Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022

Η Βουλή στο πλευρό των παιδιών πεσόντων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας

 final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack

Η Βουλή των Ελλήνων συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα, από το 2010 έως σήμερα, τις οικογένειες των μελών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Με απόφαση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνου Τασούλα, διατίθεται για τη στήριξη 81 παιδιών που είναι ακόμη ανήλικα ή σπουδάζουν, το ποσό των 707.000 ευρώ.

Η συμβολική αυτή κίνηση, από πλευράς της Βουλής των Ελλήνων, αποτελεί ελάχιστο φόρο τιμής προς εκείνους που με αυτοθυσία, θάρρος και αφοσίωση στην πατρίδα και στον συνάνθρωπο «έπεσαν» ηρωικά την ώρα του καθήκοντος, αφήνοντας πίσω τους οικογένειες και απροστάτευτα τέκνα που χρήζουν στήριξης με κάθε τρόπο. 

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης

 

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Ένωσης Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας «Ομόνοια» και του Κόμματος Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

 

Σημαντικά θέματα που απασχολούν τους ομογενείς μας στην Αλβανία αλλά και η προσήλωση στη διασφάλιση των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας στη γειτονική χώρα, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνου Τασούλα, με αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Ένωσης Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας (ΔΕΕΕΜ) «Ομόνοια» και του Κόμματος Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ) που επισκέφθηκε σήμερα το Κοινοβούλιο.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι κ.κ. Βασίλειος Κάγιος, πρόεδρος της ΔΕΕΕΜ «Ομόνοια», Γεώργιος Τζομάκας, αντιπρόεδρος της ΔΕΕΕΜ «Ομόνοια»,  Ευάγγελος Ντούλες, πρόεδρος του Κόμματος ΚΕΑΔ, καθώς και ο διπλωματικός σύμβουλος της Βουλής, πρέσβης κ. Κωνσταντίνος Οικονομίδης.

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης