Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Συγκέντρωση ενάντια στη λιτότητα την Κυριακή | Δευτέρα το φιλοευρωπαϊκό μέτωπο

Συγκέντρωση ενάντια στη λιτότητα την Κυριακή | Δευτέρα το φιλοευρωπαϊκό μέτωπο
Μετά την μεγάλη συγκέντρωση της περασμένης Πέμπτης, το φιλοευρωπαϊκό μέτωπο, δίνει ραντεβού ξανά στην πλατεία Συντάγματος, τη Δευτέρα. Κεντρικό σύνθημα των συγκεντρωμένων το "Μένουμε Ευρώπη για πάντα".

Η κινητοποίηση έχει ξεκινήσει μέσω facebook και η συγκέντρωση θα γίνει την ώρα που θα διεξάγεται η Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες. 

Στο μεταξύ κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση που θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή στις 19.30 στο Σύνταγμα, ενάντια στο «μονόδρομο της λιτότητας», απευθύνει ο ΣΥΡΙΖΑ
«Η δημοκρατία δεν εκβιάζεται, η αξιοπρέπεια δεν παζαρεύεται», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος αναφέρει: «Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η νεολαία, ο ελληνικός λαός αλλά και οι υπόλοιποι λαοί της Ευρώπης, δίνουμε ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης στον δήθεν μονόδρομο της λιτότητας, μήνυμα αντίστασης στους εκβιασμούς και στην καλλιέργεια κλίματος φόβου. Αγωνιζόμαστε για τις ζωές μας και το για μέλλον των παιδιών μας. Παλεύουμε για μια Ευρώπη της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης».

«Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση των συνδικάτων την Κυριακή 21/06 στις 19:30 στο Σύνταγμα, παραμένουμε ακλόνητοι στη μάχη για τον τερματισμό της λιτότητας και την υπεράσπιση της αξιοπρέπειας της χώρας», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πούτιν: "Η συνεργασία Ελλάδας-Ρωσίας μας δίνει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις"

Πούτιν: "Η συνεργασία Ελλάδας-Ρωσίας μας δίνει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις"
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση της ελληνικής αντιπροσωπείας με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με την ρωσική αντιπροσωπεία επικεφαλής της οποίας ήταν ο Βλαντιμίρ Πούτιν, στην Αγία Πετρούπουλη.

«Υπάρχουν μπροστά μας δυνατότητες και προκλήσεις που πρέπει να λάβουμε από κοινού. Υπάρχουν σημαντικοί σταθμοί στην ενίσχυση των δεσμών των δύο χωρών, ένας από αυτούς είναι το έτος Ελλάδας-Ρωσίας το 2016, και η δυνατότητα που έχουμε από τώρα μέχρι την επόμενη διακυβερνητική συνάντηση που θα γίνει τον Νοέμβριο να επεξεργαστούμε ένα μνημόνιο οικονομικής συνεργασίας και να δούμε σε κάθε επιμέρους τομέα πώς θα μπορέσουμε να συμβάλλουμε για την ανάπτυξη των σχέσεων μας» ανέφερε κατά την έναρξη της συνάντησης ο πρωθυπουργός.

Συγκλονιστικό πρωτοσέλιδο Spiegel: Η τελευταία ευκαιρία της Ευρώπης


 Ακρόπολη, Πύργος του Άιφελ, Κολοσσαίο... είναι ανάμεσα στα ιστορικά μνημεία της Ευρώπης που απεικονίζονται στο πρωτοσέλιδο του Der Spiegel.
Με αυτόν τον τρόπο το γερμανικό περιοδικό κάνει λόγο για την "τελευταία ευκαιρία της Ευρώπης" με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ να σχεδιάζει ριζικές αλλαγές για τον τρόπο λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το κεντρικό άρθρο επικεντρώνεται στις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης για το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας παρουσιάζει το κεντρικό άρθρο του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel.
"Η απειλή ενός Grexit, την οποία προσπαθούν να εξαλείψουν η Άγκελα Μέρκελ και ο Αλέξης Τσίπρας, μπορεί να επιταχύνει τη διαδικασία διάβρωσης του ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Η διαχείριση της κρίσης του μεταναστευτικού στη Μεσόγειο κατέδειξε την αποτυχία του συστήματος των Βρυξελλών. Ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σχεδιάζει τώρα ριζικές μεταρρυθμίσεις. Θα αποτελέσουν την τελευταία ευκαιρία για τη διάσωση της ενότητας της Ευρώπης" αναφέρει ο πρόλογος του άρθρου.

ΠΗΓΗ: SPIEGEL  / newsit.gr

ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΓΙΑ ΜΑΛΙ ΚΑΙ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΚΟΥΡΕΜΕΝΟΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΑΣ

 

Ένα πολύ σημαντικό ζήτημα που αφορά τους νέους αγρότες μας θίγει στην επικοινωνία του με την sfedona.gr ο συμπολίτης μας γεωπόνος Σωτήρης Ματσούκας.
Συγκεκριμένα αναφέρεται στην 2η πρόσκληση του μέτρου 112 για τους νέους αγρότες σ’υμφωνα με την οποία οι νέοι αγρότες πήγαιναν να πάρουν κατά μέσο όρο επιδότηση 15.000 ευρώ και θα χάσουν τουλάχιστον τα υπερπενταπλάσια!
Ο Ξυλοκαστρίτης  γεωπόνος υποστηρίζει ότι υπάρχει μία και μόνο λύση: Να εξαιρεθεί από την εγκύκλιο του ΟΠΕΚΕΠΕ ,ότι αφορά  σε μεταβιβάσεις που αφορούν τους νέους αγρότες της 2ης πρόσκλησης του μέτρου 112.
Ας το λάβουν σοβαρά υπ όψιν τους οι 4 βουλευτές μας αλλά και όλοι οι θεσμικοί παράγοντες του τόπου μας.
Δείτε αναλυτικά τι υποστηρίζει ο γεωπόνος Σωτήρης Ματσούκας

Πισωγύρισμα με ομαδικό ρουσφέτι στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς! Στον αέρα οι δομές

Τελικά η κυβέρνηση φαίνεται ότι μας επιφυλάσσει ακόμη πολλές… εκπλήξεις!
Το υπό συζήτηση νομοσχέδιο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, μεταξύ άλλων προβλέπει την επαναφορά του ωραρίου των εργαζομένων στους δημοτικούς βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς στις 30 ώρες την εβδομάδα, από τις 40 που είναι σήμερα, όπως άλλωστε ισχύει για όλους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τη θερινή άδεια των δύο μηνών, αντί των 25 ημερών που ισχύει για όλους, και την… ανάπαυλα των Χριστουγέννων και του Πάσχα! Δηλαδή, οι βρεφονηπιοκόμοι, νηπιαγωγοί, κ.λπ. θα δουλεύουν έξι ώρες την ημέρα, θα κάθονται Χριστούγεννα και Πάσχα, θα κάνουν και θερινές διακοπές …μακράς διαρκείας! Αυτό κατά τα άλλα σημαίνει ισότητα, ισονομία, εξυγίανση, εκσυγχρονισμός του κράτους, εκδημοκρατισμός, παραγωγικότητα του δημοσίου τομέα, κ.λπ., κάτι που δεν ισχύει σε καμιά προηγμένη χώρα της Ευρώπης.

Άγριο ξύλο στο δημοτικό συμβούλιο Αχαρνών- ΒΙΝΤΕΟ

Στα χέρια πιάστηκαν, στο δημοτικό συμβούλιο Αχαρνών ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα Δύναμη» Παναγιώτης Γρηγοριάδης με τον πρόεδρο της «Αρωγής» Νίκο Γκασούκα, ενώ στη συμπλοκή ενεπλάκησαν κι άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι.

Τα δύο άτομα είχαν έντονο φραστικό επεισόδιο, με βαριές κουβέντες εκατέρωθεν, το οποίο οδήγησε σε μπουνιές και γενίκευση της σύρραξης . Η κατάσταση λίγο έλειψε να βγει εκτός ελέγχου αλλά οι πιο ψύχραιμοι κατάφεραν να συγκρατήσουν τους πιο θερμόαιμους δημοτικούς συμβούλους.

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ



Εμφάνιση IMG_7955.jpg
Εμφάνιση IMG_7986.jpg
Είναι μεγάλη η συγκίνηση να είμαι δίπλα στα αδέρφια μου της Θεσσαλίας.
Νεοδημοκράτες και Νεοδημοκράτισσες, Οννεδίτες και Οννεδίτισσες, αδέρφια πραγματικά της Θεσσαλίας,
               χθες πράγματι, το είδατε, Έλληνες πολίτες μαζεύτηκαν αυθόρμητα στην πλατεία του Συντάγματος και βροντοφώναξαν ότι θα μείνουμε για πάντα στην Ευρώπη!
               Μαζεύτηκαν με ελληνικές σημαίες, με Ευρωπαϊκές σημαίες. Χωρίς κομματικά συνθήματα. Χωρίς κομματικά «καπέλα». Χωρίς «μηχανισμούς κινητοποίησης». Μέσα από το διαδίκτυο, μέσα από τα μέσα δικτύωσης, που λέμε.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ κ. ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΝΕΑ ΠΙΟ ΑΣΦΑΛΗ ΛΙΜΑΝΙΑ

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Καραγκούνης, σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα για «νέα πιο ασφαλή λιμάνια», έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Οι υπαινιγμοί του κ. Τσίπρα για αλλαγή γεωπολιτικής κατεύθυνσης της Ελλάδος είναι και αστείοι και απαράδεκτοι και επικίνδυνοι.

Αναβάλλεται η κυριακάτικη εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ λόγω συλλαλητηρίου

Αποτέλεσμα εικόνας για συριζα κορινθιαςΣας ενημερώνουμε ότι η προγραμματισμένη εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ για την Κυριακή 21/6, στην Κόρινθο με το γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Τάσο Κορωνάκη, αναβάλλεται λόγω της συμμετοχής του ΣΥΡΙΖΑ στο μεγάλο συλλαλητήριο της Κυριακής στο Σύνταγμα στις 7.30 μμ για την υποστήριξη της χώρας μας στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, στο οποίο καλούμε και όλους τους συμπολίτες μας να μετέχουν

Ομιλία του Υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή στο Λουξεμβούργο


Εμφάνιση PHOTO.jpg

Σήμερα, Παρασκευή 19/6/2015, πραγματοποιήθηκε το Συμβούλιο των Υπουργών Υγείας στο Λουξεμβούργο με τη συμμετοχή του Έλληνα Υπουργού κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης διεξήχθη συζήτηση επί της νομοθετικής πρότασης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα και τα in vitro διαγνωστικά ιατροτεχνολογικά προϊόντα. Επίσης ξεχωριστή θέση στη ατζέντα κατείχε η σπουδαιότητα της διάστασης της Υγείας στο Ευρωπαϊκό Θεματολόγιο για τη Μετανάστευση, ενώ ακολούθησε ενημέρωση από τις αντιπροσωπείες της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Κύπρου και της Μάλτας.

Η Ελίζα Βόζεμπεργκ - Βρυωνίδη στην Ημερίδα του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα για το μεταναστευτικό



http://newpost.gr/storage/photos/c_800px_400px_ct/201504/vozeberg.jpg
Μεταξύ των κεντρικών ομιλητών στη Διεθνή Ημερίδα που διοργάνωσε  το Γραφείο του  Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα με θέμα: "Μεταναστευτική Πολιτική της ΕΕ: Προκλήσεις και Προοπτικές", παρουσία του Επιτρόπου Μεταναστευτικής Πολιτικής και Εσωτερικών Υποθέσεων Δ. Αβραμόπουλου, παρευρέθη η Ευρωβουλευτής της ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ ως εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΕΜΠΡΟΣ


Διαβάστε στο ΕΜΠΡΟΣ που κυκλοφορεί στις 20 Ιουνίου
Εμφάνιση EMPROS-01N.jpg 

Ανοικτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό
- Αποκάλυψη
  Από τον Στρατό μέχρι τα χωράφια μας θέλουν οι Ισραηλινοί
- Αποκλειστικό
  Δωρεάν στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς οι λαθρομετανάστες
- «Όλοι όρθιοι» για την Φώφη           
- Συνεχίζει να εγκληματεί ο Στουρνάρας    
- Από την «πίσω πόρτα» φέρνουν την κάρτα του πολίτη     
- Ο κόσμος με την ματιά του «ΕΜΠΡΟΣ»
- Το Ισλαμικό Χαλιφάτο στην Κωνσταντινούπολη
- Κρίσιμες εκλογές στην Χειμάρα  
- Το «ΕΜΠΡΟΣ» σε όλη την Ελλάδα  
- Μάχη του Διρού – οι Μανιάτισσες ρίχνουν τον Ιμπραήμ στην θάλασσα.
- Αποδοκιμάζουν τους πρώην υπουργούς του Σαμαρά για το λαθρομεταναστευτικό.
- Διαλύει ο Μπαλτάς την Δημόσια Εκπαίδευση
- Πανθρησκεία: Το γαλλικό πείραμα 

efimerida.empros@gmail.com

Ηλίας Κασιδιάρης: Δεν απέδωσαν οι εναγκαλισμοί και τα γέλια Τσίπρα-Μέρκελ

ΒΙΝΤΕΟ:
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης δήλωσε από το περιστύλιο της Βουλής για τις τρέχουσες εξελίξεις:
"Οι εναγκαλισμοί και τα γέλια του Τσίπρα με την Μέρκελ δεν απέδωσαν, έφεραν νέους εκβιασμούς από τους διεθνείς τοκογλύφους, την ώρα που η ελληνική οικονομία καταρρέει, η εθνική παραγωγή έχει εκμηδενιστεί και ο λαός μας προδομένος βλέπει όλες τις προεκλογικές υποσχέσεις που του έδωσαν να ακυρώνονται"

 Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ στον Ολυμπιακό: «Η αντεπίθεση ξεκινάει»

 
 Ανακοίνωση με την οποία στηρίζει τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τονίζει ότι «η αντεπιθέση ξεκινάει» εξέδωσε η Θύρα 7. 
Οι οργανωμένοι οπαδοί των «ερυθρόλευκων» υπογραμμίζουν ότι θα είναι «όπως πάντα η ασπίδα του Ολυμπιακού», κάνουν λόγο για «συμμαχία» ανάμεσα σε Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και καλούν τους φίλους των νταμπλούχων Ελλάδας σε εγρήγορση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Θύρας 7: 

Ανακοίνωσε Ντουντου ο Αστέρας Τρίπολης

Ανακοίνωσε Ντουντου ο Αστέρας Τρίπολης 
 Ποδοσφαιριστής του Αστέρα θα είναι για τα επόμενα τρία χρόνια ο Εντουάρντο ντος Σάντος Λίμα (Ντουντού) όπως ανακοίνωσε η διοίκηση της ομάδας της Τρίπολης.
Συμβόλαιο συνεργασίας τριετούς διάρκειας υπέγραψε με τον Αστέρα Τρίπολης ο Εντουάρντο Ντος Σάντος Λίμα (Ντουντού).

Ο 26χρονος μέσος πήρε μέρος τις τελευταίες προπονήσεις των Αρκάδων για την σεζόν 2014-15 και άφησε θετικές εντυπώσεις στο τεχνικό τιμ.

Η σχετική ανακοίνωση του Αστέρα Τρίπολης: «Ποδοσφαιριστής του ΑΣΤΕΡΑ θα είναι για τα επόμενα τρία χρόνια ο Eduardo dos Santos Lima (Dudu). Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας μας γεννήθηκε στις 14 Μαρτίου 1989 στη Βραζιλία και την προηγούμενη σεζόν αγωνίστηκε στην São Bernardo. O Dudu Lima υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2018, ενώ συμμετείχε στις τελευταίες προπονήσεις του ΑΣΤΕΡΑ για τη σεζόν 2014-2015, όπου και δόθηκε η ευκαιρία στο προπονητικό επιτελείο να αποκτήσει πλήρη εικόνα για τα ποδοσφαιρικά του στοιχεία».

Στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του Αστέρα Τρίπολης τόνισε: «Ο ΑΣΤΕΡΑΣ είναι η μεγάλη ευκαιρία στην καριέρα μου. Είμαι έτοιμος να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για να δικαιώσω τους ανθρώπους που με εμπιστεύθηκαν και έκαναν όλα όσα έπρεπε για να έρθω στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Αυτό που ξέρω για τον ΑΣΤΕΡΑ είναι ότι εδώ και τέσσερα χρόνια παίζει στην Ευρώπη και στην Ελλάδα είναι μια από τις ομάδες που πρωταγωνιστούν».

Η έως τώρα καριέρα του Ντουντού:

2011 RD Brasil - 11
2012 (Α) São Bernardo - 14
2012 (Β) Chapecoense de Futebol (loan) - 7
2013 São Bernardo - 6
2014 São Bernardo - 11
2015 São Bernardo - 7

«Κόψτε το τσιγάρο...» η συμβουλή της Φωτεινής Πιπιλή μετά την εισαγωγή της στο νοσοκομείο

«Κόψτε το τσιγάρο...» η συμβουλή της Φωτεινής Πιπιλή μετά την εισαγωγή της στο νοσοκομείο Στο νοσοκομείο Αττικό νοσηλεύεται από χθες η πρώην βουλευτής Φωτεινή Πιπιλή η οποία αναμένεται τη Δευτέρα να υποβληθεί σε επέμβαση στένωσης καρωτίδας.
Σύμφωνα με συνεργάτες της γνωστής δημοσιογράφου και πολιτικού, η κα Πιπίλη είχε μπει προ ημέρων στο νοσοκομείο για εξετάσεις και οι γιατροί εντόπισαν ένα πρόβλημα στην καρωτίδα, αμέσως ενημέρωσαν την κα Πιπιλή ότι θα πρέπει να υποβληθεί σε επέμβαση.

Πάντως η πρώην βουλευτής όπως ανέφεραν οι συνεργάτες της ζητά συνεχώς να ενημερώνεται για τις τελευταίες εξελίξεις ενώ, χθες, την κα Πιπιλή επισκέφτηκαν στο νοσοκομείο βουλευτές της ΝΔ που έσπευσαν να μάθουν για την υγεία της.

Η συμβουλή που δίνει σε όλους η κα Πιπιλή είναι «κόψτε το τσιγάρο, είδατε εγω τι έπαθα». Μάλιστα στενοί συνεργάτες αναφέρουν ότι η γνωστή δημοσιογράφος από εδω και πέρα θα πρέπει να ελαττώσει το τσιγάρο και να ακολουθήσει συγκεκριμένο τρόπο διατροφής.

Αινιγματικό μήνυμα Λοβέρδου στην κυβέρνηση: Υπάρχει και Γουδί

Αινιγματικό μήνυμα Λοβέρδου στην κυβέρνηση: Υπάρχει και Γουδί

Βολές και από τον Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος «προειδοποίησε» την κυβέρνηση πως θα έρθει αντιμέτωπη με… «Γουδί», αν προχωρήσει σε ρήξη.

«Δεν έχετε τη νομιμοποίηση να πάτε τη χώρα στα βράχια. Κι αυτό που λένε διάφοροι υπουργοί βουλευτές ότι δεν είναι κάτι σοβαρό η ρήξη και ένας μείζων υπουργός είπε χθες είπε πως οι πρώτοι μήνες θα είναι δύσκολοι και ότι πιο κακό θα πάθουν οι άλλοι στην Ευρώπη, δεν θα σας αφήσει ο λαός να κάνετε κάτι τέτοιο» είπε χαρακτηριστικά ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, προειδοποιώντας την Κυβέρνηση ότι πρέπει να γνωρίζει πως… «υπάρχει και Γουδί».

«Όχι το Γουδί του Ζορμπά, όχι το Γουδί του κινήματος το ’45, αλλά το άλλο» πρόσθεσε, χωρίς να διευκρινίσει ωστόσο «ποιο είναι το άλλο», και αν εννοεί το… Ειδικό Δικαστήριο.


newsit.gr

Ανεβαίνει το πολιτικό «θερμόμετρο»: Λεπτό προς λεπτό οι καταιγιστικές εξελίξεις για το ζήτημα της Ελλάδας

Ανεβαίνει το πολιτικό «θερμόμετρο»: Λεπτό προς λεπτό οι καταιγιστικές εξελίξεις για το ζήτημα της ΕλλάδαςΕν αναμονή της απόφασης της ΕΚΤ - Συνάντηση Τσίπρα με Πούτιν - Αλλεπάλληλες επαφές Ευρωπαίων ηγετών

«Θερμό» αναμένεται να είναι το Σαββατοκύριακο σε πολιτικό επίπεδο, καθώς οι ελληνική κυβέρνηση έχει λάβει τελεσίγραφο τεσσάρων ημερών από τους Ευρωπαίους για να παρουσιάσει νέο κείμενο προτάσεων στους εταίρους, το οποίο θα οδηγήσει σε συμφωνία.

Τη Δευτέρα, ο Αλέξης Τσίπρας θα συμμετάσχει στην Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης ενώ λίγο νωρίτερα ο Γιάνης Βαρουφάκης θα συναντηθεί με τους Ευρωπαίους ομολόγους του για ένα έκτακτο Eurogroup.

 Ρωσία: Η Μόσχα δεν σχεδιάζει την αγορά κρατικών ομολόγων της Ελλάδας

Η Ρωσία δεν σχεδιάζει να αγοράσει κρατικά ομόλογα της Ελλάδας, αλλά είναι έτοιμη να υποστηρίξει τις εταιρείες της Ρωσίας, οι οποίες θα εργαστούν για την κατασκευή σε ελληνικό έδαφος της προέκτασης του λεγόμενου Turkish Stream. Αυτό είπε, μιλώντας στο πλαίσιο των εργασιών του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ, ο υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης της Ρωσίας Αλεξέι Ουλιουκάεφ.

«Δεν νομίζω ότι μπορούμε να αγοράσουμε ομόλογα, που έχει εκδώσει η Ελλάδα. Δεν βλέπουμε με κανένα τρόπο την επένδυση μέσω ελληνικών ομολόγων», είπε ο Ρώσος υπουργός.

Την ίδια στιγμή, όπως εξήγησε στους δημοσιογράφους, η Ρωσία «είναι έτοιμη να επενδύσει, να δώσει εγγυήσεις στις εταιρείες», οι οποίες θα συμμετάσχουν στην κατασκευή του Νότιου Ευρωπαϊκού Αγωγού φυσικού αερίου.

Ο επικεφαλής του ρωσικού υπουργείου Οικονομικής Ανάπτυξης επισήμανε ότι, εάν η Ελλάδα προτείνει εμπορικά ενδιαφέροντα σχέδια για τις ρωσικές επιχειρήσεις, τότε «επενδύσεις αυτού του είδους θα χαιρετιστούν».

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας ανακοίνωσε ότι τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνάντηση με τον Κεντρικό Τραπεζίτη και τους υπουργούς Εξωτερικών και Οικονομικών της χώρας για να αξιολογηθούν οι κίνδυνοι ενός ενδεχόμενου Grexit

"FIREMED - Χρηματοδοτικά μέσα για την υποστήριξη των ΜμΕ στον τομέα της Ενέργειας"



Εμφάνιση 100_3940.JPG
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετείχε στο τελικό συνέδριο του Ευρωπαϊκού έργου "FIREMED - Χρηματοδοτικά μέσα για την υποστήριξη των ΜμΕ στον τομέα της Ενέργειας" που έλαβε χώρα στη Βενετία στις 21 Μαΐου 2015.
Το συνέδριο διοργανώθηκε από την Περιφέρεια και το Επιμελητήριο της Βενετίας σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό έργο "FIDIAS – Καινοτόμα Χρηματοδοτικά Εργαλεία για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη" και είχε ως τίτλο «Η Επιχείρηση συναντά το Περιβάλλον: Πώς χρηματοδοτείται η Πράσινη Οικονομία».
Τα θέματα που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ήταν επικεντρώθηκαν στις ευκαιρίες χρηματοδότησης των επιχειρήσεων και αναφέρονται ακολούθως:
*       Η πλατφόρμα www.support2finance.eu και οι υπηρεσίες που παρέχονται στις ΜμΕ όσον αφορά στην πρόσβαση σε χρηματοδότηση
*       Δημόσιες Επενδύσεις σε τεχνολογίες οικο-καινοτομίας, ενεργειακής αποδοτικότητας και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
*       Η μέθοδος του crowd-funding για την προώθηση και τη χρηματοδότηση έργων στον τομέα του περιβάλλοντος
Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος σε ένα από τα τρία εργαστήρια που υλοποιήθηκαν ταυτόχρονα σε διαφορετικούς χώρους:

Εργαστήριο Νο1 απευθυνόμενο σε ΜμΕ
Εργαστήριο Νο 2 απευθυνόμενο σε ΜμΕ
Εργαστήριο Νο 3
απευθυνόμενο στους εταίρους των έργων και δημόσιους φορείς
Εργαλεία και Τεχνικές για την προώθηση και παρουσίαση της επιχείρησης σε επενδυτές
Πώς να προετοιμάσετε μία καινοτόμα πρόταση για να συμμετάσχετε σε διαγωνισμούς για δημόσια χρηματοδότηση
Στρατηγικές και Ευρωπαϊκές Πολιτικές για την ενίσχυση των ιδιωτικών επενδύσεων στον κλάδο της οικο-καινοτομίας

Το έργο “FIREMED” υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Διακρατικής Συνεργασίας του Μεσογειακού Χώρου, και έχει ως στόχο τη στήριξη των ΜμΕ που σχετίζονται με στον κλάδο των Ανανεώσιμων πηγών Ενέργειας και της Ενεργειακής Αποδοτικότητας μέσω του σχεδιασμού Υπηρεσιών και Εργαλείων που αποσκοπούν στη χρηματοδότησή τους. Στο έργο συμμετέχουν οι ακόλουθοι φορείς:
*          Περιφέρεια της Βενετίας – Τομέας Έρευνας και Καινοτομίας (Ιταλία)
*          Εμπορικό Επιμελητήριο της Βενετίας (Ιταλία)
*          FINLOMBARDA – Αναπτυξιακός Φορέας της Περιφέρειας της Λομβαρδίας – Μιλάνο (Ιταλία)
*          Εμπορικό Επιμελητήριο της Μασσαλίας (Γαλλία)
*          ARDI - Περιφερειακή Υπηρεσία της Λυών, για την Ανάπτυξη και την Καινοτομία (Γαλλία)
*          IDEA – Τοπικός Φορέας της Ανδαλουσίας για την Καινοτομία και την Ανάπτυξη – Σεβίλλη (Ισπανία)
*          Περιφερειακό Συμβούλιο της Ανδαλουσίας, του Εμπορικού Επιμελητηρίου – Σεβίλλη (Ισπανία)
*          Περιφέρεια Πελοποννήσου (Ελλάδα)
*          Επιμελητήριο Κυκλάδων (Ελλάδα)
*          Εμπορικό Επιμελητήριο Κύπρου – Λευκωσία (Κύπρος)
*          Ινστιτούτο Josef Stephan της Λιουμπλιάνα (Σλοβενία)
*          ASCAME – Σύνδεσμος των Μεσογειακών Εμπορικών & Βιομηχανικών Επιμελητηρίων – Βαρκελώνη (Ισπανία)
*          Περιφερειακό Συμβούλιο της Βαλένθια, του Εμπορικού Επιμελητηρίου – Βαλένθια (Ισπανία)
*          Περιφέρεια της Ίστρια – Τομέας Οικονομικής Ανάπτυξης – Πούλα (Κροατία)