Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Συγκλονιστικό πρωτοσέλιδο Spiegel: Η τελευταία ευκαιρία της Ευρώπης


 Ακρόπολη, Πύργος του Άιφελ, Κολοσσαίο... είναι ανάμεσα στα ιστορικά μνημεία της Ευρώπης που απεικονίζονται στο πρωτοσέλιδο του Der Spiegel.
Με αυτόν τον τρόπο το γερμανικό περιοδικό κάνει λόγο για την "τελευταία ευκαιρία της Ευρώπης" με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ να σχεδιάζει ριζικές αλλαγές για τον τρόπο λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το κεντρικό άρθρο επικεντρώνεται στις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης για το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας παρουσιάζει το κεντρικό άρθρο του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel.
"Η απειλή ενός Grexit, την οποία προσπαθούν να εξαλείψουν η Άγκελα Μέρκελ και ο Αλέξης Τσίπρας, μπορεί να επιταχύνει τη διαδικασία διάβρωσης του ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Η διαχείριση της κρίσης του μεταναστευτικού στη Μεσόγειο κατέδειξε την αποτυχία του συστήματος των Βρυξελλών. Ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σχεδιάζει τώρα ριζικές μεταρρυθμίσεις. Θα αποτελέσουν την τελευταία ευκαιρία για τη διάσωση της ενότητας της Ευρώπης" αναφέρει ο πρόλογος του άρθρου.

ΠΗΓΗ: SPIEGEL  / newsit.gr