Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Ευκαιρίες κατάρτισης και πιστοποίησης σε 15.000 άνεργους νέους μέχρι 24 ετώνΓκάμπριελ: Αν δεν υπάρξει ελάφρυνση χρέους στην Ελλάδα, θα έχουμε κοινωνική αναταραχή

Με αυξημένες αποδοχές για τους ανέργους και σημαντικές διαφοροποιήσεις σε σχέση με τα προηγούμενα προγράμματα, τέθηκε  σε εφαρμογή ...Συνάντηση δημάρχων στην Αγία Παρασκευή για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας

 Συνάντηση Δημάρχων, των Δήμων που καλύπτει η Πολεοδομία Αγίας Παρασκευής, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη ...

Αναγνώριση προϋπηρεσίας: Τι άλλαξε στο ν/σ Βερναρδάκη για τους ΙΔΑΧ – Δείτε το νέο (επίμαχο) άρθρο 40

Σε τροποποίηση του άρθρου 40 του ν/σ  “Διαφάνεια – Αξιοκρατία και Αποτελεσματικότητα της Δημόσιας Διοίκησης” για τους ΙΔΑΧ,  ικανοποιώντας σχετικό αίτημα για την αναγνώριση όλου του χρόνου της διαθεσιμότητας, προχώρησε αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορος Βερναρδάκης.

«Και τα ψέματα συνεχίζονται. Η Μαύρη Βίβλος ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στην υγεία» Δήλωση του Υπεύθυνου του Τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρήστου ΚέλλαΟ Υπεύθυνος του Τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Χρήστος Κέλλας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δεν πέρασαν 48 ώρες από την παρουσίαση της Μαύρης Βίβλου στην Υγεία στον ένα χρόνο ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και τα ψέματα συνεχίζονται. Στην ανακοίνωσή της, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αποδέχεται ότι 37 (δηλαδή το 86%) από τις 43 προεκλογικές υποσχέσεις ήταν ψεύτικες και μόνος σκοπός ήταν η κατάκτηση της εξουσίας! Και απαντά μόνο στα 6.

Πιο συγκεκριμένα η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου:

Αντιπροσωπεία της Βουλής στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση Μεσογείου

Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εργασίες της 10ης Ολομέλειας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Μεσογείου (PAM), στην οποία μετέχουν τα κοινοβούλια 25 χωρών της Ευρώπης, της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. Οι εργασίες της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης διεξήχθησαν στα Τίρανα της Αλβανίας, στις 18 και 19 Φεβρουαρίου 2016, με τη συμμετοχή της ελληνικής αντιπροσωπείας, η οποία αποτελείται από τους βουλευτές κ. Ελένη Αυλωνίτου (ΣΥΡΙΖΑ) ως επικεφαλής, κ. Αντώνη Μπαλωμενάκη (ΣΥΡΙΖΑ) και κ. Κατερίνα Παπακώστα (Ν.Δ.).
Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η μετανάστευση και οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στην περιοχή της Μεσογείου, ο διαπολιτισμικός διάλογος, καθώς επίσης οικονομικά και περιβαλλοντικά θέματα.
Στο περιθώριο των εργασιών της Συνέλευσης, η ελληνική αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιο, καθώς και με εκπροσώπους της ελληνικής μειονότητας.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι τη σύνοδο παρακολούθησε και ο Δήμαρχος Λέσβου κ. Σπύρος Γαληνός, στον οποίο -μετά από πρόταση της ελληνικής αντιπροσωπείας-  η Συνέλευση απένειμε  τιμητικό βραβείο, για την προσφορά των κατοίκων του νησιού στα θύματα της προσφυγικής κρίσης.
 

O ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ ευχαριστεί
Λουτράκι, 19 Φεβρουαρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης ευχαριστεί θερμά τους Λάμπρο Αθανασσούλα και Νίκο Ζακχαίο, καθώς και το Ίδρυμα Λάσκαρη (Lascaris Foundation) για την προσφορά τους σε τρόφιμα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου.
Η προσφορά αντιστοιχεί στο χρηματικό έπαθλο για την κατάκτηση της 3ης θέσης στο Seajets Rally Acropolis 2015, το οποίο ανήλθε στο ποσό των 5.000,00€. Πιο συγκεκριμένα, παραδόθηκαν 5.064 συσκευασίες τροφίμων πρώτης ανάγκης (ελαιόλαδο, ζυμαρικά, όσπρια, γάλα, χυμός τομάτας), συνολικού βάρους 2,6 τόνων.
Αδιαμφισβήτητα, η πράξη αυτή μαρτυρά το αμέριστό ενδιαφέρον τους για προσφορά στο συνάνθρωπο και την ενίσχυση του έργου μιας σημαντικής δομής, όπως είναι το Κοινωνικό Παντοπωλείο.
Σας ευχαριστούμε θερμά για το ενδιαφέρον και την υποστήριξη. Σας αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για την πολύτιμη προσφορά σας και την έμπρακτη υποστήριξη των κοινωνικών δομών και των δημοτών μας που έχουν πραγματικά ανάγκη.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΡΒΕΝΙ: Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης


http://4.bp.blogspot.com/_w5hLFnMXthA/TLLwIpmwsxI/AAAAAAAABnE/7mvO8xJyQ_M/s1600/%CE%94%CE%B5%CF%81%CE%B2%CE%AD%CE%BD%CE%B9+%CE%9A%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%BD%CE%B8%CE%AF%CE%B1%CF%82.jpg

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
 ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ  ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ 
Γραφείο Δημοτικού Συμβουλίου                            Ξυλόκαστρο 19 Φεβρουαρίου 2016                               
                                                             Αριθμ.Πρωτ. 2023
                               Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

                Προς τους κ.κ.
Ø  Δήμαρχο
Ø  Δημοτικούς Συμβούλους
Ø  Πρόεδρο Δ.Κ.Ξυλοκάστρου
Ø  Προέδρους Tοπικών Κοινοτήτων
Ø  Εκπροσώπους Τοπικών Κοινοτήτων
Ø  Προέδρους   Τοπικών Συμβουλίων Νέων

    Σας καλούμε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, που θα πραγματοποιηθεί την   ΤΡΙΤΗ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016 ΚΑΙ ΩΡΑ 20:30 στην αίθουσα του ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΕΝΟΡΙΑΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 παρ. 1 και 10 του Ν. 3852/2010, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα  παρακάτω θέματα :  1.   Ενημέρωση για το αίτημα της παραχώρησης στο Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης του Ειρηνοδικείου Δερβενίου.
2.   Λήψη απόφασης για τη δημοπράτηση του έργου «ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟ ΠΙΤΣΑ ΕΩΣ ΜΑΥΡΑ ΛΙΘΑΡΙΑ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ» (Αίτημα μείζονος μειοψηφίας).
3.    Περί διάλυσης σύμβασης του έργου «ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ ΖΩΝΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΑΠΟ ΚΟΥΣΤΑ ΕΩΣ ΡΟΥΒΕΡΑ».
4.   Έγκριση έκθεσης εσόδων – εξόδων προϋπολογισμού Δήμου δ΄τριμήνου έτους 2015.
5.   Έγκριση απευθείας ανάθεσης προμήθειας τροφίμων.
6.   Έγκριση προγραμματισμού πρόσληψης τακτικού προσωπικού Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης έτους 2016.
7.   Αίτημα ΚΤΕΛ Ν. Κορινθίας για απρόσκοπτη λειτουργία της γραμμής ΚΤΕΛ ΄΄Ζεμενό- Καρυώτικα΄΄ στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ξυλοκάστρου.
8.   Αίτημα κ. Φλέσσα Συριάνου Χρυσούλας για τοποθέτηση πινακίδας απαγόρευσης στάθμευσης έμπροσθεν του δρόμου που οδηγεί στην οικία της στην Τ.Κ. Μ.Σ. Τρικάλων.
9.   Κατανομή ποσού στις σχολικές επιτροπές του Δήμου για λειτουργικές δαπάνες. 
10. Έγκριση διαγραφής οφειλών λόγω λανθασμένων εγγραφών σε βεβαιωτικούς χρηματικούς καταλόγους της Δ.Ε. Ευρωστίνης.
11. Τροποποίηση προϋπολογισμού.
12. Τροποποίηση προϋπολογισμού.
13. Τροποποίηση προϋπολογισμού.
14. Έγκριση χορήγηση παράτασης προθεσμίας έργου «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΔΡΟΜΩΝ (ΛΑΚΚΟΥΒΕΣ) Δ.Ε. ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ.
15. Έγκριση 2ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών έργου «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ (ΠΛΑΤΕΙΕΣ) ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ».
16. Έγκριση 4ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΧΥΤΑ 3ης ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ (ΥΠΟΕΡΓΟ: ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ)».
17. Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΧΥΤΑ 3ης ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ (ΥΠΟΕΡΓΟ: ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ)».
18. Συγκρότηση επιτροπής οριστικής παραλαβής του έργου «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΪΑΣ Δ. ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ».
19. Συγκρότηση επιτροπής οριστικής παραλαβής του έργου «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΣΙΜΕΝΤΟΣΤΡΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΣΤΙΣ Τ.Κ. ΤΟΥ Δ. ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ».
20. Συγκρότηση επιτροπής οριστικής παραλαβής του έργου «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ Δ. ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ».
21. Συγκρότηση Επιτροπής προσωρινής και οριστικής παραλαβής έργου «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΜΕΝΩΝ ΔΡΟΜΩΝ (ΛΑΚΚΟΥΒΕΣ) Δ. ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ.
22. Συγκρότηση Επιτροπής προσωρινής και οριστικής παραλαβής έργου «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ».
23. Συγκρότηση Επιτροπής προσωρινής και οριστικής παραλαβής έργου «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΄΄ΠΕΥΚΙΑΣ΄΄ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ».

            Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΤΟΥ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


                                      ΗΛΙΑΣ ΝΙΑΡΡΟΣ

ΣΤΟ ΔΕΡΒΕΝΙ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

http://i.imgur.com/MhO56SE.jpg
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
 ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ  ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ 
Γραφείο Δημοτικού Συμβουλίου                            Ξυλόκαστρο 19 Φεβρουαρίου 2016                               
                                                             Αριθμ.Πρωτ. 2022
                               Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

                Προς τους κ.κ.
Ø  Δήμαρχο
Ø  Δημοτικούς Συμβούλους
Ø  Πρόεδρο Δ.Κ.Ξυλοκάστρου
Ø  Προέδρους Tοπικών Κοινοτήτων
Ø  Εκπροσώπους Τοπικών Κοινοτήτων
Ø  Προέδρους   Τοπικών Συμβουλίων Νέων

    Σας καλούμε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, που θα πραγματοποιηθεί την   ΤΡΙΤΗ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016 ΚΑΙ ΩΡΑ 20:00 στην αίθουσα του ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΕΝΟΡΙΑΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 παρ. 1 και 10 του Ν. 3852/2010, και του άρθρου 163 παρ. 4 του Ν. 3463/2006 με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης το παρακάτω:  


1.   Έγκριση απολογισμού και ισολογισμού Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης έτους 2014.


            Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΤΟΥ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


                                      ΗΛΙΑΣ ΝΙΑΡΡΟΣ