Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2021

" Σεφτέ" για το 2021 ο Αστέρας Τρίπολης με νίκη 6άδας στη Ριζούπολη επί του Απόλλωνα Σμύρνης. / Λευκή ισοπαλία στο Περιστέρι ο Ατρόμητος με τον ΟΦΗ

 Απόλλων Σμύρνης - Αστέρας Τρίπολης 0-1: Πρώτο τρίποντο το 2021 οι Αρκάδες με Μπαράλες! (highlights) 

Ένα και να ...καίει! Ένα τέρμα σημειώθηκε στην Ριζούπολη, όπου ο Αστέρας Τρίπολης με γκολ του Χερόνιμο Μπαράλες στο 20ο λεπτό επικράτησε με 1-0 του Απόλλωνα Σμύρνης παίρνοντας την πρώτη του νίκη στο νέο έτος.

Oι Πελοποννήσιοι, που προέρχονταν από την εντός έδρας «τεσσάρα» απο τον Ολυμπιακό και δύο ισοπαλίες στα τελευταία τους τρία ματς επέστρεψαν στις επιτυχίες παίζοντας «τόσο – όσο» αφού στο υπόλοιπο του αγώνα υπερασπίστηκαν το προβάδισμα τους το οποίο προήλθε από λάθος του Μπρούσιτς που... τροφοδότησε (άθελα του) τον Αργεντινό για το 9ο φετινό του τέρμα (σ. 2ο σκόρερ του πρωταθλήματος πίσω από τον Ελ Αραμπί).

Η ομάδα του Παράσχου, δίχως τον (τραυματία) Μπεντινέλι στην επανάληψη ήταν καλύτερη, πίεσε, είχε ευκαιρίες (με κορυφαία το δοκάρι με τον Φατιόν στο 83’) ενώ φωνάζει και για πέναλτι σε μια φάση που από προσπάθεια του Ντάουντα η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Άλβαρες (47').

Έτσι, η «Ελαφρά Ταξιαρχία», που έχασε με το ίδιο σκορ για δεύτερο εντός έδρας ματς παρέμεινε χωρίς επιτυχία στο «Γ. Καμάρας» από το πρώτο φετινό της αγώνα τον περασμένο Οκτώβρη...

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιώργος Παράσχος): Bέρxουλστ – Μπρούσιτς (66’ Μουνιέ), Λισγάρας, Ντομίνγκες – Μπαξεβανίδη – Σλίβκα (66’ Βιτλής), Φατιόν, Μαρκ Φερνάντεθ (88’ Βάρκας), Τσιλούλης. Κολ,- Ντάουντα.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής – Γκαρσία (93’ Κώτσιρας), Φ. Άλβαρες, Ντάνι Σουάρεθ, Καστάνιο - Βαλιέντε, Μουνάφο, Σίτο (67’ Καπίγια), Λουίς Φερνάντεθ (79’ Πασαλίδης), Κρέσπι (67’ Τιλίκα) - Μπαράλες

 ===========

Ο Ατρόμητος λίγες μέρες μετά το θρίαμβο επί του ΠΑΟΚ (3-2), δεν κατάφερε να κερδίσει τον ΟΦΗ στο Περιστέρι (0-0), αν και οι Κρητικοί έπαιζαν από το 52’ με δέκα παίκτες.

Η ομάδα του Νταμίρ Κάναντι μετά την αποβολή του Μεγιάδο δεν έκανε μια φάση της προκοπής ενώ στο πρώτο ημίχρονο έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο και είχε αρκετές καλές στιγμές για να σκοράρει.

Ο ΟΦΗ που στην κόντρα είχε στο πρώτο μέρος δυο εξαιρετικές φάσεις με Ουές, Διαμάντη (δοκάρι), αλλά παρουσιάστηκε παθητικός στο πρώτο μέρος, μπήκε καλά στην επανάληψη μετά τις αλλαγές του Σίμου. Η αποβολή του Μεγιάδο...χάλασε τα σχέδια των Κρητικών που θα μπορούσαν βέβαια σε νεκρό χρόνο να πάρουν και το τρίποντο με τον Νέιρα!

Η ουσία είναι πως ο Ατρόμητος, στο διάστημα που έπαιξε με παίκτη παραπάνω, δεν μπόρεσε να δημιουργήσει σωστά, να παίξει με μυαλό και να φτάσει με αξιώσεις την αντίπαλη εστία και έτσι πέταξε στα...σκουπίδια τη νίκη επί του ΠΑΟΚ την περασμένη Πέμπτη.

Ατρόμητος (Κάναντι): Μανδάς – Γκάλο, Γούτας, Γκαλβάο – Νταβιώτης (63’ Κιβρακίδης), Νάτσος (78' Κωτσόπουλος), Χαρίσης (78' Σάλομον), Μουνίθ, Τομάσεβιτς (77' Μάτιτς) – Αγκάκιεφ (63’ Χριστοδουλόπουλος), Μανούσος

ΟΦΗ (Σίμος): Βάτερμαν – Βαφέας, Διαμάντης, Σελίμοβιτς (46’ Βούρος) – Ουές, Μεγιάδο, Νέιρα, Μπαλογιάννης (46’ Στάικος), Λυμπεράκης (71’ Κοροβέσης) – Στάρτζεον (84' Τσιλιανίδης) – Γρίβας (70’ Σαρντινέρο)