Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2021

Ισχυρός σεισμός στο Καρπενήσι

    

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε στις 21.06 το βράδυ της Κυριακής,με το επίκεντρό του να εντοπίζεται κοντά στο Καρπενήσι.

Ο σεισμός είχε ένταση 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Ευρωμεσογειακού Ινστιτούτου, την ώρα που το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο “μιλά” για 3,6 Ρίχτερ.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 28 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Καρπενησίου, 31 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Καρδίτσας και 83 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Λάρισας.



Αγχώθηκε, αλλά κέρδισε… ο Παναθηναϊκός 2 - 0 την ΑΕΛ ( αποτελέσματα - βαθμολογία)

 Παναθηναϊκός- ΑΕΛ 2-0: Αγχώθηκε, αλλά κέρδισε… 

Ο Παναθηναϊκός πέρασε δύσκολες στιγμές στο δεύτερο ημίχρονο από τη Λάρισα.

Ο Λάζλο Μπόλονι χτυπούσε τον πάγκο του με δύναμη βλέποντας τους παίκτες του να οπισθοχωρούν και να χαρίζουν μέτρα στη Λάρισα, αλλά στο τέλος χαμογέλασε με το τελικό 2-0 που πήρε η ομάδα του στη Λεωφόρο.

" Σεφτέ" για το 2021 ο Αστέρας Τρίπολης με νίκη 6άδας στη Ριζούπολη επί του Απόλλωνα Σμύρνης. / Λευκή ισοπαλία στο Περιστέρι ο Ατρόμητος με τον ΟΦΗ

 Απόλλων Σμύρνης - Αστέρας Τρίπολης 0-1: Πρώτο τρίποντο το 2021 οι Αρκάδες με Μπαράλες! (highlights) 

Ένα και να ...καίει! Ένα τέρμα σημειώθηκε στην Ριζούπολη, όπου ο Αστέρας Τρίπολης με γκολ του Χερόνιμο Μπαράλες στο 20ο λεπτό επικράτησε με 1-0 του Απόλλωνα Σμύρνης παίρνοντας την πρώτη του νίκη στο νέο έτος.

Oι Πελοποννήσιοι, που προέρχονταν από την εντός έδρας «τεσσάρα» απο τον Ολυμπιακό και δύο ισοπαλίες στα τελευταία τους τρία ματς επέστρεψαν στις επιτυχίες παίζοντας «τόσο – όσο» αφού στο υπόλοιπο του αγώνα υπερασπίστηκαν το προβάδισμα τους το οποίο προήλθε από λάθος του Μπρούσιτς που... τροφοδότησε (άθελα του) τον Αργεντινό για το 9ο φετινό του τέρμα (σ. 2ο σκόρερ του πρωταθλήματος πίσω από τον Ελ Αραμπί).

Η ομάδα του Παράσχου, δίχως τον (τραυματία) Μπεντινέλι στην επανάληψη ήταν καλύτερη, πίεσε, είχε ευκαιρίες (με κορυφαία το δοκάρι με τον Φατιόν στο 83’) ενώ φωνάζει και για πέναλτι σε μια φάση που από προσπάθεια του Ντάουντα η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Άλβαρες (47').

Έτσι, η «Ελαφρά Ταξιαρχία», που έχασε με το ίδιο σκορ για δεύτερο εντός έδρας ματς παρέμεινε χωρίς επιτυχία στο «Γ. Καμάρας» από το πρώτο φετινό της αγώνα τον περασμένο Οκτώβρη...

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιώργος Παράσχος): Bέρxουλστ – Μπρούσιτς (66’ Μουνιέ), Λισγάρας, Ντομίνγκες – Μπαξεβανίδη – Σλίβκα (66’ Βιτλής), Φατιόν, Μαρκ Φερνάντεθ (88’ Βάρκας), Τσιλούλης. Κολ,- Ντάουντα.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής – Γκαρσία (93’ Κώτσιρας), Φ. Άλβαρες, Ντάνι Σουάρεθ, Καστάνιο - Βαλιέντε, Μουνάφο, Σίτο (67’ Καπίγια), Λουίς Φερνάντεθ (79’ Πασαλίδης), Κρέσπι (67’ Τιλίκα) - Μπαράλες

 ===========

Ο Ατρόμητος λίγες μέρες μετά το θρίαμβο επί του ΠΑΟΚ (3-2), δεν κατάφερε να κερδίσει τον ΟΦΗ στο Περιστέρι (0-0), αν και οι Κρητικοί έπαιζαν από το 52’ με δέκα παίκτες.

Η ομάδα του Νταμίρ Κάναντι μετά την αποβολή του Μεγιάδο δεν έκανε μια φάση της προκοπής ενώ στο πρώτο ημίχρονο έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο και είχε αρκετές καλές στιγμές για να σκοράρει.

Ο ΟΦΗ που στην κόντρα είχε στο πρώτο μέρος δυο εξαιρετικές φάσεις με Ουές, Διαμάντη (δοκάρι), αλλά παρουσιάστηκε παθητικός στο πρώτο μέρος, μπήκε καλά στην επανάληψη μετά τις αλλαγές του Σίμου. Η αποβολή του Μεγιάδο...χάλασε τα σχέδια των Κρητικών που θα μπορούσαν βέβαια σε νεκρό χρόνο να πάρουν και το τρίποντο με τον Νέιρα!

Η ουσία είναι πως ο Ατρόμητος, στο διάστημα που έπαιξε με παίκτη παραπάνω, δεν μπόρεσε να δημιουργήσει σωστά, να παίξει με μυαλό και να φτάσει με αξιώσεις την αντίπαλη εστία και έτσι πέταξε στα...σκουπίδια τη νίκη επί του ΠΑΟΚ την περασμένη Πέμπτη.

Ατρόμητος (Κάναντι): Μανδάς – Γκάλο, Γούτας, Γκαλβάο – Νταβιώτης (63’ Κιβρακίδης), Νάτσος (78' Κωτσόπουλος), Χαρίσης (78' Σάλομον), Μουνίθ, Τομάσεβιτς (77' Μάτιτς) – Αγκάκιεφ (63’ Χριστοδουλόπουλος), Μανούσος

ΟΦΗ (Σίμος): Βάτερμαν – Βαφέας, Διαμάντης, Σελίμοβιτς (46’ Βούρος) – Ουές, Μεγιάδο, Νέιρα, Μπαλογιάννης (46’ Στάικος), Λυμπεράκης (71’ Κοροβέσης) – Στάρτζεον (84' Τσιλιανίδης) – Γρίβας (70’ Σαρντινέρο)

 

 

"ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ" μουσικό ταξίδι, μέσα από το Διαδικτυακό ραδιόφωνο mairilive . Μιά εκπομπή με τη Μαίρη Νικολοπούλου και τον Τάσο Μητσόπουλο.

 https://external.fath5-1.fna.fbcdn.net/safe_image.php?d=AQH2T4SPVSXHWael&w=500&h=261&url=https%3A%2F%2Fthumbnailer.mixcloud.com%2Funsafe%2F1200x628%2Ffilters%3Awatermark%28graphics%2Fplay-button-scaled.png%2C300%2C14%2C0%29%2Fextaudio%2F1%2F3%2F7%2F6%2Ff0b1-5345-4f25-9724-5203dc5a452e&cfs=1&ext=jpg&_nc_cb=1&_nc_hash=AQEfcr7flaXu9H9S

 Mairilive το νέο διαδικτυκό ραδιόφωνο , που εκπέμπει από την περιοχή της Κορινθίας, νυχτερινές μουσικές εκπομπές που θα παρουσιάζουν η Μαίρη Νικολοπούλου με τον Τάσο Μητσόπουλο, καθε Τετάρτη και Παρασκευή , και αναμεταδίδεται μέσα από την σελίδα μας "ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ" , .  Τίτλος της εκπομπής "ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ" ένα  μουσικό ταξίδι με τραγούδια μιάς άλλης εποχής που όλοι αγαπήσαμε και σιγοτραγουδούσαμε   Την εκπομπή επιμελείται η κ. Νικολοπούλου, η οποία δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοιους είδους εκπομπές , καθώς οι εκπομπές της σε ραδιόφωνο και τηλεόραση , διαφέρουν, καθώς είναι εκπομπές τέχνης και λόγους αλλά και περιηγητικές  ιστορικής & λαογραφικής υφής. 

Το πρώτο μουσικό ταξίδι, που μέσα από το Διαδικτυακό ραδιόφωνο mairilive , σημείωσε μεγάλη επιτυχία.  Ήταν τόσο όμορφο, τόσο νοσταλγικό στα Γαλλικά αγαπημενα μονοπάτια, γιατί είχε τους καλύτερους συνταξιδιωτες. Όλους εσάς που μπήκατε στη ραδιοφωνική  παρέα. Μαζι σας, το πρώτο  μουσικό ταξίδι ήταν υπέροχο. Οι δύο συτελεστές της εκπομπής η Μαίρη Νικολοπούλου  και ο Tάσος Mιτσόπουλος , σας ευχαριστούν πολύ και σας υποσχόνται πολλά τέτοια βραδινά μουσικά ταξίδια...

Τη Τετάρτη στις 22.00 αφιέρωμα στα τραγούδια της δεκαετίας 60 και τη Παρασκευή στις 22.00, αγαπημένα παλιά Ιταλικά..
Ευχόνται η παρέα  να γίνει ακόμα πιο μεγάλη..
 
Συντονιστείτε εδώ όπου αναμεταδίδουμε την πρώτη εκπομπή  της Μαίρης και του Τάσου με  όμορφα, αγαπημένα Γαλλικά τραγούδια. Με αυτά μεγαλώσαμε, ερωτευτήκαμε και έχουμε υπέροχες αναμνήσεις...
Συντονιστείτε στην εκπομπή  "ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ"
 


 

Καιρός: Ξανά χειμώνας μετά την Τρίτη – Χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας

 


Πολύ υψηλές για την εποχή θα διατηρηθούν οι θερμοκρασίες κατά το διήμερο Κυριακής και Δευτέρας στα κεντρικά και νότια τμήματα, ως αποτέλεσμα των θερμών αέριων μαζών πάνω από τη χώρα μας.

Αυξημένες αναμένεται να είναι επίσης οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα σήμερα, σύμφωνα με τα δεδομένα του μοντέλου πρόγνωσης συγκέντρωσης σκόνης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr.

Όμως, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, από την Τρίτη 12/1 οι θερμές αέριες μάζες θα υποχωρήσουν και

Άγγιξαν τα 700 ( σήμερα 11 νεα) τα κρουσματα στην Κορινθία - Τα κρουσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα - 25 τα νέα κρουσματα σήμερα στην Πελοπόννησο

Εικοσιδύο νέα κρούσματα κατεγράφησαν σήμερα στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, με τα μισά  (11) από αυτά να ανακοινώνονται στη  Π. Ε Κορινθίας, ενώ  δεν αναφέρονται κρούσματα στη Π. Ε. Μεσσηνίας.

 Μειωμένος σε σχέση με χθες ο αριθμός των  κρουσμάτων, σήμερα μόνον 3, που κατεγράφησαν στις Π. Ε. Αχαΐας και Ηλείας.

Σήμερα   10 / 1 / 21 κατεγράφησαν, συνολικά 25 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 4.708 ( 2.536 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου). 

Σήμερα Κυριακή 10 /1/21 ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (2),  Μεσσηνίας  (-) ,  Κορινθίας (11), Ηλείας (1), Αργολίδας (3 ) , Αρκαδίας (2) και Λακωνίας (6) .

Επίσης από την αρχή της πανδημίας έχουν αναφερθεί 39 θάνατοι ( 19 στην Αχαΐα, 8 στην Ηλεία και 12 στην Κορινθία)

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα: 

Π.Ε. Αχαΐας               1.698 (18)

Π.Ε. Μεσσηνίας          700   (0) 

Π.Ε. Κορινθίας           699   (12) 

Π.Ε. Αργολιδας          506   (0)

Π.Ε. Ηλείας                474   (8) 

Π.Ε. Αρκαδίας            387   (0)

Π.Ε. Λακωνίας           244   (0)

Κορωνοϊός – κρούσματα 10/01: 445 νέα κρούσματα, 36 νεκροί και 353 διασωληνωμένοι

 Κορωνοϊός - Εμβολιασμοί: Βήμα-βήμα η διαδικασία για το πώς θα κλείνετε το ραντεβού 

Συνεχίζεται η πίεση που ασκεί η πανδημία στη χώρα μας, με υψηλά νούμερα στις καθημερινές ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ που αφορούν κρούσματα, θανάτους εξαιτίας του ιού αλλά και διασωληνώσεις ασθενών που έχουν προσβληθεί από εκείνον.

Σήμερα ανακοινώθηκαν 445 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Αναλυτικά η ενημέρωση για την γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων

Ο ΠΑΟΚ τα βρήκε "σκούρα" από τον Βόλο αλλά κατάφερε στο τέλος να νικήσει (3 - 1) με ανατροπή.

 ΠΑΟΚ-Βόλος 3-1: Το «γύρισε» με... ζήλο! 

Τα βρήκε σκούρα ο ΠΑΟΚ από τον πολύ καλό για 45΄Βόλο,έμεινε πίσω στο σκορ από το 11΄και κινδύνευσε να δεχτεί κι άλλο γκολ, όμως τελικά μπόρεσε να πάρει το τρίποντο με 3-1. Καθώς ισοφάρισε με τυχερό πέναλτι στο 29΄(με την μπάλα στο απλωμένο χέρι του Ριένστρα από κοντινή απόσταση στο γύρισμα του Σφιντέρσκι και τον Τζήλο με τον Μανούχο στο VAR να συμφωνούν για παράβαση) και τελικά έφτασε στο δεύτερο γκολ στο 65΄με τον Ίνγκασον για να ολοκληρώσει τη νίκη του στο 90 με τον Κρμέντσικ.

Κοροναϊός : Δεν υπάρχει περιθώριο λάθους τονίζουν οι ειδικοί και επιμένουν στο lockdown

Κοροναϊός : Δεν υπάρχει περιθώριο λάθους τονίζουν οι ειδικοί και επιμένουν στο lockdown  

 Τα εφιαλτικά σενάρια της εκρηκτικής αύξησης κρουσμάτων που περιμένουν οι επιστήμονες, στον απόηχο των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αλλά και της γιορτής των Θεοφανίων, παίρνουν σιγά σιγά σάρκα και οστά με τα κρούσματα να αυξάνονται αργά και «βασανιστικά» και τους ειδικούς να υπογραμμίζουν ότι μια λάθος κίνηση ακόμα μπορεί να τα τινάξει όλα στον αέρα.

Οι λοιμωξιολόγοι μιλούν ανοιχτά πλέον για ένα πιθανό τρίτο κύμα, το οποίο θα πυροδοτήσει η χαλαρότητα που παρατηρήθηκε τις εορταστικές ημέρες και το οποίο θα είναι ακόμα πιο σφοδρό από τα προηγούμενα δυο.

Σήμερα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 800 κρούσματα του φονικού ιού, με τον αριθμό των μολύνσεων στη χώρα μας να ακολουθεί αυξητική τάση. Την ίδια στιγμή τόσο οι θάνατοι όσο και οι διασωληνωμένοι συνεχίζουν να μειώνονται σταθερά.

Ωστόσο, εφόσον επιβεβαιωθούν οι «μαύρες» προβλέψεις των ειδικών και τα κρούσματα αυξηθούν δυστυχώς θα ακολουθήσει νέα πίεση στο σύστημα υγείας που ήδη ασφυκτιά και θα αυξηθούν οι θάνατοι.

Όλα τα παραπάνω φυσικά απομακρύνουν τόσο την άρση του lockdown, όσο και τη χαλάρωση των μέτρων, αφού οι αριθμοί δεν επιτρέπουν κανενός είδους χαλάρωση και η νέα αναβολή του ανοίγματος των καταστημάτων, έστω και με τη μέθοδο του click away, μοιάζει σίγουρη.

Οριστικό: Τη Δευτέρα οι Δημοκρατικοί καταθέτουν άρθρο για την παραπομπή του Τραμπ

  

Οι Δημοκρατικοί στη Βουλή των Αντιπροσώπων θα εισαγάγουν νόμο τη Δευτέρα ζητώντας την παραπομπή του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε σήμερα ο βουλευτής Τεντ Λιου.

Σε μήνυμά του στο Twitter, ο Λιου, ο οποίος μετείχε ενεργά τον Δεκέμβριο του 2019 στη διαδικασία της Βουλής των Αντιπροσώπων για την παραπομπή του Τραμπ, η οποία τελικά απέτυχε μετά την αντίθετη απόφαση της Γερουσίας, ανέφερε ότι υπάρχουν σήμερα 180 βουλευτές που υποστηρίζουν ένα νέο άρθρο μομφής μετά τις ταραχές στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ την Τετάρτη από τους υποστηρικτές του Τραμπ.