση της χρηματοδότησης, ικανοποιώντας έτσι ένα χρόνιο αίτημα του λαού της Μεσσηνίας, τονίζοντας συγχρόνως το άοκνο ενδιαφέρον του κ. Σαμαρά για τη γενέτειρά του, την αρωγή του στο έργο της τοπικής Εκκλησίας, καθώς και τη στήριξή του σε έργα πολιτισμού τα οποία αποτελούν πυλώνες ανάπτυξης στους δύσκολους καιρούς που διερχόμαστε.
Ο Μητροπολίτης κλείνοντας την Επιστολή του εύχεται υγεία και δύναμη στον Πρωθυπουργό για το κοπιώδες έργο του, για το καλό της Πατρίδας αλλά και της Μεσσηνίας.
Ευχαριστήρια Επιστολή επίσης απέστειλε και στη Γενική Γραμματέα Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη για τη βοήθειά της στο ως άνω αίτημα, τονίζοντας την άριστη συνεργασία μετά της Ιεράς Μητροπόλεως προς διεκπεραίωση όλων των υπηρεσιακών θεμάτων για την έγκριση της χρηματοδότησης.

Έφυγε από τη ζωή η γνωστή γλύπτρια Χρύσα

xryssa


Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών η διεθνούς φήμης γλύπτρια και ζωγράφος Χρύσα.
Η Χρύσα Βαρδέα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1933. Η οικογένειά της καταγόταν από την γνωστή μανιάτικη οικογένεια των Μαυρομιχαλαίων.
Σπούδασε κοινωνική πρόνοια στην Αθήνα, αλλά το 1953 πήγε στο Παρίσι, όπου και φοίτησε για έναν χρόνο στην Ακαδημία Grande Chaumiere.
Το 1954 εγκατέλειψε το Παρίσι και συνέχισε τις σπουδές της στη Σχολή Καλών Τεχνών στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνιας, για άλλο ένα χρόνο.
Η κηδεία της θα γίνει αύριο, Τρίτη, στις 12:00 στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Τα "κάλαντα" του Μαξίμου: Εκλογές το 2016. Ή μήπως όχι;

Megaro-Maximou
Σε μια περίοδο παραδοσιακά πολιτικά “δευτερεύουσα”, λόγω της προετοιμασίας κάθε ελληνικής οικογένειας για τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, το Μέγαρο Μαξίμου επέλεξε μια προσεκτική διαρροή, για να διαψεύσει τις παρασκηνιακές συζητήσεις και την έρπουσα φημολογία περί της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών εντός του 2014, μετά ή μαζί με τις Ευρωεκλογές και τις κάλπες για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τον Μάιο του 2014.
Η διαρροή λέει: “Εκλογές το 2016″. Και συνοδεύεται από καθησυχαστικές διαπιστώσεις για την εκρηκτική κατάσταση που τείνει να επικρατήσει στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, εξαιτίας της οποίας πολλαπλασιάζεται ο προβληματισμός για το κατά πόσο η κυβερνητική πλειοψηφία θα διατηρηθεί συμπαγής και ακλόνητη στους δύσκολους μήνες που ακολουθούν.
Στην… ουρά της σχετικής διαρροής ωστόσο υπάρχει μια αποστροφή που, υπό προϋποθέσεις μπορεί και να αποτελέσει την πολιτική εξήγηση των πρόωρων εκλογών, και τη ρητορική κατά του ΣΥΡΙΖΑ.
Για το ενδεχόμενο να καταψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ την οποιαδήποτε πρόταση για τη διαδοχή του Κάρολου Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας, μια στρατηγική που θα οδηγούσε αναπόφευκτα σε πρόωρες εκλογές, το Μέγαρο Μαξίμου σχολίασε με νόημα: “Η άρνηση φέρνει ευθύνη και τις ευθύνες τις καταλαβαίνει ο ελληνικός λαός”.

ysterografa.gr

Η aftodioiki​si.gr εύχεται ...






















Η aftodioikisi.gr εύχεται σε όλους Χρόνια Πολλά και το 2014 να είναι μία καλύτερη χρονιά!


 

ΜΙΤΣΕΛ, ΚΑΤΣΟΥΡΑΝΗ​Σ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ''SPORTS SUNDAY''



Η Sports Sunday αναπλάθει τις κορυφαίες στιγμές της Σουπερλίγκας το 2013.
Την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου στις 21.30 το κορυφαίο επιτελείο δημοσιογράφων σας παρουσιάζει καρέ-καρέ τα κορυφαία γεγονότα της χρονιάς που φεύγει, με αποκλειστικές συνεντεύξεις κεντρικών προσώπων του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Ο Δημοσθένης Καρμοίρης και ο Κώστας Νικολακόπουλος ανακρίνουν τον προπονητή του Ολυμπιακού, Μίτσελ.
Ο Κώστας Βασιλόπουλος συνομιλεί με τον ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ,Κώστα Κατσουράνη.
Ο Αντώνης Κατσαρός και ο Τάσος Νικολογιάννης συζητούν με τον προπονητή του Παναθηναϊκού, Γιάννη Αναστασίου.
Κι ακόμα: Φάκελος ΑΕΚ. Το έγκλημα, η τιμωρία και η...ανάσταση.
Συντονίζει ο Χάρης Αλευρόπουλος. Μαζί μας όπως κάθε εβδομάδα ο Γιώργος Κασναφέρης.
Η καρδιά της Σουπερλιγκας χτυπάει κάθε εβδομάδα στο Action 24, στην εκπομπή Sports Sunday.
Μην την χάσετε.

Action24, για ότι παίζει.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΩΤ​ΩΝ-ΠΕΡΑΧΩΡ​ΙΤΩΝ "Ο ΙΒΥΚΟΣ" : ΠΡΟ​ΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝ​ΝΙΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ



 

ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ : ΕΥΧΕΣ

Εμφάνιση ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ-ΕΥΧΕΣ.jpg

ΕΥΧΕΣ

ΤΣΑΜΠΙΚΑ (ΜΙΚΑ) ΙΑΤΡΙΔΗ
Βουλευτής Ν. Δωδεκανήσου


Εμφάνιση ΕΥΧΕΣ.jpg

ΟΝΝΕΔ: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δράση «Χριστουγεννιάτικα Χαμόγελα 2013»

Εμφάνιση 1223 IMG.jpeg
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση «Χριστουγεννιάτικα Χαμόγελα 2013». Φέτος, παραδώσαμε είδη πρώτης ανάγκης σε συλλόγους πολυτέκνων οικογενειών σε 40 νομούς σε όλη την Ελλάδα. Συνολικά, η πανελλαδική πρωτοβουλία συγκέντρωσε 8.700 είδη ρουχισμού, 13.000 συσκευασίες τροφίμων, 1.050 συσκευασίες φαρμάκων και 1.110 παιχνίδια.
Εμφάνιση 1223 IMG_2.jpeg
 
Στην Αττική, κλιμάκιο με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Οργάνωσης, Σάκη Ιωαννίδη, παρέδωσε σήμερα ρούχα, τρόφιμα, φάρμακα και παιχνίδια στα γραφεία της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδας, η οποία αναλαμβάνει τη διανομή των ειδών σε οικογένειες που έχουν ανάγκη. Με το πέρας της παράδοσης, ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ δήλωσε:
«Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δράση «Χριστουγεννιάτικα Χαμόγελα 2013» σε 40 νομούς σε όλη την Ελλάδα. Οφείλουμε όλοι, να σταθούμε δίπλα στις πολύτεκνες οικογένειες που στην ουσία αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής κοινωνίας. Η κοινωνική αλληλεγγύη εκφράζεται μέσα από συνεχόμενη προσφορά όλους τους καιρούς, πολύ περισσότερο την εποχή της κρίσης. Για το λόγο αυτό οφείλει τόσο η κοινωνία να δείξει την ευαισθησία της απέναντι στις οικογένειες αυτές, όσο και η πολιτεία να λάβει μέτρα ανακούφισής τους, με το πέρας της κρίσης ».

Από το Γραφείο Τύπου.

Συνέντευξη Τύπου της Επιτροπής του ΕΚ για τη λειτουργία και τα αποτελέσματα της Τρόικα - Πέμπτη 09 Ιανουαρίου και ώρα 11:30

Description: Description: Description: Description: Description: Description: Image

 
 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑ:

Αντιπροσωπεία της Επιτροπής του ΕΚ για την Οικονομική και Νομισματική Πολιτική στην Αθήνα στις 8 και 9 Ιανουαρίου 2014

 
Στο πλαίσιο της εξέτασης από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο της λειτουργίας και των αποτελεσμάτων της Τρόικα στα κράτη μέλη τα οποία βρίσκονται σε πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, Αντιπροσωπεία της Επιτροπής για την Οικονομική και Νομισματική Πολιτική, υπό τον Αντιπρόεδρο του ΕΚ Otmar Karas, θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη εργασίας στην Αθήνα, στις 8 και 9 Ιανουαρίου 2014.

Η Αντιπροσωπεία θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου στις 11:30, στα Γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, Αμαλίας 8, ενώ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της θα έχει συναντήσεις με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα, τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη, επιτροπές της Βουλής των Ελλήνων, τους αντιπροέδρους της Κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδος, εκπροσώπους της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, στελέχη του ΣΕΒ, της ΓΕΣΕΒΕΕ, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου και της ΓΕΣΕΕ, ακαδημαϊκούς, εμπειρογνώμονες καθώς και με φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών.


Για περισσότερες πληροφορίες:
 
 
ΤΣΟΥΤΣΟΠΛΙΔΗΣ Κωνσταντίνος
Εκπρόσωπος Τύπου
Γραφείο Ενημέρωσης του ΕΚ στην Ελλάδα        
 
(+30) 210 32 71 011 (Αθήνα)
(+30) 6973 699 886  (κινητό)
(+33) 3 881 73822    (Στρασβούργο)
ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Λεωνίδας              
Επικεφαλής
Γραφείο Ενημέρωσης του ΕΚ στην Ελλάδα
(+30) 210 32 71 011 (Αθήνα)
(+30) 6943 100 303  (κινητό)
(+33) 3 881 74356    (Στρασβούργο)

 
Δείτε εδώ την διαδικτυακή Τηλεόραση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου:


Επισκεφθείτε την ανανεωμένη ιστοσελίδα του Γραφείου μας: http://www.europarl.gr/

 

Με την Συνθήκη της Λισαβόνας, σε ισχύ από τη 1η Δεκεμβρίου 2009, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απέκτησε νέες σημαντικές νομοθετικές εξουσίες.  Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συναποφασίζει πλέον με το Συμβούλιο των Υπουργών στο σύνολο, σχεδόν, της νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών στους τομείς της γεωργίας, της μετανάστευσης, της ενέργειας καθώς και στην κατάρτιση του προϋπολογισμού της Ε.Ε. Ως το μόνο θεσμικό όργανο το οποίο εκλέγεται απευθείας από τους πολίτες της Ένωσης, το Ε.Κ. διασφαλίζει ότι η Ε.Ε. λογοδοτεί στους πολίτες της, με την ενίσχυση της συμμετοχής των Ευρωβουλευτών σε σημαντικές αποφάσεις όπως η κάλυψη αξιωμάτων σε κορυφαίες θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

 

Description: Description: Description: Description: Description: Description: ImageEurope Direct Περιφέρειας Πελοποννήσου

Ευχές από το EUROPE DIRECT ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ​Σ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣ​ΟΥ στο Ναύπλιο

Φωτογραφία: Θέλω φέτος τα Χριστούγεννα να είναι μαγικά... <3

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης
Europe Direct Περιφέρειας Πελοποννήσου
σας στέλνει τις θερμότερες ευχές
για τα Χριστούγεννα και το Νέο Έτος 2014.
Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης EUROPE DIRECT Περιφέρειας Πελοποννήσου-Ναύπλιο

ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΟΡΑΤΟΡΙΟ <Η ΦΑΤΝΗ> του Ηλία Γιουρούκου



(απόσπασμα Α΄μέρους) .. ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΟΡΑΤΟΡΙΟ <Η ΦΑΤΝΗ> του Ηλ.Γιουρούκου , Συμμετέχουν Ηλ. Κλωναρίδης - Π. Γαιτάνος - Κατ. Κόρου & οι ηθοποιοι Γ. Μούτσιος - Δ. Νικολαίδου .. & Γ. Βασιλόπυλος (κλαρίνο) - Χρ. Ζώτος (λαούτο) - Θ.Κουελης (κοντραμπάσο) ..

Δράσεις Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

Η μεγάλη οικονομική κρίση, εξελίσσεται ραγδαία σε ανθρωπιστική κρίση, με μεγάλα ποσοστά ανεργίας, φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού.
Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης αποφάσισε και υλοποιεί δράσεις κοινωνικής μέριμνας και αλληλεγγύης, για να διατηρήσει την κοινωνική συνοχή και να ανακουφίσει τους συμπολίτες μας:
1.    Τα τελευταία χρόνια δεν αύξησε τα δημοτικά τέλη και καθιέρωσε κοινωνικό τιμολόγιο (έκπτωση 50% για ΑΜΕΑ, πολύτεκνους, μονογονεικές οικογένειες, απόρους).
2.    Κατάργησε τα τέλη της αγροτικής οδοποιίας από την 1-1-2012 για την οικονομική ανακούφιση των αγροτών μας, που βιώνουν δραματική μείωση των εισοδημάτων τους.
3.    Μείωσε 20 – 40 % τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς.
4.    Μείωσε το τιμολόγιο του πόσιμου νερού:
α) κατά 10% στη Δημοτική Ενότητα Ξυλοκάστρου για τις «λαϊκές» καταναλώσεις 30-100 κ.μ.
β) έως και 80% στην Δημοτική Ενότητα Ευρωστίνης
γ) κατά 15% στους επαγγελματίες που πληρώνουν έγκαιρα
δ) κατά 50% στους ΑΜΕΑ, απόρους πολύτεκνους, μονογονεικές οικογένειες)
παρ’ όλο που η ΔΕΗ επιμένει να χρεώνει τις ΔΕΥΑ με το οικιακό τιμολόγιο.
5.    Μείωσε τα τέλη κατάληψης των πεζοδρομίων και των κοινόχρηστων χώρων
α) Μείωση από 3,5% -17% για τη Δημοτική Ενότητα Ξυλοκάστρου, εκτός της πόλης του Ξυλοκάστρου και
β) Μείωση κατά 14,5% -20% για το Δερβένι και τη Δημοτική Ενότητα Ευρωστίνης
γ) Μείωση από 18-22% των τελών κατάληψης για τα ψυγεία των περιπτέρων και των καταστημάτων.
6.    Ίδρυσε Κοινωνικό Παντοπωλείο (συγκέντρωση και διανομή τροφίμων, φαρμάκων, ρούχων, παπουτσιών, παιχνιδιών, βιβλίων κ.λ.π. σε απόρους συμπολίτες μας).
7.    Μοίρασε τρόφιμα σε απόρους σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
8.    Ίδρυσε Κοινωνικό Ιατρείο Ψυχικής Υγείας (στο Ξυλόκαστρο και στο Δερβένι, για τη δωρεάν παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας και συμβουλευτικής υποστήριξης σε ψυχοκοινωνικά προβλήματα).
9.    Έκανε πολλές εκδηλώσεις για φιλανθρωπικούς σκοπούς
10.    Έκανε πολλές ημερίδες προληπτικής ιατρικής (οστεοπόρωση, μέτρηση οστικής πυκνότητας, σωστή διατροφή, ψηφιακή μαστογραφία κ.λ.π.)
11.    Ίδρυσε και λειτουργεί ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ στη Συκιά για παιδιά με ειδικές ανάγκες προσφέροντας πολύτιμες κοινωνικές και εκπαιδευτικές υπηρεσίες σε ολόκληρη τη Δυτική Κορινθία.

Επιδρομή κατά αποικίας πελεκάνων στη λιμνοθάλασσα της Κλείσοβας, στο Μεσολόγγι.

Απίστευτη για Εθνικό Πάρκο ενέργεια έγινε το σούρουπο του Σαββάτου 21 Δεκεμβρίου στη λιμνοθάλασσα της Κλείσοβας, δίπλα στο Μεσολόγγι. Ένοπλος κατέφθασε με πλεούμενο, αποβιβάστηκε στη νησίδα στο κέντρο της λιμνοθάλασσας και άρχισε να πυροβολεί με επαναληπτική καραμπίνα κατευθείαν πάνω στους παγκόσμια απειλούμενους Αργυροπελεκάνους που είχαν συγκεντρωθεί για να κουρνιάσουν μαζί με πολλούς Κορμοράνους.
 

Επτά γεγονότα που συγκλόνισαν τη χώρα το 2013: Από τη δολοφονία Φύσσα και τη Νέα Μανολάδα έως τους θανάτους από μαγκάλι, την ΕΡΤ και τις μίζες του Ακη (PHOTOS)

 
Δολοφονίες με ρατσιστικά, πολιτικά κίνητρα, θάνατοι παιδιών από αυτοσχέδια μαγκάλια, τρομοκρατικά χτυπήματα, κλειστά πανεπιστήμια και συρρικνωμένα νοσοκομεία, «Μανωλάδες» ανήθικων εργοδοτών, αλλά και πολύκροτες δίκες και βαριές καταδίκες πολιτικών προσώπων συνθέτουν το παζλ του 2013 στη χώρα μας.
Και δεν είναι μόνο αυτά. Μία σειρά από σημαντικά γεγονότα σημάδεψαν τη χρονιά που σε λίγες ημέρες θα αποτελεί παρελθόν, αφήνοντας ακόμη πολλά αναπάντητα «γιατί»...

Σε υψηλά επίπεδα φέτος η παραγωγή ελιάς στη Φιγαλεία και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ζαχάρως - «Ανάσαναν» οι ελαιοπαραγωγοί

 
Ανάσα πρόσφερε στους ελαιοπαραγωγούς της Φιγαλείας και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Ζαχάρως, η φετινή παραγωγή που κυμάνθηκε σε υψηλότερα επίπεδα από την περσινή. Τα ελαιοτριβεία έχουν πάρει «φωτιά», ορισμένα μάλιστα λειτουργούν είκοσι τέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο για να καταφέρουν οι υπάλληλοι να εξυπηρετήσουν όσο γίνεται πιο άμεσα τους πελάτες τους.
Τρία είναι τα ελαιοτριβεία στην περιοχή της Φιγαλείας και σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες και τους υπαλλήλους των μονάδων, η λίστα με τους παραγωγούς-πελάτες είναι αρκετά μεγάλη. Οι παλέτες με τα σακιά που περιέχουν τον καρπό βρίσκονται τοποθετημένες έξω από τα ελαιοτριβεία και «περιμένουν» την σειρά τους… Η επεξεργασία δεν αργεί ν’ αρχίσει και το παρθένο ελαιόλαδο είναι σε λίγες ώρες έτοιμο. Το απίστευτο άρωμα της ελιάς εντός του ελαιοτριβείου αρκεί για ν’ ανοίξει αμέσως η όρεξη…

Αρκετά χρόνια πριν, προτεραιότητα των αγροτών αποτελούσε η παραγωγή όσο το δυνατόν μεγαλύτερης ποσότητας ελαιολάδου, ενώ ζητούμενο ήταν και η γευστικότητά του. Σε καμία περίπτωση όμως δεν στόχευαν στην ποιότητα. Πλέον τα πράγματα έχουν αλλάξει… οι παραγωγοί αποζητούν μία όσο το δυνατό καλύτερη, ποιοτικά, ελαιοπαραγωγή.

Παγκόσμια αγορά…
Μία μικρή μερίδα παραγωγών ασχολείται με την εξαγωγή του ελληνικού ελαιολάδου στην παγκόσμια αγορά, διεκδικώντας δυναμικά, μία θέση στα σούπερ μάρκετ των ξένων χωρών.
«Η παγκόσμια αγορά ζητά ανταγωνιστικό προϊόν και ανταγωνιστικός γίνεσαι όταν αξιοποιείς τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχεις», επεσήμανε ο ιδιοκτήτης ελαιοτριβείου στη Φιγαλεία, κ. Χρήστος Τάγαρης, τονίζοντας ότι «πρέπει να προωθήσουμε τα προϊόντα που παρουσιάζουν υψηλή ζήτηση και ν’ αναζητήσουμε το εάν και κατά πόσο τα δικά μας προϊόντα μπορούν να έχουν πρόσβαση στην παγκόσμια αγορά. Ν’ ακολουθήσουμε τους κατάλληλους «δρόμους» για ν’ αποκτήσει το λάδι μας, όνομα και προέλευση και να δημιουργήσουμε άμεση σχέση τελικού καταναλωτή και μεταποιητικών επιχειρήσεων που δυστυχώς δεν υπάρχουν στην Ηλεία».

patrisnews.com

Ξεκίνησε η δίκη της "μαύρης χήρας" στην Αμαλιάδ - Κατηγορείται ότι δολοφόνησε και "τσιμέντωσε" 42χρονο επιχειρηματία στο Διακοπτό.

Ηλεία: Ξεκίνησε η δίκη της `μαύρης χήρας` - Κατηγορείται ότι δολοφόνησε και `τσιμέντωσε` 42χρονο επιχειρηματία
Η ώρα της δικαιοσύνης έφθασε για την επονομαζόμενη «μαύρη χήρα», που κατηγορείται για την δολοφονία του 42χρονου επιχειρηματία από την Ζάκυνθο Τάσου Τσαγκαρόπουλου, τον οποίο στην συνέχεια «τσιμέντωσε» κάτω από την μπανιέρα πολυτελούς μεζονέτας στο Διακοπτό.
Χθες το πρωί ξεκίνησε κανονικά η εκδίκαση της υπόθεσης από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αμαλιάδας και το Δικαστήριο διέκοψε μετά το πέρας του ωραρίου και θα συνεχίσει εκ νέου την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014.

Μυρίζουν... εκλογές – 10 βουλευτές έτοιμοι να πουν “όχι” στην κυβέρνηση

Μυρίζουν... εκλογές – 10 βουλευτές έτοιμοι να πουν “όχι” στην κυβέρνηση
Η τελευταία ψηφοφορία έφερε ακόμη έναν βουλευτή εκτός κυβερνητικού στρατοπέδου. Κάποιοι μετρούν 10 βουλευτές ως... επικίνδυνους προς αποχώρηση και από τα δύο κόμματα της κυβέρνησης, ενώ κάποιοι άλλοι λένε πως υπάρχουν 3 που μπορεί να στηρίξουν το κυβερνητικό έργο και τελικά η κυβέρνηση να μην πάει σε πρόωρες εκλογές.

Η κατάσταση είναι οριακή, περισσότερο ίσως από κάθε άλλη φορά. Στα δύο κόμματα της κυβέρνησης υπάρχουν βουλευτές όπως οι κύριοι Κακλαμάνης, Ταμήλος, Καρασμάνης, Βλάχος και Κουτσογιανακόπουλος από τη ΝΔ ή οι κύριοι Μωραϊτης Ντολίος Σηφουνάκης, Μανιάτης, Κασσής και Κουτσούκος από το ΠΑΣΟΚ που ανά πάσα στιγμή και σε μια μελλοντική κρίσιμη ψηφοφορία να που “όχι” φέρνοντας την κυβέρνηση ακόμη πιο κοντά στην απώλεια της πλειοψηφίας.

Κάποιοι ωστόσο μετρούν τους 153 βουλευτές μετά την αποχώρηση του Βύρωνα Πολύδωρα διαφορετικά. Προσθέτουν τον κ. Κασαπίδη ο οποίος επιλέγει να μην “κοντράρει” την κυβέρνηση, αλλά και τους κυρίους Νταβρή και Χαϊκάλη από τους ΑΝΕΛ ως κοντινούς στην ιδεολογία της ΝΔ.

Μιλούν δηλαδή για πρόσωπα που μπορεί να αλλάξουν τα δεδομένα σε μια κρίσιμη στιγμή για την χώρα και προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Ωστόσο ενόψει νέας κρίσιμης διαπραγμάτευσης με την τρόικα αλλά και νέων νομοσχεδίων η κατάσταση κρίνεται ως οριακή και πλέον με την πλειοψηφία μόλις στους +3 όλα πρέπει να θεωρούνται ανοιχτά.

newsit.gr

ΟΝΝΕΔ Κορινθίας - Δίπλα στην οικογένεια

Image

Ολοκληρώθηκε η πανελλαδική δράση «Χριστουγεννιάτικα Χαμόγελα 2013».
Image
Φέτος, επιλέξαμε να υποστηρίξουμε μέσα από την πρωτοβουλία μας τις πολύτεκνες οικογένειες και συγκεντρώσαμε σε όλη την Ελλάδα πάνω από 8.700 είδη ρουχισμού, 13.000 συσκευασίες τροφίμων, 1.050 συσκευασίες φαρμάκων και 1.110 παιχνίδια.
Σε 40 νομούς πανελλαδικά, έχουν πραγματοποιηθεί παραδόσεις ειδών που έχουμε συγκεντρώσει, στις κατά τόπους ενώσεις πολυτέκνων.


onned-korinthias.gr

Ο Παπαδήμος επιστρέφει. Ως "αόρατη απειλή"...

Twitter@EmOikonomidis
Lukas-PapademosΗ σχετική είδηση υπήρχε στον χθεσινό “Βηματοδότη” της ναυαρχίδας του Συγκροτήματος Λαμπράκη “Βήμα της Κυριακής”, οι σχετικές φήμες ωστόσο δεν κομίζουν… καινά δαιμόνια στο πολιτικό προσκήνιο και παρασκήνιο.
Ο Λουκάς Παπαδήμος “επιστρέφει”. Ο χρόνος και το περιεχόμενο της παραπάνω πολιτικής επιστροφής φυσικά έχουν τη σημασία τους, το κυρίαρχο ζητούμενο ωστόσο αφορά στην ίδια την παρουσία του πρώην, εξωκοινοβουλευτικού πρωθυπουργού, επί ημερών διακυβέρνησης του τόπου από τον οποίο πήρε σάρκα και οστά το… sequel της ένταξης της χώρας στο Μνημόνιο, με τις σχετικές “δύσκολες” συνέπειες να προσπαθεί να διορθώσει μέχρι και σήμερα η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά.
Το ρεπορτάζ του “Βήματος της Κυριακής” υποστηρίζει ότι από τον Φεβρουάριο του 2014 ο Λουκάς Παπαδήμος θα επιλέξει μια στρατηγική δημόσιων παρεμβάσεων για τις εξελίξεις στη χώρα, μετά από μια μακρά περίοδο σιωπής και… αυτοεξορίας, λόγω και των πανεπιστημιακών υποχρεώσεών του.
Η “επιστροφή” Παπαδήμου έρχεται σε πολιτικά… πονηρούς καιρούς. Η Ελλάδα θα βρίσκεται στην Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η κυβέρνηση Σαμαρά θα επιχειρεί να αρθρώσει επιχειρήματα εθνικής, κοινής λογικής, απέναντι στην επέλαση των άκρων, των φωνών και του λαϊκισμού, η Κεντροαριστερά θα εξακολουθεί να άγχεται για το (ενοποιημένο) μέλλον της, και η διπλή αναμέτρηση του Μαϊου για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση θα αποτελεί το tipping point για ευρύτερες πολιτικές εξελίξεις.
Το όνομα του Λουκά Παπαδήμου, από την εποχή της απομάκρυνσής του από την εξουσία κιόλας, εμφανίζεται με σκανδαλώδη συνέπεια σε σενάρια για μελλοντικούς ρόλους και αξιώματα. Ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Κώστα Σημίτη, με πρωταγωνιστικό ρόλο στην ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ, με… συζητήσιμα στοιχεία, είναι εκείνος τον οποίο θα έβλεπαν πολλοί ως ιδανικό επικεφαλής μιας ενοποιημένης παράταξης στον χώρο της Κεντροαριστεράς.
Μια τέτοια εξέλιξη φυσικά θα έχει συγκρουσιακά χαρακτηριστικά αναφορικά με τον ρόλο και τη στρατηγική του ΠΑΣΟΚ και του προέδρου του Ευάγγελου Βενιζέλου, παρά τη “συγκατοίκηση” του τελευταίου με τον Λουκά Παπαδήμο στην κυβέρνηση η οποία διαδέχτηκε εκείνη του Γιώργου Παπανδρέου.
Σε κάθε περίπτωση, το κλίμα… ζεσταίνεται. Και το 2014 μοιάζει από τώρα ως έτος εξελίξεων, ανεξαρτήτως έντασης και… χωροταξίας.

ysterografa.gr

Γιαννάκου: Δεν ξέρω αν θα είμαι υποψήφια

Marietta-Giannakou
Μιλώντας στην εκπομπή “Πρωινή Ενημέρωση” της Δημόσιας Τηλεόρασης, η Μαριέττα Γιαννάκου παραδέχτηκε ότι δεν γνωρίζει αν θα είναι και πάλι στη λίστα των υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις Ευρωεκλογές του Μαϊου του 2014.
Η πρώην υπουργός Παιδείας είχε επιλεγεί από τον τότε πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραμανλή, ως επικεφαλής της λίστας της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές του 2009, και στη θητεία που ακολούθησε κατάφερε να θέσει μια σειρά από ζητήματα αιχμής για την Ελλάδα στο Στρασβούργο.
Σήμερα, η λίστα της Νέας Δημοκρατίας για τις Ευρωεκλογές του 2014 φαίνεται να ξεκινάει από το μηδέν, καθώς ο Αντώνης Σαμαράς επιθυμεί να προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές και ανανέωση, ενόψει μιας εξαιρετικά δύσκολης μάχης.

Μέχρι και 12 χρόνια νωρίτερα στη σύνταξη 1,5 εκ. εργαζόμενοι (πίνακες)

Ευνοϊκές προϋποθέσεις για ταχύτερη έξοδο στη σύνταξη με την αναγνώριση πλασματικών χρόνων ασφάλισης μπορούν να κατοχυρώσουν 1,5 εκατομμύριο εργαζόμενοι είτε ασφαλίστηκαν μέχρι το 1992 είτε από το 1993 και μετά.
Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, οι μεν παλαιοί, μέχρι το 1992 ασφαλισμένοι, κερδίζουν ως και 12 χρόνια και αντί για τα 67 η σύνταξη έρχεται στα 55. Οι νέοι, μετά το 1993 ασφαλισμένοι, μπορούν να συνταξιοδοτηθούν στα 62 τους με λιγότερα από 40 πραγματικά χρόνια.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, περισσότερο κερδισμένοι είναι οι γονείς δημόσιοι υπάλληλοι με ανήλικα παιδιά, καθώς βγαίνουν στη σύνταξη από τα 52 αναγνωρίζοντας είτε το χρόνο των παιδιών είτε τη στρατιωτική θητεία, είτε τις σπουδές για να συμπληρώσουν την 25ετία το 2011 ή το 2012.
Κερδισμένοι είναι επίσης όσοι αναγνωρίζουν πλασματικούς χρόνους για να συνταξιοδοτηθούν με τις προϋποθέσεις του 2010, αλλά θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση ως τις 31/12/2013 ώστε να κλειδώσουν σύνταξη με τις προϋποθέσεις του 2010.
  • Τι μπορούμε να αναγνωρίσουμε
Οι πλασματικοί χρόνοι που μπορούν να αξιοποιηθούν από τους ασφαλισμένους χωρίζονται σε δύο κατηγορίες:
- Στην πρώτη είναι τα πλασματικά έτη με τα οποία οι ασφαλισμένοι μπορούν να κατοχυρώνουν σύνταξη με τις προϋποθέσεις του 2010. Θα πρέπει να αξιοποιηθούν με βάση αίτηση έως τις 31/12/2013 πλην των περιπτώσεων (ασφαλισμένοι μέχρι το 1982) που όπως εξετάζεται θα πάρουν παράταση.
- Στη δεύτερη ανήκουν οι πλασματικοί χρόνοι του νόμου 3996/11 και αξιοποιούνται για σύνταξη με τα όρια ηλικίας και τον χρόνο ασφάλισης που ισχύουν από το 2011 και μετά. Στα πλασματικά αυτά μπήκαν ο χρόνος των παιδιών και των σπουδών, αλλά υπάρχουν περιορισμοί. Για παράδειγμα, όσοι συνταξιοδοτούνται με τις προϋποθέσεις του 2011 μπορούν να αναγνωρίσουν μέχρι και τέσσερα χρόνια, το 2012 μέχρι και πέντε πλασματικά έτη, το 2013 μέχρι και έξι και από το 2014 και μετά αναγνωρίζονται επτά πλασματικά χρόνια.
Δείτε τους πίνακες: aftodioikisi.gr

Γεωργιάδης: Ξεκινάει το δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα τις ημέρες αιθαλομίχλης

Από σήμερα ξεκινάει το μέτρο της παροχής δωρεάν ηλεκτρικού ρεύματος στα νοικοκυριά που είναι δικαιούχοι του κοινωνικού τιμολογίου της ΔΕΗ τις ημέρες  με αιθαλομίχλη. Όπως είπε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στο σκάι η σχετική απόφαση έχει ήδη υπογραφεί και ο υπολογισμός θα γίνει στον επόμενο λογαριασμό της ΔΕΗ.
«Οι οικονομικά αδύναμοι πολίτες που είναι δικαιούχοι του κοινωνικού τιμολογίου της ΔΕΗ όταν ακούνε ότι βγήκε ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας και του ΥΠΕΚΑ για υψηλούς ρύπους να γνωρίζουν ότι για το διάστημα αυτό δεν χρεώνεται ο λογαριασμός του ρεύματος», είπε ο κ. Γεωργιάδης

aftodioikisi.gr

Μέχρι και σε 100 δόσεις οι οφειλές προς τους δήμους – Η ρύθμιση που προωθεί το ΥΠΕΣ

Σε ιδιαίτερα ευνοϊκή ρύθμιση των οφειλόμενων πολιτών και επιχειρήσεων προς τους δήμους προχωράει, σύμφωνα με πληροφορίες τη aftodioikisi.gr, η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο του αντικαλλικράτη που πρόκειται να κατατεθεί το επόμενο διάστημα στη Βουλή χωρίς τις χωροταξικές αλλαγές.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στη ρύθμιση η οποία έχει σταλεί από το υπουργείο Εσωτερικών Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, δεν θα υπάρχει πλαφόν αναφορικά με το ύψος της οφειλής και η έκπτωση θα κυμαίνεται ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων. Συγκεκριμένα:
-Με εφάπαξ καταβολή μηδενίζονται (-100%) οι προσαυξήσεις ανεξαρτήτως ποσού
-Έως 5.000 ευρώ σε 24 δόσεις απαλλαγή του 80%  των προσαυξήσεων με την προϋπόθεση ότι κάθε δόση δεν θα είναι μικρότερη των 100 ευρώ
-Από 5 έως 10.000 ευρώ σε 48 δόσεις απαλλαγή του 50%  των προσαυξήσεων με την προϋπόθεση ότι κάθε δόση δεν θα είναι μικρότερη των 100 ευρώ
-Από 10 έως 20.000 ευρώ σε 72 δόσεις απαλλαγή του 30%  των προσαυξήσεων με την προϋπόθεση ότι κάθε δόση δεν θα είναι μικρότερη των 100 ευρώ
-Πάνω από 20.000 ευρώ σε 100 δόσεις απαλλαγή του 10%  των προσαυξήσεων με την προϋπόθεση ότι κάθε δόση δεν θα είναι μικρότερη των 100 ευρώ.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή εκτίμηση για το ύψος των συνολικών οφειλόμενων στους δήμους. Ωστόσο, υπολογίζεται ότι πρόκειται για θεαματικά ποσά ειδικά στις τουριστικές περιοχές καθώς, λόγω της κρίσης, πολλές επιχειρήσεις οφείλουν δεκάδες ή και εκατοντάδες εκατομμύρια από τα τέλη παρεπιδημούντων.
Με τη ρύθμιση  αναμένεται αφενός να δοθεί σημαντική ανάσα στους δήμους σε μία περίοδο που ασφυκτιούν οικονομικά, ενώ και οι δήμαρχοι δεν θα βρεθούν στη δυσάρεστη θέση προεκλογικά να προχωρήσουν τις διαδικασίες μέσω των ΔΟΥ για μη παροχή φορολογική ενημερότητας, κατάσχεση εις χείρας τρίτων, κατάσχεση περιουσίας κλπ.

Η Δημοκρατική Παράταξη θα προχωρήσει (και) μόνη της

Odysseas-Konstantinopoulos
Η εκτενής συζήτηση και η ένταση στη σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, γύρω από το θέμα της στρατηγικής στοχοπροσήλωσης του Κινήματος στην κατεύθυνση της συγκρότησης μιας ευρείας Δημοκρατικής Παράταξης που θα καλύψει το σύνολο της Κεντροαριστεράς, είχε ως πλέον χαρακτηριστική στιγμή το… μήνυμα που έστειλε με την ομιλία του ο εκπρόσωπος Τύπου Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.
Ο βουλευτής Αρκαδίας, που είναι εκ των στενότερων συνεργατών του Ευάγγελου Βενιζέλου, και από τα λίγα στελέχη της νέας γενιάς που έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα να σηκώσουν τη σκυτάλη και να δώσουν συνέχεια και προοπτική στην πολιτική παρουσία και την ιδεολογική του ΠΑΣΟΚ σε μια οριακή συγκυρία για το Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου.
“Αν δεν θέλει το ΠΑΣΟΚ να προχωρήσει στη δημιουργία της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης, αυτή θα προχωρήσει μόνη της”, ήταν το ξεκάθαρο μήνυμα που έστειλε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, απαντώντας έτσι και σε όσους συνέχισαν ακόμη και σήμερα να περιφέρουν μια… πολιτική γκρίνια η οποία κάθε άλλο παρά συμβάλλει στην προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να αντέξει, και να διαδραματίσει και στο μέλλον κεντρικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις.

υστερογραφα

Ο Πολύδωρας σχεδιάζει νέο κόμμα στην Κεντροδεξιά

Vyron-Polidoras
Η ηχηρή αποχώρηση του Βύρωνα Πολύδωρα από τη Νέα Δημοκρατία, με τη… θυσία του στην ψηφοφορία της Βουλής, έχει δώσει αφορμή για πλείστα σενάρια, αναφορικά με τους προσωπικούς πολιτικούς σχεδιασμούς του.
Ο άλλοτε Πρόεδρος της Βουλής, που το 1997 είχε διεκδικήσει την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στον Κώστα Καραμανλή, τον Γιώργο Σουφλιά και τον Μιλτιάδη Έβερτ, έχει γερά “πατήματα” στον χώρο της Λαϊκής Δεξιάς, όπως επιβεβαιώνεται και από τη μακρά, επιτυχή εκλογική παρουσία του στη δύσκολη για την Κεντροδεξιά Β’ Αθηνών.
Επίσης, συνομιλεί με ευχέρεια με στελέχη με τη δική τους σημαντική διαδρομή, όπως τον Γιώργο Καρατζαφέρη, τον Παναγιώτη Ψωμιάδη, τον Νίκο Νικολόπουλο και πολλούς άλλους.
Το αμέσως επόμενο διάστημα λοιπόν θα δρομολογηθούν διεργασίες, με στόχο να μετρηθεί η προοπτική δημιουργίας ενός νέου κόμματος, το οποίο θα δοκιμάσει αρχικά τις δυνάμεις του στις Ευρωεκλογές του Μαϊου του 2014.
Ο σχεδιασμός για ένα καινούριο κόμμα στον χώρο της Κεντροδεξιάς, έρχεται να προστεθεί σε υπάρχοντες σχηματισμούς όπως τους Ανεξάρτητους Έλληνες, τη Νέα Μέρα και το κόμμα του Νίκου Νικολόπουλου, επιτείνοντας τον κατακερματισμό δυνάμεων από την παραδοσιακή εκλογική βάση της Νέας Δημοκρατίας.

υστερογραφα

Ευχές από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη



https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgGkzcx04eNxNxAUoo6DHHT54peg78a1s1vfdgysP_rpxdPfEbTew-rVv0XE7PTbwLofhTI9vK1aqLlxvjHNN5-AQWocCsw9DaoQXvXzakcuz-3ePML_pwPBKfKFiFTND572sQj63lY21k/s1600/Untitled-1.jpg 
Εύχομαι η γέννηση του Θεανθρώπου να φέρει υγεία, ευτυχία και να ξαναγεννήσει την ελπίδα στις ψυχές των ανθρώπων.
Στις δύσκολες αυτές στιγμές, που η συνοχή της κοινωνίας μας δοκιμάζεται, ας δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη και τον ανθρωπισμό μας στους συμπολίτες μας, ιδίως σε όσους αντιμετωπίζουν ζητήματα επιβίωσης και έχουν ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στέκεται δίπλα στους συνανθρώπους της και τα ζητήματα αυτά τα θέτει σε προτεραιότητα Για το σκοπό αυτό έθεσε ως στόχο να ενισχύσει πρωτίστως τις κοινωνικές δομές στο νέο ΕΣΠΑ.
Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου θα συνεχίσουμε, όπως πράττουμε τα τρία αυτά χρόνια, να έχουμε ανοιχτή την πόρτα μας σε όλους τους πολίτες, να αφουγκραζόμαστε τα προβλήματά τους και να ανταποκρινόμαστε σε κάθε ανάγκη τους.
Εύχομαι ολόψυχα Καλά Χριστούγεννα σε όλους.