Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Νίκη-ανατροπή ο Παναθηναϊκός, 2-1 την Ξάνθη

pao
Με κορυφαίο και σκόρερ των δύο τερμάτων τον Μεχντί Αμπέιντ, ο Παναθηναϊκός, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ από το υπέροχο γκολ του Τριάδη, κατάφερε και γύρισε το ματς, παίρνοντας τη νίκη με 2-1 επί της Ξάνθης στην Λεωφόρο. 
Η Ξάνθη ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη της επίσκεψη στα πράσινα καρέ αιφνιδιάζοντας τους γηπεδούχους. Στο 13ο λεπτό, ο Βασιλακάκης από τα δεξιά έστρωσε στον επερχόμενο Τριάδη κι εκείνος με δυνατό σουτ από τη γωνία της μεγάλης περιοχής έστειλε τη μπάλα πάνω από τον Κοτσόλη και στα δίχτυα για το 0-1 των ακριτών μέσα στην Λεωφόρο!
Ο Παναθηναϊκός, ωστόσο συνήλθε από το αρχικό σοκ και ισοφάρισε σχετικά γρήγορα, με γκολ του Αμπέιντ που προέκυψε από εξαιρετικό συνδυασμό των Μέντες-Ντίνα, με τελικό αποδέκτη τον σκόρερ, που απλώς έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα του Τσέμα για το 1-1 στο 20ό λεπτό της αναμέτρησης.
O ΠΑΟ γύρισε το ματς στο 54', με τον  Μεντί Αμπέιντ, που... κεραυνοβόλησε τον Τσέμα (σ.σ. η μπάλα βρήκε πρώτα στο αριστερό δοκάρι και κατόπιν στα δίχτυα), ύστερα από πάτημα της μπάλας του Νάνο σε φάουλ που είχαν κερδίσει οι πράσινοι λίγα μέτρα έξω από την περιοχή της Ξάνθης.
Στο 75', ο Ντίνας σκόραρε από κοντά, ύστερα από γύρισμα του Αμπέιντ, αλλά ήταν οφσάιντ και ορθά ακυρώθηκε το γκολ. Η Ξάνθη έχασε μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση στο 80', όταν ο Κοτσόλης δεν συγκράτησε τη μπάλα σε σουτ του Τριάδη, αλλά διόρθωσε το λάθος του αποκρούοντας το κοντινό πλασέ του Σολάρι.
Ο Παναθηναϊκός απάντησε στην ευκαιρία της Ξάνθης στο 82', όταν ο Κλωναρίδης βρέθηκε αφύλακτος με τον Τσέμα, όμως δεν μπόρεσε να τον νικήσει, αφού γκολκίκερ των φιλοξενούμενων απέκρουσε και ο επερχόμενος Αμπέιντ σούταρε, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Βάλλα και κατέληξε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι και κόρνερ για τους πράσινους.
Νέα καλή στιγμή για το Τριφύλλι στο 88', όταν ο Πράνιτς έβγαλε στον αμαρκάριστο Ντίνα, που ωστόσο σημάδεψε με δυνατό σουτ το οριζόντιο δοκάρι του Τσέμα. 
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κοτσόλης, Σπυρόπουλος (83’ Μαρινάκης), Τριανταφυλλόπουλος, Ρισβάνης, Νάνο, Μέντες (73’ Δώνης), Αμπέιντ, Ζέκα, Ντίνας, Κλωναρίδης, Καρέλης (73’ Πράνιτς).
SKODA Ξάνθη: Τσέμα, Παΐτο, Μπαξεβανίδης, Ντε Γκούζμαν (85’ Σουάρες), Τριάδης, Σολτάνι, Κάλβο (74’ Σολάρι), Βασιλακάκης, Φλίσκας, Βάλλας, Ντιέ (57’ Μάνταλος)