Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Προκαταβολή σύνταξης σε 7.634 δημοσίους υπαλλήλους

Σε 7.634 δημοσίους υπαλλήλους που αποχώρησαν από την υπηρεσία τους μετά το Μάρτιο φέτος, θα πιστωθεί αύριο Τρίτη στους λογαριασμούς τους η προβλεπόμενη προκαταβολή σύνταξης μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών.
Ο αριθμός αυτός των υπαλλήλων, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, είναι υψηλότερος κατά 60% σε σχέση με τον αντίστοιχο του Αυγούστου, οπότε και είχαν λάβει την προκαταβολή σύνταξης 4.752 υπάλληλοι, ενώ ο αριθμός αυτός ήταν 264 υπάλληλοι τον Ιούνιο και 1.126 υπάλληλοι τον Ιούλιο.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, από τους 7.843 υπαλλήλους του Δημοσίου που αποχώρησαν από την 1η Μαρτίου 2013 έως και την 5η Σεπτεμβρίου 2013, προκαταβολή σύνταξης θα λάβει το 97,3% αυτών.
Στη δήλωσή του, ο κ. Σταϊκούρας επισημαίνει, παράλληλα, ότι η εφαρμογή της ρύθμισης που αφορά στην προκαταβολή της σύνταξης, η οποία είναι πέραν των δεσμεύσεων της χώρας έναντι των εταίρων και δανειστών, έχει σχεδόν πλήρως ομαλοποιηθεί. Συνεπώς, προσθέτει ο κ. Σταϊκούρας, επιλύθηκε το επί δεκαετίες υφιστάμενο πρόβλημα της καθυστέρησης της καταβολής της σύνταξης των εξερχομένων από τις δημόσιες υπηρεσίες και του μισθοδοτικού κενού που αυτοί αντιμετώπιζαν έως τον οριστικό κανονισμό της σύνταξής τους.
korinthostv.blogspot.gr

Ηλεία: Τρομάζουν οι επικίνδυνες καθιζήσεις! - Στον άξονα Θολού-Φιγαλείας-Επικούρειου Απόλλωνα

 
Οι σοβαρές καθιζήσεις που έχουν σημειωθεί σε τρία σημεία του επαρχιακού άξονα Θολού-Φιγαλείας-Επικούρειου Απόλλωνα οφείλονται για τα μικροατυχήματα που έχουν συμβεί και όπως τονίζουν οι κάτοικοι, για να μεριμνήσουν οι αρμόδιοι για το σοβαρό αυτό θέμα πρέπει να συμβεί δυστύχημα.

Σεισμική δόνηση 4,3 ρίχτερ κοντά στην Κεφαλονιά

seismos
Σεισμική δόνηση, η δεύτερη εντός της ημέρας, σημειώθηκε στις 20:37 απόψε στη ευρύτερη περιοχή της νοτιοδυτικής Ελλάδας. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός ήταν έντασης 4,3 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ,το εστιακό βάθος ήταν στα 5 χλμ, και είχε επίκεντρο θαλάσσια περιοχή του Κατελειού ενώ  30 χλμ. νοτιανατολικά του Αργοστολίου Κεφαλληνίας , 28 χιλιόμετρα Βόρεια της Ζακύνθου . 86 χιλιόμετρα Δυτικά της Πάτρας και 259 χλμ. δυτικά της Αθήνας.
 Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, το εστιακό βάθος του σεισμού είναι 10 χιλιόμτερα.
Θύματα ή ζημίες δεν έχουν αναφερθεί.


Η Συρία αποδέχεται την πρόταση της Μόσχας για διεθνή έλεγχο στα χημικά της όπλα

Sergei-Lavrov-Bashar-al-Assad
Η… αλεπού της διεθνούς διπλωματίας που ονομάζεται Σεργκέι Λαβρόφ, έπιασε στον αέρα την πάσα που του έδωσε σήμερα ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι. Και με νεώτερες δηλώσεις του το απόγευμα, επεσήμανε ότι η Μόσχα θα πιέσει από την πλευρά της το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ να παραδώσει τα χημικά όπλα που έχει στη διάθεσή του, προκειμένου να τεθούν αυτά υπό διεθνή έλεγχο.
Ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι είχε δώσει διορία μιας εβδομάδας στον Μπασάρ αλ Άσαντ για να παραδώσει τα χημικά όπλα της Συρίας, υποστηρίζοντας ότι στην περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο, δεν πρόκειται να υπάρξει στρατιωτική επέμβαση κατά της Δαμασκού από την πλευρά της Δύσης.
Ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, συνεπής σύμμαχος του Άσαντ σε αυτή την περιπέτεια, ξεκαθάρισε ότι η συγκεκριμένη πρόταση αποτελεί μια ρεαλιστική διέξοδο στο αδιέξοδο που έχει διαμορφωθεί, και μπορεί να οδηγήσει σε εκτόνωση της κατάστασης, δηλαδή σε αποτροπή της στρατιωτικής επέμβασης κατά της Συρίας από την πλευρά της Δύσης.
Λίγη ώρα αργότερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας,  Ουάλιντ αλ Μουάλεμ, αποδέχθηκε την πρόταση αυτή των Ρώσων, για διεθνή έλεγχο των χημικών όπλων της χώρας.
«Δηλώνω ότι η Συριακή Αραβική Δημοκρατία χαιρετίζει τη ρωσική πρωτοβουλία, ξεκινώντας από την έγνοια της συριακής ηγεσίας για τους πολίτες μας και την ασφάλεια της χώρας μας και με δεδομένη την εμπιστοσύνη μας στη σοφία της ρωσικής ηγεσίας, η οποία προσπαθεί να αποτρέψει μια αμερικανική επίθεση κατά του λαού μας», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας.
Ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ από την πλευρά του, είχε παραχωρήσει συνέντευξη στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS, προειδοποιώντας τη Δύση ότι θα πρέπει “να περιμένει τα πάντα”, εφόσον τελικά επιλέξει να επιτεθεί στη χώρα του, και προανήγγειλε αντίποινα.
Ο Άσαντ επανέλαβε ότι δεν είναι εκείνος που έκανε χρήση χημικών όπλων, και ότι όσα λένε οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν συνιστούν αποδείξεις περί του αντιθέτου, ενώ τόνισε με έμφαση ότι η Συρία προετοιμάζεται όλο το προηγούμενο διάστημα “όσο καλύτερα μπορεί”, για να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά μια στρατιωτική επίθεση της Δύσης.

ysterografa.gr

Πέτρος Τατούλης «Στην Πελοπόννησο ανοίγουμε δρόμους, δεν έχουν θέση τα βαρίδια του παρελθόντος»


«Θέλουμε μια σχολική μεταφορά αποτελεσματική, να απευθύνεται σε όσους πραγματικά έχουν ανάγκη και να είναι ασφαλής» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, κατά τη συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου για την έγκριση των παρατάσεων των συμβάσεων μεταφοράς των μαθητών, μέχρι την ολοκλήρωση του διεθνούς διαγωνισμού, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Εσωτερικών.
«Η σχολική μεταφορά αν συνεχίζει να υπάρχει σήμερα, οφείλεται εν μέρει και στις δικές μας πρωτοβουλίες να ζητήσουμε τη μεταφορά της αρμοδιότητας και να πετύχουμε σημαντικό εξορθολογισμό και μείωση του κόστους, πριν καν το ζητήσει το Υπουργείο» συνέχισε ο Περιφερειάρχης και ζήτησε από όλους τους μεταφορείς συνεννόηση προκειμένου «στις δύσκολες αυτές στιγμές να επιβιώσουν όλοι».
Ο διεθνής διαγωνισμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σύμφωνα με τον κ. Τατούλη, αποτελεί το εχέγγυο της ασφαλούς και έγκαιρης μεταφοράς των μαθητών.

«Το έργο μας είναι μεγάλο και δεν το αντέχετε»

«Το έργο μας είναι μεγάλο και δεν το αντέχετε» απάντησε σε έντονο ύφος ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σε ισχυρισμούς για «αμαρτωλά» έργα στην Πελοπόννησο και τόνισε ότι «η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα συνεχίσει ακόμα πιο δυναμικά και με την ίδια απόλυτη συνέπεια που έχει επιδείξει μέχρι σήμερα απέναντι στους πολίτες, απορρίπτοντας συλλήβδην τις αόριστες και γενικόλογες ηθικολογίες».
«Αν έχετε στοιχεία για τους ισχυρισμούς αυτούς σας προκαλώ να απευθυνθείτε στα αρμόδια θεσμικά όργανα της δικαιοσύνης» δήλωσε επίσης ο Περιφερειάρχης.

«Δεν σας φοβόμαστε, λέμε την αλήθεια στους πολίτες»

Απαντώντας σε προσωπικές επιθέσεις του εκπροσώπου του ΚΚΕ στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, ο Περιφερειάρχης κάλεσε τα στελέχη του ΚΚΕ να ανοίξουν τους λογαριασμούς τους, ζητώντας παράλληλα ευθύνες για το πώς τολμά ένα κόμμα να μιλά με τέτοιο τρόπο όταν δεν έχει επιτρέψει ποτέ οικονομικό έλεγχο, όταν έχει δοσοληψίες με offshore εταιρείες. «Αρκετά ανέχθηκε ο Ελληνικός λαός τα στελέχη του ΚΚΕ να πληρώνονται από το κράτος και να καλύπτονται από το κόμμα τους».
Δεν φοβόμαστε, κατέληξε ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης, τα βαρίδια και τους κοινούς εκβιαστές που θέλουν να ανακόψουν το έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου. «Σε όσους προσπαθούν να με εκβιάσουν τους απαντώ ότι καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται. Ελέγχομαι 30 χρόνια που βρίσκομαι στο δημόσιο βίο, χωρίς ποτέ να υπάρξει κάτι εναντίον μου. Αν τολμάτε, ανοίξτε και εσείς τους λογαριασμούς σας».

Χρίστος Δήμας: "Σοβαρές συνέπειες, τόσο για το περιβάλλον, το βιοτικό επίπεδο όσο και για την ποιότητα ζωής των κατοίκων από την πιθανή δημιουργία λατομικής θέσης μεταξύ Αγιονορίου-Στεφανίου."

Ερώτηση με θέμα την πιθανή λειτουργία λατομείου στην περιοχή μεταξύ Αγιονορίου και Στεφανίου κατέθεσε στον Υπουργό Περιβάλλοντος  ο Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας. Η δημιουργία λατομικής θέσης στην συγκεκριμένη περιοχή  θα δημιουργούσε σοβαρά προβλήματα στις καλλιέργειες και την κτηνοτροφική παραγωγή των κατοίκων, υποβαθμίζοντας, παράλληλα, το βιοτικό τους επίπεδο και το φυσικό περιβάλλον. Η ερώτηση συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής:

"Η κατασκευή λατομικής θέσης στην περιοχή μεταξύ Στεφανίου και Αγιονορίου του πρώην Δήμου Τενέας στον Δήμο Κορινθίων έχει ως σκοπό την προμήθεια πρώτων υλών για την κατασκευή της Ν.Ε.Ο «Κορίνθου-Πατρών». Ωστόσο, το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου αλλά και ο Δήμος Κορινθίων και οι τοπικές κοινότητες (Στεφάνι, Αγιονόρι, Κλένια, Σπαθοβούνι, Κουταλάς, Χιλιομόδι, Μαψός, Αθίκια, Σολωμός) έχουν διατυπώσει την άρνηση τους για μια τέτοια ενέργεια,  καθώς θα δημιουργήσει σοβαρές συνέπειες, τόσο για το περιβάλλον, το βιοτικό επίπεδο όσο και για την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Πιο συγκεκριμένα, οι εργασίες που θα γίνονται εντός της λατομικής θέσης, θα μολύνουν περαιτέρω την ατμόσφαιρα (σύννεφα σκόνης) επιβαρύνοντας την υγεία των κατοίκων. Σοβαρές θα είναι και οι επιπτώσεις στις καλλιέργειες και την κτηνοτροφική παραγωγή, που αποτελεί τη βασική πηγή εισοδήματος και εφοδιασμού των υπολοίπων χωριών. Επιπλέον, και σύμφωνα με τις μαρτυρίες των κατοίκων, οι εκρήξεις για την εύρεση υλικών και η κίνηση των μηχανημάτων θα αυξήσει τα επίπεδα θορύβου σε μεγάλο βαθμό. Τέλος, η συνεχής κίνηση των οχημάτων του εργοταξίου στο ασυντήρητο τοπικό οδικό δίκτυο θα επιβαρύνει την κατάσταση του οδοστρώματος και θα δυσκολέψει την κυκλοφορία των υπολοίπων οχημάτων.
Συμπερασματικά, η δημιουργία της λατομικής θέσης θα προκαλούσε σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα σε μια περιοχή που ήδη αντιμετωπίζει αρκετά.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Πρόκειται να δημιουργηθεί λατομική θέση;"

Γ.Γ. Δια Βίου Μάθησης : Προσωρινός Πίνακας Μοριοδότησης υποψήφιων Διευθυντών ΣΔΕ 2013

Για να δείτε και να κατεβάσετε τον προσωρινό πίνακα μοριοδότησης υποψήφιων διευθυντών των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας πατήστε εδώ
 
 hellasedu.gr

Καταστροφές από το κόκκινο σκαθάρι σε φοίνικες της Κυπαρισσίας

Χαρακτηριστικό είναι ότι την Τετάρτη 4 του Σεπτέμβρη συνεργεία του Δήμου Τριφυλίας σε συνεργασία με γεωπόνους της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας προχώρησαν στο κόψιμο και την... εκρίζωση 9 φοινίκων οι οποίοι είχαν προσβληθεί από το κόκκινο σκαθάρι. Οι προσβολές αυτές σημειώθηκαν στο παραλιακό τμήμα της πόλης και πιο συγκεκριμένα στο ναό της Ευαγγελίστριας, στο δρόμο που οδηγεί στην κεντρική παραλία, στην περιοχή της αποβάθρας, στο λιμάνι, αλλά και λίγα τετράγωνα πάνω από την Ευαγγελίστρια. Τα πολλά κρούσματα που έχουν διαπιστωθεί έχουν θορυβήσει τις αρμόδιες υπηρεσίες, καθώς πρόκειται για έντομο καραντίνας και σύμφωνα με τον διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας Τριφυλίας Αντώνιο Παρασκευόπουλο, το πρόβλημα είναι πολύ σημαντικό τόσο στην Κυπαρισσία όσο και στα Φιλιατρά όπου έχει επεκταθεί.

Σημείωσε ότι από την πλευρά τους έγκαιρα γίνεται καταγραφή των προσβολών και η λήψη των αναγκαίων μέτρων, ενώ γίνεται και χαρτογράφηση των προσβολών προκειμένου να λαμβάνονται μέτρα ώστε να μη μετακινείται το σκαθάρι και για να μην πληγούν φοίνικες ιστορικής σημασίας για την περιοχή. Σύμφωνα με τον ίδιο γίνονται συνεχείς έλεγχοι στην περιοχή όμως υπάρχει δυσκολία στο να γίνει διάγνωση όταν οι προσβολές είναι στο αρχικό στάδιο -που είναι και σημαντικό για την αντιμετώπιση, καθώς δεν παρουσιάζονται κάποια συμπτώματα και όταν αυτά παρουσιάζονται συνήθως είναι πλέον αργά. Τέλος, να σημειωθεί ότι στο κόκκινο σκαθάρι πιο ευαίσθητος είναι ο κανάριος φοίνικας, ο οποίος υπάρχει κυρίως στην περιοχή.
radio936.blogspot.gr

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΟΛΟΙ!!! Κάθε φορά που κόβεται το ρεύμα πρέπει να...

Ήξερες ότι κάθε φορά που κόβεται το ρεύμα.... ανοίγει η τύχη σου;;;;

Κι όμως...

ΑΛΦΕΙΟΣ:ΤΟ ΓΕΦΥΡΙ ΤΟΥ ΚΟΥΚΟΥ

Του κούκου το Γεφύρι , τότε που έγινε , συνέδεε τις δυο επαρχίες Γορτυνίας και Ολυμπίας, σε ένα δύσβατο σημείο. Οι άλλες διαβάσεις ήσαν το Καρυτινό γεφύρι, χτισμένο στις αρχές του 13ου αιώνα και πιο κάτω του Σέκουλα. Εξυπηρέτησε τη διέλευση ανθρώπων και ζώων , μια και το οδικό δίκτυο στο μέρος αυτό ήταν ακατόρθωτο.

ΚΑΥΤΕΡΗ ΠΙΠΕΡΙΑ: ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ ΣΟΥΠΕΡ-ΤΡΟΦΗ;

Οι καυτερές πιπεριές έχουν χρησιμοποιηθεί στην ιατρική εδώ και αιώνες.
Θεωρούνταν ανέκαθεν χρήσιμες για τις διάφορες ασθένειες του γαστρεντερικού τμήματος, συμπεριλαμβανομένων των στομαχόπονων. Η μελέτη της καυτερής πιπεριάς (τσίλι) μπορεί να βοηθήσει τους επιστήμονες να δημιουργήσουν μια νέα κατηγορία αναλγητικών φαρμάκων που θα σταματούν τον πόνο στην πηγή του.

Στην παραλία Κρυφή στα Ίσθμια θα βρεθούν οι διαγωνιζόμενες στα Πελοποννησιακά καλλιστεία

Στην παραλία Κρυφή θα βρεθούν σήμερα το βράδυ οι διαγωνιζόμενες στα Πελοποννησιακά καλλιστεία
Σήμερα το βράδυ στις 21:00 οι διαγωνιζόμενες στα Πελοποννησιακά καλλιστεία θα βρεθούν στο μαγαζί Sea & Sand- seasidebar που είναι στην παραλία Κρυφή στα Ίσθμια

 http://korinthostv.blogspot.gr

Αυτή είναι η γυναίκα που βρέθηκε τεμαχισμένη στη Ραφήνα


 Δύο ηλεκτρονικά επεξεργασμένες φωτογραφίες της γυναίκας που βρέθηκε τεμαχισμένη στη Ραφήνα στις 23 Αυγούστου, έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία, ζητώντας τη βοήθεια των πολιτών στην αναγνώριση της ταυτότητάς της.
Η γυναίκα είχε βρεθεί δολοφονημένη στη συμβολή των οδών Στεφοπούλου και Πράσινου Λόφου, στη Ραφήνα.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που προέκυψαν από τη νεκροτομή, πρόκειται για λευκή γυναίκα, ύψους 1,60 μ. περίπου, παχύσαρκη, με κοντά, βαμμένα καστανοκόκκινα μαλλιά και περίπου 70 χρονών.
 Κατά τη νεκροτομή, διαπιστώθηκε ότι δεν είχε δόντια, καθώς και ότι είχε υποβληθεί σε επέμβαση αφαίρεσης γεννητικών οργάνων.
 Η Αστυνομία παρακαλεί όποιον γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό με την υπόθεση ή αναγνωρίζει κάποιο άτομο στις φωτογραφίες, να επικοινωνήσει με τα τηλέφωνα 2106411111, 2106443374 και 2106449200 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

newsit.gr

Ο Γολγοθάς για μαθητές και φοιτητές - Στον αέρα η εξεταστική με κλειστά πανεπιστήμια - Αποφασίζουν απεργίες οι καθηγητές


Ιδιαίτερα τεταμένο είναι το κλίμα στη νέα χρονιά για χιλιάδες φοιτητές και μαθητές, καθώς όπως όλα δείχνουν τα σχολεία θα χτυπήσουν κουδούνι χωρίς καθηγητές, ενώ ανάλογη θα είναι και η εικόνα στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, τα οποία επίσης κλείνουν λόγω της επικείμενες διαθεσιμότητας 1.600 υπαλλήλων έως τις 20 Σεπτεμβρίου.

Την αναστολή της λειτουργίας του Πανεπιστημίου Αθηνών για μια εβδομάδα, αποφάσισε η Σύγκλητος του ιδρύματος, προκειμένου να εκφράσει τη διαμαρτυρία της για την υπαγωγή των διοικητικών υπαλλήλων του στο καθεστώς της διαθεσιμότητας.

Αυτοί είναι οι 7 ληστές που "χτυπούσαν" με όπλα σε Αργολίδα και Πειραιά - ΦΩΤΟ


 Οι φωτογραφίες και τα στοιχεία δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ναυπλίου.
 Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα άτομα αυτά είναι μέλη εγκληματικής οργάνωσης, που ενέχεται σε σωρεία ένοπλων ληστειών σε Αργολίδα και Πειραιά Αττικής και η οποία εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου.

Πρόκειται για τους:

1) ΜΠΟΛΑ Δημήτριο του Γεωργίου και της Αικατερίνης, γεν. 29-08-1977 στο Κρανίδι Αργολίδας, κατ. ομοίως,
2) ΜΠΟΛΑ Κωνσταντίνο του Γεωργίου και Αικατερίνης, γεν.01-10-1984 στο Άργος Αργολίδας, κατ. Ερμιονίδας Αργολίδας
3) ΔΑΝΙΚΑ Αλέξανδρο του Παναγιώτη και της Ελένης, γεν. 26-10-1991 στην Αθήνα, κατ. Ζεφυρίου Αττικής,
 4) ΚΑΡΕΝΤΖΟ Πέτρο του Ζώη και της Άννας, γεν. 23-10-1989 στην Αθήνα, κατ. Ζεφυρίου Αττικής
 5) ΚΡΟΜΠΑ Γεώργιο του Θεοδώρου και της Ιωάννας, γεν. 01-07-1959 στη Μεσσηνία, κατ. Πορτοχελίου Αργολίδας
 6) ΜΑΡΚΟΥ Χρήστο του Γεωργίου και της Δήμητρας, γεν. 05-06-1982 στην Αθήνα, κατ. Αχαρνών Αττικής και
7) ΚΑΡΑΦΩΤΙΑ Χρήστο του Βασιλείου και της Κατίνας, γεν. 30-11-1946 στις Σπέτσες Αττικής, κατ. Πορτοχελίου Αργολίδας

 Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη,
αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 27520-22458 και 27520-98741 του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

newsit.gr

ΕΛΛΑΔΑ - ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ 77-86... Μας πήραν και... τα χιτώνια


Μας πήραν και... τα χιτώνια οι Φινλανδοί 
Με χάρτινη άμυνα, χωρίς λύση στα μαρκαρίσματα των Κοπόνεν (29 π.) και Μούρινεν (15π.) και ρυθμό στην επίθεση, η Εθνική μας ηττήθηκε με 86-77 από τη Φινλανδία και πάει με ρεκόρ 0-2 στη 2η φάση.

Η Ελλάδα έκανε πολύ άσχημη εμφάνιση… Στην άμυνα δεχόταν με χαρακτηριστική ευκολία καλάθια από τους αντιπάλους της, αφού πλην του Κοπόνεν, υπήρχαν άλλοι τρεις παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων και δη οι Μούρινεν (15π.), Κότι (14π.) και Χαφ (13π.). Οσο για την επίθεση, η μόνη εγγυημένη λύση ήταν ο Νίκος Ζήσης και αυτός σταμάτησε στους δέκα πόντους στο α' ημίχρονο και έβαλε εννέα προς το τέλος του ματς, εκεί όπου η Εθνική τα έπαιζε όλα για όλα.
Όπως και να ΄χει, όμως, το δεδομένο είναι ένα… Η Ελλάδα πάει στην επόμενη φάση της διοργάνωσης χωρίς να μεταφέρει νίκη εν αντιθέσει με τους αντιπάλους της που θα το κάνουν με αποτέλεσμα να δυσκολεύει η αποστολή για την πρόκριση στα προημιτελικά.

Α” Αθηνών: 0%(!) το ΠΑΣΟΚ στις ηλικίες 18-34

pasok
  • 1673


Απογοητευτική ήταν η τελευταία… δημοσκόπηση της Metron Analysis για την Χαριλάου Τρικούπη , που δείχνει το ΠΑΣΟΚ αποδυναμωμένο και καθηλωμένο στο 6,8%, εξανεμίζοντας τις ελπίδες ότι μετά τον ανασχηματισμό και την ανάληψη της αντιπροεδρίας της κυβέρνησης από τον Ευ. Βενιζέλο θα ανέκαμπτε.
Σύμφωνα με το dimokratianews.gr, οι γνωρίζοντες, όμως, τις κρυφές δημοσκοπήσεις δεν περίμεναν αυτή την μέτρηση για να καταλάβουν ότι όλα έχουν τελειώσει για το άλλοτε κραταιό κίνημα, που μάλιστα έσβησε προ ημερών (μάλλον σε πένθιμο κλίμα) τα 39 κεράκια του.

Η απάντηση της Μέρκελ σε νεαρή Ελληνίδα

arouraios.gr

ΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ (Του Φώτη Κόντογλου)


Για το ιερό μέρος της Συρίας, όπου στην Δαμασκό και στην Αντιόχεια, πρωτομεταδόθηκε το σωτήριο μήνυμα του Χριστιανισμού και για πρώτη φορά δόθηκε στους πιστούς του Χριστού, το όνομα Χριστιανοί και όπου σήμερα η Ορθοδοξία εκεί αντιμετωπίζει πολλές απειλές, ο μεγάλος εκφραστής της πνευματικής παράδοσης του 20ου αιώνα, Φώτης Κόντογλου, έγραψε πριν μερικές δεκαετίες ένα όμορφο κείμενο, περισσότερο από ποτέ επίκαιρο. Αξίζει να το διαβάσουμε.
Τα μοναστήρια της Συρίας και Μεσοποταμίας – Φώτης Κόντογλου

4ημερη εκδρομή 5 - 8 Δεκεμβρίου στο Μιλάνο


H Χρυσή Αυγή "βλέπει" εμπαιγμό των ενστόλων από τον πρωθυπουργό

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου 



Ο Σαμαράς συνεχίζει να εμπαίζει και να προκαλεί τους άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Άνδρες που καθημερινά θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους, καταδικάζονται από το άθλιο καθεστώς στην ανέχεια. Να πάψει ο Σαμαράς να λέει ψέμματα και να ψηφοθηρεί εν ονόματι ανδρών που τιμούν το εθνόσημο και την Πατρίδα.

Υπενθυμίζουμε τις πρόσφατες περιπτώσεις των απαγορεύσεων συσσιτίων και εκδηλώσεων της Χρυσής Αυγής από το ανθελληνικό καθεστώς, όταν η ΝΔ χρησιμοποίησε παράνομα την αστυνομία ως κομματικό της στρατό. Να λάβει τέλος ο εμπαιγμός των ενστόλων. Η μνημονιακή κυβέρνηση αδιαφορεί για τους Έλληνες και εξυπηρετεί αποκλειστικά τα συμφέροντα των ξένων τοκογλύφων.

Απίστευτη ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Υπάλληλος των φυλακών ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ αντί για σκοπιές παίζει πόκερ στη παράνομη χαρτοπαικτική του λέσχη - φωτογραφίες ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

 

ΠΡΟΣ :
-ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
-ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
-Γ.Γ. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
-ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
-ΤΜΗΜΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΕΛ.ΑΣ
-ΣΩΜΑ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
-ΣΩΜΑ ΔΙΩΞΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ

Με την παρούσα καταγγέλλουμε τον υπάλληλο εξωτερικό φρουρό του υπουργείου Δικαιοσύνης κ. ΒΑΤΣΙΝΕΑ ΑΝΔΡΕΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ για την άκρως παράνομη και τη  αντί-υπηρεσιακή συμπεριφορά του...
εντός και εκτός της υπηρεσίας του.
Συγκεκριμένα,ο άνωθεν υπάλληλος κατά παράβαση του υπαλληλικού κώδικα αντί να εργάζεται σε καθήκοντα εξωτερικού φρουρού  στην φυλακή κορυδαλλού που ανήκει οργανικά έχει αποσπαστεί στην φυλακή ανηλίκων του Αυλώνα και δεν εμφανίζεται σχεδόν πότε στην υπηρεσία του με την ανοχή και τις ευλογίες των προϊσταμένων του.Είναι αξιοσημείωτο ότι στην φυλακή του Αυλώνα παραμένει και ενώ έχει λήξει η απόσπαση του.
Όμως ο καταγγελόμενος υπάλληλος έχει τους λόγους του που δεν εμφανίζεται στην υπηρεσία του και αυτοί ακούν στον όνομα της ΧΑΡΤΟΠΑΙΚΤΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ που βρίσκεται στον Κορυδαλλό και επί της οδού ΑΒΕΡΩΦ 28.
Η χαρτοπαικτική αυτή λέσχη ανήκει στον κ. ΒΑΤΣΙΝΕΑ ΑΝΔΡΕΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ και έχει το θράσος να την διαφημίζει μέσω της σελίδας του  της κοινωνικής δικτύωσης στο FACEBOOK!(ΣΥΝΝΗΜΕΝΟ)
Eίναι αξιοσημείωτο ότι η φωτογραφία που έχει στον προσωπικό του λογαριασμό παρέμπει σε νονό της νύκτας και όχι σε δημόσιο  ένστολο υπάλληλο του υπουργείου δικαιοσύνης.(ΣΥΝΝΗΜΕΝΟ)
Η διαφήμιση της χαρτοπαικτικής λέσχης του κ. ΒΑΤΣΙΝΕΑ τελεί σε καθημερινή βάση από την σελίδα του στο facebook  καθώς και η παρουσία του σε αυτή είναι καθημερινή και ανελλιπής με την ανοχή των προϊσταμένων του στην υπηρεσία.(ΣΥΝΝΗΜΕΝΑ)
Επειδή η συμπεριφορά του όχι μόνο δεν συνάδει με την υπηρεσιακή του ιδιότητα αλλά τελεί σε πλήρη παρανομία που προβλέπεται και τιμωρείται από τον ποινικό και πειθαρχικό κώδικα και χρήζει  οικονομικού ελέγχου από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Ο καταγγελόμενος υπάλληλος με περίσσιο θράσος διαδίδει ότι έχει την πλήρη ;;;) κάλυψη της ηγεσίας του υπουργείου δικαιοσύνης....
Για όλους του λόγους αυτούς ζητάμε με την παρούσα να ελεγχθεί και να τιμωρηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες και απορούμε πως αυτό δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα αυτεπάγγελτα...
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΞΩΡΕΚΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ ΑΥΛΩΝΑΣ
ΑΥΛΩΝΑ ΑΤΤΙΚΗΣ 1/9/2013

 http://dagkonei.blogspot.gr/2013/09/blog-post_1198.html

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΑΠΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΗΣ Ν.Δ. ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ Π.Ε. ΤΗΣ Ν.Δ. κ. Α. ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ - ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ "ΣΤΗΡΙΖΩ"

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=1410276163f2b08e&attid=0.1&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1378737229162&sads=SjxWYT82ujZw65tZOJDUKfeJBbI
 
Κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής το γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος κ. Ανδρέα Παπαμιμίκο και το γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Θανάση Μπούρα, επισκέφθηκαν σήμερα την Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος και παρέδωσαν ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, υλικό για μαθητές στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Στηρίζω».

Αμέσως μετά, ο κ. Ανδρέας Παπαμιμίκος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η στήριξη των συμπολιτών μας που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη αποτελεί για μας μία από τις βασικές μας προτεραιότητες.
Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “ΣΤΗΡΙΖΩ”, κάναμε σήμερα ένα ακόμη βήμα.
Παραδώσαμε στην Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος σχολικό υλικό που συγκεντρώσαμε από προσφορές βουλευτών και στελεχών μας, τιμώντας με τον τρόπο αυτό ανθρώπους που κάνουν παιδιά, σε μια περίοδο που η υπογεννητικότητα καλπάζει.
Απόφαση μας είναι να συνεχίσουμε συστηματικά το επόμενο διάστημα τις δράσεις αλληλεγγύης, προσφέροντας ανάσες ανακούφισης στους πιο αδύναμους.
Είναι έκφραση του νέου κοινωνικού πατριωτισμού, που έχει ανάγκη η χώρα μας, προκειμένου να ξεπεράσει τον τελευταίο δύσκολο κάβο, πριν την επιστροφή στην ανάπτυξη».

ΛΟΥΤΡΑΚΙ: ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ-2013

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=141025d2b3df4542&attid=0.2&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1378737031085&sads=Mlxh9S2tqVbBSoO9K-dCBK4Nb8k

Επίσημη επίσκεψη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου της Υπουργού Ομοσπονδιακών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και ΜΜΕ της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας Dr. Angelica Schwall – Düren.


Επίσημη επίσκεψη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου θα πραγματοποιήσει την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013 η Υπουργός Ομοσπονδιακών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και ΜΜΕ του Κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Dr. Angelica SchwallDüren, καθώς και αντιπροσωπεία της Γερμανικής Πρεσβείας στην Αθήνα.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο πλαίσιο της πολιτικής εξωστρέφειάς της και διεθνών συνεργασιών, έχει αναπτύξει διμερείς σχέσεις με το Κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, το μεγαλύτερο πληθυσμιακά και δυναμικότερο οικονομικά ομόσπονδο κρατίδιο της Γερμανίας.

Μεταξύ των δράσεων της συνεργασίας αυτής αποτελεί η συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου και των Πελοποννησιακών επιχειρήσεων στη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση προϊόντων στην Anuga της Κολωνίας. Βασικοί τομείς της συνεργασίας αυτής θα είναι η προώθηση των αγροτικών προϊόντων, ο τουρισμός, η ανταλλαγή τεχνογνωσίας, η επαγγελματική κατάρτιση, η προσέλκυση επενδύσεων και οι πολιτιστικές ανταλλαγές.
Στο πλαίσιο της επίσκεψής της η Dr. Angelica SchwallDüren και οι συνεργάτες της θα πραγματοποιήσουν επαφές με την ηγεσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με θεσμικούς και παραγωγικούς φορείς της Πελοποννήσου (11:30, αίθουσα συνεδριάσεων Περιφέρειας Πελοποννήσου), ενώ θα επισκεφθούν και τις εγκαταστάσεις επιχειρήσεων που θα συμμετάσχουν στην έκθεση της Anuga.

Αστυνομική επιχείρηση με πέντε συλλήψεις στη Λακωνία

 
Αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, κατά την διάρκεια της οποίας, έγιναν έλεγχοι σε 177 οχήματα και 198 άτομα.

Προσήχθησαν συνολικά 35 άτομα και εξ αυτών συνελήφθησαν συνολικά πέντε. Οι συλληφθέντες βαρύνονται ο ένας, για καταδικαστικά έγγραφα και οι τέσσερις είναι αλλοδαποί, που διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Επιπλέον, μετά από αστυνομική έρευνα της ασφάλειας Σπάρτης, εξιχνιάστηκε μία υπόθεση κλοπής οχήματος, η οποία είχε δηλωθεί στις 12 Νοεμβρίου 2011 και για την οποία, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 30χρονου Ρομά.

Επιπροσθέτως, κατά την επιχείρηση βεβαιώθηκαν 69 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και τρεις παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους κατά τόπους Εισαγγελείς.

ΗΠΑ-Συρία: Προετοιμάζονται για επιχείρηση τριών ημερών, κατά 50 και πλέον στόχων


Το Πεντάγωνο προετοιμάζει επιθέσεις στη Συρία μεγαλύτερης διάρκειας και έντασης απ' ό,τι προβλεπόταν αρχικά, οι οποίες θα διαρκέσουν τρεις ημέρες, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Los Angeles Times.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία επικαλείται πηγές του Πενταγώνου, σχεδιάζεται ένα μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων, το οποίο θα ακολουθήσουν επιθέσεις σε στόχους που δεν καταστράφηκαν ή δεν επλήγησαν κατά την πρώτη επίθεση.

Δυο αξιωματικοί του αμερικανικού στρατού δήλωσαν στην εφημερίδα ότι ο Λευκός Οίκος ζήτησε μια διευρυμένη λίστα στόχων για να συμπεριλάβει "πολύ περισσότερους" από την αρχική λίστα των περίπου 50 στόχων.

Αξιωματούχοι του Πενταγώνου σχεδιάζουν τη συμμετοχή βομβαρδιστικών αεροσκαφών και των πέντε αντιτορπιλλικών που περιπολούν τώρα στην ανατολική Μεσόγειο και τα οποία μπορούν να εκτοξεύσουν πυραύλους Κρουζ και πυραύλους αέρος-εδάφους.

 e-typos.com

Αποφασίζουν απεργίες οι καθηγητές - Σε εξέλιξη συνεδρίαση της ΟΛΜΕ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κρίσιμη συνεδρίαση της ΟΛΜΕ στο ξενοδοχείο «Τιτάνια», για να πάρει την τελική απόφαση σχετικά με το ενδεχόμενο απεργιακών κινητοποιήσεων στην έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Βάσει των προτάσεων που έχουν διαμορφωθεί, η ΟΛΜΕ καλείται σήμερα να αποφασίσει ανάμεσα σε επαναλαμβανόμενες πενθήμερες απεργίες (πρόταση της παράταξης που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, 3 έδρες στο ΔΣ), απεργία διαρκείας (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, 2 έδρες), 48ωρη απεργία, 12-13 Σεπτεμβρίου (πρόταση των παρατάξεων που πρόσκεινται στη ΝΔ και το ΚΚΕ, 3 και 2 έδρες αντίστοιχα) και δύο 48ωρες απεργίες, 18-19 και 25-26 Σεπτεμβρίου (ΠΑΣΟΚ, 1 έδρα).
 Από την πλευρά της, η κυβέρνηση επιμένει ότι τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά, αλλά και ότι δεν πρόκειται να υπάρξει επιστράτευση των καθηγητών, όπως δήλωσε σχετικά ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος – ποντάροντας προφανώς στην οικονομική δυσχέρια που θα προκύψει για τους εκπαιδευτικούς...

Παράλληλα, η ΑΔΕΔΥ καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να συμμετέχουν αύριο, Τρίτη, στις 18.30 στην πανελλαδική συγκέντρωση και πορεία στη Βουλή, που οργανώνει η ΟΛΜΕ στα γραφεία της (Ερμού και Κορνάρου 2), ενάντια στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για το νέο Λύκειο.

Τα παίζει όλα για όλα ο Σαμαράς - Ταξίδι στις Βρυξέλλες για να προλάβει την τρόικα – Θα ζητήσει να μη ληφθούν νέα μέτρα


 Τις Βρυξέλλες θα επισκεφθεί στις 17 Σεπτεμβρίου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς όπου θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο της Ε.Ε. Χέρμαν Βαν Ρομπάι, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκης Επιτροπής Εμανουέλ Μπαρόζο αλλά και τον επικεφαλής του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς.

Σύμφωνα με πληροφορίες στις επαφές του ο Έλληνας πρωθυπουργός θα ενημερώσει τους κορυφαίους αξιωματούχους της ΕΕ για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και τις επιπτώσεις στην ελληνική κοινωνία και παράλληλα θα επιχειρήσει να τους πείσει ότι δεν μπορεί να επιβληθούν νέα περιοριστικά μέτρα καθώς οι έλληνες πολίτες έχουν φθάσει τα όρια τους.
 Ο κ. Σαμαράς θα στηριχθεί στη θέση της ελληνικής κυβέρνησης ότι το ποσό που απαιτείται για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού είναι "μικρό" προκειμένου το ελληνικό χρέος να θεωρηθεί βιώσιμο και θα τονίσει παράλληλα την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να εφαρμόσει μέχρι κεραίας τα συμφωνηθέντα με τους δανειστές ιδίως στο σκέλος των διαρθρωτικών αλλαγών και τω ιδιωτικοποιήσεων.

Πάντως με τον “άσσο” στο μανίκι που λέγεται πρωτογενές πλεόνασμα οι κυβερνητικοί εταίροι αισιοδοξούν ότι θα αποτρέψουν τις πιέσεις των δανειστών για νέα μέτρα λιτότητας και πολλά θα εξαρτηθούν τέλος σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο τους επόμενους μήνες από την πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα και το ενδεχόμενο ενός νέου μνημονίου ή και “κουρέματος” του δημόσιου χρέους.

Φιλική νίκη επί της Κορίνθου (0-2) από τον Αστέρα Τρίπολης

Φιλική νίκη επί της Κορίνθου

Μετά τη προχθεσινή του νίκη στον Πύργο επί του Πανηλειακού, ο Αστέρας Τρίπολης επιβλήθηκε χθες και στην Κόρινθο, στο φιλικό παιχνίδι επί της ομώνυμης ομάδας με 2-0 χάρη στα τέρματα που σημείωσαν οι Ισπανοί Ναβάρο (59') και Χουάνμα (82').

Ο Αστέρας που ήταν καλύτερος στη διάρκεια της φιλικής αναμέτρησης είχε και δύο δοκάρια, με τους Λισγάρα (28') και Ζησόπουλο (52').
Στα αξιοσημείωτα του παιχνιδιού, η πρώτη εμφάνιση του Γκιράν Εντό, αφήνοντας θετικές εντυπώσεις, αλλά και του Λούι που έδειξε και αυτός με τη σειρά του πολύ καλά στοιχεία.
Παρά την ήττα, η Κόρινθος άρεσε και έδειξε πως ανεβάζει στροφές, όσο πλησιάζει η επίσημη έναρξη της σεζόν. Απέναντι σε μια από τις δυνατές ομάδες της Σούπερ Λίγκα, η Κόρινθος στάθηκε αρκετά καλά, είχε θετικά στοιχεία στο παιχνίδι της και έδειξε ότι βρίσκεται στο σωστό δρόμο.
Καλά διαβασμένη η ομάδα του Δημήτρη Μαγκαφίνη κατάφερε στο πρώτο μέρος να κλείσει τους διαδρόμους προς την εστία της. Με καλά τρεξίματα, σωστή τακτική, ελάχιστα κινδύνευσε. Στο 16' ο Γεωργακόπουλος μπλόκαρε στο φάουλ του Κερμενίδη και στο 22' είπε όχι σε σουτ του Ντερτιλή. Το δοκάρι του Λισγάρα στο 28' με προβολή μετά από εκτέλεση κόρνερ, του Κάδα, στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων, ήταν η καλύτερη στιγμή για τον Αστέρα. Στο 42' η επικίνδυνη σέντρα σουτ το Φίλη πέρασε μόλις άουτ.

Στο ημίχρονο της φιλικής αναμέτρησης, τιμήθηκαν με αντίστοιχες πλακέτες από τον Σύλλογο Αρκάδων Κορινθίας, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Αστέρας, Γιώργος Μποροβήλος για την προβολή που κάνει στην Τρίπολη η ομάδα και ο προπονητής της ομάδας, Σάκης Τσιώλης για την πολύ καλή αγωνιστική παρουσία της ομάδας την περσινή αγωνιστική περίοδο.
Στην επανάληψη, όπως αναμενόταν, ο Αστέρας έδειξε μεγαλύτερη φρεσκάδα από την Κόρινθο, ειδικά από το 60'-65' και μετά και ενώ, οι δύο προπονητές προχώρησαν σε αλλαγές στις ενδεκάδες. Στο 52' και έπειτα από νέα καλοχτυπημένη εκτέλεση κόρνερ του Κάφα, ο Ζησόπουλος έπιασε την κεφαλιά, όμως το δοκάρι της Κορίνθου δεν του επέτρεψε να πανηγυρίσει. Στο 58' η Μπάρτσα απείλησε με το σουτ του Κερμενίδη, που εξουδετέρωσε ο Γεωργακόπουλος. Το πρώτο γκολ του Αστέρα ήρθε στο 59ο λεπτό, με κοντινό πλασέ του Ναβάρο, που εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την σέντρα του Ζαραδούκα από δεξιά.
Το δεύτερο γκολ των Αρκάδων σημειώθηκε στο 82ο λεπτό, όταν μετά από όμορφη ατομική ενέργεια του Καράσκο και πάσα στον Χουάνμα, ο Ισπανός ποδοσφαιριστής με πλασέ στην κίνηση διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Κόρινθος: Αρχοντάκης, Ντερτιλλής, Φίλης, Λουβρής, Τσορμπαντζίδης, Σπυρόπουλος, Μανιάτης, Τσίτσι, Καφαντάρης, Κερνενίδης, Γκεοργκίεφ, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν και οι: Κουλός, Μπέρκοβιτς, Ανπαδιωτάκης, Κόντης, Ντρακόλοφ, Διαμαντόπουλος, Νούλας.

Αστέρας Τρίπολης: Γεωργακόπουλος (65' Λαδάς), Λούι (46' Τσαμπούρης), Πιπίνης (46' Ζαραδούκας), Κοντοές (61' Σέτι), Λισγάρας (46' Ζησόπουλος), Εντό (46' Χουάνμα), Ναβάρο (70' Μηλιώτης), ΝτεΜπλάσις (65' Ουρτάδο), Ουσέρο (61' Μουνάφο), Κάφα, Μπαράλες (61' Καράσκο).

Πρετεντέρης: Ο Τσίπρας θα πέσει θύμα του εκβιασμού του


Giannis-Pretenteris
Επιστροφή στη σκληρή κριτική προς τον Αλέξη Τσίπρα για τον Γιάννη Πρετεντέρη, ο οποίος μέσω της στήλης την οποία υπογράφει στα “Νέα”, επιτίθεται στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αποδομώντας όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, περί “στάσης πληρωμών” έναντι των δανειστών.
“Για να πιάσει ένας εκβιασμός, δεν χρειάζεται μόνο εκβιαστής. Χρειάζεται και εκβιαζόμενος. Για να είμαι ειλικρινής, αυτόν δυσκολεύομαι να τον διακρίνω.
Διότι, μόλις κάνει στάση πληρωμών ο Τσίπρας, τότε η Κομισιόν θα παγώσει τις μεταφορές κοινοτικών πόρων στην Ελλάδα, η ΕΚΤ θα οδηγήσει σε ασφυξία τις ελληνικές τράπεζες, ενώ (στην καλύτερη περίπτωση) θα ανασταλεί η συμμετοχή της Ελλάδας στο Eurogroup, αν υποθέσουμε ότι δεν θα μας διώξουν κατευθείαν από το ευρώ.
Με άλλα λόγια, στη λαμπρή ιδέα του εκβιασμού που σχεδιάζει ο Τσίπρας, ο εκβιαζόμενος θα είναι τελικά ο ίδιος”, σημειώνει μεταξύ άλλων στο άρθρο του στα “Νέα” ο Γιάννης Πρετεντέρης.

 ysterografa.gr

Χατζηνικολάου: Ας το ξανασκεφτεί όποιος διαψεύσει τη Real News για τον ΟΣΕ

hatzinikolaouΤο δικό του… μήνυμα μέσω του Twitter έστειλε ο Νίκος Χατζηνικολάου αναφορικά με το θέμα του κλεισίματος του ΟΣΕ, που αποκάλυψε η Realnews.
«Ακούω ότι υπάρχει υπουργός που σκέφτεται να διαψεύσει τη Realnews για τον ΟΣΕ…Ας το ξανασκεφτεί!», ήταν το σχόλιο του Χατζηνικολάου.

ysterografa.gr

Ανδρεάδης: Δεν υπάρχουν τουαλέτες στις Μυκήνες!

Andreas-Andreadis
(Photo Eurokinissi)
Μια… ιδιαίτερη διάσταση των αδυναμιών που αντιμετωπίζει ο ελληνικός τουρισμός, στην προσπάθειά του να συνεισφέρει ουσιαστικά στην προσπάθεια της ελληνικής οικονομίας να βγει από τη βαθιά ύφεση την οποία διέρχεται, έδωσε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης, στο πλαίσιο συνέντευξης την οποία παραχώρησε στο ραδιόφωνο του  Alpha 9.89.
“Στόχος μας είναι το 2021 να έχουμε φτάσει στα επίπεδα των 24 εκατομμυρίων τουριστών, κάτι που θα συνεπάγεται ότι τα έσοδα για τον ελληνικό τουρισμό θα ανέρχονται σε 50 δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτό σημαίνει 9 μονάδες του ΑΕΠ”, σημείωσε με νόημα ο Ανδρέας Ανδρεάδης.
Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ ωστόσο δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αρχαιολογικοί χώροι της Ελλάδας, οι οποίοι εκ των πραγμάτων αποτελούν πόλο έλξης για εκατομμύρια ξένους επισκέπτες, οι οποίοι διαβάζουν για τον ελληνικό πολιτισμό και θαυμάζουν τα μνημεία του.
“Από το 170 αρχαιολογικά σημεία που έχουμε, τα 140 από αυτές δεν τηρούν στοιχειώδεις προδιαγραφές, όπως τουαλέτες και λοιπές υποδομές. Δεν είναι για παράδειγμα δυνατόν να μην έχουν τουαλέτες οι Μυκήνες. Μιλάμε για τρομερές αδυναμίες. Η Ελλάδα δεν είναι καθαρή”, σημείωσε με νόημα ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης.

ysterografa.gr

Πιθανή παράταση υποβολής του Ε9


e9Το ενδεχόμενο παράτασης της διαδικασίας υποβολής του Ε9 εξετάζει, από κοινού με στελέχη της τρόικας ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ, το υπουργείο Οικονομικών, αναφέρουν ασφαλείς πηγές.
Η ισχύουσα προθεσμία υποβολής του συγκεκριμένου φορολογικού εντύπου εκπνέει στις 15 Σεπτεμβρίου και η παράτασή της εξετάζεται υπό το φως των αιτημάτων που έχουν διατυπώσει φοροτεχνικοί και πολίτες.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει να υποβληθούν αρχικώς Ε9 μόνον από τα φυσικά πρόσωπα που είχαν μεταβολές στην περιουσιακή τους κατάσταση κατά το έτος 2012 και εν συνεχεία να κατατεθούν τα Ε9 που σχετίζονται με την καταγραφή αγροτεμαχίων.
Σημειώνεται πως τα Ε9 του 2013 θα χρησιμοποιηθούν για την έκδοση των εκκαθαριστικών σημειωμάτων του ΦΑΠ 2013, διαδικασία που θα ξεκινήσει στα τέλη του μηνός.

ysterografa.gr

Κέρι: Δεν θα επιτεθούμε, αν ο Άσαντ μας παραδώσει τα χημικά όπλα που διαθέτει

John-Kerry
Την ώρα που η αμερικανική Γερουσία ετοιμάζεται να υπερψηφίσει την πρόταση του Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για χρήση στρατιωτικής βίας κατά της Συρίας, η Βουλή των Αντιπροσώπων ωστόσο εξακολουθεί να… αντιστέκεται, ο Τζον Κέρι έκανε σήμερα τη μεγάλη ανατροπή.
Και στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου την οποία παραχώρησε, έδωσε τελεσίγραφο μιας εβδομάδας στον Πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ για να παραδώσει τα χημικά όπλα που η Ουάσινγκτον υποστηρίζει ότι έχει στην κατοχή του, προκειμένου να αποτραπεί με τον τρόπο αυτό μια στρατιωτική επίθεση από τη Δύση κατά της Δαμασκού.
“Έχουμε ακλόνητα στοιχεία ότι το καθεστώς Άσαντ είναι αυτό που έκανε χρήση χημικών όπλων. Και το ίδιο το Ιράν άλλωστε παραδέχτηκε ότι στη Συρία έγινε χρήση χημικών όπλων, και εκείνο που γνωρίζουμε είναι ότι τέτοια όπλα βρίσκονται στην κατοχή των δυνάμεων του Μπασάρ αλ Άσαντ.
Το ρίσκο του να μην κάνουμε τίποτα, είναι μεγαλύτερο από το να δράσουμε. Και αυτό πρέπει να το σκεφτούν όλοι. Το καθεστώς της Συρίας έδειξε δολοφονική διάθεση απέναντι στους ίδιους τους πολίτες του, και αυτό είναι κάτι που η ανθρωπότητα δεν μπορεί να ανεχθεί”, σημείωσε μεταξύ άλλων στη συνέντευξή του ο Τζον Κέρι.
Τα διεθνή ΜΜΕ στέκονται ήδη με προσοχή στη μερική αλλαγή στάση της Ουάσινγκτον, η οποία συνδέει για πρώτη φορά την αποτροπή της στρατιωτικής επίθεσης, με την παράδοση από την πλευρά του Μπασάρ αλ Άσαντ των χημικών όπλων που φέρεται να έχει στη διάθεσή του.

ysterografa.gr

Λαζαρίδης: Η Ελλάδα βγαίνει από την ύφεση

lazaridis
Ο βουλευτής Επικρατείας και σύμβουλος του Σαμαρά, Χρύσανθος Λαζαρίδης, μιλώντας στον Real FM τόνισε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα βοηθήσει την Ελλάδα να βγει από την κρίση.
«Για πρώτη φορά αρχίσαμε να ανεβαίνουμε. Ήδη διεκδικούμε ότι μπορούμε και αυτά που ήδη επιτυγχάνουμε, δείχνουν ότι η Ελλάδα θα έχει έξοδο από την ύφεση», σχολίασε μεταξύ άλλων ο κ. Λαζαρίδης και πρόσθεσε:

Ανοιχτή συγκέντρωση Τσίπρα στον Λευκό Πύργο

tsiprassigkentrosiΣε ανοιχτή συγκέντρωση στην πλατεία του Λευκού Πύργου θα μιλήσει, την Παρασκευή, στις 7.30 μ.μ., ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα πραγματοποιήσει τριήμερη επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη για την 78η ΔΕΘ.
Το Σάββατο, ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί με τη διοίκηση της ΔΕΘ, θα επισκεφθεί περίπτερα της Έκθεσης και θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους παραγωγικών φορέων της πόλης. Την Κυριακή θα δώσει Συνέντευξη Τύπου.

"Κούρεμα" δημοσίου μέσω 100.000 συνταξιοδοτήσεων

kinitikotita-dimosioi-ypalliloi
Διπλό σχέδιο για το “άδειασμα” του δημοσίου μέσω 100.000 συνταξιοδοτήσεων μέσα στην επόμενη διετία επεξεργάζεται η κυβέρνηση, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ της “Ελευθεροτυπίας”, το οποίο η εφημερίδα επιλέγει να προβάλλει ως βασικό στο σημερινό πρωτοσέλιδό της.
Το ρεπορτάζ της “Ελευθεροτυπίας” αναφέρει ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να δώσει πρόσθετα πλασματικά χρόνια στους 40.000 υπαλλήλους του δημοσίου και των ΝΠΔΔ που θα μπουν στο καθεστώς κινητικότητας, από τα οποία τα 2 ή τα 3 χρόνια θα είναι εξαγοράσιμα.
Το σχετικό σχέδιο φέρονται να το επεξεργάζονται τα υπουργεία Οικονομικών, Εργασίας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, και σύμφωνα με την “Ελευθεροτυπία” δεν έχει δημοσιοποιηθεί ακόμη, επειδή πρωταρχικός στόχος της κυβέρνησης είναι να “τρέξει” η κινητικότητα, και να διαμορφωθούν στη συνέχεια οι προϋποθέσεις για να αποτραπούν μελλοντικά νέες απαιτήσεις της τρόικας για “κούρεμα” υπαλλήλων του δημοσίου.

ysterografa,gr

Ένοπλη ληστεία σε βενζινάδικο στην Αρεόπολη

venzinaΣε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο αγνώστων που λήστεψαν βενζινάδικο στην Αρεόπολη.
Ειδικότερα, χθες βράδυ δύο άτομα, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, πήγαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην Αρεόπολη και με την απειλή όπλου, αφαίρεσαν από 65χρονο ιδιοκτήτη του πρατηρίου, μια τσάντα που περιείχε χρήματα και διάφορα έγγραφα, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή και αναζητούνται.
Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αρεόπολης.

Τρίτη μέρα διαδηλώσεων στην Άγκυρα

ankaraΓια τρίτη συνεχή ημέρα φοιτητές του Πολυτεχνείου της Άγκυρας διαδηλώνουν στους δρόμους της πόλης, αντιδρώντας στα σχέδια της κυβέρνησης για ανοικοδόμηση της φοιτητικής εστίας στην πρωτεύουσα.
Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος της πόλης επιθυμεί να περάσει ένας αυτοκινητόδρομος μέσα από την Πανεπιστημιούπολη.
Η Αστυνομία για ακόμη μία φορά έκανε χρήση χημικών και πλαστικών σφαιρών για να διαλύσει το πλήθος.
Κάτι δηλαδή που έγινε τόσο το Σάββατο που ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις, όσο και το πρωί της Κυριακής.
Αρκετά μεγάλες πορείες διαμαρτυρίας έγιναν και σε άλλες πόλεις της Τουρκίας, όπως η Κωνσταντινούπολη και η Σμύρνη, όπου φοιτητές εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στα αιτήματα των φοιτητών της Άγκυρας.

«Λουκέτο» σε 20 φορείς της λίστας Σταμάτη - Μέχρι τρία πλασματικά έτη στους υπαλλήλους

Στην κατάργηση 14 φορέων και τη συγχώνευση έξι, εκ των οποίων εφτά ΝΠΙΔ, της γνωστής «λίστας Σταμάτη» που έχει δημοσιεύσει η aftodioikisi.gr, προχωράει μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου.  Στόχος, είναι το σχετικό νομοσχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης να κατατεθεί στη Βουλή ακόμη και πριν την έλευση της τρόικας στις 21 Σεπτεμβρίου.
Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον κυριακάτικοΤύπο, θα περιλαμβάνει και τη δυνατότητα εξαγοράς τριών πλασματικών ετών για όσους υπαλλήλους βρίσκονται κοντά στη σύνταξη και αποχωρήσουν και δύο ετών για όσους ενταχθούν στη διαθεσιμότητα, ρύθμιση την οποία είχε επεξεργαστεί ο προηγούμενος υπουργός Αντώνης Μανιτάκης αλλά δεν είχε προλάβει να φέρει στη Βουλή. Επιπλέον στο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνονται και τροποποιήσεις στο σύστημα επιλογής προϊσταμένων.
Να σημειωθεί ότι οι υπάλληλοι των καταργούνται που καταργούνται οδηγούνται κατευθείαν σε απόλυση, ενώ σε καθεστώς διαθεσιμότητας εντάσσονται οι υπάλληλοι των οργανισμών που συγχωνεύονται εφόσον καταργηθούν οι θέσεις τους με βάση το νέο οργανόγραμμα.

Ποιοι είναι οι 20 φορείς:
Αυτοί που καταργούνται (14):
-Εθνικό Τυπογραφείο: Καταργείται και οι αρμοδιότητές του θα μεταφερθούν στη Γενική Γραμματεία της κυβέρνησης
-Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ): Καταργείται και οι αρμοδιότητες μεταφέρονται στο υπουργείο Πολιτισμού
-Ινστιτούτο Συνταγματικών Ερευνών: Καταργείται και μετατρέπεται σε εργαστήριο
του τομέα Δημοσίου Δικαίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών
- Ερευνητικό Ινστιτούτο Δικονομικών Μελετών: Καταργείται και μετατρέπεται σε εργαστήριο της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ
-Οργανισμοί Ρυθμιστικού Σχεδίου και Προστασίας Περιβάλλοντος της Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Ιωαννίνων: Καταργούνται Οι αρμοδιότητές τους μεταφέρονται στο τμήμα Ρυθμιστικών Σχεδίων και Οικιστικών Συνόλων που υπάγεται στο ΥΠΕΚΑ
-Μητροπολιτικός Φορέας Ανάπλασης και Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Αττικής: Καταργείται και οι αρμοδιότητες μεταφέρονται στην Περιφέρεια Αττικής
-Κεντρική Αγορά Πατρών: Καταργείται και οι αρμοδιότητες της μεταφέρονται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου
-Οργανισμός Κωπαΐδας: Καταργείται και οι αρμοδιότητες του μεταφέρονται στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
-Εθνικό Ίδρυμα Μελετών Θεόδωρος Κολοκοτρώνης «Ο Γέρος του Μωριά»
-Διεθνής Ακαδημία Ελευθερίας
-Μουσείο Επιστήμης και Τεχνολογίας
-Ανώνυμη Εταιρεία «Κεφάλαιο Επιχειρηματικών Συμμετοχών Υψηλής Τεχνολογίας»

Αυτοί που συγχωνεύονται (6):
-Ταμεία Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ), Εθνικού Στόλου (ΤΕΣ) και Αεροπορικής Άμυνας (ΤΑΑ): Θα συγχωνευθούν σε ένα νομικό πρόσωπο που θα ονομαστεί Ενιαίο Ταμείο Εθνικής Άμυνας (ΕΤΕΑ)
-Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας Στρατού, το Γραφείο Έρευνας και Τεχνολογικών Εξελίξεων Ναυτικού και το Κέντρο Εφαρμοσμένης Τεχνολογίας και Ανάπτυξης Αεροπορίας : Συγχωνεύονται στο ΕΦΑΕΤ (Ενιαίος Φορέας Αμυντικής Έρευνας και Τεχνολογίας) που υπάγεται στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Πάπας Φραγκίσκος: Οι πόλεμοι γίνονται για να πωλούνται όπλα

pope
Μετά την χθεσινή ημέρα προσευχής και νηστείας, υπέρ της ειρήνης στην Συρία, στην Μέση Ανατολή και σε ολόκληρο τον κόσμο, ο πάπας Φραγκίσκος θέλησε να επανέλθει σήμερα στον κίνδυνο επικείμενων πολεμικών επιχειρήσεων στην Μεσόγειο.
«Υπάρχει η υποψία ότι οι πόλεμοι χρησιμεύουν για να πωλούνται όπλα», τόνισε ο Ποντίφικας, κατά την ομιλία του στο συγκεντρωμένο πλήθος, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.
Πιο αναλυτικά, ο πάπας, αναφερόμενος στο ίδιο πάντα θέμα, υπογράμμισε : «Σε τι χρησιμεύει να κάνεις πόλεμο αν δεν είσαι ικανός να ξεκινήσεις ένα βαθύ πόλεμο εναντίον του κακού; Ο βαθύς αυτός πόλεμος συνεπάγεται την απόρριψη του αδελφοκτόνου μίσους και των αναληθών μέσων που χρησιμοποιεί, την απόρριψη της βίας σε κάθε της μορφή, της διάδοσης των όπλων και του παράνομου εμπορίου τους. Υπάρχει, όμως, μια υποψία: ο πόλεμος αυτός συνδέεται πράγματι με προβλήματα ή πρόκειται για εμπορικό πόλεμο, ώστε να πωληθούν όπλα στο παράνομο εμπόριο;»
Ο ‘Αγιος Πατέρας των Ρωμαιοκαθολικών ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν ή στήριξαν την χθεσινή προσευχή και νηστεία, υπέρ της ειρήνης, και πρόσθεσε, τέλος, ότι «η ολονυκτία προσευχής μπορεί να τελείωσε, αλλά η όλη προσπάθεια συνεχίζεται».

ysterografa.gr

Σόιμπλε: Ένα δεύτερο "κούρεμα" δεν θα ήταν σωστό βήμα για την Ελλάδα

soimple3000Εάν με τη λήξη του ελληνικού προγράμματος, το 2014, η χώρα χρειάζεται νέα βοήθεια, “είμαστε πάντα έτοιμοι να βοηθήσουμε, εφόσον η Ελλάδα πληροί τις προϋποθέσεις”, διαβεβαιώνει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αλλά απορρίπτει το ενδεχόμενο νέου “κουρέματος”. Επισημαίνει δε ότι τόσο η Ελλάδα όσο και η Ευρώπη είναι σε καλύτερη κατάσταση από ό,τι αναμενόταν.

Σκοινί έτοιμο να σπάσει!


Γράφει η Αντωνία Μπούζα
 
Εκεί που παλεύουμε να πάρουμε μία ανάσα, ξανά κάποιοι, μας δίνουν την αίσθηση της πνιγηρότητας και της απελπισίας.
Πολιτικοί, επιχειρηματίες και συμφέροντα αποτελούν διαχρονικά ένα αμαρτωλό τρίγωνο, που παρά την κατάσταση έκτακτης ανάγκης της πατρίδας και τη δυστυχία του απλού λαού, συνεχίζει ακάθεκτο τα πάρε δώσε.

Αναρωτιέμαι ή έχει χαθεί η "τσίπα" που λέει και ο λαός μας ή μας θεωρούν τόσο διαχειρίσιμους που μας αγνοούν.

Τα μοιραία ψέματα και οι «τιμωρημένες» αλήθειες

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Μπορεί ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος να έχει λοιδορηθεί (δικαιολογημένα από τον λαό που στενάζει και προπαγανδιστικά από όσους δεν θεωρούν δα και σπουδαίο πράγμα να ξοδεύουμε περισσότερα από όσα κερδίζουμε), αλλά η πραγματικότητα είναι αυτή:
Ότι δεν μπορούμε να ξοδεύουμε συνεχώς από τα δανεικά, διότι κάποτε τα δανεικά τελειώνουν και μένουν μόνο χρέη.
Και τώρα βρισκόμαστε σ’ αυτό το σημείο – ό,τι και να λέει ο κ. Τσίπρας και όσες περιγραφές ουδέτερου παρατηρητή κι’ αν κάνει, σκιαγραφώντας την οικτρή κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει και την οποία όλοι γνωρίζουν και αναγνωρίζουν.

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: 9 EKAT. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΜΕΛΕΤΕΣ 173 ΕΡΓΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΓΙΝΑΝ ΜΟΝΟ 2 !!!

OI ΔΗΛΩΣΕΙΣ TOY ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ


Βρισκόμαστε μπροστά σε μία νέα «φάμπρικα» κατασπατάλησης πολύτιμων πόρων από το κρατικό αλλά και το κοινοτικό κορβανά, που έστησαν κάποιοι αετονύχηδες εκμεταλλευόμενοι την Κυβερνητική πολιτική, για συνεργασίες του Δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην κατασκευή και απόκτηση αναγκαίων υποδομών της κεντρικής εξουσίας και της Περιφερειακής και Δημοτικής Αυτοδιοίκησης.

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ


Ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, απευθύνει την εξής ανοικτή επιστολή στον Υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, σχετικά με τις μετεγγραφές των φοιτητών:

«Κύριε Υπουργέ,

Με βάση τις διατάξεις του Ν.4115/2013 άρθρο 34 παράγραφος 19α, διαπιστώνονται κραυγαλέες αντινομίες στο ζήτημα της μετεγγραφής φοιτητών.

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ !

 Toυ ΣΤΕΛΙΟΥ ΜΑΡΚΕΛΛΟΥ

Πατριώτη της Κορίνθου Ελληνορθόδοξε, μ η  π ρ ο ν ο μ ι ο ύ χ ε  αγωνιστή της διπλανής πόρτας , 
Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης : 
Μεγαλο αστός 
Απόφοιτος του Harvard
Αναγνώστης της Wall Street Journal
Συχνάζει στα στέκια της Κολωνακιώτικης διανόησης 
Και δεν φοβάται-λέει στην Γαλλική ΄΄Monde΄΄-τις κοινωνικές αντιδράσεις !
Τον αφήνουν παγερά αδιάφορο …
Τις προσπερνά κοιτάζοντας αλλού 
Ασφαλώς, δεν τις βιώνει 
Αποφασίζει όμως για΄σένα
Και αυθόρμητα σου προκαλεί συγκρίσεις μνήμες βιώματα εμπειρίες
Και αφήνει τη γνώμη σου άλαλη βουβή απέριττη
Ξεχασμένη σε κάποια σοκάκια της οδού Πανός …
Πάνω σένα κατάλευκο μπαλκόνι
Mεταξύ ουρανού και γης
Ανάμεσα στο αχνό γαλάζιο και στο μπλε λουλακί
Με θέα στο πέλαγο το ανοιχτό το πλατύ …

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ Δ.Ε.Θ. : Ριζική αλλαγή παραγωγικού μοντέλου

ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΟΥ ΤΣΙΚΑ*

Είναι στο χέρι της κοινωνίας να σωθεί, αν αυτή αντιμετωπίσει τις αιτίες της κρίσης. Την έξαρση των συντεχνιακών πρακτικών. Τις διαδεδομένες πελατειακές σχέσεις. Την αδιαφάνεια. Την ικανοποίηση κάθε αιτήματος όσων είχαν τη δύναμη να πιέσουν. Την ανοχή στην ανομία.

Όλα αυτά οδήγησαν σε μια χώρα που δεν παράγει, παρά ελάχιστα. Είχαν ως αποτέλεσμα την εξάρτηση της από τα δανεικά, όχι τώρα, αλλά εδώ και πολλά χρόνια. Και αντί τα δανεικά να χρησιμοποιηθούν για παραγωγικές δραστηριότητες, διοχετεύθηκαν στην άκρατη κατανάλωση.

Μόνο με ριζική αλλαγή παραγωγικού μοντέλου, ώστε να ξοδεύουμε λιγότερα από όσα παράγουμε, θα απαλλαγούμε από τις εξαρτήσεις των δανεικών. Προϋποθέτει τολμηρές μεταρρυθμίσεις στην διοίκηση, την οικονομία και το κοινωνικό κράτος. Απαιτεί συστράτευση και αλλαγή συνηθειών.

Δεν είναι εύκολο. Πρέπει να γίνει με τη μικρότερη δυνατή επιβάρυνση των αδυνάμων. Αλλά είναι ο μόνος δρόμος. Για να αποφύγουμε μια κατηφόρα, μπροστά στο τέλος της οποίας, η σημερινή δύσκολη κατάσταση θα μοιάζει παράδεισος ...

* Ο Θόδωρος Τσίκας είναι πολιτικός επιστήμονας-διεθνολόγος, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ

Γιατί ουδείς δεν λέει κουβέντα;

Του Άγη Βερούτη

Αυτά που συμβαίνουν με τις ελληνικές τράπεζες είναι άξια απορίας:
-Πήραν εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ από την Ευρωπαϊκή διατραπεζική αγορά, τη οκταετία 2002-2009 τα οποία έριξαν στην Ελληνική και Βαλκανική οικονομία.