Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023

Βόλος - Ατρόμητος 2-1: Σπουδαίο τρίποντο στις καθυστερήσεις με τον Έντσο Γκάγκι

 Βόλος - Ατρόμητος 2-1: Στο τέλος μίλησε ο Γκάγκι!

Γκολ που μπορεί να αποδειχτεί χρυσάφι για τον Βόλο στην προσπάθειά του να βγει Ευρώπη πέτυχε στις καθυστερήσεις ο Έντσο Γκάγκι. Σφράγισε με αυτό τη νίκη επί του Ατρόμητου με 2-1 και φέρνει τους Θεσσαλούς σίγουρα στην 5η θέση και αυτή την αγωνιστική, αλλά και με πολύ πίσω πια τους Περιστεριώτες για τα πλέι οφ.

Με αρκετά προβλήματα από τον ισχυρό άνεμο το παιχνίδι δεν είχε φάσεις στο ξεκίνημα, με πρώτη καλή ευκαιρία για τον Βόλο στο 19' όταν ο

Πιρές δεν μπόρεσε από κοντά να αξιοποιήσει τη σέντρα του Πιρίνος. Ο Ατρόμητος πήρε σταδιακά τον έλεγχο και παραλίγο να βρει γκολ στο 29' από προσπάθεια του Άλχο να διώξει τη σέντρα του Ρομπάιγ, με τον Γκάγκι να απομακρύνει. Στο 36' ο Γιαννιώτης μπλόκαρε το σουτ του Τσιρίνος σε ένα απογοητευτικό γενικώς πρώτο ημίχρονο από πλευράς θεάματος.

Ο Βόλος μπήκε με διαφορετικό τρόπο στο δεύτερο μέρος και αφού είχε μία καλή στιγμή με τον Ντέλετιτς, έφτασε στο γκολ χάρη σε εξαιρετικό αριστερό σουτ του Αντόνιο Λούνα στο 56' (από πάσα του Κούτσια), το οποίο δεν μπόρεσε να εξουδετερώσει ο Γιαννιώτης. Ευκαιρίες για δεύτερο γκολ είχαν αμέσως μετά οι Κούτσιας και Ντέλετιτς, με τον Κόλμαν να κάνει μαζεμένες αλλαγές για τον Ατρόμητο ώστε να ισοφαρίσει. 

Ο Κιάρτανσον απείλησε για τον Ατρόμητο στο 72' και ο Τζοβάρας στο 74' (από σέντρα του Κεσχρίντα), με την ισοφάριση να έρχεται στο 77' με τον Γιώργο Τζοβάρα. Από κοντά είχε εύκολο έργο να σκοράρει με το αριστερό, μετά την προσωρινή απόκρουση του Κλέιμαν στην κεφαλιά του Ντε Μποκ, μετά την εκτέλεση κόρνερ του Ρομπάιγ. Στο 81' ο Τζοβάρας είχε άστοχη κεφαλιά σε σέντρα του Ντε Μποκ, με τον Ατρόμητο να επιτίθεται πια με άλλη ψυχολογία για την ανατροπή. Στο 85' από προσπάθεια του Ρομπάιγ, ο Κιάρτανσον δεν μπόρεσε να σκοράρει από κοντά. Για να έρθει στο φινάλε το χρυσό γκολ του Γκάγκι μετά τη συνεργασία του με τον Τσιρίνος και με ένα «ξερό» σουτ στο δοκάρι και στα δίχτυα του Γιαννιώτη. 

Βόλος: Κλέιμαν, Άλχο, Εσκοβάλ, Σιέλης, Σι, Γκάγκι, Λούνα (66' Τσοκάνης), Τσιρίνος, Πιρές (80' Καρτάλης), Ντέλετιτς, Κούτσιας

Ατρόμητος: Γιαννιώτης, Κεσχρίντα, Χατζηισαΐας, Στρούγγης, Ντε Μποκ, Έντερ, Φριντζόνσον (67' Οικονομίδης), Κούεν (58' Αγκιμπού Καμαρά), Ροτάριου (67' Τζοβάρας), Ρομπάιγ, Τζαβίδας (67' Κιάρτανσον)