Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Τα "κάλαντα" του Μαξίμου: Εκλογές το 2016. Ή μήπως όχι;

Megaro-Maximou
Σε μια περίοδο παραδοσιακά πολιτικά “δευτερεύουσα”, λόγω της προετοιμασίας κάθε ελληνικής οικογένειας για τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, το Μέγαρο Μαξίμου επέλεξε μια προσεκτική διαρροή, για να διαψεύσει τις παρασκηνιακές συζητήσεις και την έρπουσα φημολογία περί της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών εντός του 2014, μετά ή μαζί με τις Ευρωεκλογές και τις κάλπες για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τον Μάιο του 2014.
Η διαρροή λέει: “Εκλογές το 2016″. Και συνοδεύεται από καθησυχαστικές διαπιστώσεις για την εκρηκτική κατάσταση που τείνει να επικρατήσει στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, εξαιτίας της οποίας πολλαπλασιάζεται ο προβληματισμός για το κατά πόσο η κυβερνητική πλειοψηφία θα διατηρηθεί συμπαγής και ακλόνητη στους δύσκολους μήνες που ακολουθούν.
Στην… ουρά της σχετικής διαρροής ωστόσο υπάρχει μια αποστροφή που, υπό προϋποθέσεις μπορεί και να αποτελέσει την πολιτική εξήγηση των πρόωρων εκλογών, και τη ρητορική κατά του ΣΥΡΙΖΑ.
Για το ενδεχόμενο να καταψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ την οποιαδήποτε πρόταση για τη διαδοχή του Κάρολου Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας, μια στρατηγική που θα οδηγούσε αναπόφευκτα σε πρόωρες εκλογές, το Μέγαρο Μαξίμου σχολίασε με νόημα: “Η άρνηση φέρνει ευθύνη και τις ευθύνες τις καταλαβαίνει ο ελληνικός λαός”.

ysterografa.gr