Κυριακή 3 Ιουλίου 2022

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Ηλεία - Μαίνεται ανεξέλεγκτα η φωτιά, εκκενώθηκαν τρεις οικισμοί

 fire-night-0 

Κορυφώνεται η αγωνία για την πορεία της πυρκαγιάς στην Ηλεία, με τις φλόγες να λαμβάνουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις και την Πολιτική Προστασία να διατάσσει την εκκένωση περιοχών. Ώρα με την ώρα, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής αυξάνονται ενώ με την απόσυρση - λόγω ώρας - των ενεάριων μέσων το έργο της κατάσβεσης έχουν αναλάβει οι επίγειες δυνάμεις. 

Εφιαλτικές στιγμές βιώνουν κάτοικοι χωριών στην Ηλεία που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους λόγω της επέκτασης της φωτιάς. Ειδικότερα, μήνυμα 112 εστάλη στους κατοίκους των περιοχών  Βάλμη, Κοτρώνα, Καραγιαννέικα.

Η προσπάθεια (και με διάνοιξη αγροτικών δρόμων και αντιπυρικών ζωνών) εστιάζεται πριν από τον Κοτρωνα, με πυροσβεστικά οχήματα και μηχανήματα έργου για να ανακόψουν την κίνηση της πυρκαγιάς προς νοτιοδυτικά.

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά ξεκίνησε από τις Πόρτες Αχαΐας και πήρε γρήγορα διαστάσεις περνώντας στο γειτονικό χωριό Βάλμη.

Η εικόνα που έδωσε η Πυροσβεστική, τις βραδινές ώρες, είναι ότι η φωτιά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ υπάρχουν διάσπαρτες εστίες ενεργές. 

Όπως ανέφερε μιλώντας στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, «το πύρινο μέτωπο κατευθύνεται προς τις κοινότητες, Κότρωνα και Καραγιαννέικα, οι οποίες έχουν ήδη εκκενωθεί, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να ανακόψουν τη φωτιά πριν φθάσει στην ορεινή κοινότητα, Λάττα».

Σύμφωνα πάντα με τον αντιπεριφερειάρχη, «η κοινότητα Λάττα βρίσκεται σε δύσβατο σημείο με πυκνή βλάστηση και ήδη δυνάμεις της πυροσβεστικής επιχειρούν στην περιοχή, ενώ μηχανήματα έργου της περιφέρειας ανοίγουν αγροτικούς δρόμους και αντιπυρικές ζώνες».

Επίσης, ο Βασίλης Γιαννόπουλος, ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι «οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να ανακόψουν το πύρινο μέτωπο που κατευθυνόταν προς την κοινότητα Βάλμη, έχοντας μάλιστα πλησιάσει τα πρώτα σπίτια σε απόσταση περίπου 150 μέτρων».

Για το έργο της κατάσβεσης επιχειρούν επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, οι οποίες έχουν αυξηθεί σημαντικά, καθώς οι εναέριες δυνάμεις έχουν αποχωρήσει.

Ειδικότερα, επί τόπου έχουν σπεύσει 195  πυροσβέστες, επτά ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 48 πυροσβεστικά οχήματα, ενώ υπάρχει και συνδρομή από εθελοντές σε μια προσπάθεια να περιορίσουν τις φλόγες που απειλούν τα σπίτια της περιοχής.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα πραγματοποιούνταν ρίψεις από αέρος από οκτώ  αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα.

Σε ετοιμότητα η Πυροσβεστική για τη Δευτέρα

Πολύ υψηλός θα είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς και τη Δευτέρα, με τα αναμενόμενα μεγάλης έντασης μποφόρ να θέτουν σε κατάσταση ετοιμότητας τις Αρχές.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, σε αυξημένη επιφυλακή θα βρίσκονται τα αρμόδια τμήματα σε Αττική, Βοιωτία και νησιά Ανατολικού Αιγαίο, ενώ οι ενισχυμένοι βορειάδες θα επηρεάσουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.  

Εικόνα 

Πού προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο - Συστάσεις της ΓΓΠΠ και της Πυροσβεστικής προς τους πολίτες

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για αύριο Δευτέρα ,προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, με κατηγορία κινδύνου 4 σε:

* Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)

* Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)

* Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Φθιώτιδας)

* Περιφέρεια Πελοποννήσου

* Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Ηλείας, ΠΕ Αχαΐας)

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, σε εφαρμογή παραμένει το 2ο στάδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας του Π.Σ. και θα πραγματοποιηθούν περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.

Επιπρόσθετα, το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών των παραπάνω περιφερειακών Ενοτήτων παραμένει σε μερική επιφυλακή, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που πιθανόν να προκύψουν λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία κίνδυνου 4).

Ταυτόχρονα, παραμένει σε εφαρμογή το Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται, η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς» περιοχές.

Παράλληλα, συστάσεις προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κά απευθύνει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Επίσης, η ΓΓΠΠ υπενθυμίζει ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών, ενώ καλεί τους πολίτες σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Επιπλέον η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε άμεση συνεργασία με την Πυροσβεστική έχουν ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Από την πλευρά του το Πυροσβεστικό Σώμα απευθύνει έκκληση τους πολίτες:

1. Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς.

2. Να παρακολουθούν τις πληροφορίες για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter.

3. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Τέλος, το ΠΣ απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.
 

Μποτιλιάρισμα στην Αθηνών-Κορίνθου - Μεγάλη ταλαιπωρία για τους οδηγούς

 botiliarisma-0 

Αυξημένη κίνηση παρατηρείται αυτήν την ώρα στους δρόμους λόγω του μεγάλου ρεύματος επιστροφής εκδρομέων. Ακινητοποιημένα είναι τα οχήματα στο 55ο χλμ της Αθηνών-Κορίνθου με το μποτιλιάρισμα να δημιουργεί μεγάλη ταλαιπωρία στους οδηγούς. 

Οι σημαντικές καθυστερήσεις καταγράφονται τόσο στην Αθηνών-Κορίνθου όσο και στην Αθηνών-Λαμίας.

Οι σύντομες αποδράσεις από την πρωτεύουσα έχουν ξεκινήσει με σύμμαχο τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού, ενώ την ίδια στιγμή δεν ήταν λίγοι εκείνοι που επέλεξαν κοντινούς προορισμούς για να περάσουν το Σαββατοκύριακο εκτός Αθηνών. 

Δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ για το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ

https://ysterografa.gr/wp-content/uploads/2022/07/Screenshot-2022-07-03-at-5.06.20-PM.png 

Του Μανώλη Κομνηνού

Το όνομα γνωστού δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ, από εκείνους που έχουν δώσει τα τελευταία χρόνια σκληρές μάχες κατά του ΣΥΡΙΖΑ, ακούγεται έντονα τις τελευταίες εβδομάδες, για την προοπτική υποψηφιότητας στις εκλογές, με τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας.

«Ξένο σώμα» ο Τσακαλώτος

 https://ysterografa.gr/wp-content/uploads/2022/07/Screenshot-2022-07-03-at-5.11.53-PM.png 

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη

Παρά τις περί του αντιθέτου διαψεύσεις, το πρόσφατο «φάουλ» του Ευκλείδη Τσακαλώτου να προτείνει δημοσίως «συγκυβέρνηση» του ΣΥΡΙΖΑ με το κόμμα Βαρουφάκη, διεύρυνε την ψυχική απόσταση ανάμεσα στην ηγεσία Τσίπρα και τον πρώην «τσάρο» της Οικονομίας.

Άννα Ντουντουνάκη: Πήρε το χρυσό στους Μεσογειακούς

 Άννα Ντουντουνάκη: Πήρε το χρυσό στους Μεσογειακούς  

Συνεχίζει τις εντυπωσιακές εμφανίσεις η Άννα Ντουντουνάκη. Η 26χρονη πρωταθλήτρια, αυτή τη φορά ξεχώρισε με την παρουσία της και στους Μεσογειακούς Αγώνες, που διεξάγονται στο Οράν. Η Χανιώτισσα τερμάτισε σε 25.95 στα 50μ. πεταλούδα και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, αφήνοντας στα επόμενα σκαλιά του βάθρου τις Ντι Κάρλο με 26.25 και Λακουιντάνα με 26.38.

Αυγενάκης για Εθνική πόλο: «Συνεχώς στις κορυφές του κόσμου»

 Αυγενάκης για Εθνική πόλο: «Συνεχώς στις κορυφές του κόσμου»

Συγχαρητήρια στην εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης ανδρών, για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, έδωσαν μέσω αναρτήσεων στο twitter ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, και ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού (και άλλοτε αρχηγός της ομάδας), Γιώργος Μαυρωτάς. 

Ελλάδα – Κροατία 9-7: Τρίτη δύναμη στον πλανήτη

 Ελλάδα – Κροατία 9-7: Τρίτη δύναμη στον πλανήτη

Άξιζε ένα μετάλλιο και το πήρε! Η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου της Βουδαπέστης, κερδίζοντας 9-7 στον μικρό τελικό την Κροατία που έμεινε για πρώτη φορά εκτός βάθρου μετά το 2005!

Πανάξια στο βάθρο η

Πέθανε η ηθοποιός Ντίνα Κώνστα

 Πέθανε η ηθοποιός Ντίνα Κώνστα 

Σε ηλικία 83 ετών άφησε την τελευταία πνοή της η αγαπημένη ηθοποιός ηθοποιός Ντίνα Κώνστα, που αγαπήθηκε από το κοινό για τις ερμηνείες της αλλά ιδιαίτερα για τον ρόλο της Ντένης Μαρκορά στη σειρά «Δύο ξένοι».

Την είδηση έκανε γνωστή ο Σπύρος Μπιμπίλας, μέσα από το προφίλ του στο Facebook.

«Μόλις πληροφορήθηκα από τον πατέρα Συμεων το θλιβερό νέο που θα μας

Φωτιά στα Νεόκτηστα Ασπροπύργου - Διεκόπη η κυκλοφορία στην περιφερειακή Αιγάλεω

https://www.kontranews.gr/wp-content/uploads/2021/09/Screenshot-at-Sep-14-23-36-26-1068x678.png

Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου Αττικής. Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Σύμφωνα με την ενημέρωση εξαιτίας της πυρκαγιάς έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην περιφερειακή Αιγάλεω και στα δύο ρεύματα από το ύψος της Αττικής Οδού μέχρι τα διυλιστήρια.


Φωτιά στην Αχαΐα: Συναγερμός στην πυροσβεστική – Εκκενώνονται χωριά

 Φωτιά στην Αχαΐα: Συναγερμός στην πυροσβεστική – Εκκενώνονται χωριά 

Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει στις Πόρτες Αχαΐας από το απόγευμα της Κυριακής. Η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη με τις Αρχές να προχωρούν σε προληπτικές εκκενώσεις χωριών.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο σημείο έχουν σπεύσει 21 πυροσβεστικά οχήματα και 5 εναέρια μέσα. Η φωτιά αυτή τη στιγμή είναι μακριά από κατοικίες, όμως οι άνεμοι που υπάρχουν στην περιοχή είναι ισχυροί.

Οι Αρχές προχωρούν σε προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων από τη Βάλμη Ηλείας, όπως μεταδίδει το patrisnews.com. Η ανησυχία είναι μεγάλη, αφού η φωτιά κατευθύνεται προς την Ηλεία και συγκεκριμένα προς την Πηνεία. Οι πυκνοί καπνοί, ήδη είναι ορατοί και από την πόλη του Πύργου, με το έργο των πυροσβεστών να χαρακτηρίζεται πολύ δύσκολο.

Νικητές και χαμένοι μιας παράξενης τηλεοπτικής χρονιάς

 THLETHEASH_2 

Σε μια σεζόν όπου το 12% χαρακτηρίστηκε τηλεοπτική αριστεία δύσκολα μπορείς να εντοπίσεις καθαρούς κερδισμένους ή ηττημένους - Όμως κάποιοι αγαπήθηκαν περισσότερο από το τηλεοπτικό κοινό και σίγουρα κάποιοι εξαργυρώνουν αυτή την αδυναμία με μεταγραφές και παραμονής στα πόστα τους.

Μεγάλη φωτιά στο Πόρτο Κατσίκι Λευκάδας

 φωταιλευκαδα26178 

Μεγάλης έντασης φωτιά  εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Πόρτο Κατσίκι στη Λευκάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Πυροσβεστικής, η πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη και καίει δασική έκταση της περιοχής, χωρίς όμως να απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής με επίγειες και εναέριες δυνάμεις να ρίχνονται στη μάχη της κατάσβεσης.

Αυτή την ώρα επιχειρούν στο σημείο  συνολικά 32 πυροσβέστες με δύο πεζοπόρα τμήματα, εννέα οχήματα, τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Ο Κολοκοτρώνης ξαναδικάζεται στο Ναύπλιο

Ο Κολοκοτρώνης ξαναδικάζεται  στο Ναύπλιο 

Στη δεύτερη τριακονταετία της ζωής του, μπαίνει φέτος το Φεστιβάλ Ναυπλίου που κλείνει αισίως τα 31 του χρόνια, μένει πιστό στο κοινό του και παρουσιάζει ένα ζηλευτό πρόγραμμα αξιώσεων που θα κάνει την αργολική πρωτεύουσα, για άλλη μια φορά, πόλο έλξης των φιλόμουσων.

Οι εκδηλώσεις, που ξεκινούν την Παρασκευή 8 Ιουλίου για να διαρκέσουν ως το Σάββατο 16/7, φέρουν τη σφραγίδα του καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ, πιανίστα με διεθνείς περγαμηνές, Γιάννη Βακαρέλη, που βρίσκεται από την πρώτη ημέρα στο τιμόνι του και που δεν εγκατέλειψε το Φεστιβάλ, ακόμα και όταν ανέλαβε την καλλιτεχνική διεύθυνση του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, λίγο πριν από την πανδημία.

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας στην Πελοπόννησο - Σήμερα 955 νέα κρούσματα ( 171 στην Κορινθία, 131 στην Μεσσηνία, 315 στην Αχαΐα.)

 Κορονοϊός 30/06:  15498 νέα κρούσματα 13 θάνατοι 97 διασωληνωμένοι  

Μεγάλη μείωση κρουσμάτων κορωνοϊού ,  (- 481) καταγράφηκε  το τελευταίο 24ωρο,  στην Πελοπόννησο. Συνολικά  παρατηρήθηκαν 955 νέες μολύνσεις ,  εκ των οποίων  τρεις περιοχές  (Κορινθία, Μεσσηνία και Αχαΐα ) καταγράφουν  σήμερα  σχεδόν διπλάσιο αριθμό  νέων κρουσμάτων (617) σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές (338).  

  Συγκεκριμένα:

Κορονοϊός 03/07: 11.629 κρούσματα, 26 θάνατοι και 98 διασωληνωμένοι, ο χάρτης της δασποράς.

 Κορονοϊός 03/07: 11629 κρούσματα 26 θάνατοι και 98 διασωληνωμένοι  

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα (03/07) ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου(άτομα) που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 11.629. Η Αττική κατέγραψε 6.664 νέες μολύνσεις. Η Θεσσαλονίκη καταγράφει 925 νέα κρούσματα, ενώ η Κρήτη συγκεντρώνει 1.177.

Ο χάρτης της διασποράς ανά γεωγραφική περιφέρεια:

ΑΘΗΝΑ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ: Σωτηρίας Α. ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ "Τέχνη και Τελετουργία στην Αρχαιότητα -Πίνακες του Πιτσά-Διαχρονίες",

 Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία. 

Μια μελέτη 6 ετών για τους παγκοσμίου ενδιαφέροντος Πίνακες του Πιτσά, έφτασε στο τέλος της! Επιφανείς Έλληνες θα προλογίσουν το βιβλίο μου! Αν τυχόν βρίσκεστε στην Αθήνα, είστε όλοι ευπρόσδεκτοι στην εκδήλωση!
Με τιμή
Σωτηρία Α.Δημοπούλου
( εκ Πιτσών Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης)

ΝΑΥΠΛΙΟΝ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ: Ιωάννη Αμπατζόγλου ‘’ Η συμφωνία των Πρεσπών και ο αγώνας για την Μακεδονία ‘’

  

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ
Σας προσκαλούμε στην παρουσίαση του βιβλίου του Ιωάννη Αμπατζόγλου ‘’ Η συμφωνία των Πρεσπών και ο αγώνας για την Μακεδονία ‘’, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 4η Ιουλίου 2022 και ώρα 8 μ.μ στην κλιματιζόμενη αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου Ερμιονίδας στο Ναύπλιο (25ης Μαρτίου 2).
Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο συγγραφέας και ο Πολύδωρος Δάκογλου.
 
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Εντοπίστηκε μεγάλη φυτεία με 1.210 δενδρύλλια κάνναβης στο Ρειτό Κορινθίας

 Κόρινθος: Εντοπίστηκε μεγάλη φυτεία με 1210 δενδρύλλια κάνναβης 

Μεγάλη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης που ξεπερνούν τα 1.200, εντόπισαν οι αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Πάτρας στο Ρειτό Κορινθίας και συνέλαβαν έναν 36χρονο αλλοδαπό, ο οποίος κατηγορείται για καλλιέργεια ναρκωτικών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, η φυτεία εντοπίστηκε έπειτα από την αξιοποίηση των στοιχείων

Φωτιά τώρα: Που υπάρχουν ενεργά μέτωπα στην Ελλάδα - Ισχυροί άνεμοι σε όλη την χώρα

Φωτιά τώρα: Που υπάρχουν ενεργά μέτωπα στην Ελλάδα  Ισχυροί άνεμοι σε όλη την χώρα 


Ισχυρές επίγειες και εναέριες πυροσβεστικής δυνάμεις επιχειρούν στο  Χάβαρι της Αμαλιάδας, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά που έχει εκδηλωθεί σε αγροτοδασική έκταση.

Ειδικότερα, στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες, με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 11 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά είναι κοντά στο χωριό, αλλά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή και εκτείνεται σε έκταση περίπου 20 στρεμμάτων. 

Πυρκαγιά σε χορτολιβαδική έκταση στην Παιανία. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά

Χατζηδάκης στον «Ε.Τ.»: Αυξήσεις συντάξεων για όλους το 2023 - «Ψαλίδι» στην προσωπική διαφορά

 Χατζηδάκης στον «ΕΤ»: Αυξήσεις συντάξεων για όλους το 2023  «Ψαλίδι» στην προσωπική διαφορά 

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, με συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, ανακοινώνει αυξήσεις συντάξεων για όλους το 2023, σημειώνοντας ότι θα τις δουν πρώτοι οι χαμηλοσυνταξιούχοι και όχι μόνον όσοι έχουν πολλά χρόνια ασφαλιστικού βίου.