Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

Ολυμπιακός – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 74-75: Συγκλόνισε ο Θρύλος αλλά…

 https://www.fosonline.gr/media/news/2021/02/25/130177/main/sakil.jpg 

Ο Ολυμπιακός ήταν... φάντασμα του καλού εαυτού του μέχρι το 23', στο οποίο βρέθηκε να χάνει με σκορ 26-51! Οι Πειραιώτες, όμως, στη συνέχεια αφυπνίστηκαν, αντέδρασαν, έβγαλαν αυταπάρνηση και κατόρθωσαν να ανακτήσουν το προβάδισμα στο σκορ. 

Το ματς πήγε στο τελευταίο σουτ, η μπάλα πήγε στον Πρίντεζη, ο οποίος από το τρίποντο έκανε ένα καλό σουτ, αλλά η μπάλα μπήκε-βγήκε και η ομάδα γνώρισε την ήττα με σκορ 74-75. Κρίμα, πάντως, γιατί οι γηπεδούχοι έκαναν μία τρομερή προσπάθεια κόντρα σε έναν ισχυρό αντίπαλο για να γυρίσουν το ματς, όπως και τα κατάφεραν, αλλά στο τέλος η τύχη τους γύρισε την πλάτη.

ΒΛΑΣΗΣ ΤΣΙΩΤΟΣ : «ΣΤΕΝΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ / Δήλωση του Δημάρχου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης


Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης  κ. Βλάσιος Τσιώτος , έκανε την παρακάτω δήλωση αναφορικά με τα θέματα του Ειρηνοδικείου Δερβενίου και της ΔΕΥΑΞΕ:

"Ο ρόλος μιας αντιπολίτευσης η οποία προσδοκά να φιλοτεχνήσει μια αξιόπιστη και υπεύθυνη εικόνα συμβάλλοντας έτσι στην πρόοδο του τόπου, απαιτεί συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Να ελέγχει τις αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής, να κρίνει τα αποτελέσματα του έργου της, αλλά και να στηρίζει τις σωστές αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής, προτείνοντας παράλληλα έργα και δράσεις οι οποίες ωφελούν τον Δήμο.

Συναγερμός στην Πελοπόννησο - Μεγάλη αύξηση κρουσμάτων - 203 νέα κρούσματα ( 103 στην Αχαΐα - 26 στην Αρκαδία - 31στην Κορινθία) - Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα στην Πελοπόννησο .

 

Αύξηση νέων κρουσμάτων κορωνοϊού, σήμερα, σημειώθηκε στην Πελοπόννησο. Συνολικά παρατηρήθηκαν  203 νέες μολύνσεις το τελευταίο 24ωρο, εκ των οποίων οι 103 καταγράφονται στην  Αχαΐα, ενώ μεγάλη αύξηση νέων μολύνσεων κατεγράφησαν  στην Αρκαδία και στην Κορινθία.

Ογδωντατέσσερα (84) νέα κρούσματα  κατεγράφησαν σήμερα στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, με τα 76 εξ αυτών να ανακοινώνονται  στις  Π.Ε. Αρκαδίας,  Αργολίδας και Κορινθίας. 

 Επίσης 119 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στις Π. Ε. Αχαΐας και  Ηλείας.

Σήμερα   25 / 2 / 21 κατεγράφησαν, συνολικά 202 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 8.963 ( 4.032 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου). 

Σήμερα Πέμπτη 25 / 2 /21 ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (103),  Μεσσηνίας  (5) ,  Κορινθίας (31), Ηλείας (16), Αργολίδας (19), Αρκαδίας (26) και Λακωνίας (3) .

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα: 

Π.Ε. Αχαΐας                4.017

Π.Ε. Κορινθίας           1.208 

Π.Ε. Μεσσηνίας            866   

Π.Ε.  Ηλείας                 851 

Π.Ε.  Αργολίδας           817

Π.Ε. Αρκαδίας              718

Π.Ε. Λακωνίας             499 

Κορωνοϊός 25/02: 1.784 νέα κρούσματα ( 31 στην Κοριθία), 367 διασωληνωμένοι και 39 νεκροί / Ο χάρτης της διασποράς.

 Σταθερά υψηλά οι κρίσμοι δείκτες με 1.784 νέα κρούσματα και 39 θανάτους

 Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε τα  νέα  εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.784, εκ των οποίων 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Aπό τα συνολικά 1784 νέα κρούσματα που καταγράφηκαν, τα 880 εντοπίστηκαν στην Αττική, τα 183 στη Θεσσαλονίκη, ενώ τα 103 στην Αχαΐα.

Δείτε αναλυτικά την κατανομή των κρουσμάτων ανά περιφέρεια:

Μπακογιάννης για Κουφοντίνα: Ο δολοφόνος να μείνει δολοφόνος και μόνο

 «Αντίδοτα» 40 εκατ. ευρώ από τον Δήμο Αθηναίων 

Προσωπική έκκληση να μην αφεθούμε να παρασυρθούμε από έναν «παράφρονα αυλητή του μίσους» απευθύνει ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης με αφορμή την απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Ο κ. Μπακογιάννης με το κείμενό του με τίτλο «Ο δολοφόνος να μείνει δολοφόνος και μόνον», στην εφημερίδα Καθημερινή, σημειώνει πως η καταπολέμηση του μίσους, της βίας, της τρομοκρατίας, δεν έχει πολιτικό ή ιδεολογικό πρόσημο.

«Όλες οι μανάδες άλλωστε το ίδιο κλαίνε τα παιδιά τους. Κι όλα τα παιδιά το ίδιο θρηνούν τους πατεράδες τους. Τα νεκροταφεία, μας εξισώνουν όλους» γράφει χαρακτηριστικά.

Ολόκληρο το άρθρο του Κώστα Μπακογιάννη στην Καθημερινή:

Γεννηματά στη Βουλή: Το #metoo πρέπει να μείνει ελεύθερο και ακηδεμόνευτο – Επίθεση σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ

 Γεννηματά: Το ΠΑΣΟΚ πρωταγωνιστής μέσα στο Κίνημα Αλλαγής 

Επίθεση τόσο σε κυβέρνηση όσο και σε αξιωματική αντιπολίτευση εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά στη Βουλή, κατά τη συζήτηση για το ελληνικό κίνημα metoo και την πολιτική θύελλα για την υπόθεση Λιγνάδη.

«Ο ένας μοιάζει στον άλλο όλο και περισσότερο» είπε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής και έκανε λόγο για ένα «γαλάζιο ΣΥΡΙΖΑ» που «καθημερινά ξεπροβάλλει από το Μαξίμου», κατηγορώντας τις δύο πλευρές για επιχείρηση πολιτικής εκμετάλλευσης του ελληνικού metoo.

Βαρουφάκης : Εγκαλούμενος και όχι εγκαλών ο Μητσοτάκης για το #MeToo

Βαρουφάκης : Εγκαλούμενος και όχι εγκαλών ο Μητσοτάκης για το #MeToo 

ε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, επιτέθηκε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι στην σημερινή συζήτηση στη Βουλή δεν είναι ο εγκαλών αλλά ο εγκαλούμενος.

Τόνισε επίσης, ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι σε θέση να παραδώσει μαθήματα δημοκρατίας, καθώς «ηγείστε κυβέρνησης που επιδίδεται στο όργιο του βιασμού της δημοκρατίας έξω από αυτή την αίθουσα αλλά και μέσα σε αυτή».

Ο κ. Βαρουφάκης αναφέρθηκε στη στάση του ΜέΡΑ25 σχετικά με τα υπό συζήτηση ζητήματα, όπως αυτό του Δ. Λιγνάδη, υπογραμμίζοντας ότι το κόμμα του βιώνει και εφαρμόζει τον πολιτικό πολιτισμό στην πράξη, επισημαίνοντας ότι:

Βουλή – Κουτσούμπας: Τα φώτα να στραφούν στους κοινωνικούς καταναγκασμούς που διευκολύνουν τους δράστες και φιμώνουν τα θύματα

  

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην έναρξη της σημερινής του ομιλίας στη Βουλή στη συζήτηση επί της «Δημοκρατίας και της ποιότητας του Δημοσίου Διαλόγου» εξέφρασε την αλληλεγγύη και στήριξη του ΚΚΕ σε όλες και όλους όσους και όσες με τη γενναία στάση τους άνοιξαν τον δρόμο για να βγουν στο φως αποτρόπαιες πράξεις, για να φθάσουν τελικά στη Δικαιοσύνη οι ένοχοι,

Βουλή – Τσίπρας: Απαντήστε κ. Μητσοτάκη, γιατί δεν αποπέμψατε τη Λίνα Μενδώνη;

  

Να απαντήσει ο πρωθυπουργός γιατί δεν απέπεμψε την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη ζήτησε ο αρχηγός της αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή.

«Μας είπατε ότι επί των ημερών σας ξεκίνησε το κίνημα MeToo. Για εσάς η ουσία των ζητημάτων είναι το διαδίκτυο. Στο διαδίκτυο υπάρχει ένα κλίμα αρνητικό το

Βουλή – Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Θα αποδείξετε ότι Τσίπρας Πολάκης και Βαξεβάνης δεν ενώνονται; – Ποιο είναι το ένοχο μυστικό που με συνδέει με Μενδώνη;

  

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη δευτερολογία του κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι στην πρωτολογία του δεν καταδίκασε τις αναρτήσεις βουλευτών του κατονομάζοντας εκ νέου τον Παύλο Πολάκη και την κα Ελευθεριάδου.

«Είχατε την ευκαιρία να πάρετε αποστάσεις από τη χυδαιότητα που είχε την υποκίνηση του δικού σας πολιτικού χώρου. Μίλησα συγκεκριμένα. Ελευθεριάδου και Πολάκης, για τις χυδαίες αναρτήσεις τους. Ανέχεστε αυτό το λόγο; Τον ορισμό του σεξιστικού λόγου. Μπορείτε ή δεν μπορείτε να το κάνετε;

Υπάρχουν πολλοί στο ΣΥΡΙΖΑ οδηγούνται στον τοίχο με αυτή την τακτική. Έχετε τη δυνατότητα να πάρετε αποστάσεις; Ή εσείς είστε δέσμιος αυτής της λογικής;»

Υπόθεση Λιγνάδη: Απορρίφθηκε η ένσταση ακυρότητας της προδικασίας – Ξεκίνησε η απολογία του

  

Δεν έγινε δεκτό το αίτημα του σκηνοθέτη για ακύρωση της προδικασίας.

Ειδικότερα το συμβούλιο πλημμελειοδικών απέρριψε την ένσταση περί απόλυτης ακυρότητας της προδικασίας και άναψε το πράσινο φως να προχωρήσει η διαδικασία λήψης απολογίας από τον κατηγορούμενο.

Η απολογία του σκηνοθέτη έχει ξεκινήσει με καθυστέρηση περίπου μίας ώρας.

Μετά την απολογία επί της κατηγορίας για βιασμό, ανακρίτρια και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την περαιτέρω ποινική μεταχείριση του κατηγορουμένου, αν δηλαδή θα τον κρίνουν προσωρινά κρατούμενο ή όχι.

Σημειώνεται πως  ο ηθοποιός δηλώνει αθώος στο απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε διά του πληρεξούσιου δικηγόρου του Αλέξη Κούγια στην 19η ανακρίτρια.

Δημήτρης Λιγνάδης: Αυτό είναι το απολογητικό του υπόμνημα -Τι ισχυρίζεται

Τα μαθηματικά δείχνουν πρόκριση του Ολυμπιακού

 Τα μαθηματικά δείχνουν πρόκριση του Ολυμπιακού | to10.gr 

Δυσοίωνα είναι τα προγνωστικά για την Αϊντχόφεν, σε ότι αφορά την πρόκριση της επί του Ολυμπιακού, από τους «32» του Europa League.

Ο ολλανδικός Τύπος έκανε τα μαθηματικά για τις πιθανότητες που έχει η Αϊντχόφεν να ανατρέψει το 4-2 του «Καραϊσκάκης» και τα αποτελέσματα δεν ήταν καθόλου καλά.

Το ποσοστό που έχει η ολλανδική ομάδα δεν ξεπερνά το 32%. Αυτό σημαίνει πως κατά… 68% ο Ολυμπιακός θα προκριθεί. 

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου : Επικυρώθηκε η ποινή ισόβιας κάθειρξης στους δράστες

 Δολοφονία Ζαφειρόπουλου : Επικυρώθηκε η ποινή ισόβιας κάθειρξης στους δράστες 

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών με την ομόφωνη απόφασή του επικύρωσε την απόφαση του πρώτου βαθμού ως προς τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς της στυγνής δολοφονίας του δικηγόρου  Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, στους οποίους επέβαλε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Σήμερα, 3,5 χρόνια μετά, όπως είπε ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος Θεόδωρος Μαντάς ολοκληρώθηκε μια επίπονη διαδικασία για την οικογένεια του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και επιβεβαιώθηκε ότι η στυγνή δολοφονία ενός αθώου συναδέλφου οργανώθηκε και εκτελέστηκε από ανθρώπους, τόσο εντός όσο και εκτός των φυλακών.

«Χρέος και υπόσχεση όλων μας είναι να μην επιτρέψουμε να χαθεί στη λήθη του χρόνου το ήθος, η ακεραιότητα και η διαδρομή του σπουδαίου συναδέλφου μας Μιχάλη Ζαφειρόπουλου» .

Τι ειπώθηκε στο diaNEOsis Live για το ασφαλιστικό, το δημογραφικό και τις μελλοντικές προκλήσεις.

 




Τι ειπώθηκε στο ενδέκατο diaNEOsis Live με θέμα:

Ασφαλιστικό και Δημογραφικό: Οι προκλήσεις του μέλλοντος

Η δημόσια διαδικτυακή συζήτηση της διαΝΕΟσις πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 24/2. 

Θέσεις Εργασίας στο Μπολάτι Κορινθίας

 

Θέσεις Εργασίας στο Μπολάτι Κορινθίας

Η Ecorap AE, ζητά να προσλάβει άτομα στις εγκαταστάσεις της στο Μπολάτι Κορινθίας στις εξής θέσεις εργασίας:

•             1 χειριστή ανυψωτικών μηχανημάτων 
•             1 χειριστή μηχανημάτων έργου

Τηλέφωνο επικοινωνίας - πληροφορίες: 27410 56001
Βιογραφικά στο email: eco@rapgroup.gr 

ECORAP AE

Tρόποι αντιμετώπισεις του ρατσισμού στα ΜΜΕ

 Γράφει ο Γιάννης Ι. Λαλιώτης

Μαθητής  Γ΄ Γυμνασίου

 (Σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού και πολλούς τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς).

 Αξιότιμο Υπουργείο Πολιτισμού, 

Όταν ενημερώθηκα για το σχέδιό σας, σε συνεργασία με τους μεγαλύτερους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς της χώρας, έσπευσα να σας στείλω αυτό το γράμμα, αρχικά για να σας συγχαρώ για το

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΦΕΝΕΟΥ ΤΕΥΧΟΣ ΝΟ 82: 16 χρόνια μάχιμοι και δίπλα στα Φενεάτικα προβλήματα...

 


Φίλοι αναγνώστες,

με το φύλλο που κρατάτε στα χέρια σας εισερχόμαστε στον δέκατο έβδομο χρόνο κυκλοφορίας.

Σ' όλο αυτό το διάστημα προσπαθήσαμε να κρατήσουμε ισορροπίες, διατηρήσαμε σοβαρότητα, αποφύγαμε ακρότητες, κρατηθήκαμε στις περιοχές της αξιοπρέπειας, της ευπρέπειας και της αντικειμενικότητας, με τις όποιες κομματικές μας αποκλίσεις, που δεν τις κρύψαμε, διατηρώντας την ανεξαρτησία μας, παρά τις αντιξοότητες και τις δυσκολίες.

            Σκοπός της έκδοσής μας ήταν η έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση, γύρω από τις δραστηριότητες του Δήμου μας, παρουσιάσεις θεμάτων γενικότερου Φενεάτικου, πολιτιστικού και πολιτικού ενδιαφέροντος, με ανιδιοτελείς ερασιτέχνες του είδους, σταθήκαμε με αξιώσεις, χωρίς οικονομικές ενισχύσεις ή άλλες παρεμβάσεις που θα υποθήκευαν την ανεξαρτησία και αυτοτέλεια μας.

            Δεν διεκδικούμε δάφνες και Αριστεία, έχουμε όμως δικαίωμα να υπερηφανευόμαστε γιατί παρά τις οικονομικές μας αδυναμίες γίναμε μια αναγνώσιμη τοπική εφημερίδα, ανταγωνιστική και με ποικίλη ύλη.

            Κλείνουμε αυτό το άρθρο με μια ευχή: Να μην αργήσει η μέρα αυτή που ο τοπικός Τύπος θα έχει την προσοχή και την θέση που του αξίζει, απαλλαγμένος από τα «βάρη» εκείνα που ανακόπτουν την πορεία του και τον καθιστούν εξαρτημένο από τις διάφορες σκοπιμότητες και συμφέροντα...

            Σας ευχαριστούμε όλους από καρδιάς και υποσχόμαστε ότι η προσπάθεια δεν σταματά εδώ, δεν επαναπαυόμαστε σε όσα έχουμε μέχρι σήμερα κατορθώσει, αλλά συνεχίζουμε με το ίδιο πείσμα, το ίδιο ασίγαστο πάθος και την ίδια θέληση για τη δική σας ενημέρωση, τη δική σας ευχαρίστηση και τη δική σας ικανοποίηση.. σας προτρέπουμε να μας διαβάζεται και σας παρακαλούμε να μας διορθώνετε, με όποιο τρόπο εσείς νομίζετε..

 

 

ΦΕΝΕΑΤΕΣ:

Τα Πολιτικά και εκλογικά

δικαιώματα στα χωριά μας.

           Κοντά στις ρίζες μας…

και  στην φωνή  της καρδιάς μας!!!

 

ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΛΙΩΤΗΣ

ΕΚΔΟΤΗΣ ΤΟΠΙΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΦΕΝΕΟΥ 

Ο Τσίπρας, η ΕΡΤ και η επιτομή του σταλινισμού

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για μαύρο χιούμορ και να κλείσουμε την συζήτηση εδώ. Αλλά δεν είναι απλά μαύρο χιούμορ. Είναι πολιτικό θράσος. Ο κ. Τσίπρας, ο δημιουργός μιας «ιδεολογίας» που αποτελεί μίγμα σταλινισμού, περονισμού και νασερισμού, ο υπέρμαχος όλων ανελεύθερων καθεστώτων που παραβιάζουν κατάφωρα τα ανθρώπινα δικαιώματα – πάντα στο όνομα του λαού – εμφανίζεται τώρα υπέρμαχος της ελευθερίας του Τύπου και καταγγέλλει «συρρίκνωση της Δημοκρατίας».

Μιλάμε για τον θαυμαστή του Τσάβες, ο οποίος έκλεινε κάθε ιδιωτικό κανάλι που δεν αναμετέδιδε ολόκληρες τις πολύωρες ομιλίες του.

Μιλάμε για τον σύντροφο του Μαδούρο που δεν έχει αφήσει εφημερίδα για εφημερίδα να κυκλοφορεί στη Βενεζουέλα και κανάλι για κανάλι που να μην του έχει βάλει λουκέτο.

Μιλάμε για τον υποστηρικτή της Κούβας, της Νικαράγουας του Ορτέγκα, των περονιστών της Αργεντινής.

Και επανέρχεται ο κ. Τσίπρας για να καταγγείλει την ΕΡΤ, για να στηλιτεύσει τις τροπολογίες – αυτός, ο εμπνευστής των «χριστουγεννιάτικων τροπολογιών» - για να διερωτηθεί «σε ποια ευρωπαϊκή χώρα, μόλις αναλαμβάνει κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός παίρνει τη δημόσια τηλεόραση υπό την δική του πολιτική ευθύνη».

Δηλαδή για να καταλάβω: Όταν ο κ. Τσίπρας ανέθεσε στον κ. Παππά τα μέσα ενημέρωσης και εκείνος διόρισε όποιον ήθελε στα δημόσια μέσα, πού την είχε βρει την αρμοδιότητα ο κ. Τσίπρας και την μεταβίβασε στον Παππά;

Ως γνωστόν, ο πρωθυπουργός διαθέτει όλες τις αρμοδιότητες και μετά αρχίζει να τις μεταβιβάζει στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου. Δεδομένου ότι η εποπτεία (και όχι ο έλεγχος) των μέσων ενημέρωσης ανατίθεται σε υπουργό Επικρατείας ή σε υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, ο πρωθυπουργός μεταβιβάζει αυτή την αρμοδιότητα με ΦΕΚ.

Θηλιά στην ελευθερία του Τύπου

Έτσι την μεταβίβασε την αρμοδιότητα ο κ. Τσίπρας στο Νίκο Παππά και έτσι την πήρε αυτός και την μετέτρεψε σε μέσο ελέγχου της ενημέρωσης. Ως εξής:

Τον Μάρτιο του 2015 ο Παππάς κατήργησε με τροπολογία το Εποπτικό Συμβούλιο της Δημόσιας Τηλεόρασης, μεταβάλλοντας συγχρόνως τον τρόπο επιλογής των μελών του Δ.Σ. τα οποία πλέον διορίζονταν με απόφαση του υπουργού Επικρατείας. Με το προηγούμενο καθεστώς, η επιλογή γινόταν μετά από ανοικτή πρόκληση ενδιαφέροντος από τον πρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου και με εισήγηση εκπροσώπων του ΑΣΕΠ, του ΕΣΡ και του ΝΣΚ.

Τον Απρίλιο του 2015, με το νόμο περί δήθεν «επαναλειτουργίας» της ΕΡΤ, καταργήθηκε η αυτοτέλεια του Δ.Σ., αλλά και η ανεξαρτησία της δημόσιας τηλεόρασης από το Κράτος και τα πολιτικά κόμματα, αφού πλέον η ΕΡΤ υπέγραφε «Συμφωνία Αρχών με το Ελληνικό Δημόσιο», εκπροσωπούμενο από τους υπουργούς Οικονομικών, Επικρατείας και Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.  Παράλληλα, καταργήθηκε και επίσημα το Εποπτικό Συμβούλιο, καθώς και ο θεσμός του Μεσολαβητή και η τριμελής Επιτροπή Δεοντολογίας. Το νέο Δ.Σ. διορίστηκε στις 25 Μαΐου 2015 μετά από μια fast track διαδικασία πρόσκλησης ενδιαφέροντος κατά την οποία η πρόσκληση ενδιαφέροντος αναρτήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, παραμονή Πρωτομαγιάς, και η προθεσμία έληγε το μεσημέρι της Δευτέρας, λίγες μόλις ώρες μετά από ένα τριήμερο αργίας.

Στις 24 Οκτωβρίου 2015, διαρκούσης της συζήτησης για την αδειοδότηση των ραδιοτηλεοπτικών μέσων («Αδειοδότηση παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης και άλλες διατάξεις»), η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε τροπολογία – και μάλιστα με την μορφή νομοτεχνικής βελτίωσης – που προέβλεπε την πρόωρη λήξη της θητείας υπηρετούντων μελών των προβλεπομένων από το Σύνταγμα Ανεξαρτήτων Αρχών (Εθνικό  Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, ΑΣΕΠ, Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, Αρχή Προστασίας του Απορρήτου των Επικοινωνιών και Συνήγορος του Πολίτη).

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η αρμοδιότητα του ΕΣΡ να περάσει στον αρμόδιο υπουργό (ν.4339/2015) – δηλαδή στον Παππά - και ακολούθησαν τα γνωστά γεγονότα με το Ινστιτούτο της Φλωρεντίας, με την Βουλή να αποφασίζει για τον… αριθμό των αδειών, τον περίφημο διαγωνισμό, την κατάργησή του από το ΣτΕ, την τροπολογία για την κατάργηση του συγκεκριμένου άρθρου (2Α του νόμου 4339/2015), την επιστροφή της αρμοδιότητας στο ΕΣΡ και πάει λέγοντας, με αλλαγές επί αλλαγών. Δηλαδή ο Παππάς πήρε παρανόμως αρμοδιότητα που δεν του ανήκε, δηλαδή αρμοδιότητα επί… ανεξάρτητης αρχής!

Με τον ίδιο νόμο ο υπουργός Επικρατείας μετατρεπόταν σε «καναλάρχη»,  καθώς ο ίδιος πλέον όριζε τον αριθμό των υπό δημοπράτηση αδειών και το τίμημα – την τιμή εκκίνησης.

Μήπως ο κ. Τσίπρας, που τώρα επιδίδεται σε… ευγενείς προτάσεις για τον τρόπο επιλογής των επικεφαλής της ΕΡΤ, έκανε κανέναν διαγωνισμό ή έφερε το θέμα στη Βουλή, προκειμένου να διοριστεί στην ΕΡΤ ο (προερχόμενος από την «Αυγή») Σταύρος Καπάκος;

Παραιτήσεις, απολύσεις, καταγγελίες

Μήπως μας έδωσαν ποτέ λογαριασμό για ποιο λόγο από την ΕΡΤ παραιτούνταν ή απολύονταν ο ένας μετά τον άλλο όλοι εκείνοι τους οποίους οι ίδιοι είχαν διορίσει; Έχουμε και λέμε:

Απόλυση Καπάκου (24 Οκτωβρίου 2016) με ανοικτή επιστολή υπό τον τίτλο «Διότι δεν συνεμμορφώθην» και η οποία κατέληγε στο περίφημο: «Ήρθα στην ΕΡΤ για δουλειά και όχι δουλειές. Kαταλαβαινόμαστε τώρα…».

Παραίτηση γενικής διευθύντριας προγράμματος Ισαβέλλας Σασλόγλου (25 Απριλίου 2017).

Παραίτηση διευθύνοντος συμβούλου Λάμπη Ταγματάρχη (10 Ιουνίου 2017).

Παραίτηση των μελών του Δ.Σ. Ν. Τρανού και Ελισάβετ Παπακωνσταντίνου (14 Ιουλίου 2017).

Παύση (με απόφαση Παππά) του μέλους του Δ.Σ. και γνωστού συνθέτη Μ. Γρηγορίου (26 Σεπτεμβρίου 2017). Σε ανοικτή επιστολή, ο Γρηγορίου μίλησε για «ευκαιριακές πολιτικές και συνδικαλιστικές σκοπιμότητες και για πολιτικές ενέργειες που ξαναγυρνάνε την ΕΡΤ σε άληστου μνήμης εποχές που ελπίζαμε πως έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί».

Αλαζονικοί, μικρόψυχοι, αστοιχείωτοι…

Παραίτηση προέδρου της ΕΡΤ Διονύση Τσακνή (3 Οκτωβρίου 2017. Στην δική του επιστολή αναφέρει: «Τόσο η Κυβέρνηση διά των Υπουργών της με επικεφαλής τον κ. Παπά, όσο και ο Σύριζα διά του γραμματέα του κυρίου Ρήγα, εγκατέστησαν και επισημοποίησαν στην χθεσινή φιέστα στην ΕΡΤ, τη νέα Διοίκηση, με επικεφαλής τον Π. Καλφαγιάννη. Δικαίωμά τους, αλλά, σε ό,τι με αφορά, κατά πως θα έλεγε και ο Μέγας Αλεξανδρινός, “τη εξαιρέσει εμού”». Και αυτός μιλά για τον «εκπρόσωπο του πιο άρρωστου τμήματος του κρατικοδίαιτου συνδικαλισμού».

Παύση του εντεταλμένου συμβούλου προγράμματος Σπύρου Κρίμπαλη και του συμβούλου Τάσου Μπιρσίμ (29 Απριλίου 2018). Και ο Κρίμπαλης σε επιστολή του προς τον Παππά μιλά για «μια αλαζονική, μικρόψυχη και αστοιχείωτη διοίκηση μαζί με μια άκρως επιθετική παραδιοίκηση υπό τον κ. Παναγιώτη Καλφαγιάννη», που «λειτουργούν σαν ενιαίο σύστημα εξουσίας που θυμίζει περισσότερο εμπόλεμη φατρία παρά ορθολογική εταιρική δομή. Βασικό δόγμα της φατρίας «όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας και άρα πρέπει να εξοντωθεί με κάθε τρόπο». Στόχος της η εκμετάλλευση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης ως μέσο εξυπηρέτησης ποικίλων ιδιοτελών και συντεχνιακών συμφερόντων, σε βάρος της ποιότητας, της αξιοπιστίας και της ανταποδοτικότητας του προγράμματος. Από την τοποθέτηση του κ. Κωστόπουλου πέρσι τον Ιούλιο έως σήμερα αυτό το σύστημα εξουσίας έχει εξαπολύσει έναν ανελέητο πόλεμο «ανακατάληψης» της ΕΡΤ εξοστρακίζοντας σταδιακά όλα τα έμπειρα και ικανά στελέχη με μοναδικό κριτήριο αν ανήκουν στην σφαίρα επιρροής της φατρίας ή όχι». Μιλά επίσης για «εκκωφαντική απουσία επιχειρησιακού σχεδίου, ραγδαία απαξίωση του προγράμματος, γενικευμένη αναξιοκρατία, καθεστώς αδιαφάνειας και μη λογοδοσίας, άνευ όρων παράδοση στον «λούμπεν πελατειακό συνδικαλισμό» και επιστροφή στο πιο σκοτεινό παρελθόν της ΕΡΤ «έτσι όπως το ονειρευτήκαμε στους χειρότερους εφιάλτες μας».

Και, και…

«Προτιμήσατε την πεπατημένη του παλαιοκομματικού και παλαιοσυνδικαλιστικού παρελθόντος. Τοποθετήσατε ως επικεφαλής δύο 80χρονους «μαθητευόμενους μάγους» ενώ στην ουσία παραδώσατε τα κλειδιά στον πεινασμένο για εξουσία κ. Καλφαγιάννη. Ως αντάλλαγμα εξασφαλίσατε απόλυτη ελευθερία κινήσεων στον κ. Ταλαμάγκα και μέσω αυτού πλήρη έλεγχο στον τομέα της ενημέρωσης. Κερδίσατε επιπλέον την αμέριστη συμπαράσταση της ΠΟΣΠΕΡΤ στον επικοινωνιακό χαρτοπόλεμο κατά του κ. Μητσοτάκη. Κάποιοι λένε ότι δώσατε πάρα πολλά και πήρατε πολύ λίγα. Όπως και να έχει τέτοιου είδους συναλλαγές δεν έχουν καμία σχέση με το ήθος της αριστεράς, την δημοκρατική νομιμότητα και την υπεράσπιση του δημόσιου συμφέροντος. Παραδώσατε την ΕΡΤ στη «λαίλαπα Καλφαγιάννη» κατά τρόπο που δεν έχει ιστορικό προηγούμενο. Η μεγάλη ευκαιρία της ΕΡΤ μοιάζει πια με εφιάλτη».

Θυμάστε, κ. Τσίπρα;

Παραίτηση του Γενικού Διευθυντή Τεχνολογίας Νίκου Μιχαλίτση (11 Μαΐου 2018). Στην επιστολή του προς έναν από τους «ογδοντάχρονους»,  αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Ξεδοντιάζετε την ΕΡΤ απομακρύνοντας ικανότατα στελέχη. Έχετε αντικαταστήσει τη θεσμική λειτουργία της ΕΡΤ με μηχανισμούς παραδιοίκησης με ποικίλα κέντρα ανεύθυνης εξουσίας, όπου κύριο ρόλο διαδραματίζουν οι εκπρόσωποι ενός λούμπεν πελατειακού "συνδικαλισμού", με αποκρουστικό για την κοινωνία πρόσωπο και αισθητική, δυσφημώντας κάθε έννοια υγιούς και ακηδεμόνευτου συνδικαλισμού που είναι απαραίτητος για την ανάπτυξη οποιασδήποτε εταιρείας».

Σας θυμίζει κάτι αυτό κ. Τσίπρα;

Καταγγελία του Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου Γιώργου Θαλασσινού (2 Σεπτεμβρίου 2018):

«Οδηγούμαστε σε μία ΕΡΤ που –επιτέλους – οι συνδικαλιστές και η ομήγυρης δεν εργάζεται, αλλά διοικεί, οι Γενικοί Διευθυντές δεν έχουν απαραίτητα πτυχίο ΑΕΙ, αλλά μπάρμπα στην Κορώνη, οι συνταξιούχοι διοικούν επιτροπές, ενώ οι υπεύθυνοι σημαντικών διευθύνσεων δεν γνωρίζουν αγγλικά».

Παραίτηση του Διευθυντή Ενημέρωσης Βασίλη Ταλαμάγκα και της προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής της ΕΡΤ3 Κατερίνας Σαρικάκη (9 Οκτωβρίου 2018).

Τους έχετε μετρήσει ποτέ, κ. Τσίπρα; Θυμάστε τις καταγγελίες που αποτελούν προσωπική σας επιτυχία και κόλαφο για την κυβέρνησή σας;

Το μαύρο πριν από το «μαύρο»

Μήπως θυμάστε τι γινόταν στην ΕΡΤ εξαιτίας όλων αυτών που υποθάλψατε συστηματικά; Αυτού του «λούμπεν συνδικαλισμού» που έσπευσε να σας στηρίξει και σπεύσατε να του δώσετε τα κλειδιά δια του διορισμού του εκλεκτού σας Παππά ως υπουργού Επικρατείας; Να σας φρεσκάρω τη μνήμη σας λοιπόν:

Το 2011 όλοι αυτοί είχαν οργανώσει 18 στάσεις εργασίας, 10 24ωρες απεργίες, 2 τριήμερες απεργίες.

Το 2012 είχαν οργανώσει 2 απεργίες μέχρι τον Οκτώβριο και μετά 42 συνεχόμενες μέρες χωρίς δελτία ειδήσεων στα τέλη της χρονιάς (δήλωση Καλφαγιάννη σε Χαρδαβέλα στις 12/6/2013)

Το 2013 είχαν οργανώσει 39 στάσεις εργασίας, 20 απεργίες από τις οποίες τρεις 48ωρες, ενώ από τις 9 Μαρτίου ως τις 25 Μαΐου 2013 είχαμε ένδεκα (αριθμός 11) σαββατοκύριακα χωρίς δελτία ειδήσεων. Και όλοι θυμούνται τα βουβά πλάνα του Ολάντ πάνω στο κόκκινο χαλί στις 19 Φεβρουαρίου 2013.  

Είχατε ρίξει μαύρο στην ΕΡΤ πολύ πριν από το «μαύρο», χάρη στο οποίο θεωρήσατε πως μπορούσατε να επιβάλετε διαρκές μαύρο στο όνομα του μαύρου.

Οι απαιτήσεις από το «μόρφωμα»

Μήπως θυμάστε ότι ενώ αποκαλούσατε την Δημόσια Τηλεόραση πρώτα και τη ΝΕΡΙΤ μετά «μόρφωμα», τα στελέχη σας έκαναν εμπάργκο, αλλά την ίδια ώρα στέλνατε, δια του εκπροσώπου σας κ. Σκουρλέτη, αιτήματα για να σας διαθέτει τρικάμερα, πεντακάμερα, εξακάμερα και βαν για να καλύπτονται οι δραστηριότητές σας;

Ουδέποτε διανοήθηκα, ως αρμόδια υπουργός, να παρέμβω. Άλλωστε, οι αρμόδιοι της ΕΡΤ ουδέποτε με ρώτησαν. Απλά έδιναν τα συνεργεία, ως όφειλαν! Μάλιστα, η πίστη μας στη Δημοκρατία δεν μας επέτρεψε καν να δημοσιοποιήσουμε αυτές τις επιστολές, την ύπαρξη των οποίων ακόμη και εγώ πληροφορήθηκα τον Σεπτέμβριο του 2014.

Μετά με κατηγορήσατε επειδή τάχα εμπόδισα μια από τις δύο εμφανίσεις της στο πλαίσιο της ΔΕΘ – ναι, ναι αυτή που είπατε τα περισσότερα ψέματα ξεδιπλώνοντας το περίφημο «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» - ενώ υπήρχε απόφαση του Εποπτικού Συμβουλίου να μεταδοθεί μόνο μία από τις δραστηριότητες όλων των αρχηγών, συμπεριλαμβανομένου και του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Είχαν τότε σπεύσει όλα τα ιδιωτικά κανάλια – ναι, ναι αυτά των ολιγαρχών που καθυβρίζετε – για να καλύψουν το κενό, μπας και χάσουμε καμιά οξεία από τα ψέματα.

Με αυτά τα ψέματα – και όχι μόνο – άρπαξε ο ΣΥΡΙΖΑ την εξουσία και δήθεν ξανάνοιξε την (ήδη ανοιχτή) ΕΡΤ, κάνοντας απλά βαφτίσια. Με τον ίδιο τρόπο που βαφτίσανε την τρόικα… θεσμούς, το μνημόνιο… Συμβόλαιο για την Ανάκαμψη και την Ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, την πέμπτη αξιολόγηση… πρώτη και ούτω καθεξής.

Τώρα κάνει πως δεν τα θυμάται όλα αυτά ο κ. Τσίπρας.

Οπότε, καλό είναι να θυμόμαστε όλοι οι υπόλοιποι την περίφημη – και τόσο επίκαιρη - ρήση του Αριστοτέλη: «Οι τύραννοι προέρχονται από δημαγωγούς που κέρδισαν την εμπιστοσύνη του λαού καταγγέλλοντας τους προνομιούχους»…

elzoni.gr

Έκτακτο: Επίθεση με μαχαιρι σε αστυνομικό στο Λουτράκι

 ΕΚΤΑΚΤΟ

Επίθεση σε αστυνομικό στο Λουτράκι, από πολίτη, με μαχαιρι. Ο αστυνομικός έκανε έλεγχο ρουτίνας με αποτέλεσμα να τραυματιστεί.

Ο αστυνομικός βρίσκεται στο Νοσοκομείο και δεν διατρέχει κίνδυνο, σύμφωνα με πληροφορίες

Διενεργείται έλεγχος από το Α. Τ. Λουτρακίου.

ΜΑΙΡΗ ΝΙΚΟΛΌΠΟΥΛΟΥ


Συλλυπητήρια του Αστέρα Δερβενίου για τον απροσδόκητο χαμό 19χρονου ποδοσφαιριστη του Άρη Βοχαϊκού

  https://scontent.fath5-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/84075811_2260400764062105_3989063631936421888_n.jpg?_nc_cat=108&ccb=3&_nc_sid=e3f864&_nc_ohc=ewyCPLGfiY0AX_kG_bG&_nc_ht=scontent.fath5-1.fna&oh=0136cd4aea6c7c22ba2d15a72986d902&oe=605C0AA7

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Αστέρα Δερβένιου εκφράζει τη θλίψη και τα θερμά του συλλυπητήρια για τον απροσδόκητο χαμό του Θεοδωρή Μίχου, ποδοσφαιριστή του Άρη Βοχαϊκού

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.