Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022

Αποψε στο Θερινό κινηματογράφο στο Δερβένι

 

 
 
 
ΔΙΠΛΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 24/8!!
Στις 21:00 θα προβληθεί η μεταγλωττισμένη παιδική ταινία «Μια χαρούμενη Οικογένεια 2»
(Κινούμενα σχέδια, 103 ́, 2021).
Σκηνοθεσία : Χόλγκερ Τάπε
Όταν η Μπάμπα Γιάγκα και ο Ρέινφιλντ γίνονται στόχος της κυνηγού τεράτων Μίλα Σταρ, τα μέλη της οικογένειας Γουίσμποουν μεταμορφώνονται ακόμα μία φορά σε τέρατα για να τους σώσουν.
Το 2ο μέρος της επιτυχημένης κωμωδίας κινουμένων σχεδίων «Μια Χαρούμενη Οικογένεια», η οποία είναι βασισμένη στο ομώνυμο best seller του βραβευμένου με Διεθνές Βραβείο Έμμυ Γερμανού σεναριογράφου και συγγραφέα Ντέιβιντ Σάφιερ.
 



 
Στις 23:00 θα προβληθεί η ταινία «Μερικοί το προτιμούν καυτό» (Κωμωδία, 120 ́, 1959)
Σκηνοθεσία : Μπίλι Γουάιλντερ
Πρωταγωνιστούν : Μέριλιν Μονρό, Τόνι Κέρτις, Τζακ Λέμον, Τζορτζ Ραφτ, Τζόαν Σάουλι
Στο Σικάγο της ποταπαγόρευσης, δυο απένταροι μουσικοί γίνονται μάρτυρες μιας γκανγκστερικής σφαγής. Για να γλιτώσουν τη ζωή τους, αναγκάζονται να μεταμφιεστούν σε γυναίκες και να φύγουν για το Μαϊάμι μαζί μ’ ένα γυναικείο μουσικό συγκρότημα.
Το «Μερικοί το προτιμούν καυτό» του Μπίλι Γουάιλντερ δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις, αφού αποτελεί διαχρονική αξία στην κωμωδία, με τις εκπληκτικές ερμηνείες των Τόνι Κέρτις και Τζακ Λέμον, που μεταμφιέζονται από Τζο και Τζέρι σε Τζοζεφίν και Δάφνη, για να γλιτώσουν από τα χέρια της μαφίας. Απλά απολαυστικοί...
Θεωρούμενο πλέον η σπουδαιότερη χολιγουντιανή κωμωδία του ομιλούντος, το "Μερικοί το Προτιμούν Καυτό" γνώρισε τεράστια εμπορική επιτυχία (τρίτη ταινία της χρονιάς πίσω από τα "Μπεν Χουρ" και "Η Ωραία Κοιμωμένη") και απέσπασε το Όσκαρ κοστουμιών και άλλες πέντε υποψηφιότητες, δύο εκ των οποίων για τον ίδιο τον Γουάιλντερ (σκηνοθεσίας και σεναρίου).