Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Προκαταβολή σύνταξης σε 7.634 δημοσίους υπαλλήλους

Σε 7.634 δημοσίους υπαλλήλους που αποχώρησαν από την υπηρεσία τους μετά το Μάρτιο φέτος, θα πιστωθεί αύριο Τρίτη στους λογαριασμούς τους η προβλεπόμενη προκαταβολή σύνταξης μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών.
Ο αριθμός αυτός των υπαλλήλων, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, είναι υψηλότερος κατά 60% σε σχέση με τον αντίστοιχο του Αυγούστου, οπότε και είχαν λάβει την προκαταβολή σύνταξης 4.752 υπάλληλοι, ενώ ο αριθμός αυτός ήταν 264 υπάλληλοι τον Ιούνιο και 1.126 υπάλληλοι τον Ιούλιο.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, από τους 7.843 υπαλλήλους του Δημοσίου που αποχώρησαν από την 1η Μαρτίου 2013 έως και την 5η Σεπτεμβρίου 2013, προκαταβολή σύνταξης θα λάβει το 97,3% αυτών.
Στη δήλωσή του, ο κ. Σταϊκούρας επισημαίνει, παράλληλα, ότι η εφαρμογή της ρύθμισης που αφορά στην προκαταβολή της σύνταξης, η οποία είναι πέραν των δεσμεύσεων της χώρας έναντι των εταίρων και δανειστών, έχει σχεδόν πλήρως ομαλοποιηθεί. Συνεπώς, προσθέτει ο κ. Σταϊκούρας, επιλύθηκε το επί δεκαετίες υφιστάμενο πρόβλημα της καθυστέρησης της καταβολής της σύνταξης των εξερχομένων από τις δημόσιες υπηρεσίες και του μισθοδοτικού κενού που αυτοί αντιμετώπιζαν έως τον οριστικό κανονισμό της σύνταξής τους.
korinthostv.blogspot.gr