Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Ηλεία: Τρομάζουν οι επικίνδυνες καθιζήσεις! - Στον άξονα Θολού-Φιγαλείας-Επικούρειου Απόλλωνα

 
Οι σοβαρές καθιζήσεις που έχουν σημειωθεί σε τρία σημεία του επαρχιακού άξονα Θολού-Φιγαλείας-Επικούρειου Απόλλωνα οφείλονται για τα μικροατυχήματα που έχουν συμβεί και όπως τονίζουν οι κάτοικοι, για να μεριμνήσουν οι αρμόδιοι για το σοβαρό αυτό θέμα πρέπει να συμβεί δυστύχημα.


Λίγο μετά τις φωτιές του 2007 εμφανίστηκαν οι καθιζήσεις αυτές και μετά από τόσα χρόνια οι μόνες ενέργειες των αρμοδίων είναι η επίστρωση από χαλίκι, το οποίο με την βροχή υποχωρεί σταδιακά και το πρόβλημα αναδεικνύεται και πάλι στην χειρότερη μορφή του.

Συγκεκριμένα, στο δεύτερο σημείο του δρόμου που ενώνει το Λέπρεο με τη Φιγαλεία, οι κάτοικοι καταβρέχουν συνεχώς γιατί η διέλευση των αυτοκινήτων δημιουργεί σύννεφα σκόνης που δεν τους επιτρέπουν να καθίσουν στην αυλή τους, δηλώνοντας αγανακτισμένοι ότι «ο δρόμος παραμένει σε αυτό το χάλι τόσα χρόνια… πρέπει επιτέλους κάποιος να ενδιαφερθεί! Είμαστε συνεχώς με το λάστιχο στο χέρι γιατί περνούν τα αυτοκίνητα και δεν μπορούμε να καθίσουμε ούτε στην αυλή μας».


Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Λεπρέου, κ. Παναγιώτη Νεοφώτιστο, «το θέμα αυτό μας απασχολεί εδώ και χρόνια. Εγώ ως πρόεδρος έχω απευθυνθεί στο δήμο και ο δήμος με την σειρά του έχει ενοχλήσει επανειλημμένως την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας. Απ’ ότι ξέρω το έργο για την αποκατάστασή τους έχει δημοπρατηθεί αλλά πότε θα ξεκινήσει; Τα τελευταία τρία χρόνια έχει διακοπεί αρκετές φορές η συγκοινωνία εξαιτίας της καθίζησης. Το λεωφορείο που μεταφέρει τους μαθητές στο πλησιέστερο σχολείο που βρίσκεται στη Ζαχάρω, ορισμένες φορές αδυνατεί να περάσει».

Άχρηστο το αρδευτικό κανάλι!

Τουλάχιστον μια 15ετία είναι άδειο το αρδευτικό κανάλι του Λεπρέου λόγω ζημιών που έχει υποστεί.

Οι περισσότεροι νέοι έχουν πληγεί από την ανεργία.
Έλλειψη αγροτικού ιατρού!
Δεν μπορούν να δουν ούτε τηλεόραση!
Αγροτικοί δρόμοι…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΟ www.patrisnews.com