Τρίτη 26 Απριλίου 2016

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ: Πατρινός επιχειρηματίας ο "εγκέφαλος" της σπείρας αρχαιοκάπηλων που δρούσε στο Θρομφαρί

Κόρινθος: Πατρινός επιχειρηματίας ο “εγκέφαλος” της σπείρας αρχαιοκαπήλων
Τον δρόμο για τις φυλακές θα πάρει τις επόμενες ώρες ο "εγκέφαλος" της σπείρας αρχαιοκάπηλων, που δρούσε τους τελευταίους πέντε μήνες σε αρχαιολογικό χώρο στο Θρομφαρί Κορινθίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, πρόκειται για Πατρινό, που τα προηγούμενα χρόνια δραστηριοποιείτο στο χώρο της νύχτας, διατηρώντας γνωστό μπαρ, ενώ το τελευταίο διάστημα εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης ενεχυροδανειστηρίου στην Αχαϊκή Πρωτεύουσα. Σήμερα οδηγήθηκε ενώπιων του Ανακριτή Κορίνθου, όπου μετά την απολογία του κρίθηκε προφυλακιστέος με την σύμφωνα γνώμη και του Εισαγγελέα. Όπως είχε γράψει το tempo24.gr, σε ευρεία αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε από άνδρες της Ασφάλειας Πατρών, σε Ξυλόκαστρο και Πάτρα, συνελήφθησαν συνολικά πέντε άτομα μεταξύ των οποίων και ένας 58χρονος Αλβανικής καταγωγής, σε βάρος των οποίων σχηματιστήκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και πολιτιστικής κληρονομιάς. Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ συνεχίζονται.

Τι να προσέξετε για την υγεία των δοντιών των παιδιών σας ...


logo newsletter


 

facebook_gia_tyfloys_sto_giatrop.JPGΓιατί το νέο εργαλείο του Facebook για τους τυφλούς, αλλάζει τη ζωή τους;


Τελείως διαφορετικός είναι ο τρόπος που περίπου 39 εκατομμύρια τυφλοί παγκοσμίως βιώνουν την πλοήγηση στο διαδίκτυο, οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες πρόσβασης και συχνά περιθωριοποιούνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Διαβάστε περισσότερα

21082014-3.jpgΗ κουλτούρα της αγένειας


Οταν συναντιούνται τυχαία δύο άγνωστοι στον δρόμο, έλεγε ο Ερβιν Γκόφμαν (αμερικανός κοινωνιολόγος των ηθών της καθημερινής ζωής), αυτό που ακούγεται συχνότερα να βγαίνει από το στόμα τους είναι «καλημέρα» και «συγγνώμη». Και συμπλήρωνε: Αυτά τα «καλημέρα» και τα «συγγνώμη» πρέπει να τα λάβουμε σοβαρά υπόψη και να τα μελετήσουμε, αν θέλουμε να κατανοήσουμε πώς λειτουργεί μια κοινωνία.
Διαβάστε περισσότερα


Skin_to_Live_Istigiatro.gr.JPGΗ Novartis Hellas «τρέχει» με τον ΣΕΓΑΣ για τους Ασθενείς με Ψωρίαση και Κνίδωση


Η NovartisHellasγια άλλη μία χρονιά δίνει το παρόν και υποστηρίζει τους αγώνες δρόμου του ΣΕΓΑΣ σε όλη τη χώρα τονίζοντας τη σημαντικότητα της ενημέρωσης και έγκαιρης διάγνωσης.
Διαβάστε περισσότερα

pote_na_kaneiw_saex_gia_na_mrienkhn.jpgΠότε να κάνεις σεξ για να μείνεις έγκυος: νέα μελέτη αλλάζει τα δεδομένα


Η πιο συχνή ερωτήση που κάνουν τα ζευγάρια που με επισκέπτονται στη διάρκεια των προσπαθειών τους για τεκνοποίηση είναι κάθε πότε πρέπει να έρχονται σε σεξουαλική επαφή για να αυξήσουν τις πιθανότητες τους για εγκυμοσύνη.
Διαβάστε περισσότερα


smiling-baby.jpgΤι να προσέξετε για την υγεία των δοντιών των παιδιών σας


Η υγιεινή του στόματός δεν είναι υπόθεση μόνο των μεγάλων αλλά και των μικρών παιδιών . Όσοι λοιπόν έχετε μικρά παιδιά, υπάρχουν μερικά tips ώστε το μικρό αγγελούδι σας να έχει γερά δόντια και να μη χρειάζεται αργότερα να τρέχει σε οδοντιάτρους για προβλήματα.
Διαβάστε περισσότερα


mitrikos_thilasmos.jpgΜΗΤΕΡΑ: Ημερίδα για τον Μητρικό θηλασμό


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Μητρικός Θηλασμός» που διοργάνωσε η Νοσηλευτική Διεύθυνση του ΜΗΤΕΡΑ στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Λούρος» του νοσοκομείου το Σάββατο 23 Απριλίου.
Διαβάστε περισσότερα


orthodontikh_doyma.jpgOρθοδοντική θεραπεία, ροφήματα και αναψυκτικά: συνταγή καταστροφής


Πολλά ροφήματα και αναψυκτικά, ακόμα και λάιτ, ισοτονικά και φρουτοχυμοί, περιέχουν οξέα που μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα στα άτομα που κάνουν ορθοδοντική θεραπεία προειδοποιεί η Αμερικανική Εταιρεία Ορθοδοντικών (American Association of Orthodontists - AAO).
Διαβάστε περισσότερα

Προσοχή με τις τραπεζικές συναλλαγές τις μέρες του Πάσχα

Μεγάλη προσοχή θα πρέπει να δείξουν όσοι πληρώσουν οφειλές μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, καθώς υπάρχει κίνδυνος να εκτελεστούν έως και… 6 ημέρες αργότερα.
Η Μεγάλη Παρασκευή, αλλά και η Τρίτη του Πάσχα, λόγω της μεταφοράς της Εργατικής Πρωτομαγιάς είναι αργίες για το τραπεζικό σύστημα.
Ως εκ τούτου, τα τραπεζικά υποκαταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά έως και τη Μεγάλη Πέμπτη και θα επαναλειτουργήσουν ξανά την Τετάρτη μετά το Πάσχα.
Οι e-συναλλαγές

Μαζικές προσλήψεις σε Δήμους, Περιφέρειες, Δημόσιο (αναλυτικά η κατανομή)

Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε δήμους, υπουργεία και περιφέρειες, αλλά και πλήρωση θέσεων εργασίας με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, θα ξεκινήσουν από το Μάϊο.
Συγκεκριμένα σε 17 Δήμους ξεκινάει η υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας. Η προκήρυξη αφορά 6.918 ανέργους.
Οι ειδικότητες είναι: Εργατοτεχνίτες, καθαριστές, ελαιοχρωματιστές, ηλεκτρολόγοι, καθαριστές.
Σε δύο μήνες θα ακολουθήσει το δεύτερο μέρος του προγράμματος σε 34 ακόμα Δήμους, του οποίου οι ωφελούμενοι ανέρχονται 12.600 σε Αγία Βαρβάρα, Αιγάλεω, Αλεξάνδρεια, Αχαρνές, Βέροια, Γρεβενά, Δέλτα, Δράμα, Ήλιδα, Θεσσαλονίκη, Ίλιον, Καρδίτσα, Καστοριά, Κιλκίς, Κοζάνη, Κύμη-Αλιβέρι, Λαγκαδά, Λαμία, Λαυρεωτική, Λιβαδειά, Μέγαρα, Νάουσα, Ναύπακτος, Νεάπολη-Συκεές, Νίκαια-Αγ. Ι.Ρέντη, Ξάνθη, Ορεστιάδα, Πάτρα, Πετρούπολη, Πρέβεζα, Πύργος, Τρίκαλα, Φλώρινα και Χαλκηδόνα.
900 προσλήψεις στις Περιφέρειες για το πρόγραμμα δακοκτονίας

Τα 7 «πλαφόν» που φέρνει το νέο συνταξιοδοτικό

Οριζοντίως, καθέτως και… εγκαρσίως τέμνουν το νέο συνταξιοδοτικό τα “απαγορευτικά” που έχει θέσει το υπουργείο Εργασίας σε σχέση με το ύψος των συντάξεων. Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο έχει, ως γνωστόν, στόχο την εξοικονόμηση 2,9 δισ. ευρώ το 2016 -2019. Και προς την επίτευξη αυτού του στόχου, θεσπίζει επτά βασικά «πλαφόν» σε βάρος των συντάξεων:
Αναλυτικότερα:

ΠΑΣΧΑΛΙΑΤΙΚΕΣ ΕΥΧΕΣ

Τα τριάκοντα αργύρια του Ιούδα




Του Δρ. Αποστόλου Ε. Παπαφωτίου*

Τότε πορευθεῖς εἶς τῶν δώδεκα, ὁ λεγόμενος Ἰούδας Ἰσκαριώτης, πρός τούς ἀρχιερεῖς, εἶπε· Τί θέλετε μοι δοῦναι, κἀγῶ ὑμίν παραδώσω αὐτόν; Οἱ δέ ἔστησαν αὐτῷ τριάκοντα ἀργύρια· καί ἀπό τότε ἐζήτει εὐκαιρίαν ἴνα αὐτόν παραδῷ.
 Ματθαίος, 26:14-16

Ο Ευαγγελιστής Ματθαίος αναφέρει ότι το Μεγάλο Συνέδριο των Εβραίων κατέβαλε στον Ιούδα Ισκαριώτη το ποσό των τριάκοντα (30) αργυρίων με τη συμφωνία να τους παραδώσει τον Ιησού.
Ο όρος αργύρια αναφέρεται  σε αργυρά νομίσματα της εποχής αυτής 33/34μ.Χ. και το κείμενο δε δίνει περισσότερα στοιχεία για το είδος αυτών. Αυτή την εποχή τα αργυρά νομίσματα που κυκλοφορούν στον Ρωμαϊκό κόσμο ήταν πολλά. Το ρωμαϊκό αργυρό νόμισμα το δηνάριο (Denarius) υπήρχε από την εποχή της 

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός στη Βουλή: το ασφαλιστικό νομοσχέδιο θα αποτελέσει την ταφόπλακα του κλάδου των μηχανικών


Σφοδρή επίθεση στο περιεχόμενο του ασφαλιστικού νομοσχεδίου έκανε με παρεμβάσεις του κατά τη σημερινή συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή του Κοινοβουλίου ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός. Εκπροσωπώντας το σύνολο του τεχνικού κόσμου της χώρας, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ ζήτησε ευθέως «να μας αφήσετε μόνους μας», τονίζοντας ότι η αναλογιστική μελέτη για τη βιωσιμότητα του ΤΣΜΕΔΕ, την οποία το ΤΕΕ απέστειλε σε όλους τους Βουλευτές και την κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής, αποδεικνύει ότι το Ταμείο των Μηχανικών είναι βιώσιμο για περισσότερα από σαράντα χρόνια. Και κατήγγειλε ότι καταστρέφεται ένα υγιές ταμείο, χωρίς πραγματικό λόγο, καθώς τα αποθεματικά του, που διασφαλίζουν την ύπαρξη ενός ανεξάρτητου ΤΣΜΕΔΕ, δεν επαρκούν για το συνολικό ασφαλιστικό σύστημα.


A.Ο. ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ 4-5-2016: ΑΠΟΝΟΜΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ VOLLEYBALL


 

Tο τροπάριο της Κασσιανής

          Κύριε,  η εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα γυνή, την σήν αισθομένη Θεότητα μυροφόρου αναλαβούσα τάξιν, οδυρομένη μύρα σοι προ του ενταφιασμού κομίζει.
Οίμοι! λέγουσα, οτι νύξ μοι υπάρχει, οίστρος ακολασίας, ζοφώδης τε και ασέληνος ερως της αμαρτίας.
Δέξαι μου τας πηγάς των δακρύων, ο νεφέλαις διεξάγων της θαλάσσης το ύδωρ κάμφθητί μοι προς τους στεναγμούς της καρδίας, ο κλίνας τους ουρανούς τη αφάτω σου κενώσει.
Καταφιλήσω τους αχράντους σου πόδας, αποσμήξω τούτους δε πάλιν τοις της κεφαλής μου βοστρύχοις ων εν τω Παραδείσω Εύα το δειλινόν κρότον τοις ώσιν ηχηθείσα, τω φόβω εκρύβη.
Αμαρτιών μου τα πλήθη και κριμάτων σου αβύσσους τις εξιχνιάσει, ψυχοσώστα Σωτήρ μου; Μη με την σήν δούλην παρίδης, Ο αμέτρητον έχων το έλεος.

Φώτη Κόντογλου (μεταγραφή)

Κωνσταντίνα Νικολάκου «Τέλος χρόνου για την Κυβέρνηση. Άμεσα να υπογραφεί η ΣΔΙΤ της Περιφέρειας»



Με δεδομένες τις συζητήσεις, τις συναντήσεις και την επικείμενη συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Κωνσταντίνα Νικολάκου ερωτηθείσα για την πορεία της ΣΔΙΤ της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων δήλωσε:

«Δεν υπάρχει κανένα πλέον χρονικό περιθώριο καθυστέρησης στην Κυβέρνηση για την υπογραφή της ΣΔΙΤ του έργου της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Πέντε (5) μήνες μετά τη ρητή εντολή της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου, τις «διαπραγματεύσεις» και τις συζητήσεις της Κυβέρνησης, είναι πλέον πρόδηλο και στους πιο «δύσπιστους» ότι το έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τη διαχείριση των απορριμμάτων είναι η μόνη νόμιμη και υπέρ του δημοσίου συμφέροντος εφαρμόσιμη λύση.

Ολοκλήρωση εργασιών αναστήλωσης Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Πισσίων (ΜΑΗΘΑΝΑΣΗΣ)





Λουτράκι, 26 Απριλίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Ολοκληρώθηκε η παράδοση προς χρήση του έργου της αποκατάστασης και συντήρησης του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Πισσίων (ΜαηΘανάσης) από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας στον ορισθέντα προς τούτο, υπό του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κορίνθου κ.κ. Διονύσιο, εφημέριο Ι.Ν. Αγ. Παρασκευής Πισσίων, π. Αγησίλαο Ρίζο, ως εκπρόσωπο του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. του Ι. Ν. Αγ. Παρασκευής Πισσίων.
Ο ναός του Αγίου Αθανασίου, γνωστός και ως Μαηθανάσης λόγω του εορτασμού του στις 2 Μαΐου (ανακομιδή λειψάνων Αγ. Αθανασίου του Αλεξανδρείας), είναι κτισμένος σε δασώδη περιοχή στις παρυφές του οικισμού των Πισσίων.

Περιφέρεια Πελοποννήσου - Τελετή παράδοσης υλικού για πρόσφυγες στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEik6eo9HrhUJ3sTOcxPLXDj7g75zHbFa1jGWOAOYhDis50GSDFsSeQzsMqCvKPjwjPLpZ5EUOML901BMkhBUOlI85dyESGHyAyn-q36Zu_Dz_EL78oPlbHsIPPP4kfPUv4QfFM08l_wXDNR/s1600/%25CE%25B1%25CE%25BB%25CE%25BB%25CE%25B9%25CE%25BB%25CE%25B5%25CE%25B33.jpg
Τελετή παράδοσης του ανθρωπιστικού υλικού που συλλέχθηκε μέσω της πρωτοβουλίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου «Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες – Η ανθρωπιά δεν έχει σύνορα» θα πραγματοποιηθεί μεταξύ του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη και του Προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Αντώνη Αυγερινού την Τετάρτη 27 Απριλίου 2016 και ώρα 11:00 π.μ. στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη.

Οι κορίνθιες παρουσίες στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας Βιβή Ξένου και Κατερίνα Οικονόμου


Η Δυναμική παρουσία της Κορινθίας στο 10ο τακτικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, απέδωσε καρπούς. Η ενεργή συμμετοχή στις  διαδικάσίες του Συνεδρίου των "γαλάζιων" στελεχών του νομού, είχε σαν αποτέλεσμα την εκλογή των δύο από τους τρεις υποψηφίους στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας. Στη Πολιτική επιτροπή εξελέγησαν η κα. Παρασκευή (Βιβή) Ξένου με 132 ψήφους και η κα. Αικατερίνη Οικονόμου με 94 ψήφους. Αντίθετα  δεν κατόρθωσε να εκλεγεί ο κ. Αριστοτέλης Καλλής παρά τον ευγενή αγώνα που έδωσε...

ΓΙΩΤΑ ΜΠΑΓΚΑ: ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΣΤΟ 10ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΥΜΟΚΡΑΤΙΑΣ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

http://ekorinthos.gr/wp-content/uploads/%CE%BC%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CE%B1-crop.jpgΗ Κορινθία συμμετείχε ενεργά στις διαδικασίες του 10 ου Συνεδρίου του κόμματός μας. Δυναμικά, έδωσαν το παρόν όλα τα στελέχη του νομού μας. Οι συντονισμένες κινήσεις, η πίστη στις αξίες της παράταξης, η αγαστή συνεργασία των στελεχών είχαν ως αποτέλεσμα την εκλογή των δύο από τους τρεις υποψηφίους στην Πολιτική Επιτροπή του κόμματός μας. Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στις κυρίες Β. Ξένου και Κ. Οικονόμου οι οποίες εξελέγησαν και στον κ. Α. Καλλή για τον αξιοπρεπέστατο, ευγενή αγώνα που έδωσε, ξεχωρίζοντας με το ήθος του. Τα εύσημα επίσης πρέπει να αποδοθούν στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο ΝΟΔΕ κ.. Χ.  Κορδώση για την εξαιρετική εμφάνιση των στελεχών της και για τις άοκνες προσπάθειες που κατέβαλε για την καλύτερη παρουσία των στελεχών μας στο Συνέδριο.
Είμαι σίγουρη πως με αυτά τα εχέγγυα η Νέα Δημοκρατία θα εμπνεύσει εμπιστοσύνη, ελπίδα και όραμα στον καθημαγμένο από την κρίση λαό μας.

                                                                 Γιώτα Μπάγκα
                                          Πολιτευτής Ν. Κορινθίας της Νέας Δημοκρατίας

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Μόνη λύση η εξωστρέφεια για τη βιωσιμότητα της αγροτικής μας οικονομίας»



«Τουρισμός, αγροτικά προϊόντα και γαστρονομία το τρίπτυχο της εξωστρέφειας της Περιφέρειας Πελοποννήσου»

«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει υποβάλλει πρόγραμμα αποκλειστικά για την προώθηση των αγροτικών προϊόντων ύψους 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, ώστε να βγούμε μαζί  με τους παραγωγούς στις διεθνείς αγορές. Άλλη λύση δεν υπάρχει, ούτε από αριστερά, ούτε από δεξιά» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια της συζήτησης των προβλημάτων με τα αδιάθετα εσπεριδοειδή της Πελοποννήσου στο Περιφερειακό Συμβούλιο τη Δευτέρα 25 Απριλίου 2016.  

«Είναι παντελώς ανίκανη η Κυβέρνηση για οποιαδήποτε πρωτοβουλία στο πρόβλημα αυτό όχι γιατί δεν το θέλει, για να είμαι επιεικής, αλλά γιατί δεν γνωρίζει την πολιτική προώθησης προϊόντων, αφού ποτέ δεν την πίστεψε» συνέχισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και πρόσθεσε ότι δεν είναι λύση ούτε η κοινωνική απόσυρση των εσπεριδοειδών, ούτε η ένταξή τους στον κανονισμό de minimis, αλλά ούτε και η όποια ενισχυτική πολιτική.

«Επιμένω στη βασική μας στρατηγική, «εξωστρέφεια, εξωστρέφεια, εξωστρέφεια» τόνισε ακολούθως ο κ. Τατούλης και κάλεσε τους αγρότες «οργανωθείτε σε ομάδες παραγωγών, καθετοποιείστε την παραγωγή σας και ελάτε να βγούμε μαζί στις διεθνείς αγορές».