Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Mια ανάσα από τα σύνορα με την Αλβανία οι αδίστακτοι κακοποιοί!



Ανθρωποκυνηγητό μέσα στη νύχτα, μέσα σε εκτάσεις με καλαμπόκια αλλά και επιφυλακή και στο θαλάσσιο χώρο, θα κυλήσει η αποψινή νύχτα των ερευνών για τους αδίστακτους κακοποιούς, που τώρα, κινούνται στη Θεσπρωτία.
Αν και πηγές, ήθελαν τους δύο από αυτούς να έχουν καταφέρει να περάσουν στην Αλβανία, νεότερες πληροφορίες λένε ότι μάλλον δεν έχει καταφέρει κανείς από τους κακοποιούς να περάσει στη γειτονική χώρα. Αυτό που δείχνουν τα στοιχεία όμως, είναι ότι πλέον οι δραπέτες έχουν φτάσει πολύ κοντά...
"Είναι μια ανάσα από τα σύνορα" λένε οι πηγές και για το λόγο αυτό, 8 ομάδες της ΕΚΑΜ με θερμικές κάμερες προσπαθούν να τους εντοπίσουν όσο πιο γρήγορα γίνεται...
Οι έρευνες επικεντρώνονται κοντά στην κωμόπολη Μαργαρίτι, στην πεδιάδα του Φαναρίου του νομού Θεσπρωτίας.
Το χωριό είναι σε ένα λόφο, 240 μέτρα δεξιά του νέου αυτοκινητοδρόμου Πάργας - Ηγουμενίτσας. Την πεδιάδα Φαναρίου τη διασχίζει ο Αχέροντας...
Στα συν των Αστυνομικών, είναι ότι πλέον δεν υπάρχουν βουνά αλλά μια φλατ πεδιάδα στην οποία ψάχνουν. Μια πεδιάδα με τεράστιες εκτάσεις και φυτείες καλαμποκιού.
Επίσης, άλλο ένα στοιχείο που λειτουργεί υπέρ της Αστυνομίας, είναι η χαμηλή θερμοκρασία που επικρατεί στην περιοχή, η οποία κάνει πιο αποτελεσματική τη δουλειά των θερμικών καμερών. Εντοπίζουν πιο εύκολα δηλαδή, την ανθρώπινη κίνηση...

Κι επειδή κοντά στην περιοχή είναι η θάλασσα, σε επιφυλακή είναι και το λιμενικό, σε περίπτωση που οι Αλβανοί κακοποιοί, προσπαθήσουν να φύγουν από τη χώρα, μέσω θαλάσσης.
Εδώ και μέρες, υπάρχουν στοιχεία, ότι οι επικίνδυνοι κακοποιοί ετοίμαζαν επιχείρηση, για να βοηθήσουν κάποιον να αποδράσει από φυλακές. Και για να οργανώσουν αυτή την επιχείρηση απόδρασης, θα ξόδευαν -σύμφωνα με τις πηγές - χρήματα από το ένα εκατομμύριο που έχουν στα χέρια τους, από τη ληστεία της τράπεζας στη Λάρισα.
Τις τελευταίες ώρες, υπάρχει η πληροφορία ότι οι αστυνομικοί είναι πολύ κοντά στο... όνομα, του κρατούμενου, που θα βοηθούσαν οι Αλβανοί να αποδράσει. Δεν αποκλείεται μάλιστα, να υπάρχουν εξελίξεις στο θέμα αυτό, ακόμα και τις επόμενες ώρες.

Όλα αυτά, μία μέρα μετά τη νέα μάχη των Αλβανών με τους Αστυνομικούς, με τους δραπέτες να γαζώνουν περιπολικό σε μπλόκο της Άρτας, αποφασισμένοι να σκοτώσουν! Στο μεταξή, με κομμένη την ανάσα παρακολουθούν τις εξελίξεις οι κάτοικοι της περιοχής, αφού φοβούνται ότι ανά πάσα στιγμή, μπορεί να βρεθούν μπροστά στους κακοποιούς. Όπως έγινε χθες, στην περίπτωση ενός 21χρονου, που τους είδε να κλέβουν από το σπίτι του, το αυτοκίνητο του πατέρα του!
newsit.gr