Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022

Ποδόσφαιρο στα χρόνια του πολέμου - Σέντρα στην Ουκρανία με τις σειρήνες να χτυπούν μανιασμένες

 Ποδόσφαιρο στα χρόνια του πολέμου  Σέντρα  στην Ουκρανία με τις σειρήνες να χτυπούν μανιασμένες 

Ο αγώνας της Μέταλιστ με τη Λβιβ για την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος Ουκρανίας διεκόπη, καθώς ήχησαν οι σειρήνες για εναέρια επίθεση των Ρώσων!

ο παιχνίδι στο «Ukraina Stadium» (στο Λβιβ) δεν διεκόπη μια φορά αλλά δύο αφού ήχησαν οι σειρήνες και έτσι οι παίκτες έτρεξαν για να προφυλαχτούν στο καταφύγιο. Η πρώτη σειρήνα χτύπησε πριν τη σέντρα και η δεύτερη όταν το χρονόμετρο του γηπέδου έδειχνε το 43′ και οι δύο ομάδες ήταν στο 1-1. Ξεκίνησε μετά από ώρα αλλά γύρω στο 50′ ήχησαν ξανά οι σειρήνες και όλοι έσπευσαν στα καταφύγια. Τελικά το παιχνίδι συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε μετά από 4.5 ώρες με την Μέταλιστ να κερδίζει εκτός έδρας με 2-1!

Φθηνά δάνεια και επίδομα για κατοικίες - Τι θα περιλαμβάνει το στεγαστικό πακέτο στη ΔΕΘ

 Φθηνά δάνεια και επίδομα για κατοικίες  Τι θα περιλαμβάνει το στεγαστικό πακέτο στη ΔΕΘ 

Μπορεί να παρατηρείται κάμψη στα νέα στεγαστικά, όμως η αγορά των επισκευαστικών δανείων έχει κινητικότητα και η κάθε τράπεζα προσπαθεί να πάρει μεγαλύτερο μερίδιο από την «πίτα» της αγοράς.

Οι συνθήκες ανταγωνισμού δημιουργούν ευκαιρίες για τους εν δυνάμει δανειολήπτες, καθώς, είτε για ενεργειακή αναβάθμιση είτε για μία απλή ανακαίνιση, η λύση για τους περισσότερους είναι ένα επισκευαστικό δάνειο. Η μεγάλη ζήτηση οφείλεται κυρίως σε τρεις λόγους.

Αποψε στο Θερινό κινηματογράφο στο Δερβένι

 

 
 
 
ΔΙΠΛΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 24/8!!
Στις 21:00 θα προβληθεί η μεταγλωττισμένη παιδική ταινία «Μια χαρούμενη Οικογένεια 2»
(Κινούμενα σχέδια, 103 ́, 2021).
Σκηνοθεσία : Χόλγκερ Τάπε
Όταν η Μπάμπα Γιάγκα και ο Ρέινφιλντ γίνονται στόχος της κυνηγού τεράτων Μίλα Σταρ, τα μέλη της οικογένειας Γουίσμποουν μεταμορφώνονται ακόμα μία φορά σε τέρατα για να τους σώσουν.
Το 2ο μέρος της επιτυχημένης κωμωδίας κινουμένων σχεδίων «Μια Χαρούμενη Οικογένεια», η οποία είναι βασισμένη στο ομώνυμο best seller του βραβευμένου με Διεθνές Βραβείο Έμμυ Γερμανού σεναριογράφου και συγγραφέα Ντέιβιντ Σάφιερ.
 



 
Στις 23:00 θα προβληθεί η ταινία «Μερικοί το προτιμούν καυτό» (Κωμωδία, 120 ́, 1959)
Σκηνοθεσία : Μπίλι Γουάιλντερ
Πρωταγωνιστούν : Μέριλιν Μονρό, Τόνι Κέρτις, Τζακ Λέμον, Τζορτζ Ραφτ, Τζόαν Σάουλι
Στο Σικάγο της ποταπαγόρευσης, δυο απένταροι μουσικοί γίνονται μάρτυρες μιας γκανγκστερικής σφαγής. Για να γλιτώσουν τη ζωή τους, αναγκάζονται να μεταμφιεστούν σε γυναίκες και να φύγουν για το Μαϊάμι μαζί μ’ ένα γυναικείο μουσικό συγκρότημα.
Το «Μερικοί το προτιμούν καυτό» του Μπίλι Γουάιλντερ δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις, αφού αποτελεί διαχρονική αξία στην κωμωδία, με τις εκπληκτικές ερμηνείες των Τόνι Κέρτις και Τζακ Λέμον, που μεταμφιέζονται από Τζο και Τζέρι σε Τζοζεφίν και Δάφνη, για να γλιτώσουν από τα χέρια της μαφίας. Απλά απολαυστικοί...
Θεωρούμενο πλέον η σπουδαιότερη χολιγουντιανή κωμωδία του ομιλούντος, το "Μερικοί το Προτιμούν Καυτό" γνώρισε τεράστια εμπορική επιτυχία (τρίτη ταινία της χρονιάς πίσω από τα "Μπεν Χουρ" και "Η Ωραία Κοιμωμένη") και απέσπασε το Όσκαρ κοστουμιών και άλλες πέντε υποψηφιότητες, δύο εκ των οποίων για τον ίδιο τον Γουάιλντερ (σκηνοθεσίας και σεναρίου).

Έντονη αντίδραση Τασούλα για τις διαρροές: Έγινε «σουρωτήρι» η διαδικασία για την ΕΥΠ

tasoulas-arthr

Αθήνα, 24 Αυγούστου 2022 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήλωση Πρόεδρου της Βουλής κ. Κωνσταντίνου Τασούλα

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κώστας Τασούλας, έκανε την ακόλουθη δήλωση με αφορμή τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας και των απαράδεκτων διαρροών που συνέβαιναν ακόμα και κατά τη διάρκειά της:

Εργασίες βελτίωσης αρδευτικών γεωτρήσεων στα Γελληνιάτικα και την Καλλιθέα

  


Απαραίτητες κρίθηκαν οι άμεσες παρεμβάσεις σε δυο αρδευτικές γεωτρήσεις στα Γελληνιάτικα και στην Καλλιθέα με συνολικό κόστος 40.000€.

Πρόκειται για δυο κοινότητες που αντιμετωπίζουν σημαντικές δυσκολίες στην εξασφάλιση της αναγκαίας ποσότητας νερού άρδευσης, που χρειάζεται για την εξυπηρέτηση των αγροτικών καλλιεργειών των κατοίκων.

Πραγματοποιήθηκαν εργασίες αντικατάστασης και εκσυγχρονισμού του εξοπλισμού των γεωτρήσεων ενώ συνεχής είναι η προσπάθεια για την βελτίωση των συνθηκών άρδευσης και την υποστήριξη της αγροτικής παραγωγής.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για τις δύο αυτές κοινότητες έχει επιπλέον ήδη δαπανηθεί το ποσό των 90.000€ για την αξιοποίηση και την αντικατάσταση εξοπλισμού γεωτρήσεων και για την επέκταση αρδευτικών δικτύων ενώ νέες εργασίες σχεδιάζονται για την επόμενη χρονιά. 

Γραφείο Τύπου Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης