Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Φιλική νίκη επί της Κορίνθου (0-2) από τον Αστέρα Τρίπολης

Φιλική νίκη επί της Κορίνθου

Μετά τη προχθεσινή του νίκη στον Πύργο επί του Πανηλειακού, ο Αστέρας Τρίπολης επιβλήθηκε χθες και στην Κόρινθο, στο φιλικό παιχνίδι επί της ομώνυμης ομάδας με 2-0 χάρη στα τέρματα που σημείωσαν οι Ισπανοί Ναβάρο (59') και Χουάνμα (82').

Ο Αστέρας που ήταν καλύτερος στη διάρκεια της φιλικής αναμέτρησης είχε και δύο δοκάρια, με τους Λισγάρα (28') και Ζησόπουλο (52').
Στα αξιοσημείωτα του παιχνιδιού, η πρώτη εμφάνιση του Γκιράν Εντό, αφήνοντας θετικές εντυπώσεις, αλλά και του Λούι που έδειξε και αυτός με τη σειρά του πολύ καλά στοιχεία.
Παρά την ήττα, η Κόρινθος άρεσε και έδειξε πως ανεβάζει στροφές, όσο πλησιάζει η επίσημη έναρξη της σεζόν. Απέναντι σε μια από τις δυνατές ομάδες της Σούπερ Λίγκα, η Κόρινθος στάθηκε αρκετά καλά, είχε θετικά στοιχεία στο παιχνίδι της και έδειξε ότι βρίσκεται στο σωστό δρόμο.
Καλά διαβασμένη η ομάδα του Δημήτρη Μαγκαφίνη κατάφερε στο πρώτο μέρος να κλείσει τους διαδρόμους προς την εστία της. Με καλά τρεξίματα, σωστή τακτική, ελάχιστα κινδύνευσε. Στο 16' ο Γεωργακόπουλος μπλόκαρε στο φάουλ του Κερμενίδη και στο 22' είπε όχι σε σουτ του Ντερτιλή. Το δοκάρι του Λισγάρα στο 28' με προβολή μετά από εκτέλεση κόρνερ, του Κάδα, στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων, ήταν η καλύτερη στιγμή για τον Αστέρα. Στο 42' η επικίνδυνη σέντρα σουτ το Φίλη πέρασε μόλις άουτ.

Στο ημίχρονο της φιλικής αναμέτρησης, τιμήθηκαν με αντίστοιχες πλακέτες από τον Σύλλογο Αρκάδων Κορινθίας, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Αστέρας, Γιώργος Μποροβήλος για την προβολή που κάνει στην Τρίπολη η ομάδα και ο προπονητής της ομάδας, Σάκης Τσιώλης για την πολύ καλή αγωνιστική παρουσία της ομάδας την περσινή αγωνιστική περίοδο.
Στην επανάληψη, όπως αναμενόταν, ο Αστέρας έδειξε μεγαλύτερη φρεσκάδα από την Κόρινθο, ειδικά από το 60'-65' και μετά και ενώ, οι δύο προπονητές προχώρησαν σε αλλαγές στις ενδεκάδες. Στο 52' και έπειτα από νέα καλοχτυπημένη εκτέλεση κόρνερ του Κάφα, ο Ζησόπουλος έπιασε την κεφαλιά, όμως το δοκάρι της Κορίνθου δεν του επέτρεψε να πανηγυρίσει. Στο 58' η Μπάρτσα απείλησε με το σουτ του Κερμενίδη, που εξουδετέρωσε ο Γεωργακόπουλος. Το πρώτο γκολ του Αστέρα ήρθε στο 59ο λεπτό, με κοντινό πλασέ του Ναβάρο, που εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την σέντρα του Ζαραδούκα από δεξιά.
Το δεύτερο γκολ των Αρκάδων σημειώθηκε στο 82ο λεπτό, όταν μετά από όμορφη ατομική ενέργεια του Καράσκο και πάσα στον Χουάνμα, ο Ισπανός ποδοσφαιριστής με πλασέ στην κίνηση διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Κόρινθος: Αρχοντάκης, Ντερτιλλής, Φίλης, Λουβρής, Τσορμπαντζίδης, Σπυρόπουλος, Μανιάτης, Τσίτσι, Καφαντάρης, Κερνενίδης, Γκεοργκίεφ, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν και οι: Κουλός, Μπέρκοβιτς, Ανπαδιωτάκης, Κόντης, Ντρακόλοφ, Διαμαντόπουλος, Νούλας.

Αστέρας Τρίπολης: Γεωργακόπουλος (65' Λαδάς), Λούι (46' Τσαμπούρης), Πιπίνης (46' Ζαραδούκας), Κοντοές (61' Σέτι), Λισγάρας (46' Ζησόπουλος), Εντό (46' Χουάνμα), Ναβάρο (70' Μηλιώτης), ΝτεΜπλάσις (65' Ουρτάδο), Ουσέρο (61' Μουνάφο), Κάφα, Μπαράλες (61' Καράσκο).