Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Τα MAD Awards 2013 μέσα από την ματιά του Τηλέμαχου Μηχαϊλίδη - Διαβάστε όσα έγιναν και δεν θα δείξει η τηλεόραση


Μια νύχτα που η ελληνική ποπ (κυρίως) σκηνή αλλά και η εγχώρια showbiz την περίμενε πολύ καιρό ήταν αυτή της Τρίτης 25 Ιουνίου και ο λόγος δεν ήταν άλλος από τα Mad Awards.Οι Έλληνες σταρ έδωσαν το παρόν και κάποιοι από αυτούς βρέθηκαν επί σκηνής για να ερμηνεύσουν τις επιτυχίες τους με έναν τρόπο λίγο διαφορετικό από αυτόν που τους έχουμε συνηθίσει. Άλλωστε αυτό επιτάσσει και η φιλοσοφία των Mad Awards μια προσέγγιση πιο μοντέρνα...που ξεφεύγει από τα κλισέ και τα παραδοσιακά...
Στην καρδιά των Mad Awards βρέθηκε ο φίλος και ο συνεργάτης του Πινακίου Τηλέμαχος Μιχαϊλίδης, ο οποίος μας μεταφέρει κλίμα και όσα δεν θα δείξουν οι κάμερες.

Έτσι λίγες ώρες πριν την τηλεοπτική προβολή των βραβείων MAD σας μεταφέρουμε εμείς σε αυτά. Απολαύστε την περιγραφή που ακολουθεί αλλά και όσα ακούστηκαν στο...  http://pinakio.blogspot.gr/2013/07/mad-awards-2013.html

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ: ΠΟΥΛΗΘΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ Η ΜΑΡΙΝΑ ΤΟΥ ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟ​Υ ΣΑΜΟΥ

marina pythagorio - Samos Housing
Ο Βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, έκανε απόψε (06.07.13) την εξής δήλωση:

«Μόλις τώρα μου επιβεβαιώθηκε ότι στα χέρια των Τούρκων πέρασε και η μαρίνα του Πυθαγορείου Σάμου!
Είναι η δεύτερη μαρίνα, μετά από εκείνη της Μυτιλήνης, που τίθεται υπό έλεγχο των Τούρκων, οι οποίοι τώρα αναζητούν τουλάχιστον άλλη μία, έχοντας ήδη κάνει βολιδοσκοπήσεις για τη μαρίνα της Χίου.

H N. Δ. καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την εμπρηστική επίθεση στο γραφείο της Φεβρωνίας Πατριανάκου

Fevronia-Patrianakou
Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με την εμπρηστική επίθεση στο γραφείο της βουλευτού Λακωνίας κας Φεβρωνίας Πατριανάκου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την εμπρηστική επίθεση στο γραφείο της βουλευτού του κόμματός μας κας Φεβρωνίας Πατριανάκου. Απόπειρες εκφοβισμού του πολιτικού κόσμου δεν περνούν. Οι εκφραστές της βίας θα ηττηθούν. Η νομιμότητα θα κυριαρχήσει».
Η κ.Πατριανάκου μέσω του προσωπικού λογαριασμού της στο Twitter, αναφέρθηκε στη χθεσινή επίθεση με γκαζάκια που δέχτηκε το πολιτικό γραφείο της.
“Σας ευχαριστώ για τη συμπαράσταση. Οι ζημιές από την επίθεση με γκαζάκια στο γραφείο μου δεν είναι μεγάλες.Η τρομοκρατία δεν θα περάσει”.

Ο Πάπας κάνει πολιτική μέσω Twitter. Οι πολιτικοί (μας) χαβαλέ

Pope-Francis
Twitter @EmOikonomidis
Η διαχρονική αντοχή της Καθολικής Εκκλησίας σε πάσης φύσεως κραδασμούς, και η ικανότητά της να… αυτοεπικαιροποιείται, εξηγεί εν πολλοίς και το πώς κατάφερε το Βατικανό να φτάσει μέχρι τις μέρες μας ως μια από τις πλέον αναγνωρίσιμες “σταθερές” στην ανθρωπότητα όπως τη γνωρίζουμε, τη βιώνουμε και προσπαθούμε να την καταλάβουμε.

Μεγάλη φωτιά στο Στεφάνι Κορινθίας


Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά στο Στεφάνι Κορινθίας, κοντά στα όρια με την Αργολίδα, που εκδηλώθηκε στις 4.25 σήμερα το μεσημέρι.
Η φωτιά λόγω των ανέμων και του δυσπρόσιτου της περιοχής, έχει πάρει διαστάσεις και καίει αγροτικές εκτάσεις με ξερά χόρτα και ροδακινιές, καθώς και δασικές εκτάσεις με πουρνάρια, ενώ δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.
Μεγάλη είναι η κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων και στην μάχη της κατάσβεσης επιχειρούν να θέσουν το πύρινο μέτωπο υπό έλεγχο, 17 οχήματα με 34 άνδρες, ένα πεζοπόρο τμήμα 10 ατόμων, εθελοντές πολίτες κάτοικοι της περιοχής, ενώ ρίψεις νερού κάνουν συνεχώς από αέρος 2 αεροσκάφη πεζετέλ και 3 αεροσκάφη καναντέρ.

Βρέθηκε το μηχανάκι που έκλεψαν οι Αλβανοί δραπέτες

astynomia-570


Στη περιοχή Προσήνη Σουλίου, οι αστυνομικές δυνάμεις που καταδιώκουν τους Αλβανούς δραπέτες, των φυλακών Τρικάλων εντόπισαν, το απόγευμα, σε απόκρημνη ρεματιά το μηχανάκι που φέρεται να είχαν κλέψει , από το χωριό Γλυκή, τα ξημερώματα της Παρασκευής, στην προσπάθεια τους να διαφύγουν προς την Αλβανία.
Οι δυνάμεις των ΕΚΑΜ και της ΟΠΚΕ, κατευθύνονται πρός την περιοχή , όπου αναμένεται το βράδυ, με τη βοήθεια ηλεκτρονικών μέσων και θερμικών καμερών, να γίνει μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό και σύλληψη των Αλβανών κακοποιών, πριν περάσουν τα σύνορα με την Αλβανία.
 
ysterografa.gr

Επήλθε συμφωνία με την τρόικα για το δημόσιο

Kyriakos-Mitsotakis

Σε συμφωνία με την τρόικα για το ακανθώδες θέμα του δημοσίου, με την κινητικότητα και τις απολύσεις υπαλλήλων, και το χρονοδιάγραμμα που θα ακολουθηθεί, κατέληξε λίγο μετά το μεσημέρι η ελληνική κυβέρνηση, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης των επικεφαλής της τρόικας με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ο υπουργός και η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης και Εύη Χριστοφιλοπούλου, συναντήθηκαν για μισή ώρα με την τρόικα, στο υπουργείο Οικονομικών, παρόντος του υπουργού, Γιάννη Στουρνάρα.
Όπως επιβεβαίωσε ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, επήλθε συμφωνία στις μακρές και επίμονες διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλής του κλιμακίου της τρόικας, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει άλλη συνάντηση για το ζήτημα αυτό.
Το θέμα του δημοσίου ήταν το πιο δύσκολο στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, και η συμφωνία που επετεύχθη ανοίγει πλέον τον δρόμο για οριστικοποίηση των κειμένων που θα παρουσιαστούν τη Δευτέρα στο Eurogroup, ώστε να υπάρξει πολιτική συμφωνία για την έγκριση εκταμίευσης της δόσης προς την Ελλάδα.

Οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα συνεχίζονται με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών,για τα υπόλοιπα θέματα και προκειμένου να γραφούν τα κείμενα, τα οποία θα τεθούν υπόψη του Eurogroup για την «πολιτική έγκριση» της δόσης των 8,1 δις. ευρώ.

Η Τρόικα δεν δεχόταν ούτε ως ιδέα τις μετατάξεις! Αντιθέτως οι δανειστές επέμεναν να τεθούν σε καθεστώς κινητικότητας - διαθεσιμότητας 12.500 δημόσιοι υπάλληλοι, δηλαδή καθηγητές, μέλη της δημοτικής αστυνομίας, υπαλλήλους ΟΤΑ κλπ.

Αναλυτικότερα, από τους 12.500 υπαλλήλους οι 3.500 θα είναι μέλη της δημοτικής αστυνομίας, για τους οποίους προβλέπεται να βγουν σε διαθεσιμότητα λαμβάνοντας το 75% των αποδοχών τους. Στη συνέχεια μετά από αξιολόγηση θα επαναπορροφηθούν σε ποσοστό 80-90% και οι υπόλοιποι θα απολυθούν.
Oι 2.500 που θα μπουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας - κινητικότητας θα είναι εκπαιδευτικοί και οι 2.000 είναι αυτοί που θα προκύψουν από τα οργανογράμματα των υπουργείων.

Αλλαγές προβλέπονται και στη διάρκεια της διαθεσιμότητας με πληροφορίες να κάνουν λόγο για 8μηνο. Δηλαδή όσοι μπαίινουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας θα πρέπει να απορροφηθούν και πάλι μέσα σε διάρκεια 8 μηνών αφού μετά την παρέλευση του 8μήνου θα απολύονται.

Δείτε το βίντεο



ysterografa.gr - newsit.gr

Πρώτη επίθεση στην Αίγυπτο με θρησκευτικά κίνητρα: Νεκρός κόπτης ιερέας


Ένοπλοι πυροβόλησαν και σκότωσαν ένα κόπτη χριστιανό ιερέα σήμερα στην αιγυπτιακή επαρχία του Βορείου Σινά και η επίθεση αυτή ενδέχεται να είναι η πρώτη με θρησκευτικά κίνητρα, αφότου ο στρατός ανέτρεψε τον ισλαμιστή πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι.
Οι δράστες άνοιξαν πυρ από μοτοσικλέτα και σκότωσαν τον 39χρονο ιερέα Μίνα Αμπούντ Σαρουίν νωρίς το απόγευμα ενώ περπατούσε στην περιοχή Μασαΐντ της παραλιακής πόλης Ελ Αρίς, επαρχιακής πρωτεύουσας του Βορείου Σινά.

Ο φόνος αυτός στην Ελ Αρίς ήταν μία από αρκετές επιθέσεις που πιστεύεται ότι αποτελούν έργο ισλαμιστών και στις οποίες περιλαμβάνονται πυρά εναντίον τεσσάρων σημείων ελέγχου του στρατού στην περιοχή, δήλωσαν οι πηγές. Οι επιθέσεις εναντίον των στρατιωτικών σημείων ελέγχου πραγματοποιήθηκαν σήμερα.

Τα επεισόδια αυτά ακολουθούν επιθέσεις στις οποίες σκοτώθηκαν πέντε αστυνομικοί χθες Παρασκευή στο Ελ Αρίς.
Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι του Μόρσι έχουν επικρίνει δριμύτατα τον κόπτη πατριάρχη Ταουάντρος, πνευματικό ηγέτη των 8 εκατομμυρίων χριστιανών της Αιγύπτου, επειδή έδωσε την ευλογία του στην καθαίρεση του προέδρου και παρευρέθη στην ανακοίνωση του επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων στρατηγού Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σίσι για την αναστολή της ισχύος του συντάγματος.

Στο μεταξύ, στο Κάιρο, ο προσωρινός πρόεδρος της χώρας Άντλι Μανσούρ είχε σήμερα συνομιλίες με τον στρατηγό αλ-Σίσι, ο οποίος είναι επίσης υπουργός Άμυνας. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο υπουργός Εσωτερικών Μοχάμεντ Ιμπραήμ και οι τρεις σύμβουλοι του Μανσούρ που διορίσθηκαν χθες. Ήταν η πρώτη συνάντηση που είχε ο Μανσούρ στο προεδρικό μέγαρο Ιτιχαντίγια, μεταδίδουν κρατικά μέσα ενημέρωσης.

newsit.gr

Νέα χτυπήματα Βορίδη κατά Ανδρέα Παπανδρέου


Η σημερινή κρίση οφείλεται στο ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του '80 του Ανδρέα Παπανδρέου δηλώνει ο Μάκης Βορίδης ρίχνοντας ξανά λάδι στη φωτιά.
Επιμένει, ο Μ Βορίδης, με συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής, ότι "η δημοσιονομική κρίση οφείλεται στην ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς, πολιτική έκφραση της οποίας υπήρξε το ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του '80", θέση που είχε διατυπώσει στο Συνέδριο της ΝΔ, προκαλώνατς πλήθος αντιδράσεων.
Διευκρίνίζει, πάντως, ότι η παρέμβασή του είχε ιστορική αναφορά και τονίζει ότι δεν αφορούσε στο σημερινό ΠΑΣΟΚ "το οποίο έχει τηρήσει σε πάρα πολλά θέματα μια συγκροτημένη και υπεύθυνη στάση".

Δηλώνει ότι δεν υπάρχει περιθώριο συνεργασίας της ΝΔ, με τη Χρ Αυγή και σημειώνει μεταξύ άλλων :"Θεωρώ ότι η ΝΔ εκφράζει την εθνική , λαϊκή και κοινωνική Δεξιά. Ένα μεγάλο τμήμα των θέσεων της Χρ Αυγής , ειδικά στα ζητήματα της Δημοκρατίας , των ατομικών ελευθεριών και της οικονομικής ελευθερίας προσομοιάζει με θέσεις της Αριστεράς".

Υπογραμμίζει ότι  αποτελεί επιλογή του ελληνικού λαού και όχι της ΝΔ η κυβερνητική συνεργασία και συμπληρώνει "δεν σημαίνει ότι η Δεξιά είναι ίδια με τη Σοσιαλδημοκρατία . Μην τα κάνουμε όλα ίσιωμα".
newsit.gr

Αστεία Ελληνικά ονόματα που μας φτιάχνουν το κέφι!

Υπάρχουν κάποια ονόματα που αν μη τι άλλο φέρνουν τουλάχιστον χαμόγελα. Πάμε να δούμε μερικά που εντοπίσθηκαν σε ελληνικούς τηλεφωνικούς καταλόγους...




Ξεκίνησε η καταβολή του φοιτητικού επιδόματος στέγασης - Τι λέει το Υπουργείο

Ξεκίνησε η καταβολή του φοιτητικού επιδόματος στέγασης - Τι λέει το Υπουργείο Απάντηση Αρβανιτόπουλου στη Βουλή
Για την καθυστέρηση του φοιτητικού επιδόματος στέγασης, απαντά ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, σε έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή, μετά από παρέμβαση του Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη και στο οποίο αναφέρει ότι έχει ήδη αρχίσει η καταβολή του φοιτητικού επιδόματος.
Η διαδικασία καταβολής του φοιτητικού επιδόματος στέγασης άλλαξε με ΚΥΑ στις 21/2/2013, με βασικότερο σημείο την πληρωμή του από τις ΥΔΕ και όχι από τις εφορίες, όπως γινόταν μέχρι πέρυσι. Για το λόγο αυτό παρατάθηκε η προθεσμία υποβολής των σχετικών αιτήσεων μέχρι τέλος Απριλίου, όπως έχει γράψει το thebest.gr.
Όπως επισημαίνει ο Υπουργός: «αμέσως μετά συγκεντρώθηκαν τα στοιχεία από τα ΑΕΙ της χώρας προκειμένου να μεταβιβαστούν οι πιστώσεις στις κατά τόπους ΥΔΕ. Η μεταβίβαση των πιστώσεων έχει ήδη ολοκληρωθεί και έχει αρχίσει η καταβολή του επιδόματος, ενώ η ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας καταβολής εξαρτάται από τις Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου, τους τυχόν ελέγχους που θα απαιτηθούν και το πλήθος των αιτήσεων που θα τους διαβιβαστούν».

http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/207841

Πανεπιστήμιο Πατρών: Πένθος για το θάνατο του ομότιμου καθηγητή Θεόδωρου Δεληγιάννη


Ο ομότιμος καθηγητής Ηλεκτρονικής του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών, Θεόδωρος Δεληγιάννης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών. Η κηδεία του θα γίνει την Κυριακή στη 1 το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας Πατρών, ενώ η ταφή στο Κοιμητήριο Μαραθόπολης Μεσσηνίας.

Ο Θόδωρος Δεληγιάννης ήταν ο ιδρυτής του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικής του Παν/μίου, με διεθνή αναγνώριση και ερευνητικό έργο που οδήγησε σε πληθώρα δημοσιεύσεων σε διεθνή περιοδικά και Συνέδρια.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, μετά το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του Θεόδωρου Δεληγιάννη, τιμώντας τη μνήμη του και την προσφορά του στο Πανεπιστήμιο Πατρών, στην επιστήμη της Φυσικής και στην παιδεία γενικότερα,
Αποφασίζει:
  • Να αναρτηθεί μεσίστια η σημαία του Πανεπιστημίου.
  • Να κατατεθεί στεφάνι στη σορό του εκλιπόντος.
  • Να εκπροσωπηθεί το Πανεπιστήμιο στην κηδεία.
  • Να εκφρασθούν τα συλλυπητήρια στους οικείους του.
patrasnews.com

Πρόβλεψη ΣΟΚ: Θα γίνει ισχυρός σεισμός στην Ελλάδα!


Ο γνωστός σεισμολόγος και καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών Άκης Τσελέντης προέβλεψε ότι, μέσα στο 2013 θα… σημειωθεί ισχυρός σεισμός στην Ελλάδα.
Μιλώντας στο «Earthquake-now» και με αφορμή τις σεισμικές δονήσεις των τελευταίων ωρών, δύο εκ των οποίων μεγέθους 5 Ρίχτερ παρατήρησε ότι, είναι μεν ανεξάρτητοι μεταξύ τους, αλλά προειδοποίησε ότι μέσα στο 2013 κατά την γνώμη του θα υπάρξει ένας ισχυρός σεισμός στη χώρα επειδή έχει συσσωρευτεί μεγάλη ενέργεια.
Ο κ. Τσελέντης κάλεσε εκ νέου την Πολιτεία να λάβει τα κατάλληλα μέτρα και οι πολίτες να εφαρ μόζουν τα μέτρα αντισεισμικής προστασίας στα σπίτια τους.

thesecretrealtruth./p

Διπλή μαστεκτομή έκανε η Βίκυ Σταμάτη


Στο νοσοκομείο “΄Αγιος Σάββας” εισήχθη χθες το πρωί η Βίκυ Σταμάτη!
Η σύζυγος του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, υποβλήθηκε σε διπλή μαστεκτομή και ταυτόχρονη αποκατάσταση των μαστών!
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Espresso, η Βίκυ Σταμάτη μπήκε στο νοσοκομείο από νωρίς το πρωί για να κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις και αφού όλα ήταν καλά, υποβλήθηκε σε λεπτή χειρουργική επέμβαση που κράτησε περίπου επτά ώρες! Λίγο πριν τις 3.00 μ.μ. Η Βίκυ Σταμάτη μεταφέρθηκε στην αίθουσα ανάνηψης και μετά στο θάλαμο νοσηλείας, όπου θα παραμείνει για τα επόμενα τρία 24ωρα!
Οι πρώτες λέξεις που είπε μόλις άνοιξε τα μάτια της ήταν, “ Σας ευχαριστώ πολύ” αναφερόμενη στους γιατρούς που φρόντισαν να πάνε όλα καλά!

tlife.gr

Παλούκωσαν το κεφάλι διαιτητή αφού τον ακρωτηρίασαν επειδή έσφαξε με μαχαίρι ποδοσφαιριστή - ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Σάλος έχει προκληθεί από όσα συνέβησαν σε ένα παιχνίδι του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος του Βραζιλία Ένα από τα πιο απεχθή εγκλήματα στην ιστορία έλαβε χώρα σε ερασιτεχνικό αγώνα ποδοσφαίρου
Σύμφωνα με τα Μέσα της χώρας και τις αστυνομικές αρχές, όλα ξεκίνησαν όταν ένα σφύριγμα του διαιτητή εκνεύρισε τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος άρχισε να τον βρίζει και να τον κλωτσάει. Τότε ο 20χρονος διαιτητής Οτάβιο Ζορντάο ντα Σίλβα πήρε ένα μαχαίρι και επιτέθηκε στον 31χρονο ποδοσφαιριστή Ζοσεμίρ Αμπρέου Σάντος, ο οποίος ξεψύχησε κατά την μεταφορά του στο νοσοκομείο.
Η συνέχεια ωστόσο ήταν ακόμα πιο αιματηρή, αφού μόλις οι φίλοι του του ποδοσφαιριστή αντιλήφθηκαν τον θάνατο του Ζοσεμίρ, εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο και ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου τον διαιτητή!
Το μένος τους ωστόσο δεν σταμάτησε εκεί, αφού ακολούθως διαμέλισαν το πτώμα του κι αφού τον αποκεφάλισαν, κάρφωσαν το κεφάλι του σε ένα παλούκι! Οι αστυνομικές Αρχές έχουν προχωρήσει ήδη σε συλλήψεις και ανακρίνουν τους ύποπτους.

newsit.gr

Εκτός Ραδιομεγάρου η νέα ΕΡΤ…

Pantelis-Kapsis
(Photo Eurokinissi)
Το χρονοδιάγραμμα των εξελίξεων για τη νέα ΕΡΤ παρουσίασε ο υφυπουργός δημόσιας ραδιοτηλεόρασης Παντελής Καψής, μιλώτας στην εκπομπή “MEGA Σαββατοκύριακο” με τον Μανώλη Αναγνωστάκη και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο.
Ο κ. Καψής διατύπωσε την εκτίμηση ότι είναι θέμα χρόνου να εκπέμψει και πάλι η δημόσια ραδιοτηλεόραση, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να σημειωθεί επέμβαση των ΜΑΤ, και παραδέχτηκε ότι στην περίπτωση που κάτι τέτοιο κριθεί αναγκαίο, οι πρώτες εκπομπές θα γίνουν σε εγκαταστάσεις εκτός του Ραδιομεγάρου.
Ο Παντελής Καψής, ο οποίος έχει το μεσημέρι νέα συνάντηση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στην ΕΡΤ, τόνισε ότι υπάρχει πρόβλημα με την υπογραφή τρίμηνων συμβάσεων από την πλευρά των δημοσιογράφων, οι οποίοι δεν δείχνουν διάθεση να προχωρήσουν σε μια τέτοια κίνηση, ενώ επεσήμανε ότι θα δοθούν κίνητρα που ισχύουν για την κινητικότητα των υπαλλήλων στο δημόσιο, στο προσωπικό το οποίο πρόκειται να αποχωρήσει.

ysterografa.gr

Ο Γιάννης Πολίτης αρνήθηκε την πρόταση Καψή για την ΕΡΤ - Ο Αλαφούζος θέλει τον Κουβαρά στον ΣΚΑΪ

Giannis-Politis
Αρνητική ήταν η απάντηση που έδωσε ο Γιάννης Πολίτης στον Παντελή Καψή, όταν ο τελευταίος του πρότεινε να αναλάβει τη θέση του διευθυντή ειδήσεων και ενημέρωσης της ΕΡΤ, στο μεταβατικό στάδιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της εβδομαδιαίας εφημερίδας “Παραπολιτικά”.

Χωρίς αποτέλεσμα οι ολονύχτιες έρευνες στην Θεσπρωτία για τους δραπέτες




Αν και κάποιοι, υποστήριζαν πως δύο από τους δραπέτες έχουν καταφέρει να περάσουν στην Αλβανία, νεότερες πληροφορίες λένε ότι μάλλον δεν έχει καταφέρει κανείς από τους κακοποιούς να περάσει στη γειτονική χώρα.
Αυτό που δείχνουν τα στοιχεία όμως, είναι ότι πλέον οι δραπέτες έχουν φτάσει πολύ κοντά στα σύνορα...
Όπως μεταδίδει το ΡΑΔΙΟ Ηγουμενίτσα οι έρευνες δεν γίνονται μόνο στον κάμπο του Μαργαριτίου,και στο όρος Γκορίλας, αλλά έχουν επικεντρωθεί στα βουνά της Πλακωτής κοντά στα χωριά Αγία Κυριακή Σαλονίκη, Λαμπανίτσα (σήμερινη Ελαταριά), Παλαιοχώρα, Πετροβίτσα και Βερενίκη.
Από αυτή την διαδρομή, θεωρούν οι αστυνομικοί πως θα περάσουν αναγκαστικά οι Αλβανοί δραπέτες, προκειμένου να προσεγγίσουν τον ποταμό Καλαμά,να τον περάσουν και να μπούνε στην Αλβανία μέσω της οροσειράς της Μουργκάνας (Ορη Τσαμαντά ).
Για τον λόγο αυτό έχουν τοποθετήσει και θερμικές κάμερες σε στρατηγικά σημεία στις όχθες του Καλαμά.
Σύμφωνα με πληροφορίες στις 4 τα ξημερώματα θερμική κάμερα εντόπισε 2 άτομα στο βουνό πάνω από την Πετροβίτσα.
Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ,θεωρούν πως αν οι δραπέτες δυσκολευτούν από τα μπλόκα κοντά στον Καλαμά, ίσως επιλέξουν να κινηθούν προς τον Νομό Ιωαννίνων, μέσω Πετροβίτσας και Βερενίκης.
Στο μεταξύ κατά το katoci.com, πολλά ευτράπελα προέκυψαν από το κυνήγι των Αλβανών κακοποιών, δραπετών των φυλακών Τρικάλων, στη Θεσπρωτία. Χαρακτηριστικά είναι δύο. Πολίτης σε χωριό κοντά στη Γλυκή έλεγε: "Τους είδα, πέρασαν έξω από το σπίτι μου, εδώ είναι". Και βέβαια δεν είχαν περάσει έξω από το σπίτι του και βέβαια δεν τους είχε δει και βέβαια δεν ήταν στο χωριό. Και δεν
ήταν ο μόνος... μυθιστοριογράφος ο χωρικός αυτός. Πολλοί τηλεφωνούσαν στις υπηρεσίες κι έδιναν φανταστικές πληροφορίες. Άλλο περιστατικό. Θεσσαλονικιός, που είχε κλείσει δωμάτιο στα παράλια της Θεσπρωτίας, τηλεφώνησε στο ξενοδοχείο και είπε: "Ακυρώστε την κράτηση, δεν έρχομαι, φοβάμαι ότι θα με σκοτώσουν οι δραπέτες"...

Στο ρυθμό των ρίχτερ τη νύχτα η Πάτρα

Πάτρα: Πέντε σεισμικές δονήσεις, μικρής εντάσεως τα ξημερώματα Η μεγαλύτερη 2,9 Ρίχτερ

Ο Εγκέλαδος δεν σταματάει να επισκέπτεται την Πάτρα. Πέντε σεισμικές δονήσεις, μικρής εντάσεως, σημειώθηκαν τα ξημερώματα στην ευρύτερη περιοχή.
Συγκεκριμένα, όπως διαβάζουμε στο thebest.gr, η πρώτη σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 00.10, ήταν εντάσεως 2.8 Ρίχτερ και επίκεντρό της ήταν 7 χλμ. Δυτικά - Νοτιοδυτικά της Πάτρας.

Στις 00.25 σημειώθηκε η δεύτερη δόνηση, μεγέθους 2,6 Ρίχτερ και επίκεντρο 11 χλμ. Δυτικά - Νοτιοδυτικά της Πάτρας.
Η τρίτη δόνηση κατεγραφη  στις 2.34, με επίκεντρο αυτή τη φορά 11 χλμ. Δυτικά - Βορειοδυτικά της Πάτρας και μέγεθος 2,6 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.
Μόλις πέντε λεπτά αργότερα, στις 02.39 σημειώθηκε νέα δόνηση, με το μεγαλύτερο 2,9 Ρίχτερ, -η πιο ισχυρή από τις πέντε δονήσεις- και επίκεντρο 11 χλμ. Νοτιοδυτικά της Πάτρας.
Τέλος, στις 04.04 έγινε νέος σεισμός σεισμό, μεγέθους 2,8 Ρίχτερ και επίκεντρο ξανά τα 11 χλμ. Δυτικά - Νοτιοδυτικά της Πάτρας.
Το εστιακό βάθος όλων των δονήσεων ήταν στα 5 χιλιόμετρα.

Πολύ κοντά στην παραμονή στον Ολυμπιακό ο Σπανούλης!

span
Πολύ κοντά στην παραμονή του στον Ολυμπιακό βρίσκεται ο Βασίλης Σπανούλης! Ο 31άχρονος γκαρντ έχει συμφωνήσει με τους ιδιοκτήτες της ΚΑΕ, Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο για τριετές συμβόλαιο, με ετήσιες απολαβές 2 εκ. ευρώ και απομένουν κάποιες λεπτομέρεις για να ολοκληρωθεί και τυπικά η συμφωνία. Μικρότερη από τις φημολογούμενες προτάσεις της ΤΣΣΚΑ και της Μπαρτσελόνα.
Ο παίκτης εξερχόμενος από τα γραφεία των Αγγελόπουλων δήλωσε:
"Είμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο, η συνάντηση έγινε σε πάρα πολύ καλό κλίμα και είμαι πολύ κοντά στο να παραμείνω στον Ολυμπιακό. Συζητήσαμε άλλα πράγματα, κυρίως για το σχεδιασμό της ομάδας και πώς θα παίζει του χρόνου."
Οι δύο πλευρές θα έχουν και δεύτερο ραντεβού για να πέσουν οι υπογραφές.

Γκαζάκια στο πολιτικό γραφείο της Φεβρωνίας Πατριανάκου

fevronia
Μικρές υλικές ζημίες από γκαζάκια διαπιστώθηκαν σήμερα στην είσοδο του πολιτικού γραφείου της βουλευτού της ΝΔ Φεβρωνίας Πατριανάκου που βρίσκεται στον 7ο όροφο κτιρίου, στην οδό Ακαδημίας 41 στην Αθήνα.
Μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστωθεί πότε τοποθετήθηκε ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός.
Για το περιστατικό διενεργείται έρευνα από την κρατική ασφάλεια.

ysterografa.gr

Mια ανάσα από τα σύνορα με την Αλβανία οι αδίστακτοι κακοποιοί!



Ανθρωποκυνηγητό μέσα στη νύχτα, μέσα σε εκτάσεις με καλαμπόκια αλλά και επιφυλακή και στο θαλάσσιο χώρο, θα κυλήσει η αποψινή νύχτα των ερευνών για τους αδίστακτους κακοποιούς, που τώρα, κινούνται στη Θεσπρωτία.
Αν και πηγές, ήθελαν τους δύο από αυτούς να έχουν καταφέρει να περάσουν στην Αλβανία, νεότερες πληροφορίες λένε ότι μάλλον δεν έχει καταφέρει κανείς από τους κακοποιούς να περάσει στη γειτονική χώρα. Αυτό που δείχνουν τα στοιχεία όμως, είναι ότι πλέον οι δραπέτες έχουν φτάσει πολύ κοντά...

Συν 5.000 «διαθέσιμοι» από τους ΟΤΑ μετά το «όχι» για τους εκπαιδευτικούς

Στους ΟΤΑ στρέφεται, πλέον, η κυβέρνηση ώστε να βρει επιπλέον 5.000 «διαθέσιμους». Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, οι εκπρόσωποι των δανειστών μας παρά τα όσα είχαν αφήσει να διαφανεί περί του αντιθέτου, απέρριψαν κατά τη διάρκεια συνάντησης το βράδυ της Παρασκευής στο υπουργείο Οικονομικών την πρόταση να υπολογιστούν οι 5.000 μετατάξεις εκπαιδευτικών της β’ βάθμιας εκπαίδευσης στην α΄ βαθμια ως διαθεσιμότητα, με αποτέλεσμα το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης να προχωράει στην εφαρμογή εναλλακτικών σεναρίων.
Σύμφωνα, με αυτά η μεγάλη «δεξαμενή» είναι δήμοι που έχουν πλεονάζον προσωπικό και αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, με προεξάρχοντες τους 30 δήμους για τους οποίους έγραψε η aftodioikisi.gr. Μέσα σε αυτούς είναι και 2.741 δημοτικοί υπαλληλοι οι οποίοι είχαν καταγραφεί από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών υπό τον Ε. Στυλιανίδη ως υποψήφιοι για μετάταξη.
Ευθύνες στους δημάρχους
Όπως τονίζεται από αρμόδιες κυβερνητικές πηγές, «τόσο καιρό δεν είχε γίνει τίποτε με ευθύνη των ίδιων των δημάρχων, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλοί δήμοι οι οποίοι έχουν πολύ περισσότερους υπαλλήλους απ’ όσους χρειάζονται».
Πάντως, είναι πιθανόν εφόσον τελικώς ενταχθούν στο πρώτο κύμα της διαθεσιμότητας οι περίπου 3.000 υπάλληλοι των υπουργείων των οποίων οι θέσεις καταργούνται με βάση τα νέα οργανογράμματα να μην απαιτηθεί να ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας 5.000 δημοτικοί υπάλληλοι, ώστε να συμπληρωθεί ο αριθμός των 12.500 αλλά περί τους 3 με 3.500.
Υπενθυμίζεται ότι από τους δήμους θα ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας και 3.500 ως 4.000 δημοτικοί αστυνομικοί, άρα συνολικά ο αριθμός των υπαλλήλων των ΟΤΑ που θα ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας, μπορεί να προσεγγίσει και τις 9.000.
Πάντως, πηγές του υπουργείου Εσωτερικών που ρωτήθηκαν σχετικά από την aftodioikisi.gr, δεν θέλησαν να κάνουν κάποιο σχόλιο με τη νέα αυτή εξέλιξη, με την οποία το μεγαλύτερο βάρος της διαθεσιμότας, πέφτει στους ΟΤΑ.