Σάββατο 29 Ιουνίου 2024

Γερμανία - Δανία: Διεκόπη προσωρινά η αναμέτρηση στο Ντόρτμουντ λόγω κεραυνών και χαλαζόπτωση

   

Προσωρινή διακοπή της αναμέτρησης στο Ντόρτμουντ στο 35ο λεπτό της αναμέτρησης (για τη φάση των «16» του Εuro) μεταξύ Γερμανίας και Δανίας λόγω επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών με ρίψη κεραυνών και χαλαζόπτωση! Ένα απρόοπτο συνέβη στο παιχνίδι ανάμεσα σε Γερμανία και Δανία στην φάση των «16» του Euro 2024, καθώς στο 35ο λεπτό της αναμέτρησης, ο διαιτητής Μάικλ Όλιβερ διέκοψε προσωρινά τον αγώνα.

Ο λόγος δεν ήταν άλλος από την πολύ έντονη βροχή, το χαλάζι και τους κεραυνούς, με τα καιρικά φαινόμενα να μην ευνοούν σε καμία περίπτωση τους ποδοσφαιριστές.

Καιρός: «Πρωταθλήτρια» στους θυελλώδεις ανέμους η Κάρυστος – Ξεπέρασαν τα 130 χλμ. οι ριπές στο Αιγαίο

Καιρός: «Πρωταθλήτρια» στους θυελλώδεις ανέμους η Κάρυστος – Ξεπέρασαν τα 130 χλμ. οι ριπές στο Αιγαίο 

Το απίστευτα μεγάλης έντασης μελτέμι στο Αιγαίο ήταν σήμερα Σάββατο (29.06.2024)  το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού, με την ένταση του ανέμου να ξεπερνά τοπικά και τα 8 μποφόρ.

Μάλιστα η ΕΜΥ εξέδωσε και έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων που ανέφερε, πως κατά τη διάρκεια της ημέρα οι άνεμοι θα είναι πολύ ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις με υψηλά μποφόρ σε μεγάλα τμήματα του Αιγαίου. 

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι μεγαλύτερες ριπές ανέμου καταγράφηκαν στην Νότια Εύβοια, στις Κυκλάδες την Τήνο  και στην Πάρνηθα- που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι μεγάλη πυρκαγιά.

Ειδικότερα, η υψηλότερη μέγιστη ριπή ανέμου το Σάββατο 29/06 σημειώθηκε στην Παξιμάδα Καρύστου με 132 km/h, ακολουθεί η Τήνος με 113 km/h, και η Πάρνηθα (στα 1200μ.) με 106 km/h.

Στον πίνακα που ακολουθεί, δείτε τις οκτώ υψηλότερες μέγιστες ριπές.

Ο Παναθηναϊκός διέλυσε με... 14-0 την Ουνιόν Χάους στο πρώτο φιλικό του αγώνα στην Αυστρία.

PAO_Filiko 

Ο Παναθηναϊκός δεν είχε σοβαρή αντίσταση από την Αυστριακή ομάδα την οποία φιλοδώρησε με 14 γκολ στο πρώτο φιλικό που σίγουρα δεν προσφέρεται για συμπεράσματα

 Η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων ήταν εμφανής, καθώς η αντίπαλος των «πράσινων» αγωνίζεται στην τρίτη κατηγορία της χώρας της.

Ο Ντιέγκο Αλόνσο δοκίμασε πολλούς ποδοσφαιριστές στο ανεπίσμο ντεμπούτο του στον σύλλογο, με τον Ουρουγουανό να αλλάζει πρόσωπα κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Τα τέρματα του Παναθηναϊκού πέτυχαν οι Τζούρισιτς (1′, 13′, 28′), Νίκας (12′, 52′), Μαντσίνι (35′), Νταμπίζας (40′), Γερεμέγεφ (64′, 86′, 87′), Μπρέγκου (78′), Βαγιαννίδης (80′), Αϊτόρ (82′) και Σένκεφελντ (85′)! 

Παναθηναϊκός (Ντιέγκο Αλόνσο): Λίλο, Ζέκα (46′ Μπρέγκου), Τσοκάι (46′ Αράο), Τρουιγιέ (46′ Πέρεθ), Γέντβαϊ (46′ Σένκεφελντ), Νταμπίζας (46′ Γερεμέγεφ), Νίκας, Μαντσίνι (46′ Φικάι), Τζούρισιτς (46′ Βιλένα), Κυριόπουλος (46′ Αϊτόρ), Κάτρης (46′ Βαγιαννίδης).

Ο ιπτάμενος Εμμανουήλ Καραλής έκανε νέο πανελλήνιο ρεκόρ στο επί κοντώ με άλμα στα 5,93μ.

 arthrou-karalis 

Το είπε και το έκανε ο Εμμανουήλ Καραλής! Εννέα μέρες μετά το 5.92μ, πέρασε σήμερα το 5.93μ σημειώνοντας νέο πανελλήνιο ρεκόρ στο επί κοντώ των ανδρών, την πρώτη μέρα του πανελλήνιου πρωταθλήματος στο Βόλο 

Ο δευτεραθλητής Ευρώπης φέτος στη Ρώμη, χρειάστηκε έξι άλματα για να βελτιώσει το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ. Ξεκίνησε από το 5.40μ το οποίο πέρασε με τη 2η (είχε μεγάλη αναμονή όπως πάντα…) και

Φωτιά στη Σέριφο: Νέο μήνυμα από το 112, έχουν εκκενωθεί οκτώ οικισμοί

 Φωτιά στη Σέριφο: Νέο μήνυμα από το 112, έχουν εκκενωθεί οκτώ οικισμοί 

Μαίνεται η φωτιά στη Σέριφο που ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου (29/06/2024) και το 112 έχει στείλει μηνύματα εκκένωσης για οκτώ οικισμούς μέχρι τώρα.

Η φωτιά στη Σέριφο είναι μεγάλη και το βράδυ θα είναι δύσκολο τόνισε ο δήμαρχος του νησιού Κωνσταντίνος Ρεβίνθης στον ΣΚΑΙ, ενώ τόνισε πως στην περιοχή πνέουν άνεμοι που φτάνουν τα 9 μποφόρ. 

Το 112 χτύπησε και πάλι στις 9 το βράδυ και ζήτησε από τους κατοίκους και τους παραθεριστές να εκκενώσουν τους οικισμούς Ράμος, Λιβαδάκια και Καράβι και να απομακρυνθούν προς το Λιβάδι. 

Νωρίτερα είχε ζητηθεί η εκκένωση των περιοχών Κουταλάς, Γάνεμα, Βάγια και Καλό Αμπέλι ενώ το αρχικό μήνυμα αφορούσε την περιοχή Λιβάδι.

Στη Σέριφο σπεύδουν και άλλες δυνάμεις για να βοηθήσουν στην πυρόσβεστη και συγκεκριμένα μεταβαίνουν 3 οχήματα και 7 πυροσβέστες, ενώ τα εναέρια αποχώρησαν με το που έπεσε το φως της ημέρας.

Η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση κοντά σε οικισμούς,όμως οι άνεμοι που πνέουν στο νησί κάνουν δύσκολη την κατάσβεση.

 

Ελβετία - Ιταλία 2-0: Νίκη 31 χρόνια μετά πανάξια και δικαιότατη πρόκριση στον προημιτελικό της 6ης Ιουλίου στο Ντίσελντορφ - Έστειλαν… σπίτι τους πρωταθλητές Ευρώπης.!

 Ελβετία - Ιταλία 2-0: Νίκη 31 χρόνια μετά και δικαιότατη πρόκριση! 

Δικαιότατη πρόκριση στους «8» του Euro 2024 πανηγυρίζει από το βράδυ του Σαββάτου η Ελβετία, καθώς κατανίκησε με 2-0 την Ιταλία στο νοκ άουτ του Βερολίνου! Το τελικό αποτέλεσμα ίσως και να κολακεύει τους «ατζούρι», οι οποίοι ήταν ανύπαρκτοι καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα και δικαίως πηγαίνουν στα σπίτια τους. 

Οι «ροσοκροτσιάτι» πίεσαν ψηλά εξαρχής, δεν άφησαν τους Ιταλούς να πάρουν ανάσα και με διαρκή πίεση κατάφεραν δις να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα, έχοντας και άλλες ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ. «Δράστες» της ελβετικής νίκης οι Φρόιλερ στο 37' και Βάργκας στο 46', με τον δεύτερο να πετυχαίνει ένα υπέροχο τέρμα.

 Η νίκη αυτή, μάλιστα, ήταν η πρώτη για την Ελβετία επί της Ιταλίας εδώ και 31 ολόκληρα χρόνια και αυτό ίσως να την έκανε και πιο γλυκιά για το συγκρότημα του Μουράτ Γιακίν. Αντίπαλος των Ελβετών στον προημιτελικό της 6ης Ιουλίου στο Ντίσελντορφ θα είναι ο νικητής του ζευγαριού της Αγγλίας με τη Σλοβακία.

Διαιτητής: Σίμον Μαρτσίνιακ (Πολωνία)

ΕΛΒΕΤΙΑ (Μουράτ Γιακίν): Ζόμερ, Σερ, Ακάντζι, Ροντρίγκεζ, Έμπισερ (90’+2’ Στέφερ), Φρόιλερ, Τζάκα, Ρίντερ (71’ Στεργίου), Βάργκας (71’ Τσούμπερ), Εντόι (77’ Σιέρο), Εμπολό (77’ Ντούα).

ΙΤΑΛΙΑ (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Ντοναρούμα, Ντι Λορέντσο, Μαντσίνι, Μπαστόνι, Νταρμιάν (75’ Καμπιάσο), Κριστάντε (75’ Πελεγκρίνι), Φατζόλι (86’ Φρατέζι), Μπαρέλα (64’ Ρετέγκι), Κιέζα, Ελ Σααραουί (46’ Τζακάνι), Σκαμάκα.

 

Προσωπικός γιατρός: Νέα παράταση στην υποχρεωτική εφαρμογή του – Από πότε θα ισχύσουν οι «ποινές»

Προσωπικός γιατρός: Νέα παράταση στην υποχρεωτική εφαρμογή του – Από πότε θα ισχύσουν οι «ποινές» 

Από τον Ιούλιο πρέπει να αρχίσει να εφαρμόζεται η εκτέλεση της απόφασης για την εφαρμογή «ποινών» σε πολίτες που δεν έχουν ακόμη εγγραφεί σε προσωπικό γιατρό, ωστόσο με νέα απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Υγείας θα ξεκινήσει στις αρχές του 2025, εάν δεν δοθεί και νέα αναβολή.

Η απόφαση για τον προσωπικό γιατρό, προβλέπει παράταση στα κίνητρα και αντικίνητρα προς τους γιατρούς για μη τήρηση της διαδικασίας παραπομπών. 

Η (ασυγχώρητη) αποσυναρμολόγηση της ισχυρότερης Δημοκρατίας στον πλανήτη

  

Του Μάνου Οικονομίδη

 

Twitter@EmOikonomidis 

Οι (αλεξίσφαιρες) ιδέες και η υπεράσπισή τους. Η αυτοθυσία φροντίδας της Δημοκρατίας, ακόμη και από μια ατροφική εκδοχή του εαυτού μας. Η διαχείριση των συμβόλων ως ανατροφοδότης έμπνευσης για τις γενιές που ακολουθούν.

Η διαδρομή της σκέψης που φιλοτέχνησε την αμερικανική Δημοκρατία ως την ισχυρότερη Δημοκρατία στον πλανήτη, με την ταυτοτική υστεροφημία της θεσμικής φροντίδας των ιδεών του Διαφωτισμού και της μαιευτικής που ενέπνευσε το λιγότερο ατελές των πολιτευμάτων που εμπνεύστηκε το ανθρώπινο μυαλό, εδώ κοντά μας, αλλά τόσο μακριά στον χρόνο, στην Αρχαία Αθήνα, βρήκε… τοίχο με τη σημερινή Αμερική.

Φωτιά στον Ασπρόπυργο – Μήνυμα του 112 για απομάκρυνση κατοίκων από τη Νέα Ζωή

 Φωτιά στον Ασπρόπυργο – Μήνυμα του 112 για απομάκρυνση κατοίκων από τη Νέα Ζωή 

Φωτιά ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Λάκκα Κάτσαρη στον Ασπρόπυργο, το μεσημέρι του Σαββάτου (29.6.24).

Από το 112 εστάλη μήνυμα για απομάκρυνση των κατοίκων από τον οικισμό Νέας Ζωής προς Ασπρόπυργο λόγω της φωτιάς.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, καθώς στο σημείο όπου υπάρχουν ξερά χόρτα και σκουπίδια έσπευσαν και επιχειρούν 35 πυροσβέστες, 14 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα και δύο ελικόπτερα.

Από τη φωτιά δεν απειλούνται σπίτια και επιχειρήσεις.

Αγρότες: Από την 1η Ιανουαρίου 2025 σε εφαρμογή ο νέος ΕΛΓΑ

 Αγρότες: Από την 1η Ιανουαρίου 2025 σε εφαρμογή ο νέος ΕΛΓΑ 

Από 1η Ιανουαρίου 2025 θα τεθεί σε εφαρμογή ο νέος κανονισμός του ΕΛΓΑ για τους αγρότες, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο νέος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Τσιάρας στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ανέφερε πως έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση διαβούλευσης του νέου κανονισμού του ΕΛΓΑ για τους αγρότες.  

Το σχέδιο θα έλθει άμεσα στο Υπουργικό Συμβούλιο ώστε με τις παρατηρήσεις που θα γίνουν, να ανέβει και πάλι προς διαβούλευση.

Ο νέος κανονισμός θα είναι προσαρμοσμένος στις νέες συνθήκες παραγωγής. Θα λαμβάνει υπ’ όψιν του κινδύνους που μέχρι σήμερα δεν προβλέπονταν αλλά έχουν ενταθεί, λόγω της κλιματικής κρίσης. Θα προβλέπει την ασφάλιση καλλιεργειών, όπως οι θερμοκηπιακές, η πτηνοτροφία, η χοιροτροφία, που μέχρι σήμερα είτε ήταν εκτός του κανονισμού, είτε δεν είχαν υποχρεωτικό χαρακτήρα. Θα υπάρχει ένα επίπεδο υποχρεωτικής ασφάλισης για κάθε καλλιέργεια και ένα επίπεδο προαιρετικής ασφάλισης, όπου ο κάθε παραγωγός θα επιλέγει πρόσθετη ασφάλιση για επιπλέον κινδύνους.

Σε κάθε περίπτωση στόχος μας είναι μέχρι το τέλος του καλοκαιριού να έχει ψηφισθεί ο νέος κανονισμός και να εφαρμοσθεί από 1/1/2025.

Κόρινθος : Αυτοκίνητο έπεσε σε γκρεμό 25 μέτρων. Νεκρός ο οδηγός του

 

Τραγική εξέλιξη είχε το τροχαίο που συνέβη το μεσημέρι του Σάββατου (29.06.2024), στον επαρχιακό δρόμο Σπαθοβούνι-Βεληνιάτικα Άσσου, στην Κορινθία.

Το τροχαίο σημειώθηκε όταν όχημα που οδηγούσε ένας76χρονος, εξετράπη της πορείας του  και κατέληξε σε γκρεμό, βάθους 25 μέτρων. 

Άμεσα έσπευσαν στο σημείο δυο οχήματα με 5 άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κορίνθου,

Ο 76χρονος οδηγός ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του, από άνδρες της Πυροσβεστικής και στη συνέχεια διακομίστηκε με ασθενοφόρο ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του άτυχου ηλικιωμένου.