Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

ΣΟΚ στα Καλάβρυτα: 26χρονος αυτοπυροβολήθηκε μπροστά σε κοπέλα η οποία δεν ήθελε να συνάψει ερωτική σχέση μαζί του


Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της ευρύτερης περιοχής των Καλαβρύτων από την αυτοκτονία26χρονου εξαιτίας ερωτικής απογοήτευσης. Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr ο νεαρός από το Πλανητέρο πήγε στις 16:30 στο σπίτι της κοπέλας με την οποία ήταν ερωτευμένος.
Προσπάθησε να την πείσει να τον ακολουθήσει εξηγώντας της ότι θέλει να είναι μαζί της. Εκείνη όμως, παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες τους 26χρονου, αρνήθηκε να ενδώσει με αποτέλεσμα ο νεαρός να βγει στην βεράντα του σπιτιού της και να στρέψει μια καραμπίνα εναντίον του. Ο 26χρονος αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι και εξέπνευσε

 .patrisnews.com

Πάτρα: Μια γλάστρα έφερε το χάος - Άγρια συμπλοκή Χρυσαυγιτών - αντιεξουσιαστών

 

Ένας 33χρονος που πέταξε γλάστρα από το μπαλκόνι του, ήταν ο... υπαίτιος για τα πρωτοφανή επεισόδια που σημειώθηκαν στα Ψηλαλώνια το βράδυ του Σαββάτου ανάμεσα σε Χρυσαυγίτες και αντιεξουσιαστές.

Όπως γράφει το thebest, οι δύο ομάδες των Χρυσαυγιτών και αντεξουσιαστών είχαν μεταξύ τους μόνο φραστικές αντεγκλήσεις και μάλιστα ήταν έτοιμοι να αποχωρήσουν από το σημείο, όταν κάποιος ένοικος πολυκατοικίας της οδού Ρωμανιώλη και Μητροπόλεως αποφάσισε να πετάξει μια ...γλάστρα, για να τρομάξει τους εμπλεκόμενους και να σταματήσει -υποτίθεται- το επεισόδιο!

Μόνο που επετεύχθη το ακριβώς αντίθετο κι έτσι άρχισε ο "πόλεμος" με πέτρες, καδρόνια, ποτήρια και καρέκλες που πετούσε η μια ομάδα στην άλλη.

Ο 33χρονος, μετά από μήνυση που του υπεβλήθη από μέλη της Τ.Ο. Αιγίου της "Χρυσής Αυγής", συνελήφθη με την κατηγορία της απόπειρας βαριάς σωματικής βλάβης και οδηγήθηκε στο Τμήμα, όπου και κρατείται για να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα, πιθανότατα το πρωί της Δευτέρας.

Τραυματισμός δεν δηλώθηκε, σύμφωνα με τις αρχές, ενώ υπήρξαν και 3 προσαγωγές ατόμων, που αφέθησαν λίγο αργότερα ελεύθερα λόγω του ότι δεν απεδείχθη ανάμειξή τους στα επεισόδια.

 

Σαμαράς: Ο ΣΥΡΙΖΑ υπηρετεί τους νεοναζί - Υπονομεύει τη χώρα διώχνοντας επενδυτές

 
 Η Ελλάδα βρίσκεται στον αστερισμό λίγο πριν την ανάκαμψη, είπε νωρίτερα από το βήμα του προσυνεδρίου Κεντρικής Μακεδονίας της Ν.Δ. το οποίο πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
«Η τρικομματική κυβέρνηση έχει διαφωνίες κυρίως ιδεολογικές αλλά έχει καταφέρει μέσα σε 11 μήνες που κυβερνά να σταθεροποιήσει τη χώρα και να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της» τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός και σημείωσε σχετικά με το ΔΝΤ ότι, « τα λάθη τα είχαμε επισημάνει από το πρώτο μνημόνιο, αλλά σήμερα πλέον δεν έχει νόημα να κοιτάζουμε πίσω και προχωράμε μπροστά».
«Το μόνο μελανό σημείο των τελευταίων χρόνων είναι οι νεοναζί» είπε ο Αντώνης Σαμαράς και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «υπηρετεί τους νεοναζί όταν ζητά να νομιμοποιηθούν όλοι οι μετανάστες». Κατηγόρησε επίσης τον ΣΥΡΙΖΑ για λαϊκισμό και για το γεγονός ότι«υπονομεύει τη χώρα να βγει από την κρίση διώχνοντας επενδυτές».


 Λίγο πριν περάσει την είσοδο του ξενοδοχείου Μακεδονία Παλλάς για το προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε σύντομη συνομιλία με εργαζόμενους στα μεταλλεία χρυσού της Χαλκιδικής. Η αντιπροσωπεία των εργαζομένων κάλεσε τον κ. Σαμαρά να επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Χαλκιδική.
«Είσαι παλικάρι» του φώναξε μάλιστα ένας εργαζόμενος.

Δείτε το video του thestival: 





newsit.gr

Με χειροκροτήματα υποδέχτηκαν τον Κώστα Καραμανλή στο προσυνέδριο της ΝΔ (VIDEO)

Εν μέσω χειροκροτημάτων έφτασε στο Μακεδονία Παλλάς για το προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής.

Κομματικά στελέχη και απλοί πολίτες βρέθηκαν εκεί για να υποδεχτούν τον Θεσσαλονικιό πολιτικό.
Ο ίδιος ήταν ευδιάθετος και απάντησε με χαμόγελό στα χειροκροτήματα.
Δείτε το video του thestival:

Τραγωδία στην Άμφισσα: Μητέρα κρεμάστηκε λόγω οικονομικών προβλημάτων

asthenoforo1
Σοκ έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της Φωκίδας η είδηση για τον τραγικό θάνατο μιας 53χρονης μητέρας. Σύμφωνα με το lamiareport.gr την άτυχη γυναίκα βρήκε κρεμασμένη στο πατάρι του σπιτιού τους στην Άμφισσα ο σύζυγός της. Οι κάτοικοι της περιοχής μιλούν για μια πολύ ευαίσθητη γυναίκα και εξαιρετική μητέρα. Τα οικονομικά αδιέξοδα, όπως λένε, την οδήγησαν στο να πάρει την απόφαση να βάλει τέλος στη ζωή της με αυτό τον τραγικό τρόπο.

Σοβαρές ζημιές από χαλαζόπτωση στην Τρίπολη

xalazi
Χαλάζι σε σχήμα «αμύγδαλου» έπεσε για περίπου 20 λεπτά, το απόγευμα του Σαββάτου στην Αρκαδία και συγκεκριμένα σε περιοχές του οροπεδίου της Μαντινείας.
Η χαλαζόπτωση προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε καλλιέργειες (κερασιές, μηλιές, αχλαδιές και βυσσινιές).
Οι παραγωγοί είναι ανάστατοι και ζητούν ο ΕΛΓΑ να στείλει κλιμάκια υπαλλήλων για να κάνουν εκτιμήσεις των ζημιών, προκειμένου να μπορέσουν μετά να διεκδικήσουν αποζημιώσεις.

Ο Τράγκας… φοβήθηκε τον Αλαφούζο

Giorgos-TragasΟ Γιώργος Τράγκας δεν έκανε τελικά το μεγάλο βήμα, του απεγκλωβισμού του από τον Όμιλο Κουρή-Χατζηνικολάου, και έτσι δεν δέχτηκε την πρόταση που του είχε κάνει ο Γιάννης Αλαφούζος για να αναλάβει την ευθύνη του ραδιοφώνου του “skai”, ανανεώνοντας το συμβόλαιό του με τον “Real Fm” για άλλα δυο χρόνια.
Ο γνωστός δημοσιογράφος και πρώην εκδότης, διατηρεί τη συνεργασία του με την τηλεόραση του ΣΚΑΪ, δεν θέλησε ωστόσο να κάνει “ολική” μεταγραφή στο Νέο Φάληρο, κάτι που θα τον οδηγούσε σε πλήρη αποκοπή των δεσμών του με τον Όμιλο Κουρή-Χατζηνικολάου.

Σαμαράς: Κάνουμε “κωπηλασία χρέους” για την Ελλάδα

Antonis-Samaras
Το βήμα του προσυνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη αξιοποίησε ο Αντώνης Σαμαράς, για να χαράξει ξεκάθαρη διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στην ελπίδα και το μέλλον από τη μία, που ο Πρωθυπουργός τονίζει ότι φέρνει το δικό του πολιτικό μήνυμα, και στον διαβρωτικό για τη χώρα ρόλο που έχει από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ και συνολικά τα άκρα, όπως σημείωσε με νόημα.

“Τους υπουργούς τους επιλέγει ο Πρωθυπουργός”

Antonis-Samaras
(Photo: Eurokinissi)
Λίγο πριν την τελική ευθεία για το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, που θεωρείται πολιτικό και χρονικό ορόσημο για την πραγματοποίθηση του… πολυθρύλητου ανασχηματισμού της κυβέρνησης, που μάλλον έχει καθυστερήσει, με δεδομένο ότι φημολογείται από τις αρχές του έτους, με αποτέλεσμα η πλειοψηφία των υπουργών να κινείται σε… άνευρους ρυθμούς, ο Αντώνης Σαμαράς στέλνει από το Μέγαρο Μαξίμου ένα ξεκάθαρο, όσο και αυστηρό μήνυμα προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη.
“Τους υπουργούς τους επιλέγει ο Πρωθυπουργός”, είναι η… νότα που φεύγει από το Μέγαρο Μαξίμου, και έρχεται ουσιαστικά να απαντήσει στις αιτιάσεις και τα προαπαιτούμενα που θέτουν οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς, για το ποιοί θα συμμετάσχουν στο νέο κυβερνητικό σχήμα, αλλά και την… ποιότητα της συμμετοχής στελεχών από τα δικά τους κόμματα, υπό την έννοια ότι θέλουν να δώσουν περισσότερο πολιτικό χαρακτήρα και περιεχόμενο στη συμμετοχή αυτή.
Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά καιρούς έχουν απασχολήσει το πολιτικό και δημοσιογραφικό παρασκήνιο φήμες και πληροφορίες για τον αριθμό των υπουργών που θέλουν να έχουν στο νέο σχήμα το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Αριστερά, ή… ποιούς δεν θέλουν από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας.

ysterografa.gr

Το τέλος της “καταπίεσης” από τον Ερντογάν

Tayyip-Erdogan-Occupy-Istanbul
Για την προσωπικότητα, το θυελλώδες πολιτικό πέρασμα που εξελίχτηκε σε αδιαμφισβήτητη ηγεμονία, και τον στρατηγικό αυτοπροσδιορισμό του Ταγίπ Ερντογάν ως “Ατατούρκ” (πατέρα των Τούρκων) μιας άλλης Τουρκίας και εποχής, είναι προφανές ότι η Ιστορία… σηκώνει ήδη τα μανίκια της.
Μέχρι τότε ωστόσο, ο Ισλαμιστής που προσπάθησε να γίνει κοσμοπολίτης, για να κρύψει πίσω από αυτή την ταυτότητα τη βαθιά συντηρητική, έως οπισθοδρομική σε πολλά σημεία νοοτροπία του, θα θυμάται με αυτονόητο δέος τα γεγονότα που βιώνει τις τελευταίες μέρες. Με την εξέγερση της Κωνσταντινούπολης, που μεταδόθηκε σαν… ιός και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Τουρκίας, να κλονίζει κατά τρόπο μη αναστρέψιμο την αδιατάρακτη μέχρι πρότινος πολιτική ηγεμονία του.
Η Κωνσταντινούπολη πήρε την πρωτοβουλία να… καληνυχτίσει τον Ερντογάν, για λογαριασμό ολόκληρης της Τουρκίας. Γιατί, ανεξαρτήτως του αν ο ηγέτης του ΑΚΡ αντέξει να κρατηθεί στην εξουσία, η διαδρομή του μέχρι τις κάλπες των βουλευτικών εκλογών δεν θα θυμίζει περίπατο (πόσο μάλλον υγιεινό), αλλά διαρκή αμφισβήτηση. Χωρίς να εξαιρείται το ίδιο το κόμμα του, εκεί όπου ο Γκιούλ, ο Αρίντς και ο απρόσμενα σιωπηλός Μπαμπατζάν, φρόντισαν να πάρουν αποστάσεις και… να τις κρατήσουν.
Στο πλευρό του Ταγίπ Ερντογάν έχουν απομείνει οι πιο ακραίοι ισλαμιστές, και μάλλον γραφικές περιπτώσεις σαν τον Εγκεμέν Μπαγίς, μια πρόσθετη παράμετρος που απαξιώνει περαιτέρω το legacy του Τούρκου πρωθυπουργού.
Με την αλαζονική στάση του, ο Ταγίπ Ερντογάν είναι ουσιαστικά ο “γεννήτορας” του κινήματος που θα τον ανατρέψει. Έστω κι αν το κίνημα αυτό αργήσει να λάβει πολιτική μορφή και έκφραση. Στην πλατεία Ταξίμ ακούστηκε το εκκωφαντικό ξέσπασμα ενός μέρους της τουρκικής κοινωνίας που πιστεύει στην Ευρώπη, και όχι στο Ισλάμ. Εκφράστηκε η αγανάκτηση για την πολυετή “καταπίεση” από έναν πολιτικό που έγινε ηγέτης, και κάπου εκεί… ξέχασε ποιός είναι.
Εκείνος θεωρεί “βάσανο” το  Twitter. Η Τουρκία που (θέλει να) βλέπει πιο μακριά και ευρωπαϊκά, θεωρεί βάσανο… τον ίδιο τον Ταγίπ Ερντογάν.

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ / ysterografa.gr

ΑΜΕΣΗ ΜΕΙΩΣΗ ΦΠΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                                   Τρίπολη, 08/06/13


Τα πρόσφατα επίσημα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας που δημοσιεύθηκαν, μόλις στις 07/06/13 δείχνουν μία συνεχιζόμενη μείωση του κύκλου εργασιών στον τομέα παροχής υπηρεσιών καταλύματος και εστίασης.

Συγκεκριμένα ο δείκτης Κύκλου Εργασιών στον τομέα Υπηρεσιών Παροχής Καταλύματος και Εστίασης του Α΄ τριμήνου 2013, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Α΄ τριμήνου 2012, παρουσίασε μείωση 16,9% .

Επίσης ο ίδιος δείκτης του Α΄ τριμήνου 2013, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη  του τελευταίου Δ' τριμήνου 2012, παρουσίασε μείωση 24,3 %.

Μέσα σε αυτή την πρωτοφανή οικονομική συρρίκνωση του "τουριστικού τομέα", όπως τα ανωτέρω στοιχεία ευκρινώς αποτυπώνουν, ενθαρρυντικό δευτερογενές στοιχείο, αποτελεί το γεγονός ότι οι μειώσεις κύκλου εργασιών του 2013 προς το 2012 είναι μικρότερες από εκείνες του 2012 προς το 2011, αλλά αυτή η επιβράδυνση της συρρίκνωσης σε μία συνεχιζόμενη κρίση ετών, προφανώς δεν αποτελεί στοιχείο βιωσιμότητας και ελπίδας.

Τα επίσημα στοιχεία, αποδεικνύουν αυτό που οι επαγγελματίες του τουρισμού και της εστίασης αλλά και η ευρύτερη κοινωνία βιώνει, καθημερινά.

Μία συνεχιζόμενη οικονομική κρίση, όπου η "πίτα μειώνεται", παρά τις πρότερες και υφιστάμενες δράσεις τουριστικής προβολής της χώρας.

Μία κρίση που απαιτεί άμεσα μέτρα ελάφρυνσης.

Η άμεση μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, προκύπτει ως μονόδρομος επιβίωσης για εκατατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους (επαγγελματίες και υπαλλήλους) στην ευρύτερη "τουριστική βιομηχανία".

Με διαρκώς συρρικνούμενη αγορά οι προσδοκίες αυξημένων φορολογικών εισπράξεων μέσω υψηλού ΦΠΑ (23%), είναι επιεικώς ανυπόστατες και παραπλανητικές.

Πρέπει, άμεσα, η Ελληνική Πολιτεία να δει και τα απογοητευτικά νούμερα (ανωτέρω στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας) και κυρίαρχα τους ανθρώπους και να διεκδικήσει ελαφρύνσεις πρώτα για σταθεροποίηση και επιβίωση (αντίστοιχα) και μετέπειτα για αναπτυξιακή προοπτική.

Χωρίς πρότερη επιβίωση ανθρώπων και σταθεροποίηση αριθμών, δεν νοείται ανάπτυξη.


Λάμπρος Μπούκλης
Περιφερειακός Σύμβουλος
Γραμματέας Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου
Επικεφαλής Οικολογικής Συμπολιτείας του Μοριά
κιν 6944764651

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ ΩΣ PDF.FILE Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

tourism 1st quarter.pdftourism 1st quarter.pdf
 
118 K   Προβολή   Λήψη αρχείου 

Ο Σαββόπουλος ως σύμβολο όχι μόνο μιας γενιάς

Dionysis-Savvopoulos
Πάνω από 3000 άνθρωποι κατέκλυσαν τον πανέμορφο κήπο του Μεγάρου Μουσικής χθες βράδυ για να απολαύσουν το Διονύση Σαββόπουλο. Η συναυλία αυτή ήταν η πρώτη από τη σειρά εκδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί για τον κήπο.
Ο τραγουδοποιός παρουσίασε τη νέα του παραγωγή «Παράξενα κι Ατόφια». Γνώριμα μουσικά κομμάτια από το σύνολο της πορείας του, ενορχηστρωμένα εκ νέου, με εθνικό, βαλκανικό και ροκ ήχο. Η «φεστιβαλική» ατμόσφαιρα ήταν διάχυτη. Άνθρωποι όλων των ηλικιών –ακόμα και μικρά παιδιά- δε σταμάτησαν να χειροκροτούν και να τραγουδούν με πάθος ενώ ο ίδιος ο Σαββόπουλος ήταν εμφανώς σε εξαιρετική «φόρμα».
Η χαμηλή τιμή του εισιτηρίου –θα ισχύσει για όλες τις συναυλίες του κήπου- είναι δελεαστική. Το καταπράσινο τοπίο επίσης. Είναι ένας χώρος που καταφέρνει να σε απομονώνει από τη φασαρία και το τσιμέντο. Η οργάνωση ήταν πολύ καλή και η ακουστική εξαιρετική, γεγονός που έχει σημασία μιας και η ορατότητα δεν είναι παντού το ίδιο καλή λόγω της διαμόρφωσης του χώρου.
Αν και ο Σαββόπουλος αποτελεί σύμβολο μίας άλλης γενιάς, αξιοσημείωτη ήταν η προσέλευση νέου –ηλικιακά- κοινού. Παιδιά με τζιν και ποτό στο χέρι, παρασύρθηκαν με τον επίκαιρο «Καραγκιόζη» και τη «Συννεφούλα», το «τραγούδι της παιδικής καψούρας» όπως είπε και ο καλλιτέχνης. Αυτό που παρατηρούσε κανείς ήταν η διάχυτη ευχάριστη διάθεση. Δεν ακούστηκε κανένα παράπονο για το γρασίδι –δεν υπάρχουν καρέκλες στο χώρο παρά μόνο κάποια παγκάκια τα οποία σπεύδουν να προλάβουν ηλικιωμένοι «φανς». Αντιθέτως, κατέφτασαν όλοι εξοπλισμένοι και μάλλον ικανοποιημένοι που μπορούν να έρθουν κατά κάποιο τρόπο σε επαφή με τη φύση.
Ήταν μία υπέροχη βραδιά. Γεμάτη μουσική και χαμόγελα. Και έπεται συνέχεια. Από τον Κωστή Μαραβέγια ως το Λουκιανό Κηλαηδόνη και τους Ιμάμ Μπαϊλντί ως τον Κωνσταντίνο Βήτα, το πρόγραμμα είναι ενδιαφέρον και ποικίλο. Ο κήπος του Μεγάρου Μουσικής φαίνεται πως θα είναι πόλος έλξης για τους μουσικόφιλους Αθηναίους αυτό το καλοκαίρι και προβλέπεται πως το εγχείρημα αυτό θα εξελιχθεί σύντομα σε μεγάλο μουσικό θεσμό.

ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΧΟΡΛΙΑΦΑΚΗ / ysterografa. gr

Τα ποιό ναζιστικά και διεφθαρμένα μορφώματα στην Ευρωπή

Σε δηλώσεις κατά της Χρυσής Αυγής προέβη σήμερα ο πρόεδρος του  ΠΑΣΟΚ Ευαγγελος Βενιζέλος:
"Η Χρυσή Αυγή είναι το πιο ναζιστικό μόρφωμα και η παρουσία της στη Βουλή αποτελεί προσβολή της Δημοκρατίας. Στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο να προβλεφθεί προστασία για τους ανάπηρους και τους ηλικιωμένους, διότι όταν ο ηγετικός πυρήνας της Χρυσής Αυγής είναι νοσταλγοί του Χίτλερ και αρνητές του Ολοκαυτώματος των Εβραίων, μπορεί να υιοθετήσουν την ευγονική και να θέλουν να ρίξουν στον Καιάδα ανάπηρους και ηλικιωμένους"
Η Χρυσή Αυγή απάντησε άμεσα στον κ.  Βενιζέλο με την παρακάτω ανακοίνωση:
"Το ΠΑΣΟΚ είναι το πιο διεφθαρμένο μόρφωμα στην Ευρώπη, έχει κατακλέψει τη χώρα και έχει μετατρέψει το πολίτευμα από δημοκρατία σε κλεπτοκρατία''.
Τους ανάπηρους και ηλικιωμένους συμπολίτες μας, τους χτύπησαν τα ΜΑΤ του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Αυτοί που έδωσαν εντολή να χτυπηθούν Έλληνες συνταξιούχοι να μη πιάνουν στο στόμα τους την Χρυσή Αυγή, που δείχνει καθημερινά και έμπρακτα την αλληλεγγύη της στα άτομα με ειδικές ανάγκες και την τρίτη ηλικία. Η Χρυσή Αυγή δεν θα ρίξει στον Καιάδα, αλλά στη φυλακή, όσους καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα και κατέκλεψαν τον ελληνικό λαό. Αυτό το γνωρίζουν άριστα οι κλέφτες και οι απατεώνες του πολιτικού κατεστημένου, γι' αυτό και τρέμουν τη ραγδαία άνοδο του Εθνικιστικού Κινήματος"

Ανανέωση συνεργασίας ΠΑΟ Λουτρακι με Νίκο Μεσολόγγη

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Π.Α.Ο Λουτράκι κατά τη συνεδρίαση του στις 7 Ιουνίου 2013 αποφάσισε και ανακοινώνει τα εξής:
  • Ανακοινώνουμε τη συμφωνία και ανανέωση της συνεργασίας μας με τον προπονητή κ. Μεσολόγγη Νικόλαο για άλλη μια χρονιά.
  • Ο Π.Α.Ο Λουτράκι στηρίζει και θα ψηφίσει στις προσεχείς εκλογές της Ε.Π.Σ Κορινθίας τον συνδυασμό του κ. Μιχάλη Τσιχριτζή.

Οι παγωτατζήδες

 Της Ντίνας Γεωργαντοπούλου
Οι παγωτατζήδες βράζανε το γάλα και προσθέτανε ζάχαρη, αυγά, κακάο ή βανίλια, ανάλογα με τη γεύση που θέλανε να φτιάξουν. Όταν έβραζε το μείγμα, το κατέβαζαν από τη φωτιά και το τοποθετούσαν σε ένα μεταλλικό κάδο, ο οποίος βρισκόταν μέσα σε ένα ξύλινο βαρέλι. Στο κενό που υπήρχε ανάμεσα στο ξύλινο βαρέλι και στον κάδο, έβαζαν πάγο και συνέχιζαν να ανακατεύουν το μείγμα μέχρι να πήξει.

Φορτώνανε το βαρέλι στο καρότσι, και με μια ειδική μεταλλική κουτάλα και τα χωνάκια ξεκινούσαν τη δουλειά τους. Κατά διαστήματα έριχναν κομμάτια πάγου εξωτερικά για να μη λιώσει το παγωτό.

Ανακοίνωση Φορέων για το SPA Λουτρακίου

 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ «ΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ»
ΠΡ/ΝΗ ΕΔΡΑ:  ΞΕΝ/ΧΕΙΟ   ΠΑΠΠΑΣ
 ΠΕΖΟΥΛΙΑ ΠΕΥΚΑΚΙ-ΛΟΥΤΡΑΚΙ 20300
 ΤΗΛ: 27440-62782  FAX: 27440-23940
 Website: www.lha.gr e-Mail:    info@lha.gr





Λουτράκι, 8.6.2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η πρόσφατη ομόφωνη Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Τουριστικής Λουτρακίου ΑΕ. σχετικά με την διευθέτηση αφενός μεν της οφειλής προς την πιστώτρια Τεχνική Εταιρεία, αφετέρου δε την εκμίσθωση της λειτουργίας του Υδροθεραπευτηρίου και την ανάπτυξη της μονάδας με προοπτική εξυγίανσης της εταιρείας με ιδιωτικοοικονομικά πλέον κριτήρια, είναι σαφώς στην σωστή κατεύθυνση, για την οποία οφείλουμε να εκφράσουμε δημόσια τα συγχαρητήριά μας προς το Δ.Σ. της Τουριστικής Λουτρακίου.
Θεωρούμε ότι η παραπάνω ομόφωνη Απόφαση θα αποτελέσει ορόσημο στην κατεύθυνση της τουριστικής ανάπτυξης του Λουτρακίου αλλά και του Δήμου, της αναστροφής της πτωτικής πορείας των τελευταίων ετών, δίνοντας προοπτική στην πλήρη αξιοποίηση της κορυφαίας για τον τόπο μας επένδυσης του Υδροθεραπευτηρίου, διασφαλίζοντας την απρόσκοπτη και πλήρη λειτουργία του, μεριμνώντας παράλληλα για τους εργαζόμενους σε αυτό.
Σαν τουριστικοί φορείς και επιχειρήσεις δεσμευόμαστε να συμβάλλουμε στην κάθε αναπτυξιακή ενέργεια και κοινή προσπάθεια, ώστε το Υδροθεραπευτήριο να προσφέρει ολοκληρωμένες ποιοτικές υπηρεσίες με κατάλληλη τιμολογιακή πολιτική και να λειτουργήσει ως πόλος έλξης επισκεπτών για τουρισμό υγείας και ευεξίας από την Ελλάδα και το εξωτερικό, δίνοντας νέα πνοή στον ιστορικό τουριστικό μας προορισμό.
Είναι βέβαιο ότι μέσα από συναινετικές διαδικασίες των Δημοτικών παρατάξεων και την υποστήριξη των φορέων και επιχειρήσεων για την λήψη αποφάσεων που επιβάλλουν οι οικονομικές συγκυρίες, μόνο θετικά αποτελέσματα για τον τόπο μπορούν να προκύψουν.


Σύλλογος Ξενοδόχων Λουτρακίου - Αγ. Θεοδώρων «Το Λουτράκι»
Τουριστικά Γραφεία Λουτρακίου
Όμιλος SPORTCAMP – Λουτράκι