Κυριακή 9 Αυγούστου 2020

Κορωνοϊός – Επίσημο: Τέλος οι λιτανείες – Τι αναφέρει η ΚΥΑ – Συναγερμός στον Αμπελώνα Λάρισας

  

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την αναστολή των λιτανειών εκτός των εκκλησιών στο πλαίσιο των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας και Εσωτερικών, που αφορά στην αναστολή διεξαγωγής

Εύβοια: Δράμα δίχως τέλος! Επτά νεκροί και ένας αγνοούμενος από την θεομηνία

 Τραγωδία δίχως τέλος στην Εύβοια: Επτά νεκροί και ένας αγνοούμενος από τη φονική πλημμύρα 

Τραγωδία δίχως τέλος στην Εύβοια, καθώς το απόγευμα της Κυριακής (09/08) βρέθηκαν νεκροί δύο άνθρωποι στην περιοχή της Αμφιθέας, αυξάνοντας τον αριθμό των νεκρών από τις πλημμύρες στους 7, μεταξύ των οποίων και ένα βρέφος 8 μηνών.

Πλέον οι έρευνες της Πυροσβεστικής υπηρεσίας εστιάζονται στον εντοπισμό ενός άνδρα που αγνοείται στο Μπούρτζι. Νωρίτερα, να θυμίσουμε βρέθηκε σώα μια γυναίκα στην ίδια περιοχή, η οποία είχε παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά.

Ενενήντα επτά διασώσεις με επίγεια μέσα και ελικόπτερα πραγματοποιήθηκαν από

"Η στρατηγική για την ισχυροποίηση των ελληνικών θέσεων και συμφερόντων" Άρθρο της Ντόρας Μπακογιάννη

 

Ντόρα Μπακογιάννη «Μπροστά στην τουρκική απειλή οι ελληνικές πολιτικές δυνάμεις αντιδρούν ως τώρα με υπευθυνότητα».

 

  Άρθρο της Ντόρας Μπακογιάννη στην εφημερίδα "Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ"

Δύο ερωτήματα έχουν τεθεί για το ζήτημα του διαλόγου με την Τουρκία. Το πρώτο αφορά αυτόν κάθ’ αυτόν τον διάλογο. Εάν μπορεί μια χώρα με την συμπεριφορά που επιδεικνύει η Τουρκία να διαλέγεται καλόπιστα με την Ελλάδα. Το δεύτερο, και ίσως το πιο ουσιαστικό, είναι αν υπάρχει ελληνική κυβέρνηση η όποια μπορεί να επιδιώξει πολιτική λύση στα θέματα της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ με την

Εκτακτο – Κορωνοϊός: Στα 203 τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα Που εντοπίζονται - Δύο Κρούσματα η Κορινθία,.- Συναγερμός στην Αίγινα: Εντοπίστηκε κρούσμα κορωνοϊού – Σε καραντίνα τέθηκε ξενοδοχείο

 

 

Σήμερα, Κυριακή 9 Αυγούστου, ανακοινώνονται 203 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας, εκ των οποίων τα 29 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

 

Πλέον, ανακοινώθηκε και πού ακριβώς εντοπίζονται οι νέες περιπτώσεις του φονικού ιού. 38 είναι τα νέα κρούσματα στην Αττική, ενώ 35 νέα εντοπίστηκαν στην Θεσσαλονίκη.

Κορονοϊός: Αναλυτικά η γεωγραφική κατανομή των 203 νέων κρουσμάτων

Σήμερα, 9/8/2020, δηλώθηκαν 203 επιπλέον κρούσματα. Από αυτά τα τριαντατρία (33) είναι εισαγόμενα, ενώ πενήντα (50) συνδέονται με εργοστάσιο στη Χαλκιδική.

Αναλυτικότερα:

– εισικοσιεννέα (29) κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,

– τέσσερα (4) εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,

– τριανταοκτώ (38) κρούσματα στην την Π.Ε. Αττικής, εκ των οποίων τα δέκα ανέφεραν στενή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, ενώ τα τρία είχαν ιστορικό πρόσφατο ταξιδιού σε περιοχές με θετικά κρούσματα.

– τριανταπέντε (35) στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης.

– πενήντα (50) στην Π.Ε Χαλκιδικής, συνδεόμενα με εργοστάσιο ελαιουργίας.

– δύο (2) στην Π.Ε. Αργολίδας,

– ένα (1) στην Π.Ε. Βοιωτίας,

– ένα (1) στην Π.Ε. Δράμας,

– τρία (3) στην Π.Ε. Δωδεκανήσου,

– δύο (2) στην Π.Ε. Ηρακλείου,

– δύο (2) στην Π.Ε. Καβάλας,

– ένα (1) στην Π.Ε. Καστοριάς,

– επτά (7) στην Π.Ε. Κέρκυρας,

– δύο (2) στην Π.Ε. Κορινθίας,

– τρία (3) στην Π.Ε. Κυκλάδων,

– οκτώ (8) στην Π.Ε. Λάρισας,

– ένα (1) στην Π.Ε. Μαγνησίας,

– ένα (1) στην Π.Ε. Ξάνθης,

– ένα (1) στην Π.Ε. Πέλλας,

– δύο (2) στην Π.Ε. Πιερίας,

– πέντε (5) στην Π.Ε. Ροδόπης,

– τρία (3) στην Π.Ε. Σερρών,

– δύο (2) στην Π.Ε. Τρικάλων

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 5623, εκ των οποίων το 54.8% αφορά άνδρες.

1438 (25.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2705 (48.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

22 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 63 ετών. 5 (22.7%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 59.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 129 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 212 θανάτους συνολικά στη χώρα. 69 (32.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

 

Την είδηση ύπαρξης κρούσματος κορωνοϊού και στην Αίγινα έκανε γνωστή ο δήμαρχος του νησιού, Γιάννης Ζορμπάς με ανακοίνωσε που εξέδωσε:

«Εχθές στις 11:30 μ.μ. ενημερώθηκα από την Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Αίγινας, ότι το βράδυ της Παρασκευής 7/8 διακομίστηκε με πλωτό μέσο ασθενής με συμπτώματα εκτενούς δύσπνοιας σε νοσοκομείο της Αθήνας, του έγινε δειγματοληπτικός έλεγχος COVID 19 και διαγνώστηκε θετικό.

Ο ασθενής είναι αλλοδαπός και διέμενε σε ξενοδοχείο, το οποίο έθεσα σε περιορισμό (σύμφωνα με τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα της Πολιτικής Προστασίας), μετά από συνεννόηση με τον διοικητή του Α.Τ. Αίγινας, μαζί με το προσωπικό που απασχολείται. Σήμερα στις 6:30 π.μ. πραγματοποιήθηκε απολύμανση στους εσωτερικούς, εξωτερικούς χώρους και στο ασθενοφόρο του Κ.Υ.

Στις 8:30 π.μ. πραγματοποιήθηκε απολύμανση στους εξωτερικούς, κοινόχρηστους χώρους, και στα δωμάτια του ξενοδοχείου.

Με την συνεργασία και τις συντονισμένες ενέργειες του κ. Χαράλαμπου Βασιλείου, Προϊσταμένου της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά & Νήσων, την κα Σβετλάνα Λεονίδη, Δ/ντρια του Κέντρου Υγείας Αίγινας και του Χειρουργού κ. Σωκράτη Δούκα, μέλους της Επιτροπής Υγείας Αίγινας, πραγματοποιείται έρευνα τυχόν στενών επαφών του ασθενούς, για να υποβληθούν σε μοριακό έλεγχο. Από την έως τώρα έρευνα προέκυψε ότι ο ασθενής εισήλθε στη χώρα οδικώς, προσκόμισε αρνητικό αποτέλεσμα COVID 19 με ημερομηνία 30/7 και αφίχθη αυθημερόν στο ξενοδοχείο την 2/8.

Επίσης μας αναφέρθηκε ότι κατά την άφιξη του δήλωσε αδιαθεσία και παρέμεινε όλες τις ημέρες στο δωμάτιο του, όπου προσωπικό του ξενοδοχείου εξυπηρετούσε τις ανάγκες του. Για οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη θα υπάρξει άμεση ενημέρωση».

 

Πιο ακριβό από πέρυσι το φοιτητικό κεραμίδι – Ποιες οι… οικονομικές περιοχές [αναλυτικοί πίνακες]

 Πιο ακριβό από πέρυσι το φοιτητικό κεραμίδι - Ποιες οι… οικονομικές περιοχές [αναλυτικοί πίνακες]

Προ εκπλήξεως βρίσκονται οι γονείς που έχουν ξεκινήσει σταδιακά για να εντείνουν μόλις ανακοινωθούν οι βάσεις την αναζήτηση φοιτητικής στέγης. Κι αυτό γιατί, παρά το γεγονός ότι το στοκ των προς διάθεση κατοικιών έχει αυξηθεί σε σχέση με πέρυσι, εξαιτίας της απόφασης πολλών ιδιοκτητών να εγκαταλείψουν την AirBnb μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, τα ζητούμενα μισθώματα είναι με… καπέλο.

«Εφέτος οι γονείς μπορούν να αναζητήσουν ευκολότερα κατοικίες πλήρως

" Υποστολή σημαίας" στον Αστέρα Δερβενίου. Ο Χρήστος Κουτρούλης μετά από 11 χρόνια παρουσίας "αποχαιρετά" την ομάδα που τον ανέδειξε!

 

 

" Υποστολή σημαίας" στον Αστέρα Δερβενίου.  Μετά από 11 χρόνια ενεργούς ποδοσφαιρικής δράσης στον Αστέρα Δερβενίου , ένα μεγάλο κεφάλαιο έκλεισε για τον "κάπτεν" της ομάδας Χρήστο Κουτρούλη, ο οποίος γυρίζει σελίδα στην καριέρα του.

Με μια συγκινητική ανακοίνωση ο εκ των αρχηγών του Αστέρα Χρήστος Κουτρούλης αποχαιρετά   όλους όσους συνεργάστηκε στο σύλλογο της Δυτικής Κορινθίας διοίκηση, τεχνικούς και συμπαίκτες  .

Η Ανακοίνωση του Χρήστου Κουτρούλη

2009-2020.
https://scontent.fath4-2.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/40398001_10212970302159479_4691279592147648512_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_sid=ad2b24&_nc_ohc=sYjrK3VWEU0AX9d2068&_nc_ht=scontent.fath4-2.fna&oh=44376b03534e0f8cae6d9a034de462be&oe=5F569274Ενα όμορφο κεφάλαιο της ζωής μου που έφτασε στο τέλος.. Με χαρές, με λύπες, με εντάσεις, μα κυρίως με όμορφες αναμνήσεις στο μυαλό μου.. Είναι δύσκολο να κρύψω τα συναισθήματα μου για την ομάδα που πέρασα ένα μεγάλο μέρος της ζωής μου, αλλά έφτασε η ώρα να σταματήσω να προσφέρω τις υπηρεσίες μου όσο και αν με πονάει.. Οι λόγοι είναι καθαρά προσωπικοί και δεν θα σταθώ πολύ σε αυτό.. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συμπαίκτες μου που συνεργάστηκα όλα αυτά τα χρόνια,τους προπονητές μου και όλους όσους πέρασαν από το συμβούλιο της ομάδας μέχρι τώρα..
Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου κάθε επιτυχία στην ομάδα από εδώ και στο εξής γιατί η θέση που της αρμόζει είναι να κοιτάζει ψηλά..να είχε υγεία και να επίτευξει τους στόχους της..
Να σέβεται τον αντίπαλο..
Να βλέπει στα μάτια όλες τις ομάδες..
Να προσφέρει χαρά και χαμόγελα στον αγωνιστικό χώρο..
Αν με στεναχωρεί κάτι λίγο παραπάνω είναι ότι αφήνω πίσω φίλους συμπαίκτες και 2 φίλους ακόμα που αποφάσισαν να ασχοληθούν πιο ενεργά από φέτος με την διοίκηση της ομάδας, αλλά όπως και να έχει όλοι αυτοί ξέρουν πως μου ήταν δύσκολο να συνεχίσω και έδειξαν κατανόηση από την πρώτη στιγμή..
Καλή συνέχεια λοιπόν σε ότι κάνει η ομάδα από εδώ και πέρα χωρίς να λέμε αντίο αλλά εις το επανιδειν..
Υγ.. ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΙΑ ΖΩΉ 💙

Εύβοια: Τέσσερις οι νεκροί, ανάμεσά τους και βρέφος μόλις 8 μηνών από τις τρομακτικές πλημμύρες

 

Απίστευτη τραγωδία στην Εύβοια, με 4 νεκρούς, ανάμεσα στους οποίους και ένα βρέφος μόλις 8 μηνών. Την είδηση επιβεβαίωσαν ο κ. Ανδρέας Κουλοχέρης κάτοικος της περιοχής και επικεφαλής της αντιπολίτευσης και ο δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς που μίλησε στον ΣΚΑΪ. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του σταθμού η οικογένεια του άτυχου βρέφους που έχασε τη ζωή του βρισκόταν στην περιοχή για διακοπές, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές άλλες πληροφορίες για το τραγικό συμβάν.                                      Λίγο μετά το μεσημέρι ο αντιδήμαρχος Χαλκίδας Βασίλης Γουρνής επιβεβαίωσε μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 ότι υπάρχει και τέταρτος νεκρός, ένας 75χρονος στο Μπούρτζι. Ο άτυχος άνδρας προσπάθησε να απομακρυνθεί από την περιοχή

Αναλυτικός οδηγός με όλα τα μυστικά για το νέο Εξοικονομώ – Τα κριτήρια και η διαδικασία

 Αποκλειστικό: «Μπλόκο» σε πέντε AirBnb πολυκατοικίας στην Αθήνα – Όλη η απόφαση του δικαστηρίου 

Περί το 15% του κτιριακού αποθέματος της χώρας θα αναβαθμιστεί ενεργειακά έως το 2030 μέσω του νέου προγράμματος «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ-ΑΥΤΟΝΟΜΩ» που θα βγει στον αέρα τον Νοέμβριο και θα εξυπηρετεί χιλιάδες ιδιοκτήτες. Ηδη έχουν εξασφαλιστεί πόροι ύψους 850 εκατ. ευρώ, ενώ πλέον «ανοίγει» περαιτέρω η γκάμα επιλέξιμων παρεμβάσεων.

Συγκεκριμένα, νοικοκυριά με εισόδημα έως 20.000 ευρώ θα λάβουν μέγιστο ποσοστό επιχορήγησης 85% ενώ οικογένειες που λαμβάνουν μέχρι 120.000 ευρώ τον χρόνο θα επιδοτηθούν έως και 55%.

Η δράση που αποτελεί μετεξέλιξη του «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον», θα ξεκινήσει

Κακοκαιρία «Θάλεια»: Δύο νεκροί από τις πλημμύρες στην Εύβοια – Πλημμυρισμένα σπίτια, πολλοί εγκλωβισμένοι

  

Τεράστια μάχη όλη τη νύχτα από την Πυροσβεστική και την Αστυνομία στα Πολιτικά της Εύβοιας και ιδιαίτερα στην παραλία των Πολιτικών, όπου «χτύπησε» η «Θάλεια», για να απεγκλωβίσει δεκάδες ανθρώπους που εγκλωβίστηκαν είτε σε σπίτια, είτε σε αυτοκίνητα, ενώ μέχρι τα μεσάνυχτα χρειάστηκαν αρκετές επεμβάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τα Ψαχνά μέχρι και την Λίμνη της Εύβοιας για να σβήσουν φωτιές που είχαν ξεκινήσει από κεραυνούς.

Δύο ηλικιωμένοι ανασύρθηκαν νεκροί στα Πολιτικά Ευβοίας από τα σπίτια τους που πλημμύρισαν από την τρομερή νεροποντή που έπνιξε από χτες το βράδυ την περιοχή και ειδικότερα τα Ψαχνά, τα Πολιτικά και το Λευκαντί.

Σεισμική δόνηση 4, 7R, κοντά στην Kυλλήνη ( Ηλείας)

 https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn%3AANd9GcQPOOCKlHamofnOGKKVsi2Rz7YXdj5PBVs7Qg&usqp=CAU

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2R - σύμφωνα με την προκαταρτική λύση του Γεωδυναμκού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπίου Αθηνών - σημειώθηκε στις 9.11 το πρωί της Κυριακής, με επίκεντρο την περιοχή του Νεοχωρίου Κυλλήνης,