Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

Συλλυπητήρια για τον Θανάση Γιαννακόπουλο από την ΕΠΣ Κορινθίας

Αποτέλεσμα εικόνας για επσ κορινθιασ
Η Ε.Π.Σ. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήριά της  για την απώλεια του φίλου της ΕΠΣ Κορινθίας Θανάση Γιαννακόπουλου στην οικογένεια και τους οικείους του.
 Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος υπηρέτησε τον ελληνικό αθλητισμό και στήριξε και τα Κορινθιακά σωματεία.

Απόπειρα εξαπάτησης καταγγέλλει η COSMOTE! Τι να προσέξουν οι συνδρομητές

Απόπειρα εξαπάτησης καταγγέλλει η COSMOTE! Τι να προσέξουν οι συνδρομητές | Newsit.gr

Ανακοίνωση με την οποία εφιστά την προσοχή των καταναλωτών εξέδωσε η COSMOTE με αφορμή απόπειρα εξαπάτησης των συνδρομητών από τρίτους. 

ανακοίνωση της COSMOTE αναφέρει τα εξής: “Ενημερώνουμε τους συνδρομητές μας ότι υπέπεσε στην αντίληψή μας πως άγνωστοι, προσποιούμενοι ότι εκπροσωπούν τον ΟΤΕ, πραγματοποιούν κλήσεις σε τηλέφωνα πελατών COSMOTE σταθερής, και με πρόφαση τη διενέργεια ελέγχου στο router ή το e-mail τους, ζητούν προσωπικά στοιχεία (πχ ΑΦΜ) και

Ο Μητσοτάκης βάζει το πολιτικό διακύβευμα των εκλογών: “Για μια ισχυρή Ελλάδα, σε μια ισχυρή Ευρώπη που αλλάζει


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετέχει σήμερα στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Κατά την είσοδο του ο κ. Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Κ. Μητσοτάκης: «Σήμερα είναι η τελευταία προγραμματισμένη Σύνοδος Κορυφής πριν από τις κρίσιμες ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου. Ευρωεκλογές στις οποίες οι πολίτες της Ελλάδος, αλλά και οι πολίτες της Ευρώπης, θα αφήσουν πίσω τους το ψέμα και τον λαϊκισμό, θα ψηφίσουν για μια νέα Ευρώπη η οποία θα μπορέσει να προσφέρει περισσότερες και καλύτερες δουλειές στους νέους συμπολίτες μας, αλλά και ασφάλεια για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες.
Σε αυτήν την σημαντική μάχη, η Νέα Δημοκρατία θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή. Και

Ανοίγει για εγγραφές το Μητρώο Πτυχιούχων Μηχανικών στο ΤΕΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για τεεΤους Πτυχιούχους Μηχανικούς, απόφοιτους Τεχνολογικού Τομέα (πρώην ΤΕΙ), καλεί το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας να εγγραφούν στο νεοσύστατο Μητρώο Πτυχιούχων Μηχανικών που ξεκινά το ΤΕΕ.
 Οι Πτυχιούχοι Μηχανικοί που εγγράφονται στο Μητρώο του ΤΕΕ θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν υπηρεσίες που παρέχει το Επιμελητήριο στα μέλη του. Ενδεικτικά, αναφέρονται:

Συλλυπητήριο μήνυμα Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για το Θανάση Γιαννακόπουλο


Αποτέλεσμα εικόνας για γιαννακοπουλοσ θανασησ«Με βαθύτατη οδύνη πληροφορήθηκα την απώλεια του Θανάση Γιαννακόπουλου, μιας σπουδαίας προσωπικότητας του επιχειρηματικού κόσμου και του αθλητισμού, όπου διέπρεψε και προσέφερε όσο λίγοι.
Υπήρξε παράδειγμα αφοσίωσης και συνέπειας στα ιδανικά που πρέσβευε και δίδαξε ήθος σε όλους τους τομείς της δραστηριότητάς του. Τίμησε επίσης τη Λακωνική του καταγωγή καθώς το ενδιαφέρον του για την πατρώα του γη ήταν διαρκές και έντονο.
Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

Πέτρος Τατούλης
Περιφερειάρχης Πελοποννήσου 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Εμφανίσεις Υποψήφιων σε Τηλεόραση, Ραδιόφωνα και Διαδίκτυο: Τι απαγορεύεται, τι επιτρέπεται και πότε


Σημαντική παράμετρο της διενέργειας των αυτοδιοικητικών εκλογών αποτελούν οι περιορισμοί στην παρουσία των υποψηφίων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Μετά από σειρά ερωτημάτων από υποψήφιους ειδικά για το θέμα, οAIRETOSσυμπυκνώνει και παρουσιάζει σήμερα το σχετικό θεσμικό πλαίσιο.

Κατ’ αρχάς, απαγορεύεται (περ.α’ παρ.2αρ.6ν.3870/2010, όπως αντικαταστάθηκε από την περ.α’ της παρ.4 του αρ.181 του ν.4261/2014)στους Επικεφαλής των Συνδυασμών, καθώς και στους υποψήφιους Περιφερειακούς και Δημοτικούς Συμβούλους να παρουσιάζουν, αμέσως ή εμμέσως, κάθε είδους εκπομπές, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, οι οποίες μεταδίδονται από δημόσιους και ιδιωτικούς ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, ελεύθερης λήψης, καθώς και από διαδικτυακούς τόπους και ιστοσελίδες, εξαιρουμένων των προσωπικών ιστοσελίδων των υποψήφιων και των ιστοσελίδων των Συνδυασμών.

Προεγκρίθηκε με απόφαση Πέτρου Τατούλη η δημοπράτηση έργων 3,3 εκατομμυρίων ευρώ στους Δήμους Ναυπλιέων, Μεσσήνης και Μονεμβασιάς


Αποτέλεσμα εικόνας για τατουλησΤην προέγκριση δημοπράτησης τριών σημαντικών έργων ενέκρινε με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη η Διαχειριστική αρχή της Περιφέρειας. Πρόκειται για το έργο της προσθήκης αιθουσών στο δημοτικό σχολείο Ανυφίου στο Δήμο Ναυπλιέων, προϋπολογισμού 2,2 εκατομμυρίων ευρώ, το έργο της βελτίωσης της προσβασιμότητας αγροτικών οδών στις Τοπικές Κοινότητες Χαραυγής και Μάνεσι του Δήμου Μεσσήνης, προϋπολογισμού 582.000 ευρώ, και το έργο της βελτίωσης ασφαλτόστρωσης τσιμεντόστρωσης του αγροτικού δρόμου Βαλτάκι – Αγία Μαρίνα, προϋπολογισμού 510.000 ευρώ.   

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ


Έκτακτη συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με τον Πρόεδρο της ΓΣΕΕ

«Η διεξαγωγή του Συνεδρίου της ΓΣΕΕ είναι ιδιαίτερα σημαντική», δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαος Βούτσης, ο οποίος δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του, κατόπιν επείγοντος αιτήματός του, τον Πρόεδρο της ΓΣΕΕ κ. Γιάννη Παναγόπουλο.
Ο Πρόεδρος της Βουλής τόνισε: «Θα πρέπει, σε κάθε περίπτωση, να αποφευχθεί η προσφυγή στα Δικαστήρια γιατί θα ήταν μία επιπλέον εκφυλιστική κατάσταση. Επίσης θα πρέπει να υπάρξουν -να γίνει προσπάθεια απ’ όλες τις πλευρές- οι ευρύτερες δυνατές προϋποθέσεις και εγγυήσεις για να κατασιγάσει η ένταση και

Τρίτο εργαλείο παραδείγματος Ψηφιακής Διαβούλευσης των πολιτών - Β.Μπαλάφας


Θα ήθελα να σας παρουσιάσω το τρίτο και τελευταίο εργαλείο του πειράματος παρουσίασης παραδειγμάτων εργαλείων και λογικών χρήσης της ψηφιακής διαβούλευσης και συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και το δημόσιο διάλογο. Πρόκειται για το Kialo. 

Παρακαλώ διαβάστε και μελετήστε καλά τις οδηγίες που ακολουθούν πριν ξεκινήσετε και κυρίως ξεκαθαρίστε στο μυαλό σας τη λογική. Θέτουμε μια αρχική θέση πχ "Είναι καιρός να αλλάξει Δήμαρχο ο Δήμος Κορινθίων." και αναλύουμε -

Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down


«ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ».

ΘΕΜΑ:  Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down

Με πρωτοβουλία του γιατρού Στυλιανού Αντωναράκη, καθηγητή Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, καθιερώθηκε από το 2006 η 21η Μαρτίου, ως Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει τη διεθνή κοινότητα για το σύνδρομο Down.  Eπιλέχθηκε η 21η Μαρτίου με βάση τα αριθμητικά δεδομένα της ημερομηνίας, καθώς το σύνδρομο Down δημιουργείται από ένα παραπάνω χρωμόσωμα (δηλαδή 3 αντί 2) στο 21ο ζευγάρι. Eξ ου και η ονομασία του ως Τρισωμία 21. Τα χρωμοσώματα με απλά λόγια είναι τα "δομικά υλικά" που μας δίνουν τα ατομικά χαρακτηριστικά, χρώμα ματιών, χρώμα μαλλιών κ.λπ...

3ος αγώνας δρόμου προς τιμή του Γρηγόρη Λαμπράκη στην Τρίπολη

Αποτέλεσμα εικόνας για γρηγόρησ λαμπράκησ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

          Οι επιτροπές ειρήνης Πελοποννήσου οργανώνουν τον 3ο αγώνα δρόμου προς τιμή του Γρηγόρη Λαμπράκη, από Τρίπολη-Κερασίτσα-Τρίπολη, με παράλληλες εκδηλώσεις σε Κερασίτσα και Τρίπολη στις 9 Ιουνίου 2019.
Θα βγει αναλυτικό πρόγραμμα.
          Καλούμε τα αθλητικά σωματεία, τους αθλητές και το λαό της Πελοποννήσου να πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις.

Τρίπολη 21 Μαρτίου 2019


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ

Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΕΡΒΑΣ, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΛΟΣΣΙΑΙΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ YALOM, ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩ

Αποτέλεσμα εικόνας για λυκειο αγ θεοδωρων γιαννης ζερβας
Ένα  εξαιρετικό μάθημα που ενθουσίασε όλους τους συμμετέχοντες, πραγματοποίησε ο κορυφαίος ψυχίατρος, ο κ. Γιάννης Ζέρβας, αποκλειστικός μεταφραστής του κολοσσιαίου έργου του Yalom, καθηγητής Ψυχιατρικής, Πρόεδρος της εταιρείας ψυχικής υγείας της γυναίκας και Διευθυντής ψυχικής υγείας της γυναίκας και της αναπαραγωγής στο Αιγινήτειο νοσοκομείο, χθες, στην Κόρινθο, στη Σχολή Επιμορφώσεως Οικογένειας του Δήμου Κορινθίων.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΑΣΟΠΟΝΙΑΣ 21η ΜΑΡΤΙΟΥ 2019


Αποτέλεσμα εικόνας για αθανάσιοσ γκικαςΤην  21η   Μαρτίου  κάθε  έτους  συμπίπτει η  εαρινή  ισημερία  με την  πρώτη  ημέρα  της  άνοιξης.     Αυτή η  ημέρα καθιερώθηκε  από  τον  Οργανισμό  Τροφίμων  και  Γεωργίας  (FAO)   των  Ηνωμένων  Εθνών,   ως  ημέρα  προβληματισμού  σχετικά με   τον  ρόλο και  την  αξία  των  δασών  και  γενικότερα των  χερσαίων  οικοσυστημάτων   στην  διατήρηση  της  ζωής  στον  πλανήτη. 

Στις 27 Μαρτίου λήγει η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων για χορήγηση αδειών νέας φύτευσης αμπέλου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Σας υπενθυμίζουμε ότι. η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων για χορήγηση αδειών νέας φύτευσης αμπέλου λήγει στις 27 Μαρτίου 2019.
Επισημαίνεται ότι η ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης γίνεται από  την ιστοσελίδα του ΥΠΑΑ&Τ www.minagric.gr - Ψηφιακές Υπηρεσίες-Αίτηση αδειών φύτευσης αμπέλου.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Αρκαδίας (Δεληγιάννη 9, Τρίπολη, τηλ.: 2710222511).

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ



Ο Γεωπόνος Δημήτρης Βλάχος στο πλευρό του Πελοπίδα Καλλίρη για το Δήμο Κορινθίων.


ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΒΛΑΧΟΥ
Σαν υπεύθυνος πολίτης καθώς και ενεργός συμπαραστάτης του αγώνα του κόσμου της αγροτιάς, έχοντας απογοητευθεί από την εγκατάλειψη της περιοχής που ζω και δραστηριοποιούμαι και έχοντας πλήρη επίγνωση της σπουδαιότητας και της ευθύνης των καθηκόντων αυτής της θέσης, αποδέχθηκα την πρόσκληση να θέσω την υποψηφιότητα μου σαν δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «ΔΥΝΑΜΗ ΕΞΕΛΙΞΗΣ», του οποίου ηγείται ο υποψήφιος Δήμαρχος Κορινθίων Πελοπίδας Καλλίρης.
Η συμμετοχή μου στην τοπική αυτοδιοίκηση ξεπερνά κομματικές, ιδεολογικές και προσωπικές φιλοδοξίες

Πέτρος Τατούλης «Με 12 εκατομμύρια ευρώ χρηματοδοτούμε την προοπτική και τη νέα εποχή της Μάνης» - Εγκρίθηκε με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου η Στρατηγική Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων της Μάνης.


Εγκρίθηκε η στρατηγική Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων της Μάνης με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου συνολικού προϋπολογισμού 12 εκατομμυρίων ευρώ.
«Αντιμετωπίσαμε τη Μάνη ως ενιαίο χώρο κοινωνικά, οικονομικά και πολιτισμικά, υπερβαίνοντας τη διοικητική της διαίρεση σε Ανατολική και Δυτική και με το σχεδιασμό μας