Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

Europa League Ντουντελάνζ-Ολυμπιακός 0-2: Έσπασε η γκίνια στο Λουξεμβούργο. Ζωντανός στο κυνήγι της πρόκρισης έμεινε ο Ολυμπιακός

Ντουντελάνζ-Ολυμπιακός 0-2: Έσπασε η γκίνια στο Λουξεμβούργο
Την μορφή «τελικού» είχε πάρει το παιχνίδι με τη Ντουντελάνζ για τον Ολυμπιακό μετά τα τελευταία αποτελέσματα της ομάδας του Πειραιά. Οι ποδοσφαιριστές του Πέδρο Μαρτίνς έβγαλαν στο γήπεδο αντίδραση και πάθος, έπιασαν την αντίπαλο τους από το λαιμό και δεν της άφησαν κανένα περιθώριο να αντιδράσει. Οι Πειραιώτες επικράτησαν 0-2 σε ένα παιχνίδι που ήταν επιθετικός μονόλογος. Έχασαν πάρα πολλές ευκαιρίες, είχαν δύο δοκάρια με τον

Η ΝΔ μιλάει για “αποχωρούσα κυβέρνηση” (Τσίπρα)


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Η αποχωρούσα κυβέρνηση δρομολογεί, ως φαίνεται, έκτακτες κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία με σκοπό να αλώσει κομματικά και τη Δημόσια Τάξη. Σύμφωνα με καταγγελία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας (ΠΟΑΞΙΑ), ο ΣΥΡΙΖΑ προωθεί εν κρυπτώ και Προεδρικό Διάταγμα για να προχωρήσει σε έκτακτες κρίσεις το αμέσως προσεχές διάστημα, ενώ γνωρίζει ότι ούτως ή άλλως θα γίνουν τακτικές τον Ιανουάριο του 2019. 
Για τις μεθοδεύσεις αυτές η ηγεσία της ΠΟΑΞΙΑ ζήτησε και είχε σήμερα συνάντηση με τους αντιπροέδρους της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωστή Χατζηδάκη και Άδωνι Γεωργιάδη. Οι αντιπρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας διαβεβαίωσαν τους εκπροσώπους της ΠΟΑΞΙΑ ότι η επόμενη κυβέρνηση θα δώσει στην Αστυνομία όλες τις δυνατότητες για να επιτελέσει την αποστολή της. Κατέστησαν παράλληλα σαφές ότι η Νέα Δημοκρατία θα αξιοποιήσει κάθε μέσο που διαθέτει από τη θέση της προκειμένου η ηγεσία της Αστυνομίας να μην καταστεί παράρτημα της Κουμουνδούρου. Σε κάθε δε περίπτωση η επόμενη κυβέρνηση θα αξιολογήσει τις κρίσεις και τις μεθοδεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ».

Καθολική αποδοχή του έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων με ΣΔΙΤ


Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, άτομα στέκονται
Η καθολική αποδοχή του έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ολοκληρωμένη διαχείριση των αστικών απορριμμάτων με ΣΔΙΤ ήταν το συμπέρασμα του διήμερου συνεδρίου του δικτύου ΦΟΔΣΑ και του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου στο Μυστρά στις 24 και 25 Οκτωβρίου 2018.

Δολοφονία Khashoggi: Μεσαιωνικές πρακτικές που προσβάλλουν την ανθρωπότητα Δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη


Αποτέλεσμα εικόνας για ανδρουλακησ νικοσ
Σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καταδικάσαμε τη δολοφονία του δημοσιογράφου Jamal Khashoggi στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.
Στο ψήφισμα το οποίο υιοθετήσαμε με πολύ μεγάλη πλειοψηφία, καλούμε τα Κράτη Μέλη να αναλάβουν συγκεκριμένες δράσεις όπως η επιβολή πανευρωπαϊκού εμπάργκου όπλων και συστημάτων παρακολούθησης προς τη Σαουδική Αραβία. Παράλληλα ζητάμε τη δημιουργία ενός γενικού συστήματος κυρώσεων της ΕΕ για όσους παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα παγκοσμίως, το οποίο θα συνεπάγεται την επιβολή απαγόρευσης θεωρήσεων και δέσμευσης των περιουσιακών στοιχείων.
Η κάλυψη που παρείχε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ στο καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας κάνει ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη η Ευρωπαϊκή Ένωση να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στη διεθνή σκηνή. Δυστυχώς όμως  αποφάσεις όπως αυτή της Ισπανικής Κυβέρνησης πριν από λίγες μέρες, να μην ακυρώσει την πώληση όπλων στην Σαουδική Αραβία, δημιουργούν κακό προηγούμενο. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με το ψήφισμα του σήμερα, έδωσε σαφείς κατευθύνσεις. Επαφίεται τώρα στο Συμβούλιο και στα Κράτη Μέλη να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Κανείς δεν πρέπει να κλείνει τα μάτια σε μεσαιωνικές πρακτικές που προσβάλλουν την ανθρωπότητα. Η σιωπή είναι συνενοχή.
Νίκος Ανδρουλάκης - Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ - Μέλος S&D
www.androulakisnikos.gr

Το Ορεινό Χελυδόρι εορτάζει τον Άγιο Δημήτριο τον Μυροβλύτη


Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, σύννεφο, σπίτι, βουνό, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση
Αύριο  Παρασκευή 26-10 εορτάζει στο Ορεινό Χελυδόρι (Κούτος) το πανέμορφο εκκλησάκι του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτη , όπου θα τελεστεί πανηγυρική Θεια Λειτουργία μετά αρτοκλασίας. Παρακαλούνται οι ευσεβείς Χριστιανοί όμως προσέλθουν στο ιστορικό εξωκλήσι του Μυροβλύτη που ανοίγει μόνο μία φορά το χρόνο και τιμήσουν τον Μεγαλομάρτυρα Άγιο!! 
Παλαιότερα ( πριν 60+ χρόνια περίπου )μετά την Θεία λειτουργία στον Άγιο Δημήτριο οι κάτοικοι του χωριού κατέβαιναν να περάσουν τον χειμώνα στους πεδινούς οικισμούς της Κοινότητας , τα Μεντουριάνικα και Βυζδιάνικα   για να ανέβουν και πάλι στο Κούτο την άνοιξη μετά την Θ. Λειτουργία της πρώτης Κυριακής των Απόκρεων

ΤΗΣ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΤΟ «ΚΙΓΚΛΙΔΩΜΑ»


Του Βλασίου Τσιώτου

η εικόνα προφίλ του Βλάσης Τσιώτος, Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο
Η συζήτηση του τεχνικού προγράμματος 2019 στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης ανέδειξε για μια ακόμη φορά την προχειρότητα και την έλλειψη υπεύθυνου σχεδιασμού της παρούσας Δημοτικής Αρχής. Ένα τεχνικό πρόγραμμα το οποίο ήρθε για συζήτηση χωρίς έστω κάποιο

Τραγωδία στο Ξυλόκαστρο: Οι αφίσες στο χωρίο που στοχοποιούν την οικογένεια για την αυτοκτονία της 20χρονης (video) Καταγγέλουν κακοποίηση και δολοφονία!

Τραγωδία στο Ξυλόκαστρο: Οι αφίσες στο χωρίο που στοχοποιούν την οικογένεια για την αυτοκτονία της 20χρονης (video)
Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις που έφερε στο φως της δημοσιότητας η εκπομπή "Μαζί σου" της Τατιάνας Στεφανίδου.

25η Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού – Μόνο στον ΗΛΕΚΤΡΑ 98,8 FM όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι γυναίκες (Ηχητικό Απόσπασμα Μαιευτήρας-Γυναικολόγος Ν.Καμπάς)


Η 25η Οκτωβρίου σηματοδοτεί την παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού αλλά και οι αγώνες για την καταπολέμησή του ήδη μετρούν δεκαετίες.
Μόνο στον ΗΛΕΚΤΡΑ 98,8 FM όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι γυναίκες γύρω από αυτή την ασθένεια. Πρόληψη και συχνός έλεγχος…
Καλεσμένος την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου στην ραδιοφωνική εκπομπή «Με τη Μαίρη ως το Μεσημέρι», με τη Μαίρη Νικολοπούλου, ο γιατρός Μαιευτήρας-Γυναικολόγος Δ/ντης Γυναικολογικής Κλινικής Νοσοκομείου Κορίνθου, Νίκος Καμπάς.
Ο καρκίνος του μαστού αποτελεί την πιο συχνή μορφή εμφάνισης καρκίνου στις γυναίκες παγκοσμίως, με πάνω από 1,7 εκατομμύρια νέες διαγνώσεις το χρόνο

Χωροταξικό «Καλλικράτη»: Σπάνε τουλάχιστον πέντε δήμοι-Mεγάλες αλλαγες μετά τις εκλογές


Αλλαγή στο χωροταξικό του «Καλλικράτη» αλλά μετά τις εκλογές προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης.  «Θα προχωρήσουμε σε μια ολοκληρωμένη μεταρρύθμιση του χωροταξικού του Καλλικράτη μετά τις εκλογές ώστε αυτές οι αλλαγές να υπακούουν σε κάποια λογική που θα απαντάει στις νέες συνθήκες. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αλλάξουν τα όρια σε όλους τους δήμους».
Aναφορικά με το «σπάσιμο» δήμων πριν τις εκλογές ο κ. Χαρίτσης τόνισε, επιβεβαιώνοντας σχετικές πληροφορίες της aftodioikisi.gr, ότι «αυτό που θα πρέπει να κάνουμε σε αυτή τη φάση είναι να αντιμετωπίσουμε κάποιες ακραίες περιπτώσεις όπου υπάρχουν ομόφωνες αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων. Το χωροταξικό είναι πολύ σημαντικό και δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί με πρόχειρες παρεμβάσεις προεκλογικά. Θα αντιμετωπίσουμε κάποιες εξόφθαλμες περιπτώσεις, όπως η Λέσβος, η Χίος, η Ρόδος, η Κέρκυρα και Κεφαλλονιά».

Το Έθνος και η αλήθεια


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Μέρες που είναι, μέρες γιορτής και εθνικής υπερηφάνειας, πολλοί θα θυμηθούν και θα πουν πολλά. Για το Έπος του 1940, τότε που για άλλη μια φορά «δώσαμε εξετάσεις μπροστά στο Θεό και μπροστά στους ανθρώπους. Δείξαμε την ταυτότητά μας την Εθνική και βρέθηκε εν τάξει» (Στρατής Μυριβήλης, Πανηγυρικός στην Ακαδημία Αθηνών, 27 Οκτωβρίου 1960).
Οι πιο πολλοί, η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, αυτές τις μέρες νιώθουμε άχθος στην καρδιά και βάρος στα πόδια τα βυθισμένα στη λάσπη των Πρεσπών (ο κ. Κοτζιάς είχε το θράσος να μας πει κατά την αποχώρησή του – στην ουσία παραμονή του για να διευθύνει από το παρασκήνιο – ότι έβγαλε τη χώρα από τον… «βούρκο»).
Τέλος πάντων, ζούμε αυτές τις μέρες με ανάμικτα συναισθήματα υπερηφάνειας για το ένδοξο

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Τηλέμαχος Κώτσιας στον Ελπιδοφόρο Ιντζέμπελη

Τηλέμαχος Κώτσιας: συνέντευξη στον Ελπιδοφόρο Ιντζέμπελη
O Τηλέμαχος Κώτσιας γεννήθηκε το 1951 στα Βρυσερά της περιοχής Δρόπολης, στον χώρο της ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας. Ήρθε στην...

Diastixo.gr

Δήλωση Στοιχείων Ταυτότητας Μητέρας -Πού χρειάζεται (έντυπο & ΦΕΚ)

Σε ΦΕΚ δημοσιεύτηκε η απόφαση για τον καθορισμό του τύπου και του περιεχομένου των εντύπων με τίτλο «Δήλωση Στοιχείων Ταυτότητας Μητέρας» και «Έντυπο λήψης αποτυπωμάτων μητέρας» του άρθρου 62 του ν. 4554/2018.
Η «Δήλωση στοιχείων ταυτότητας μητέρας» αποτελεί έγγραφο που ισοδυναμεί με αποδεικτικό των στοιχείων ταυτότητας της μητέρας για τις ανάγκες του ιατρικού φακέλου της και για τον σκοπό της ληξιαρχικής καταχώρησης της γέννησης του τέκνου της. Συμπληρώνεται με τα κατά

Ο Γ. Μανιάτης στην τηλεόραση της ΕΡΤ για Χωρικά Ύδατα, Καμμένο - Τσίπρα - Κοτζιά, ΑΟΖ - Εξωτερική Πολιτική




(Σημεία συνέντευξης του Γ. Μανιάτη στην τηλεόραση της ΕΡΤ,
εκπομπή "Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ" με τον Φ. Παπαθανασίου)
A. ΓΙΑ ΧΩΡΙΚΑ ΥΔΑΤΑ:
► Ο Ανδρέας Παπανδρέου στη Βουλή το 1988 είχε τοποθετηθεί για ανάλογη πρόταση Κ. Μητσοτάκη για μερική επέκταση υφαλοκρηπίδας κ είχε πει «Αν αποδεχθώ την πρότασή σας, να διαλέγουμε σημεία επέκτασης που δεν θίγουν την Τουρκία, όπως π.χ. Αμβρακικός Κόλπος, τότε χαρίζουμε όλα τα υπόλοιπα στην Τουρκία».
► Εξαιρετικά λαθεμένος ο χειρισμός και η μεθόδευση της επέκτασης των χωρικών μας υδάτων. Τώρα, η Τουρκία αντιλαμβάνεται τη νέα θέση Τσίπρα για

Γ. Ψυχογιός στο Ν/Σ Υπ. Δικαιοσύνης: «Πόθεν Έσχες» για όλους χωρίς εξαιρέσεις. Σωφρονιστικό σύστημα με στόχο την ουσιαστική επανένταξη»



Υπερψηφίσθηκε με ευρεία πλειοψηφία το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σχετικά με την ηλεκτρονική δήλωση «πόθεν έσχες». Κατά τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής ο Γιώργος Ψυχογιός, βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ, τοποθετήθηκε για το Νομοσχέδιο αλλά και για την τροπολογία σχετικά με την παράταση των αποσυμφορητικών διατάξεων για τις φυλακές.

Πρόσκληση σε εκδήλωση: Το παράδειγμα της Φινλανδίας - Πώς δημιούργησε μια οικονομία βασισμένη στην καινοτομία;


Μετά από μια μακρά περίοδο σκληρής δημοσιονομικής προσαρμογής και την εφαρμογή τριών προγραμμάτων στήριξης, η χώρα μας αντιμετωπίζει την πρόκληση της ισχυρής και βιώσιμης ανάπτυξης βασισμένης σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο με άξονες την καινοτομία και την εξωστρέφεια. Πώς όμως μπορεί να επιτευχθεί αυτό; Ποιες είναι οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που πρέπει να κάνουμε; Πώς το πέτυχαν άλλες χώρες;
Η διαΝΕΟσις στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της για τη μεταφορά καλών πρακτικών από

Ενημέρωση για τα κέντρα δια βίου μάθησης

Αποτέλεσμα εικόνας για ιδρυμα νεολαίας δια βίου μάθησης
Σας ενημερώνουμε ότι αναρτήθηκε τη Δευτέρα 22/10/2018, στην ιστοσελίδα του ΙΝΕΔΙΒΙΜ,  η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος  για  την υποβολή  αιτήσεων προς  σύναψη  σύμβασης  έργου  για εκπαιδευτές ενηλίκων στα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης των Δήμων (ΚΔΒΜ-ΝΕΑ ΦΑΣΗ).
Ο σύνδεσμος που μπορείτε να την βρείτε είναι ο παρακάτω:

Παίρνετε φάρμακα; Ποιες τροφές πρέπει να προσέχετε για να μην υπάρχουν αλληλεπιδράσεις;

Όταν λαμβάνουμε ένα φάρμακο οι τροφές που καταναλώνουμε παράλληλα μπορούν να μειώσουν τη δράση του, ακόμη και να την ακυρώσουν, ή αντιθέτως να αυξήσουν την απορρόφησή του από τον οργανισμό.
Δυστυχώς δεν το γνωρίζουν και όλοι οι ασθενείς. Αν και οι περισσότεροι έχουν ακούσει σχετικά με τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ διαφορετικών φαρμακευτικών

ΗΠΑ: Νέα τρομοδέματα ανακαλύπτουν συνεχώς

Αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί εστάλησαν στη Χίλαρι Κλίντον, τον Μπαράκ Ομπάμα, το τηλεοπτικό δίκτυο CNN και άλλες προσωπικότητες που έχουν ταχθεί κατά του Ντόναλντ Τραμπ: μεσούσης της προεκλογικής περιόδου για τις ενδιάμεσες εκλογές, η πολιτική πόλωση στις ΗΠΑ