Κυριακή 17 Μαΐου 2020

Δήμοι: Πήρε ΦΕΚ η ΚΥΑ για τις παραχωρήσεις παραλιών – Τι ισχύει αυτό το καλοκαίρι


 Δημοσιεύθηκε το Σάββατο στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Φ.Ε.Κ. Β’ 1864/15.5.2020, ημερομηνία κυκλοφορίας 16.5.2020) η Κοινή Υπουργική Απόφαση που καθορίζει τους όρους, τις προϋποθέσεις, τη διαδικασία, τα τεχνικά θέματα και όλες τις ...
airetos.gr

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ (ΒΕΛΙΝΑ)


     Κόρινθος  16-05-2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τη Βελίνα Κορινθίας του Δήμου Σικυωνίων επισκέφθηκε την Παρασκευή 15 Μαΐου ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής με κλιμάκιο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΠΕ Κορινθίας. Παρόντες στην επίσκεψη ήταν το τοπικό συμβούλιο της Τ.Κ Βελίνας, κάτοικοι του χωριού καθώς και εκπρόσωπος της εταιρείας προκειμένου στην  εγκατάσταση ηλεκτρονικών αρδευτικών υποδομών στην περιοχή.
Στα πλαίσια της εργολαβίας «Κατασκευή αρδευτικών έργων στις περιοχές Σικυωνίων», προϋπολογισμού περί των 1.200.000Ε ξεκίνησε η εγκατάσταση για ηλεκτρονικές υδροληψίες στον κάμπο της Βελίνας με σκοπό τον εκσυγχρονισμό των αρδευτικών υποδομών της περιοχής. Δημιουργούνται πλέον οι συνθήκες για ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων, οικονομία, δικαιότερη κατανομή των δαπανών άρδευσης και απομακρυσμένο έλεγχο των υδροληψιών προκειμένου στην προσαρμογή των Ευρωπαϊκών προτύπων.

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

Όχι άλλες Ελένες…


https://i0.wp.com/el.ozonweb.com/wp-content/uploads/2020/05/Eleni-Topaloudi-diki-ozon-mag-768x515.jpg
Της Γιώτας Μπάγκα
Η πολύκροτη δίκη για τη φρικτή δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, αλλά και η αύξηση των ποσοστών κακοποίησης γυναικών και ενδοοικογενειακής βίας φέρνουν στο προσκήνιο ένα ζήτημα καυτό που απασχολεί όχι μόνο τις γυναίκες σε όλο τον πλανήτη, αλλά και κάθε νοήμον και πολιτισμένο ον: αυτό της θυματοποίησης των γυναικών. Κι αυτό προσπαθήσαμε να αναδείξουμε μέσα από την εκπομπή my radio, my art στον Ραδιοφωνικό Σταθμό My Radio 89,6 στην εκπομπή του Σαββάτου 16 Μαΐου.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΝΙΚΗΤΗΣ Η' ΗΤΤΗΜΕΝΟΣ

Της Λέττας Καλαμαρά

Ο COVID-19 ανέτρεψε την παγκόσμια ισορροπία, τον κόσμο του χθες και έβαλε τις βάσεις για μία νέα ζωή. Καλύτερη ή χειρότερη θα φανεί στο εγγύς μέλλον με τη λήξη του Πολέμου απέναντι στον αόρατο εχθρό, τις απαιτήσεις του νικητή και την καταβολή των αποζημιώσεων από τον ηττημένο. Έτσι γίνεται σε κάθε πόλεμο, έτσι θα γίνει και τώρα. 

Με παρέμβαση Σακοράφα απαλλάσσονται οι ετεροσυνταξιούχοι με αγροτικό εισόδημα από ασφαλιστικές εισφορές


Κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης της Αντιπροέδρου της Βουλής Σοφίας Σακοράφα, Βουλευτή Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών του ΜέΡΑ25, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αναγνώρισε τις αδικίες που περιελαβάνει το άρθρ. 27 του ν. 4670/20, όπως τονίστηκαν στην ερώτηση. Ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι εντός του Μαΐου θα αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία ώστε οι ετεροσυνταξιούχοι με αγροτικό εισόδημα έως 10.000 ευρώ το χρόνο δε θα επιβαρύνονται με ασφαλιστικές εισφορές. Η Αντιπρόεδρος ευχαρίστησε τον Υπουργό πιστεύοντας ότι αποκαθίσταται μια αδικία και κυρίως στηρίζεται ένας μεγάλος αριθμός ετεροσυνταξιούχων που συνεισφέρουν στον πρωτογενή τομέα, συμπληρώνουν το χαμηλό εισόδημά των ιδίων και των μελών των οικογένειών τους και συμβάλλουν στο να μην ερημωθούν οι αγροτικές περιοχές.
Σοφία Σακοράφα, Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Βουλευτής Β3 ,Νοτίου Τομέα Αθηνών ΜέΡΑ25

Θοδωρής Βασιλακόπουλος

Γ. ΨΥΧΟΓΙΟΣ: Οι επιστροφές 446 εκ. Ευρώ από τις δικαστικές αποφάσεις της ΕΕ να δοθούν για την στήριξη των παραγωγών


O Γ. Ψυχογιός για τη σωφρονιστική πολιτική της κυβέρνησης: Πίσω ...

Με τις Αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου της 13ης Φεβρουαρίου 2020 και της 30ης Απριλίου 2020 επιστρέφονται στη χώρα μας περίπου 466 εκατ. € από πρόστιμα που είχαν επιβληθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για μη σωστή χορήγηση των ενισχύσεων κατά τα έτη 2009-2012 και ειδικότερα για τη μη σωστή εφαρμογή του ορισμού του βοσκότοπου.
Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ξεκινώντας το 2015 και πράττοντας το σωστό τόσο σε

Το Μαξίμου επιβεβαιώνει τον Ε.Τ.: Ανασχηματισμός εν μέσω κρίσης δεν γίνεται – Τι είπε ο Μητσοτάκης στους συνεργάτες του

New York Times: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανάμεσα στους «ηγέτες που ξεχωρίζουν στην κρίση»
Κυβερνητικές πηγές επιβεβαίωσαν σήμερα τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, καθώς διαψεύδουν τα σενάρια περί ανασχηματισμού.
«Η κυβέρνηση λειτουργεί καλά και αποδοτικά. Ανασχηματισμός εν μέσω κρίσης δεν γίνεται. Οι υπουργοί έχουν πολλή δουλειά να κάνουν και οφείλουν όλοι να ασχολούνται με το έργο τους κι όχι με σενάρια ανασχηματισμού που λειτουργούν αποπροσανατολιστικά για το έργο της κυβέρνησης», ανέφερε σύμφωνα με τις πηγές σε συνεργάτες του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κοροναϊός : Ακόμα ένας νεκρός στην Ελλάδα – 163 θάνατοι

Ακόμα ένας νεκρός από κοροναϊό σημειώθηκε στη χώρα μας, ανεβάζοντας τον τραγικό απολογισμό στους 163 θανάτους.
Σύμφωνα με πληροφορία πρόκειται για 46χρονη γυναίκα, η οποία νοσηλευόταν στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Άγιος Δημήτριος στη Θεσσαλονίκη. 

Χαρδαλιάς σε Αμβρόσιο: Κανένας κήρυκας του μίσους δεν μπορεί να χαλάσει τη μέρα χαράς

Χαρδαλιάς σε Αμβρόσιο: Κανένας κήρυκας του μίσους δεν μπορεί να χαλάσει τη μέρα χαράς | in.gr
Τη δική του απάντηση στον πρώην Μητροπολίτη Αμβρόσιο για τα περί αφορισμού έδωσε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, τονίζοντας πως κανένας κήρυκας μίσους και αμάθειας δεν μπορεί να χαλάσει τη σημερινή μέρα που άνοιξαν και πάλι οι εκκλησίες.
«Σήμερα είναι μια μέρα χαράς και ελπίδας. Άνοιξαν και πάλι οι Εκκλησίες μας.

Η Ιερά Σύνοδος «άδειασε» τον Αμβρόσιο . Αφόρισε Μητσοτάκη, Κεραμέως και Χαρδαλιά – Έφευγαν οι πιστοί από την εκκλησία : Μόνο η ΔΙΣ έχει την αρμοδιότητα επιβολής του αφορισμού

Η Ιερά Σύνοδος «τραβάει το... αυτί» του Αμβρόσιου: Μόνο η ΔΙΣ έχει την αρμοδιότητα επιβολής του αφορισμού
H ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου: 
Κατόπιν σχετικών ερωτημάτων δημοσιογράφων ανακοίνωσε ότι μόνο η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας (Ι.Σ.Ι.) της Εκκλησίας της Ελλάδος, δηλαδή η Ολομέλεια των Μητροπολιτών Της, έχει την αρμοδιότητα επιβολής του αφορισμού σε βάρος μέλους της ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος.
Κατά το άρθρο 4 περίπτωση θ’ του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος (νόμος 590/1977, ΦΕΚ Α’ 146/31.5.1977) : «Η Ι.Σ.Ι. της Εκκλησίας της Ελλάδος αποφαίνεται επί παντός ζητήματος αφορώντος εις την Εκκλησίαν. Ειδικώτερον αύτη: … θ) Αποφασίζει διά την επιβολήν ποινής αφορισμού κατά τα υπό των Ιερών Κανόνων οριζόμενα».
«Κάθε απόφαση καταγνώσεως του αφορισμού εναντίον μέλους της ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία δεν εκδόθηκε από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας Της, είναι ανυπόστατη και ανίσχυρη», καταλήγει η ανακοίνωση.

Τι είχε προηγηθεί

«Μεγάλο» Αφορισμό για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιά, διάβασε