Κυριακή 9 Αυγούστου 2020

Εκτακτο – Κορωνοϊός: Στα 203 τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα Που εντοπίζονται - Δύο Κρούσματα η Κορινθία,.- Συναγερμός στην Αίγινα: Εντοπίστηκε κρούσμα κορωνοϊού – Σε καραντίνα τέθηκε ξενοδοχείο

 

 

Σήμερα, Κυριακή 9 Αυγούστου, ανακοινώνονται 203 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας, εκ των οποίων τα 29 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

 

Πλέον, ανακοινώθηκε και πού ακριβώς εντοπίζονται οι νέες περιπτώσεις του φονικού ιού. 38 είναι τα νέα κρούσματα στην Αττική, ενώ 35 νέα εντοπίστηκαν στην Θεσσαλονίκη.

Κορονοϊός: Αναλυτικά η γεωγραφική κατανομή των 203 νέων κρουσμάτων

Σήμερα, 9/8/2020, δηλώθηκαν 203 επιπλέον κρούσματα. Από αυτά τα τριαντατρία (33) είναι εισαγόμενα, ενώ πενήντα (50) συνδέονται με εργοστάσιο στη Χαλκιδική.

Αναλυτικότερα:

– εισικοσιεννέα (29) κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,

– τέσσερα (4) εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,

– τριανταοκτώ (38) κρούσματα στην την Π.Ε. Αττικής, εκ των οποίων τα δέκα ανέφεραν στενή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, ενώ τα τρία είχαν ιστορικό πρόσφατο ταξιδιού σε περιοχές με θετικά κρούσματα.

– τριανταπέντε (35) στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης.

– πενήντα (50) στην Π.Ε Χαλκιδικής, συνδεόμενα με εργοστάσιο ελαιουργίας.

– δύο (2) στην Π.Ε. Αργολίδας,

– ένα (1) στην Π.Ε. Βοιωτίας,

– ένα (1) στην Π.Ε. Δράμας,

– τρία (3) στην Π.Ε. Δωδεκανήσου,

– δύο (2) στην Π.Ε. Ηρακλείου,

– δύο (2) στην Π.Ε. Καβάλας,

– ένα (1) στην Π.Ε. Καστοριάς,

– επτά (7) στην Π.Ε. Κέρκυρας,

– δύο (2) στην Π.Ε. Κορινθίας,

– τρία (3) στην Π.Ε. Κυκλάδων,

– οκτώ (8) στην Π.Ε. Λάρισας,

– ένα (1) στην Π.Ε. Μαγνησίας,

– ένα (1) στην Π.Ε. Ξάνθης,

– ένα (1) στην Π.Ε. Πέλλας,

– δύο (2) στην Π.Ε. Πιερίας,

– πέντε (5) στην Π.Ε. Ροδόπης,

– τρία (3) στην Π.Ε. Σερρών,

– δύο (2) στην Π.Ε. Τρικάλων

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 5623, εκ των οποίων το 54.8% αφορά άνδρες.

1438 (25.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2705 (48.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

22 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 63 ετών. 5 (22.7%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 59.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 129 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 212 θανάτους συνολικά στη χώρα. 69 (32.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

 

Την είδηση ύπαρξης κρούσματος κορωνοϊού και στην Αίγινα έκανε γνωστή ο δήμαρχος του νησιού, Γιάννης Ζορμπάς με ανακοίνωσε που εξέδωσε:

«Εχθές στις 11:30 μ.μ. ενημερώθηκα από την Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Αίγινας, ότι το βράδυ της Παρασκευής 7/8 διακομίστηκε με πλωτό μέσο ασθενής με συμπτώματα εκτενούς δύσπνοιας σε νοσοκομείο της Αθήνας, του έγινε δειγματοληπτικός έλεγχος COVID 19 και διαγνώστηκε θετικό.

Ο ασθενής είναι αλλοδαπός και διέμενε σε ξενοδοχείο, το οποίο έθεσα σε περιορισμό (σύμφωνα με τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα της Πολιτικής Προστασίας), μετά από συνεννόηση με τον διοικητή του Α.Τ. Αίγινας, μαζί με το προσωπικό που απασχολείται. Σήμερα στις 6:30 π.μ. πραγματοποιήθηκε απολύμανση στους εσωτερικούς, εξωτερικούς χώρους και στο ασθενοφόρο του Κ.Υ.

Στις 8:30 π.μ. πραγματοποιήθηκε απολύμανση στους εξωτερικούς, κοινόχρηστους χώρους, και στα δωμάτια του ξενοδοχείου.

Με την συνεργασία και τις συντονισμένες ενέργειες του κ. Χαράλαμπου Βασιλείου, Προϊσταμένου της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά & Νήσων, την κα Σβετλάνα Λεονίδη, Δ/ντρια του Κέντρου Υγείας Αίγινας και του Χειρουργού κ. Σωκράτη Δούκα, μέλους της Επιτροπής Υγείας Αίγινας, πραγματοποιείται έρευνα τυχόν στενών επαφών του ασθενούς, για να υποβληθούν σε μοριακό έλεγχο. Από την έως τώρα έρευνα προέκυψε ότι ο ασθενής εισήλθε στη χώρα οδικώς, προσκόμισε αρνητικό αποτέλεσμα COVID 19 με ημερομηνία 30/7 και αφίχθη αυθημερόν στο ξενοδοχείο την 2/8.

Επίσης μας αναφέρθηκε ότι κατά την άφιξη του δήλωσε αδιαθεσία και παρέμεινε όλες τις ημέρες στο δωμάτιο του, όπου προσωπικό του ξενοδοχείου εξυπηρετούσε τις ανάγκες του. Για οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη θα υπάρξει άμεση ενημέρωση».