Κυριακή 14 Αυγούστου 2016

Πυρκαγιά στα Καλύβια Αττικής

Πυροσβέστης έπεσε νεκρός στη μεγάλη φωτιά της Βοιωτίας! Θρήνος στο Πυροσβεστικό Σώμα
Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που καίει χαμηλή βλάστηση εκδηλώθηκε το απόγευμα στα Καλύβια Αττικής, όπου επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 16 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 4 αεροπλάνα και 2 ελικόπτερα.
Στο μεταξύ ο Περιφερειάρχης Στερέας Ελλάδος, Κώστας Μπακογιάννης εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια και τους οικείους του πυρσοβέστη που έπεσε νεκρός εν ώρα καθήκοντος , που επιχειρούσε με συναδέλφους του για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο Παρόρι Βοιωτίας, που εκδηλώθηκε νωρίς το μεσημέρι..
"Ας είναι ο τελευταίος άνθρωπος που χάνεται στις πυρκαγιές. Τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του και ολόκληρο το Πυροσβεστικό Σώμα, τα μέλη του οποίου και εφέτος δίνουν άνιση μάχη με τις φωτιές. Άνθρωποι που με ελάχιστα μέσα δίνουν τα πάντα για την ασφάλεια των υπολοίπων. Τους ευχαριστούμε".

Δημοφιλή Tweet

Πυροσβέστης έπεσε νεκρός στη μεγάλη φωτιά της Βοιωτίας!

Νεκρός εν ώρα καθήκοντος έπεσε πυροσβέστης περίπου 43 ετών, που επιχειρούσε με συναδέλφους του για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο Παρόρι Βοιωτίας, που εκδηλώθηκε νωρίς το μεσημέρι.
Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε περίπου στις 5 το απόγευμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πυροσβέστης, ένιωσε ξαφνικά αδιαθεσία και λιποθύμησε, μπροστά στους συναδέλφους του. Του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες, τεχνητές αναπνοές και μαλάξεις προκειμένου να τον συνεφέρουν, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Ασθενοφόρο τον παρέλαβε και τον μετέφερε στο νοσοκομείο Λιβαδειάς, όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατος του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πυροσβέστης υπηρετούσε στο πυροσβεστικό κλιμάκιο της Αμφίκλειας.

LamiaStar.gr

Πύρινα μέτωπα σε όλη την χώρα - Συναγερμος στην Πυροσβεστικη λογω ανεμων

http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2016/08/fotia-1000.jpgΑντιμέτωπη με νέα πύρινα μέτωπα στον Άγιο Γεώργιο Μεσολογγίου, στους Αντιφίλιππους Καβάλας, στην Ξυλαγανή Ροδόπης και στην περιοχή Παρόριο Λιβαδειάς η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Σε ύφεση είναι οι πυρκαγιές στην Εύβοια και την Τζια, ενώ σε μερικό έλεγχο τέθηκε στις 15:00 η πυρκαγιά στην Κεφαλονιά.
Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που καίει σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Άγιος Γεώργιος Μεσολογγίου. Στην περιοχή επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 14 οχήματα, 14 πεζοπόρο, 2 αεροσκάφη και ένα πετζετέλ. Στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι, ωστόσο η φωτιά δεν φαίνεται να απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Δεκαπενταύγουστος στο Δερβένι - ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ Η ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ - Λιτανεία στο Δερβένι απόψε

Εν τη Γεννήσει, την παρθενία εφύλαξας,

εν τη Κοιμήσει τον κόσμον ου κατέλιπες Θεοτόκε.
Μετέστης προς την ζωήν, Μήτηρ υπάρχουσα της ζωής,
και ταις πρεσβείες ταις σαις λυτρουμένη,
εκ θανάτου τας ψυχάς ημών.
Η Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες γιορτές της χριστιανοσύνης. Με κατάνυξη , σύνεση και αγάπη εορτάζουμε και φέτος τη μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης, τη γιορτή της Παναγίας, της Μητέρας όλων μας. Την Κοίμηση της Θεοτόκου ή το «ΠΑΣΧΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ»
Η προετοιμασία των πιστών αρχίζει από την 1η Αυγούστου με τη νηστεία που διαρκεί έως τον Δεκαπενταύγουστο, αποτελώντας για τους Ορθόδοξους χριστιανούς το «Πάσχα του καλοκαιριού».

Στις 15 Αυγούστου χιλιάδες πιστών με την ψυχή γεμάτη ελπίδα και κατάνυξη, προστρέχουν στα αμέτρητα προσκυνήματα, όπου λιτανεύονται οι θαυματουργές εικόνες της Παναγίας για να μαρτυρήσουν τη πίστη τους στο πρόσωπό της.
Η Παναγία, το ιερότερο από τα πρόσωπα της Ορθοδοξίας, δοξάζεται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Δεκάδες οι εκκλησίες και τα μοναστήρια της Παναγίας που τιμούν τη μνήμη της και τα οποία αυτές τις μέρες έχουν την τιμητική τους. Η λατρεία που έχουν οι πιστοί στη «μητέρα» του Θεού και των ανθρώπων αποδεικνύεται από τα πολλά ονόματα: Μεγαλόχαρη, Εκατονταπυλιανή, Φανερωμένη, Κοσμοσωτήρα, Χοζοβιώτισσα, Εικοσιφοίνισσα, Βρεφοκρατούσα, Ελεούσα, Καταφυγιώτισσα, Θαλασσινή, Γιάτρισσα, Μυρτιδιώτισσα και πολλά ακόμη.
Και μπορεί το επίκεντρο των εκδηλώσεων να είναι η Παναγία της Τήνου και τη Παναγία Σουμελά, όμως, σε κάθε γωνιά της χώρας υπάρχει και μια ξεχωριστή Παναγιά.

Στην περιοχή μας πολλές εκκλησίες είναι αφιερωμένες στη Μνήμη Της όπως η Παναγία στο Ορεινό Χελυδόρι που φέτος το εκκλησάκι  δυστυχώς δεν θα 

λειτουργήσει ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο, την μοναδική μερα του χρόνου που ανοίγει, η Παναγία στο Άνω Πιτσά , η Παναγία η Κορφιώτισσα στο Καμάρι, το μοναστήρι της Παναγίας των βράχων στο Φενεό , η Κοίμηση της Θεοτόκου στο Δερβένι όπου απόψε παραμονή θα γίνει λιτανεία της Εικόνας Της και άλλες πολλές –πολλές ανοίγουν αυτές τις μέρες τις πύλες τους να δεχτούν τους χιλιάδες προσκυνητές που θα έρθουν να τιμήσουν τη Μνήμη Της…. 

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ

Υπό τους ήχους της Δημοτικής Φιλαρμονικής Δερβενίου απόψε η Λιτάνευση της Ιερής εικόνας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Δερβένι


Μια νέα εποχή για τη Δημοτική Φιλαρμονική Δερβενίου επισφραγίζεται απόψε, στη Λιτανεία της Ιερής εικόνας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Δερβένι με αρχιμουσικό τον Παναγιώτη Παναγάκο
Η Δημοτική Φιλαρμονική Δερβενίου θα παιανίσει τα εμβατηρια "Άγιος Μηνάς" και "Μία πόλη μαγική"   το βράδυ συνοδεύοντας στις 8:30 μμ, την Ιερή εικόνα από τον εορτάζοντα Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου του κοιμητηρίου , μέσω της κεντρικής οδού της πόλεως, στον Ιερό Ναό του Πολιούχου Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου...