Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022

Κακοκαιρία σε μεγάλο μέρος της χώρας – Πλημμυρισμένοι δρόμοι και προβλήματα

Καιρός: Κακοκαιρία σε μεγάλο μέρος της χώρας – Πλημμυρισμένοι δρόμοι και προβλήματα 

Σε κλοιό κακοκαιρίας βρίσκεται μεγάλο μέρος της χώρας, που πλήττεται από σφοδρές καταιγίδες. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν και την Τετάρτη (24.08.2022), και θα περιλαμβάνουν χαλαζοπτώσεις.

Περίπου στις 5 το απόγευμα της Τρίτης (23.08.2022), ισχυρές βροχοπτώσεις σημειώθηκαν σε πολλές περιοχές της Αττικής, δημιουργώντας πολλά προβλήματα στους δρόμους. Μάλιστα, χρειάστηκε να διακοπεί η κυκλοφορία σε κεντρικούς οδικούς άξονες της πρωτεύουσας, όπως η οδός Πειραιώς, η Λεωφόρος Ποσειδώνος και η Λεωφόρος Βουλιαγμένης.


Λόγω καθίζησης του οδοστρώματος στο Κερατσίνι, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Τριπόλεως από το ύψος της οδού Ιππολύτου έως την οδό Αμαζόνων. 

 Από τις 17.00 έως τις 20.30 το κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής δέχθηκε 109 κλήσεις, εκ των οποίων οι 102 αφορούσαν απαντλήσεις υδάτων και οι 7 πτώσεις δέντρων. 

Η κακοκαιρία «χτύπησε» και τη Θεσσαλονίκη, με καταιγίδες και ισχυρές αστραπές και βροντές.

Σε ποτάμια μετατράπηκαν οι δρόμοι και στην Καλαμαριά. Η κυκλοφορία των οχημάτων λόγω του ολισθηρού οδοστρώματος γίνεται στην περιοχή με πολύ χαμηλές ταχύτητες.

Στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε ελάχιστες κλήσεις για άντληση υδάτων και κοπές δέντρων. Συγκεκριμένα, μία κλήση για άντληση υδάτων στις Σέρρες και δύο στη Φλώρινα, καθώς και τρεις κλήσεις για κοπές δέντρων σε Κασσάνδρα Χαλκιδικής, Αλεξάνδρεια Ημαθίας και Κιλκίς.

Απίστευτες εικόνες κατέγραψε το trikalavoice.gr στην Καλαμπάκα και στην ευρύτερη περιοχή από ισχυρό μπουρίνι.

Κεντρικοί δρόμοι της πόλης βυθίστηκαν στο νερό, πλημμύρισαν ισόγεια καταστήματα και υπόγεια. Μεγάλες ζημιές καταγράφονται και πέριξ της πόλεως, ενώ αιωνόβιος πλάτανος έσπασε και έκοψε στα δυο το δρόμο προς Διάβα.

Στη Λαμία σημειώθηκε σφοδρή καταιγίδα με δεκάδες κεραυνούς. Από τα πρώτα λεπτά εξαιτίας και των προηγούμενων βροχοπτώσεων, δρόμοι πλημμύρισαν, ενώ φρεάτια «τινάχτηκαν» από την πίεση των υδάτων.

Περισσότερα από 50 πρόβατα σκότωσε κεραυνός που έπεσε κατά τη διάρκεια της μεσημβρινής καταιγίδας στη θέση Βλάχα του Δήμου Μετσόβου, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

“Άνοιξαν” οι ουρανοί στην Κοζάνη με έντονη καταιγίδα με κεραυνούς.