Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Χωρίς αποτέλεσμα οι ολονύχτιες έρευνες στην Θεσπρωτία για τους δραπέτες




Αν και κάποιοι, υποστήριζαν πως δύο από τους δραπέτες έχουν καταφέρει να περάσουν στην Αλβανία, νεότερες πληροφορίες λένε ότι μάλλον δεν έχει καταφέρει κανείς από τους κακοποιούς να περάσει στη γειτονική χώρα.
Αυτό που δείχνουν τα στοιχεία όμως, είναι ότι πλέον οι δραπέτες έχουν φτάσει πολύ κοντά στα σύνορα...
Όπως μεταδίδει το ΡΑΔΙΟ Ηγουμενίτσα οι έρευνες δεν γίνονται μόνο στον κάμπο του Μαργαριτίου,και στο όρος Γκορίλας, αλλά έχουν επικεντρωθεί στα βουνά της Πλακωτής κοντά στα χωριά Αγία Κυριακή Σαλονίκη, Λαμπανίτσα (σήμερινη Ελαταριά), Παλαιοχώρα, Πετροβίτσα και Βερενίκη.
Από αυτή την διαδρομή, θεωρούν οι αστυνομικοί πως θα περάσουν αναγκαστικά οι Αλβανοί δραπέτες, προκειμένου να προσεγγίσουν τον ποταμό Καλαμά,να τον περάσουν και να μπούνε στην Αλβανία μέσω της οροσειράς της Μουργκάνας (Ορη Τσαμαντά ).
Για τον λόγο αυτό έχουν τοποθετήσει και θερμικές κάμερες σε στρατηγικά σημεία στις όχθες του Καλαμά.
Σύμφωνα με πληροφορίες στις 4 τα ξημερώματα θερμική κάμερα εντόπισε 2 άτομα στο βουνό πάνω από την Πετροβίτσα.
Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ,θεωρούν πως αν οι δραπέτες δυσκολευτούν από τα μπλόκα κοντά στον Καλαμά, ίσως επιλέξουν να κινηθούν προς τον Νομό Ιωαννίνων, μέσω Πετροβίτσας και Βερενίκης.
Στο μεταξύ κατά το katoci.com, πολλά ευτράπελα προέκυψαν από το κυνήγι των Αλβανών κακοποιών, δραπετών των φυλακών Τρικάλων, στη Θεσπρωτία. Χαρακτηριστικά είναι δύο. Πολίτης σε χωριό κοντά στη Γλυκή έλεγε: "Τους είδα, πέρασαν έξω από το σπίτι μου, εδώ είναι". Και βέβαια δεν είχαν περάσει έξω από το σπίτι του και βέβαια δεν τους είχε δει και βέβαια δεν ήταν στο χωριό. Και δεν
ήταν ο μόνος... μυθιστοριογράφος ο χωρικός αυτός. Πολλοί τηλεφωνούσαν στις υπηρεσίες κι έδιναν φανταστικές πληροφορίες. Άλλο περιστατικό. Θεσσαλονικιός, που είχε κλείσει δωμάτιο στα παράλια της Θεσπρωτίας, τηλεφώνησε στο ξενοδοχείο και είπε: "Ακυρώστε την κράτηση, δεν έρχομαι, φοβάμαι ότι θα με σκοτώσουν οι δραπέτες"...