Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

Ξεκινά αύριο η Β΄ φάση του Κυπέλλου Κορινθίας - Ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου αντιμετωπίζει τον Πανευρωστινιακό

 
Αύριο ξεκινά η Β΄ φάση 
( φάση των «32») του  Κυπέλλου  Κορινθίας.  Η Φάση των «32» θα διεξαχθεί  τμηματικά σε 4 αγωνιστικές ημέρες από 17/ 10 έως 7/11.
Αύριο Τετάρτη 17 Οκτωβρίου στις 15:00 διεξάγονται οι  4 πρώτοι  νοκ άουτ  αγώνες της Β΄ φάσης του Κυπέλλου Κορινθίας.
Στο Ξυλόκαστρο και στην κοινή τους έδρα αγωνίζονται ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου με τον Πανευρωστινιακό, ενώ  στο Χιλιομόδι ο Ατρόμητος αντιμετωπίζει τον ΑΠΣ Αγιάννη.
Στο γήπεδο της Κλένιας ο ΑΟ Μαψού μάχεται με τους Αγίους Θεοδώρους, ενώ στο «ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΑΣ» ο Ισθμιακός μάχεται με τον Ολυμπιακό Λουτρακίου

Ο Πατούλης (και) με τη σφραγίδα Καραμανλή


Η χτεσινή επίσκεψη του Γιώργου Πατούλη στον Κώστα Καραμανλή δεν έγινε μόνο γιατί ο Δήμαρχος Αμαρουσίου πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, διατηρεί άριστες σχέσεις με τον φυσικό ηγέτη της Κεντροδεξιάς αλλά για να σταλούν επίσης δυνατά μηνύματα κοινωνικής συνοχής και πολιτικής ενότητας για τη νέα εποχή στην Περιφέρεια Αττικής. 

Για πρώτη φορά γυναίκα πρόεδρος στο ΣτΕ


Τη νέα ηγεσία του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Αρείου Πάγου επέλεξε το Υπουργικό Συμβούλιο, που συνεδρίασε σήμερα στη Βουλή υπό τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.
Όπως έγινε γνωστό, ως νέα πρόεδρος του ΣτΕ επελέγη η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ενώ για τις θέσεις των αντιπροέδρων επιλέχθηκαν ο Δημήτρης Σκαλτσούνης και ο Μιχάλης Πικραμένος.Για τη θέση των αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου, το Υπουργικό Συμβούλιο επέλεξε τον αρχαιότερο αντιπρόεδρο Ιωσήφ Τσαλαγανίδη, που είχε έρθει πρώτος στην προτίμηση της διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, και τις αεροπαγίτες Ειρήνη Καλού και Δήμητρα Κοκκοτίνη.

Ποια είναι η νέα πρόεδρος του ΣτΕ

Διαβάστε σήμερα..στο Fimotro

 

Παραλίγο να παίξουν ξύλο Καμμένος-Κοτζιάς!

Δεν εξελίχθηκαν καλά για τον πρωθυπουργό το σημερινό υπουργικό. Και αυτό γιατί αναγκάστηκε να ζητήσει από υπουργούς να μην τον ρίξουν αλλά και επειδή αποδείχθηκε επεισοδιακή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου με τις κόντες αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο Μακεδονικό και τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου από τις ΗΠΑ να έχουν την…τιμητική τους.

Γ. Μανιάτης: «Η ΝΔ πρώτη στις δημοσκοπήσεις, αλλά ουραγός στην προστασία του δημόσιου συμφέροντος»

  
Γ. Μανιάτης, Βουλευτής Αργολίδας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η ΝΔ μπορεί να είναι πρώτη στις δημοσκοπήσεις, αλλά ουραγός στις πολιτικές προστασίας του δημόσιου συμφέροντος. Σήμερα, με καθυστέρηση 4 μηνών, "ανακαλύπτει" το σκάνδαλο ΣΥΡΙΖΑ για την εκχώρηση της Διαχείρισης του Αεροδρομίου Αθήνας (ΔΑΑ), χαρίζοντας μισό δις €. Σκάνδαλο που αποκαλύψαμε από τις 2 Ιουλίου 2018 και μέχρι σήμερα δεν έχουμε πάρει καμία απάντηση από τους Υπουργούς Ε. Τσακαλώτο και Χρ. Σπίρτζη.
Γιάννης Μανιάτης i.maniatis.argolida

Οι καθηγητές, η παλιά καραβάνα και η «Αιγαιάτισσα»

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Τα περισσότερα μέλη της ελληνικής επιτροπής που θα αναλάβει, από κοινού με την σκοπιανή να εφαρμόσει την Συμφωνία των Πρεσπών ως προς τα ιστορικά, αρχαιολογικά και εκπαιδευτικά θέματα, μετείχαν στην ημερίδα που είχε διοργανώσει στο υπουργείο των Εξωτερικών ο κ. Κοτζιάς και έβρισκαν την συμφωνία θετική.
Τα περισσότερα – για να μην πω όλα – μέλη της σκοπιανής επιτροπής έχουν υπηρετήσει τον αλυτρωτισμό των Σκοπίων από διάφορες θέσεις, αλλά και τις απόψεις περί ύπαρξης «μακεδονικής» μειονότητας στην Ελλάδα.
Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: 

Π.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ

http://files.minutemachine.com/img/v2/19835/930828-grader-120g-120g-4-large.jpg

















ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


       Καλούνται οι πολίτες που έχουν μηχανήματα κατάλληλα να χρησιμοποιηθούν, από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων, για έκτακτες ανάγκες του Νομού (χιονοπτώσεις, πλημμύρες, κατολισθήσεις, καταπτώσεις, κ.λ.π. ), όπως            καταθέσουν, μέχρι την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου  2018, στα γραφεία της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας,                      Κροκιδά 2,  Κόρινθος, αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη μίσθωση των μηχανημάτων τους, αναφέροντας την έδρα τους ,τα τηλέφωνα επικοινωνίας και τυχόν προτίμηση για συγκεκριμένο τμήμα του οδικού δικτύου .

        Η αίτηση να συνοδεύεται με τα παρακάτω δικαιολογητικά:

Κορυφαίοι Ομιλητές στο Athens Investment Forum 2018: Ο ρόλος των Ελληνικών Επιχειρήσεων στη Μελλοντική Ανάπτυξη

 Εμφάνιση athens investment forum2018-banner for site.jpg
Υψηλού κύρους ομιλητές, διακεκριμένα μέλη της επίσημης Πολιτείας, και επιτυχημένοι εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας, τιμούν με την παρουσία τους το Athens Investment Forum 2018: Ο ρόλος των Ελληνικών Επιχειρήσεων στη Μελλοντική Ανάπτυξη, που πραγματοποιείται τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018, στο Ξενοδοχείο King George στην Αθήνα.

Τρία σημαντικά έργα στην Αργολίδα υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου


Αποτέλεσμα εικόνας για τατουλησΤις προγραμματικές συμβάσεις για τρία σημαντικά έργα υπέγραψε τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018 ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης.
Πρόκειται για την προγραμματική σύμβαση με το Δήμο Ναυπλιέων για τη βελτίωση – διαμόρφωση αίθουσας πολλαπλών χρήσεων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου, την προγραμματική σύμβαση για τη δημιουργία αναρριχητικών διαδρομών στην ευρύτερη περιοχή του Αργολικού πεδίου και την προγραμματική σύμβαση με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου για ολοκληρωμένες παρεμβάσεις δημιουργίας εκπαιδευτηρίων για την κάλυψη των αναγκών του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στις παλιές Καπναποθήκες Ναυπλίου.

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Στόχος μας να αποτελέσουμε την Ευρωπαϊκή Περιφέρεια με το μεγαλύτερο δίκτυο πιστοποιημένων μονοπατιών


Εμφάνιση 20181014_120931.jpg

«Στόχος μας είναι να αποτελέσουμε την Ευρωπαϊκή Περιφέρεια με το μεγαλύτερο δίκτυο πιστοποιημένων μονοπατιών» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την τελετή εγκαινίων του δικτύου μονοπατιών Apollo Trails την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018 στην Αμπελιώνα Μεσσηνίας και σημείωσε ότι «στον εναλλακτικό τουρισμό η Περιφέρεια Πελοποννήσου κάνει μια μεγάλη προσπάθεια στην οποία και άλλες Περιφέρειες θα ακολουθήσουν. 

Σχόλιο για την επίσκεψη στις 15/10/18 του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κορίνθια στις περιοχές που πλήγηκαν από πλημμύρες.

 
Είναι υποκριτικό το ενδιαφέρον της ΝΔ για τους πλημμυροπαθείς στην Κορινθία. Η ανυπαρξία αντιπλημμυρικών υποδομών που έχει ανάγκη η περιοχή μας φέρει την σφραγίδα της ΝΔ και όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων.
Τόσο η ΝΔ όσο και  ο ΣΥΡΙΖΑ, είχαν και έχουν άλλες προτεραιότητες, είναι προσηλωμένοι στο αντιλαϊκό τους έργο, στη συνέχιση των αναδιαρθρώσεων που έχουν ανάγκη οι επιχειρηματικοί όμιλοι με ή χωρίς μνημόνια, είναι προσηλωμένοι στον