Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ακαρπη η συνάντηση Λαβρόφ – Κουλέμπα . «Δεν κάναμε καμία πρόοδο»

 lavrov_cavusoglu_kuleba_art 

Χωρίς να σημειωθεί πρόοδος ολοκληρώθηκε στην Αττάλεια της Τουρκίας η συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ και Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα, παρουσία του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Οι δύο ωρών, διαπραγματεύσεις των δύο υπουργών ανέδειξαν το χάσμα που υπάρχει μεταξύ των δύο πλευρών, αν και εξαρχής δεν υπήρχαν μεγάλες προσδοκίες για πρόοδο.

«Ήρθα εδώ για ανθρωπιστικό σκοπό», δήλωσε ο Κουλέμπα. Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας είπε πως η Ουκρανία ζήτησε κατάπαυση πυρός 24 ωρών για να αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική κατάσταση στην Μαριούπολη, ωστόσο δεν κατέληξε σε συμφωνία με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ.

Δηλώσεις έκανε αμέσως μετά και ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος  τόνισε από την πλευρά του ότι η Μόσχα αναμένει μια σοβαρή συζήτηση που δεν θα περιορίζεται στα τυπικά και πως θα κάνει τα πάντα για την επιλυθεί ολοκληρωμένα η ουκρανική κρίση.

Ο Λαβρόφ αρνήθηκε να απαντήσει για την εξέλιξη της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» στην Ουκρανία λέγοντας ότι αυτό είναι αρμοδιότητα του υπ. Άμυνας περιορίστηκε ωστόσο να πει ότι αυτή προχωρά σύμφωνα με το πλάνο...