Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023

Οι μεγαλύτεροι σεισμοί στην Ελλάδα από την αρχαιότητα μέχρι τα τέλη του 18ου αιώνα . Το 1402 μεγάλος σεισμός στη Ζάχολη

knosos_seismoi_xr 

Οι φοβεροί σεισμοί της Τουρκίας και της Συρίας τα ξημερώματα της Δευτέρας 6/2/2023 με τα δεκάδες χιλιάδες θύματα, τις ανυπολόγιστες καταστροφές και όλα τα υπόλοιπα ξύπνησαν εφιαλτικές μνήμες στη χώρα μας η οποία έχει δεινοπαθήσει από τους σεισμούς, μετρώντας χιλιάδες θύματα και τεράστιες ζημιές από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Μια δήλωση του ακαδημαϊκού κύριου Συνολάκη για τον τελευταίο μεγάλο σεισμό στην Κρήτη το 1303, ανάλογοι του οποίου

Μητσοτάκης: Μπόνους και στους συνταξιούχους που δεν πήραν αύξηση τον Ιανουάριο, προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός

 https://www.in.gr/wp-content/uploads/2023/02/mitsotakis4-1024x683.jpeg 

Καλά μαντάτα είχε για τους συνταξιούχους που δεν είδαν αύξηση στις συντάξεις λόγω της προσωπικής διαφοράς, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, επιβεβαιώνοντας τα σενάρια για παροχή επιδόματος. 

«Για πρώτη φορά είχαμε σημαντική αύξηση συντάξεων εδώ και 12 χρόνια. Κι επειδή όπου πηγαίνω ακούω κάποια δικαιολογημένα παράπονα για το θέμα της προσωπικής διαφοράς. Μπορώ να σας πω. Κάντε λίγο υπομονή θα υπάρχουν καλές εξαγγελίες και για τους συνταξιούχους που δεν είδαν καμία αύξηση τον τελευταίο μήνα. Αποδεικνύει αυτή η παράταξη το πως αντιλαμβάνεται και την πρόοδο και την κοινωνική συνοχή» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης στην ομιλία του σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ στην Αργυρούπολη.

Άρης - Παναθηναϊκός 1 - 2: Απόδραση ανατροπής με αργεντίνικη σφραγίδα!

 Η συγγνώμη του Μαντσίνι για το γκολ και το «Α» για τον Άλκη Καμπανό  

Σε χορό… Αργεντινών εξελίχθηκε το ματς στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, καθώς οι Μαντσίνι και Παλάσιος χάρισαν τη νίκη-ανατροπή στον Παναθηναϊκό, ο οποίος επικράτησε με 2-1 του Άρη και πήρε το δεύτερο διαδοχικό τρίποντο στο πρωτάθλημα. 

Στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, οι δύο ομάδες κυκλοφορούσαν την μπάλα, καθώς αμφότερες ήθελαν να ελέγξουν τον ρυθμό τους, δίχως όμως να φτάσουν σε κάποια αξιοσημείωτη τελική. Στο 10′, ο

Νέος πρόεδρος της Κύπρου ο Νίκος Χριστοδουλίδης

 https://i1.prth.gr/images/1168x656/_webp/files/2023-02-12/christodoulidis-mak.jpg 

Νίκη του Νίκου Χριστοδουλίδη έναντι του Αντρέα Μαυρογιάννη δίνουν τα επίσημα αποτελέσμαστα κατά τον δεύτερο γύρο των προεφρικών εκλογών στην Κύπρο.

Ήδη ο Αντρέας Μαυρογιάννης τηλεφώνησε στο Νίκο Χριστοδουλιδη και τον συνεχάρη για την εκλογή του. Ανακοίνωσε ακόμη ότι θα παραμείνει ενεργός πολίτης αλλά δεν θα μείνει στην ενεργό πολιτική

Με καταμετρημένο το 100% των ψήφων, ο Νίκος Χριστοδουλίδης συγκεντρώνει το 51,91% των ψήφων και ο Αντρέας Μαυρογιάννης το 48,09% των ψήφων.

Βόλος - Ατρόμητος 2-1: Σπουδαίο τρίποντο στις καθυστερήσεις με τον Έντσο Γκάγκι

 Βόλος - Ατρόμητος 2-1: Στο τέλος μίλησε ο Γκάγκι!

Γκολ που μπορεί να αποδειχτεί χρυσάφι για τον Βόλο στην προσπάθειά του να βγει Ευρώπη πέτυχε στις καθυστερήσεις ο Έντσο Γκάγκι. Σφράγισε με αυτό τη νίκη επί του Ατρόμητου με 2-1 και φέρνει τους Θεσσαλούς σίγουρα στην 5η θέση και αυτή την αγωνιστική, αλλά και με πολύ πίσω πια τους Περιστεριώτες για τα πλέι οφ.

Με αρκετά προβλήματα από τον ισχυρό άνεμο το παιχνίδι δεν είχε φάσεις στο ξεκίνημα, με πρώτη καλή ευκαιρία για τον Βόλο στο 19' όταν ο

Α΄ κατηγορία Κορινθίας ( 19η αγωνιστική): Προχώρισαν με νίκες Κόρινθος , Λουτράκι, Πέλοπας, Βέλο και Κύψελος.

 Διπλό τίτλου για τον Τενεάτη στο Κιάτο – αναβολή λόγω κορονοϊού στο Βέλο –  Κόρινθος – korinthia.net.gr 

Με τα παιγνίδια της 19ης αγωνιστικής ημέρας συνεχίστηκε  , το απόγευμα της Κυριακής, το πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας Κορινθίας. 

Ο πρωτοπόρος ΠΑΣ Κόρινθος μετά την λευκή ισοπαλία της περασμένης Κυριακής στο Λέχαιο με τον Κύψελο, επεστρέψαι  στις νίκες όπου στο ΔΑΚ επικράτησε με 4 -1 του Πανσολυγειακού και προηγείται σταθερά στο βαθμολογικό πίνακα της κατηγορίας. 

Με νίκες προχώρησαν με το ίδιο σκορ ( 4 – 1) ο ΑΟ  Λουτράκι ,στο "ΘΩΔΕΙΟ" επί της Θύελλας Πετρίου, οι Άγιοι Θεόδωροι , στο Λέχαιο επί του τοπικού Ηρακλή και ο Ισθμιακός , στη Τραγάνα επί της Θύελλας Κάτω Διμηνιού.

Με εκτός έδρας νίκες προχώρησαν ο Πέλοπας Κιάτου (3 – 0) και ο Κύψελος Κορίνθου (2 – 1) επι του Ατρόμητου Χιλιομοδίου και του Ηρακλή Ξυλοκάστρου, αντίστοιχα.

Σε ενδιαφέροντα αγώνα η Ελλάδα Βέλου επικράτησε με το μίνιμουμ σκορ τονυ Τενεάτη Αθικίων , ενώ τέλος στον Άσσο ο τοπικός Ολυμπιακός σάρωσε με 6 – 1 τον ουραγό Πανκαμαριακό.

19 Αγωνιστική

Γ΄ Εθνική ( 4ος όμιλος): Η Πρεμιέρα Β΄γύρου (14η αγωνιστική). Ο Αιολικός μόνο επικεφαλής μετά την ήττα της Μυκόνου στην Επίδαυρο / Μεγάλη νίκη του Πανιωνίου επι της Ερμιονίδας.

https://www.sportlesvos.gr/media/k2/items/cache/60ab7aecbe66604ced3b43a037bf784f_XL.jpg?t=20220808_204907 

Πρεμιέρα δευτέρου γύρου η σημερινή (12/2) 14η αγωνιστική στο πρωτάθλημα του 4ου ομίλου της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας. 

Από τους δύο πρωτοπόρους του ομίλου ο Αιολικός επικράτησε με 2 - 1 στην  Μυτιλήνη του Ιάλυσου Ρόδου και ξέφυγε στο +2  καθώς η ΑΕ Μυκόνου έχασε με το μίνιμουμ σκορ στην Αργολίδα με σκόρερ τον Γεωργίου στο 24΄ από τον Φοίνικα Νέας Επιδαύρου. 

Στη Νέα Σμύρνη ο Πανιώνιος επικράτησε με 4 - 1 σε ενδιαφέροντα αγώνα της ΑΕ Επμιονίδας καί πέρασε στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα. 

Στο ντέρμπι της ημέρας στη Κω ο τοπικός ΑΟ Πυλίου επίκράτησε με 2 – 1 του Παναργειακού, ενώ στη Ρόδο ο ΑΣ Ρόδος κέρδισε άκοπα  το βαθμολογικό τρίποντο επί του ΑΟ Διαβολιτσίου, καθώς η ομάδα της Μεσσηνίας δεν εμφανίσθηκε στο γήπεδο,   

Στην Πάτρα ο ΑΠΣ Πάτραι έχασε με 1 – 2 από τον Αίαντα Γαστούνης, την στιγμή που ο Πανηλειακός στο Πύργο έμεινε στο λευκό αποτέλεσμα με τον Πανγυθεατικό.   

Τέλος σημειώνουμε ότι την Τετάρτη (15/2 – 15:00) στο ντέρμπι της Δωδεκανήσου θα αναμετρηθούν ο Ιάλυσος Ρόδου με τον ΑΟ Πυλίου Κώ.

 Η 14η αγωνιστική  

Γ’ Εθνική: Ο πρώτος γύρος στον 4ο όμιλο σε αριθμούς

 Γ’ Εθνική: Ο πρώτος γύρος σε αριθμούς 

Το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής έφτασε αισίως στα μισά του Σε κούρσα για τέσσερις εξελίσσεται η κορυφή του 4ου ομίλου, αφού η ΑΕ Μυκόνου τερμάτισε πρώτη με τους ίδιους βαθμούς με τον Αιολικό, ενώ Πανιώνιος και Ρόδος είναι πολύ κοντά. Στις τελευταίες θέσεις ο Πανγυθεατικός έχει αρκετές δυσκολίες, άπειρος από την κατηγορία, ενώ δύσκολο έργο έχουν το Διαβολίτσι και η Πάτρα. Εκκρεμεί ένα παιχνίδι ανάμεσα σε ΑΟ Πυλίου και Ιάλυσο.

Πόσοι έπαιξαν

Super League: Ντέρμπι στο «Βικελίδης», «μάχη» για τα πλέι οφ στον Βόλο

Super League: Ντέρμπι στο «Βικελίδης», «μάχη» για τα πλέι οφ στον Βόλο

Με δύο σημαντικές αναμετρήσεις συνεχίζεται σήμερα η 22η αγωνιστική της Super League. Το ντέρμπι του Άρη με τον Παναθηναϊκό είναι αυτό που ξεχωρίζει, ωστόσο μεγάλο ενδιαφέρον έχει και η αναμέτρηση του Βόλου με τον Ατρόμητο. 

 Η “αυλαία” άνοιξε χθες (11/02) με τη “λευκή” ισοπαλία του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Ιωνικό.

Το πρόγραμμα ανοίγει στις 16:00, με το Βόλο να υποδέχεται τον Ατρόμητο, σε μια πολύ

Ο Πανευρωστινιακός νίκησε 5 - 0 εκτός έδρας τον Φωκά και με +6 θεωρείται πρωταθλητής πρωταθλητής στη Γ' Κορινθίας.

  

Με την 12η αγωνιστική συνεχίστηκε   το πρωί της Κυριακής 12/2 , το πρωτάθλημα της Γ΄ Κορινθίας. 

Επιστροφή στις νίκες για  τον πρωτοπόρο Πανευρωστινιακό που σάρωσε με 5 - 0 , εκτός έδρας, στο Σπαθοβούνι , τον ουραγό Φωκά Αρχαίων Κλεωνών . Με τη νίκη αυτή η ομάδα των Ροζενών,  αύξησε  στους +6 βαθμούς την διαφορά της από τον δεύτερο της βαθμολογίας Αετό Κρυονερίου, ο οποίος αυτή την αγωνιστική είχε ρεπό, και κατά μεγάλο ποσοστό εξασφαλίζει την άνοδό της στη Β΄ κατηγορία Κορινθίας.

Εκτός έδρας νίκη και για τον  ΑΟ Περαχώρας, που επικράτησε στο Βέλο με 4 - 0 επί της Δάφνης Πουλίτσας.Ισόπαλο 1 - 1 έληξε το παιγνίδι, στο Πετρί, ανάμεσα στον Οφέλτη Αρχαίας Νεμέας με την Προοδευτική Περιγιαλίου .  Τέλος στην Αρχαία Κόρινθο και στην κοινή τους έδρα ο Βελλερεφών Αρχαίας Κορίνθου νίκησε με 4- 3 τον Άγιο  Γεώργιο .

12η Αγωνιστική