Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Αποφασίζουν απεργίες οι καθηγητές - Σε εξέλιξη συνεδρίαση της ΟΛΜΕ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κρίσιμη συνεδρίαση της ΟΛΜΕ στο ξενοδοχείο «Τιτάνια», για να πάρει την τελική απόφαση σχετικά με το ενδεχόμενο απεργιακών κινητοποιήσεων στην έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Βάσει των προτάσεων που έχουν διαμορφωθεί, η ΟΛΜΕ καλείται σήμερα να αποφασίσει ανάμεσα σε επαναλαμβανόμενες πενθήμερες απεργίες (πρόταση της παράταξης που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, 3 έδρες στο ΔΣ), απεργία διαρκείας (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, 2 έδρες), 48ωρη απεργία, 12-13 Σεπτεμβρίου (πρόταση των παρατάξεων που πρόσκεινται στη ΝΔ και το ΚΚΕ, 3 και 2 έδρες αντίστοιχα) και δύο 48ωρες απεργίες, 18-19 και 25-26 Σεπτεμβρίου (ΠΑΣΟΚ, 1 έδρα).
 Από την πλευρά της, η κυβέρνηση επιμένει ότι τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά, αλλά και ότι δεν πρόκειται να υπάρξει επιστράτευση των καθηγητών, όπως δήλωσε σχετικά ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος – ποντάροντας προφανώς στην οικονομική δυσχέρια που θα προκύψει για τους εκπαιδευτικούς...

Παράλληλα, η ΑΔΕΔΥ καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να συμμετέχουν αύριο, Τρίτη, στις 18.30 στην πανελλαδική συγκέντρωση και πορεία στη Βουλή, που οργανώνει η ΟΛΜΕ στα γραφεία της (Ερμού και Κορνάρου 2), ενάντια στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για το νέο Λύκειο.