Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Βασίλισσα του Μιλάνου η Ιντερ, 1-0 την Μίλαν

inter
Μετά από ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι, η Ιντερ επικράτησε με 1-0 της Μίλαν στο 159ο Derby della Madonnina του Τζιουζέπε Μεάτσα, που έκλεισε την αυλαία της 17ης αγωνιστικής της Serie A. Νίκη μετά από τέσσερις αγωνιστικές για την ομάδα του Ματσάρι, τρίτη σερί αγωνιστική χωρίς νίκη για το συγκρότημα του Αλέγκρι.

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν καλύτερα την αναμέτρηση, φτάνοντας πολύ κοντά στο 1-0 σε δύο περιπτώσεις.
Στο 10', το γυριστό του Μπαλοτέλι μέσα από την περιοχή πέρασε πάνω από την εστία του Χαντάνοβιτς, ο οποίος ένα λεπτό μετά απέκρουσε το σουτ του Κακά.
Οι τυπικά γηπεδούχοι προσπάθησαν στην συνέχεια να ισορροπήσουν το ματς, αλλά οι ροσονέρι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 30'... άγγιξαν το 1-0, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ και λάθος έξοδο του Χαντάνοβιτς, η μπάλα έφτασε στον Πόλι, ο οποίος σούταρε ψηλά άουτ!
Στο 40', οι νερατζούρι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι, σε μαρκάρισμα του Ζαπάτα στον Παλάσιο, αλλά ο διαιτητής του ντέρμπι συνέχισε κανονικά τον αγώνα.
Η τελευταία καλή φάση του πρώτου μέρους ανήκε στην ομάδα του Ματσάρι, όταν στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Καμπιάσο πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
Το συγκρότημα του Αλέγκρι ξεκίνησε δυνατά και το δεύτερο μέρος και στο 53' έχασε άλλη μία ευκαιρία, με τον Χαντάνοβιτς να αποκρούει το σουτ του Μπαλοτέλι από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή και τον Κακά να μην μπορεί να σκοράρει στην επαναφορά.
Από το 65' και μετά, η Ιντερ ανέβασε την απόδοση της και πήρε τον έλεγχο του ρυθμού, χωρίς ωστόσο να μπορεί να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Αμπιάτι.
Στο 81', οι νερατζούρι έχασαν τεράστια ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ, όταν ο Παλάσιο απέφυγε ωραία τον Μπονέρα, ο Αμπιάτι απέκρουσε το πλασέ του αργεντινού, ενώ στην συνέχεια ο τερματοφύλακας της Μίλαν απέκρουσε δύσκολα το σουτ του Κουζμάνοβιτς!
Η ομάδα του Ματσάρι συνέχισε να πιέζει και οι προσπάθειες της απέφεραν καρπούς στο 86', όταν μετά από γύρισμα του Γκουαρίν, ο Παλάσιο με τακουνάκι νίκησε τον Αμπιάτι και έκανε το 1-0.
Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, δημιουργήθηκε ένταση ανάμεσα στους παίκτες των δύο ομάδων, με τον Μουντάρι να σπρώχνει τον Κουζμάνοβιτς και να αποβάλλεται με κόκκινη κάρτα.
Η τελευταία καλή φάση του αγώνα ανήκε στην Μίλαν, όταν στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Χαντάνοβιτς απέκρουσε δύσκολα την εκτέλεση φάουλ του Μπαλοτέλι από πλάγια θέση.
Τελικά, η Ιντερ κράτησε το υπέρ της 1-0 μέχρι το τέλος και πανηγύρισε τη νίκη στο ντέρμπι του Μιλάνου.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 17ης αγωνιστικής:
Σάββατο (21/12)

Λιβόρνο - Ουντινέζε 1-2 (32' Σιλιγκάρντι - 11' Λόπες, 65' Ερτό)
Κάλιαρι - Νάπολι 1-1 (9' Νενέ - 19' πέν. Ιγκουαϊν)

Κυριακή (22/12)
Μπολόνια - Τζένοα 1-0 (57' Ντιαμάντι)
Τορίνο - Κιέβο Βερόνα 4-1 (45'+2', 65' Ιμόμπιλε, 80' Βίβες, 90'+3' Τσέρτσι - 9' Τερό)
Σαμπντόρια - Πάρμα 1-1 (44' Εντερ - 64' Λουκαρέλι)
Ελλάς Βερόνα - Λάτσιο 4-1 (5', 78' Τόνι, 44' Ιτούρμπε, 63' Ρόμουλο - 27' Μπίλια)
Σασουόλο - Φιορεντίνα 0-1 (82' Ρόσι)
Ρόμα - Κατάνια 4-0 (18', 59' Μπενατιά, 55' Ντέστρο, 80' Ζερβίνιο)
Αταλάντα - Γιουβέντους 1-4 (15' Μοράλες - 6' Τέβες, 47' Πογκμπά, 75' Γιορέντε, 79' Βιντάλ)
Ιντερ - Μίλαν 1-0 (86' Παλάσιο)

sport.gr