Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Πανικός στο ΠΑΣΟΚ από τις δημοσκοπήσεις! Πολλοί δείχνουν την έξοδο στον Βενιζέλο

Πανικός στο ΠΑΣΟΚ από τις δημοσκοπήσεις! Πολλοί δείχνουν την έξοδο στον Βενιζέλο
 Σαν βόμβα έσκασε η δημοσκόπηση της εταιρείας GPO για λογαριασμό της ιστοσελίδας NEWPOST στo επιτελείo  του ΠΑΣΟΚ καθώς η κατάσταση είναι  δραματική  από τη στιγμή που οι δημοσκοπήσεις το φέρουν πλέον στο όριο του 3% και από το πρωί στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη και ευρύτερα αναζητούν λύσεις προκειμένου να διασωθεί το κόμμα και η παράταξη.

Ο γραμματέας της ΚΠΕ Νίκος Ανδρουλάκης σύμφωνα με πληροφορίες είναι ο αποδέκτης της ανησυχίας και όλου του προβληματισμού που φουντώνει μέρα με τη μέρα για το μέλλον του κόμματος και ιδίως μετά την απόφαση της ηγεσίας δηλαδή του Ευάγγελου Βενιζέλου να ενταχθεί το Κίνημα στην...κίνηση των "58" ενόψει των ευρωεκλογών.

Σύμφωνα με στελέχη της ΚΠΕ που ανήκουν στο χώρο της "εσωκομματικής μειοψηφίας" όπως αυτή καταγράφηκε στην τελευταία συνεδρίαση της παραμονές Χριστουγέννων η πρωτοβουλία αυτή του ΠΑΣΟΚ αποτελεί ουσιαστικά την ταφόπλακα για το ΠΑΣΟΚ που δείχνει να μην μπορεί να αφουγκραστεί τα μηνύματα της κοινωνίας.

Τα σενάρια για το μέλλον του κ. Βενιζέλου είναι προφανές ότι πυκνώνουν και δεν είναι λίγα πια εκείνα τα στελέχη που θεωρού ότι ίσως έπρεπε να δρομολογηθούν εξελίξεις ακόμη ίσως και πριν από τις ευρωεκλογές στο πλαίσιο μιας..."βελούδινης διαδοχής".

Βέβαια ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όπως έχει διαμηνύσει "είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει" και δεν σκοπεύει να πετάξει "λευκή πετσέτα" ποντάροντας στο σενάριο ανόδου της χώρας που θα σηματοδοτήσει και την ταυτόχρονη άνοδο του ΠΑΣΟΚ.

 
Το ερώτημα είναι αν στην παρούσα φάση ο κ. Βενιζέλος είναι σε συνεννόηση με τον Αντώνη Σαμαρά ή ο πρωθυπουργός λειτουργεί πλέον αυτοβούλως βλέποντας τον κυβερνητικό εταίρο να βρίσκεται σε κατάσταση νοκ ντάουν.

Στη φράση πάντως του κ. Σαμαρά από το βήμα του Ευρωκοινοβουλίου ότι θα κάνει το παν για να γίνουν οι εκλογές το 2016 κρύβεται το μυστικό των εξελίξεων ίσως και σε συνεννόηση με την Προεδρία της Δημοκρατίας!


newsit.gr

Βόμβα από Παπούλια : Φέτος είναι η τελευταία μου χρονιά

Βόμβα από Παπούλια στην κοπή της πίτας: Φέτος είναι η τελευταία μου χρονιά
Για πρώτη φορά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να μην ολοκληρώσει την θητεία του

Με το στόμα ανοικτό εμειναν οι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι στην Προεδρία της Δημοκρατίας όταν άκουσαν τον Κάρολο Παπούλια να τους λέει ότι φέτος είναι η τελευταία χρονιά που κόβει πίτα! Κι αυτό, γιατί η θητεία του Προέδρου λήγει τον ερχόμενο Φεβρουάριο! Οπότε έγινε μεγάλο σούσουρο και ανάστατοι οι δημοσιογράφοι άρχισαν να μετρούν κουκιά για πρόωρες εκλογές και για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Χαρακτηριστικός ήταν ο διάλογος:

Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ, θρίλερ με ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ στο Λεκανοπέδιο σε Δημοσκόπηση GPO

Δημοσκόπηση GPO: Πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ στο Λεκανοπέδιο με διαφορά  
Διευρύνει το προβάδισμα του έναντι της Νέας Δημοκρατίας στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, που ούτως ή άλλως κατέχει από τις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου του 2012 ο ΣΥΡΙΖΑ, εν όψει Ευρωεκλογών σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO, που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 8 και 14 Ιανουαρίου για το newpost.

Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τα φετινά Όσκαρ

oscars
Ο ηθοποιός Chris Hemworth και η πρόεδρος της Ακαδημίας Κινηματογράφου Cheryl Boone Isaacs παρουσίασαν τις υποψηφιότητες για τη φετινή Τελετή Απονομής των Βραβείων Όσκαρ, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 2 Μαρτίου με παρουσιάστρια την Ellen DeGeneres.
Όσκαρ καλ. ταινίας:American Hustle,Captain Phillips,Dallas Buyers Club, Gravity,Her,Nebraska,Philomena,12 Years A Slave,Wolf Of Wall Street
Υποψήφιοι για Όσκαρ α’ ανδρικού ρόλου Christian Bale,Bruce Dern,Leonardo DiCaprio,Chiwetel Ejiofor,Matthew McConaughey
Υποψήφιες για Όσκαρ α’ γυναικείου ρόλου: Amy Adams, Cate Blanchett, Sandra Bullock, Judi Dench, Meryl Streep
Υποψήφιοι για Όσκαρ σκηνοθεσίας David O. Russell, Alfonso Cuaron, Alexander Payne, Steve McQueen, Martin Scorsese
Υποψήφιες για Όσκαρ β’ γυναικείου ρόλου: Sally Hawkins, Jennifer Lawrence, Lupita Nyong’o, Julia Roberts,June Squibb
Υποψήφιοι για Όσκαρ β’ ανδρικού ρόλου: Barkhad Abdi, Bradley Cooper, Michael Fassbender, Jonah Hill, Jared Leto
Οι ταινίες με τις περισσότερες υποψηφιότητες (συνολικά 10) είναι το American Hustle και το Gravity, τα οποία και προβάλλουν ως φαβορί για το Όσκαρ καλύτερης ταινίας, μαζί με το 12 Years A Slave (9 υποψηφιότητες).
Έξι υποψηφιότητες συγκεντρώνουν οι ταινίες “Captain Phillips”, “Dallas Buyers Club” και “Nebraska”, ενώ πέντε οι ταινίες “Her” και “Ο Λύκος της Wall Street”.
Για τον πρώτο αντρικό ρόλο φαβορί αποτελεί σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ ο Matthew McConaghey, ο οποίος πήρε και τη Χρυσή Σφαίρα στην αντίστοιχη κατηγορία. Ωστόσο, με αξιώσεις διεκδικούν το βραβείο, τόσο ο Christian Bale, όσο και o… αδικημένος, Leonardo Di Caprio.
Στις ανδρικές υποψηφιότητες αίσθηση προκάλεσε πάντως η απουσία του Τομ Χανκς και του Ρόμπερτ Ρέντφορντ.
Στις γυναίκες η Jennifer Lawrence πάει για το… repeat, καθώς μετά το Όσκαρ α` γυναικείου ρόλου πέρυσι, είναι φέτος το απόλυτο φαβορί για το Όσκαρ β` γυναικείου.
Ιδιαίτερα δυνατές είναι οι υποψηφιότητες για το Όσκαρ α` γυναικείου ρόλου, με την Cate Blanchett, πάντως, να έχει το προβάδισμα, λόγω και της Χρυσής Σφαίρας που κατέκτησε πρόσφατα.
Αναλυτικά οι υποψηφιότητες:

«Το Σάββατο ξεκινά το Προοδευτικό Φόρουμ»

 
Tο Σάββατο, 18 Ιανουαρίου στις 10:30, ξεκινά τις εργασίες του το διήμερο «Προοδευτικό Φόρουμ» που συνδιοργανώνουν τα πολιτικά κόμματα «Δράση» και «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα» μαζί με τις κινήσεις πολιτών «Δυναμική Ελλάδα», «Π80», «ThinkΠ» και «Μπροστά».
Στο Φόρουμ θα τοποθετηθούν πάνω από 40 ακαδημαϊκοί, πολιτικοί, νέοι επιστήμονες και συνδικαλιστές, ακτιβιστές και μέλη ΜΚΟ, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι και τεχνοκράτες που θα στελεχώσουν τα σχετικά πάνελ, μαζί με εκπροσώπους των φορέων που το συνδιοργανώνουν. Προβλέπονται πέντε (5) βασικές θεματικές ενότητες συζήτησης (Διακυβέρνηση, Οικονομία, Κοινωνική Πολιτική, Παραγωγή Πλούτου, Κοινωνία των Πολιτών), στις οποίες οι εισηγητές θα κληθούν να απαντήσουν σε στοχευμένες ερωτήσεις και να συζητήσουν με τους πολίτες που θα είναι παρόντες.
Εκτός από τα πέντε θεματικά πάνελ, θα υπάρχουν και δύο ευρύτερα πολιτικά: ένα με ειδικούς πολιτικούς επιστήμονες και ερευνητές που θα συζητήσουν για την ύπαρξη ή μη προοδευτικών τάσεων στην ελληνική κοινωνία, καθώς και το τελικό πάνελ με τους εκπροσώπους των συνδιοργανωτών, κομμάτων και κινήσεων, που θα συνοψίσουν τη συζήτηση του διημέρου και θα καταθέσουν την πολιτική τους ατζέντα για ένα εθνικό προοδευτικό σχέδιο. Είναι σημαντικό ότι το Φόρουμ συγκεντρώνει πρωτοφανές εύρος πολιτικών συμμετοχών από τα κόμματα και την κοινωνία πολιτών, ανάμεσα σε άλλα από το ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ, την Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα, την Δράση, την Πρωτοβουλία των “58”, τον Κοινωνικό Σύνδεσμο, την Κοινωνική Συμφωνία, την Δυναμική Ελλάδα, το Π80, το ThinkΠ και τους Μπροστά. Στα διαλείμματα μεταξύ των θεματικών συζητήσεων σημαντικές προσωπικότητες από την ακαδημαϊκή και πολιτική κοινότητα των προοδευτικών από το εξωτερικό θα παρέμβουν μέσω βίντεο.
Είναι η πρώτη φορά που κόμματα και κινήσεις πολιτών οργανώνουν έναν ευρύ, πολυθεματικό πολιτικό διάλογο, ώστε να καταγραφούν και να συντεθούν απόψεις για ένα εθνικό προοδευτικό σχέδιο. Για αυτό, οι διοργανωτές καλούν κάθε πολίτη να πλοηγηθεί στην ιστοσελίδα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του «Προοδευτικού Φόρουμ» και να καταγράψει τις απόψεις του, οι οποίες θα αξιοποιηθούν κατά τη διάρκεια και μετά τη λήξη της διημερίδας.
Η είσοδος στο Φόρουμ είναι ελεύθερη για όλους τους πολίτες, οι οποίοι θα έχουν την δυνατότητα να υποβάλουν ερωτήσεις στους ομιλητές. Οι διοργανωτές, ενθαρρύνουν το κοινό να εγγραφεί ηλεκτρονικά μέσω της φόρμας συμμετοχής που διατίθεται στην ιστοσελίδα, ώστε να εξασφαλιστεί προτεραιότητα σε περίπτωση μη διαθέσιμων θέσεων.
Το διήμερο θα μεταδοθεί με live streaming μέσω της ιστοσελίδας.
Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα  http://progressive-forum.gr/ για εγγραφή, σχόλια και αναλυτικές πληροφορίες.

Γραφείο Τύπου Δράσης

Νέοι, εθελοντές, από την Γαλλία στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

Νέοι, εθελοντές, από την Γαλλία στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης 
 (7) Eφτά νέοι εθελοντές που ήρθαν από τη Γαλλία,  και φιλοξενούνται για ένα (1) μήνα, από
το Δήμο  Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης με σκοπό να υποστηρίξουν και να βοηθήσουν σε
περιβαλλοντικές δράσεις. Τους Γάλλους
εθελοντές υποδέχτκαι και καλωσόρισε , στο Δημαρχείο Ξυλοκάστρου  ο Δήμαρχος Αντώνης Κλαδούχος.
  Οι νέοι εθελοντές, ασχολούνται με την καθαριότητα και με την συντήρηση της περίφραξης του Πευκιά, με την καθαριότητα της ακτής και με άλλες δραστηριότητες.
Τις μέρες αυτές βοηθούν στην συντήρηση και στη βαφή της περίφραξης στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ξυλοκάστρου.
Τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης σε συνεργασία της ΔΗ.Κ.Ε.Ξ.Ε. με το Γραφείο Πληροφόρησης Νέων προωθεί προγράμματα ανταλλαγής νέων με χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Μέχρι σήμερα έχει υποδεχθεί και φιλοξενήσει κατά περιόδους περισσότερους από 300 νέους από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Παράλληλα έχει προωθήσει νέους εθελοντές από το Δήμο μας σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε αντίστοιχα προγράμματα.
Οι νέοι εθελοντές από τις χώρες αυτές, προσφέρουν εθελοντική εργασία στο ΚΔΑΠ, στο «Βοήθεια στο σπίτι», στον Παιδικό Σταθμό κ.λ.π.
Πληροφορίες στο Γραφείο Πληροφόρησης Νέων τηλ: 2743360307 & 2743360312.

ΕΝΤΑΞΗ ΕΡΓΟΥ 'ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ'

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ                                                                                  ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ                                                          ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ                           
  (Δ.Ε.Υ.Α.Λ-ΑΓ.Θ)                  

Ανακοινώνεται ότι βάσει του με αριθ. πρωτ. 84/10-1-2014 (ΑΔΑ ΒΙ6Ζ7Λ1-ΙΓΚ) εγγράφου της
Περιφέρειας Πελοποννήσου το έργο «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ» συνολικού προϋπολογισμού 861.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ)
εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα-Πελοπόννησος-Ιόνιοι Νήσοι» και η
Πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης .

Το έργο αφορά στις εργασίες πλήρους αντικατάστασης του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στην
εντός σχεδίου περιοχή Περαχώρας καθώς και των κεντρικών τροφοδοτικών αγωγών από τις 3
δεξαμενές προς τον οικισμό .Το έργο θα είναι αυτοτελές και ανεξάρτητο και θα λειτουργήσει
πλήρως μετά την κατασκευή του .Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί και να καταστεί πλήρως
λειτουργικό την άνοιξη του 2015.

Για τη ΔΕΥΑ Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων
           Ο Γεν. Δ/ντής                             Ο Πρόεδρος Δ.Σ.
  Τάσος Κ. Μαστραντωνάκης     Παναγιώτης Ν. Βαρελάς
Μηχανολόγος Μηχανικός ΠΕ               Δημοτικός Σύμβουλος

Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ SP TABLEWARE CYCLING TEAM ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ!

Εμφάνιση 1.jpg


O Δήμος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων, τις τελευταίες ημέρες, έχει την τιμή να φιλοξενεί την κορυφαία επαγγελματική ομάδα ποδηλασίας SP Tableware Cycling Team, η οποία για 10 ημέρες διαμένει και κάνει την προετοιμασία της στο Λουτράκι, ενόψει της νέας αγωνιστικής χρονιάς.

Οι αθλητές θα καλύψουν πάνω 1000χλμ, τόσο σε ευθείες διαδρομές όσο και ανηφορικές, κάτω από τις οδηγίες του προπονητή κ. Βασίλη Αναστόπουλου.


Ο Βέλγος αθλητής της Garmin-Sharp, Johan Vansummeren και νικητής στο Paris-Roubaix το 2011,βρίσκεται ήδη επί ελληνικού εδάφους και θα ακολουθήσει την προετοιμασία της SP!

Εμφάνιση 3.jpgΤην ομάδα αποτελούν οι αθλητές Καράτζιος Γεώργιος, Μπούγλας Απόστολος, Μπούγλας Γεώργιος, Σημαντηράκης Βασίλης, Νεόφυτος Σακελλαρίδης, Καραμπινάκης Παναγιώτης, Αντωνιάδης Δημήτρης, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής MB Περικλής Ηλίας και ο Πρωταθλητής Ελλάδος Γιάννης Ταμουρίδης.



Την Τετάρτη 15/01/2013, τα μέλη της ομάδας υποδέχθηκε ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και μέλος της Τουριστικής Λουτρακίου Α.Ε. ΟΤΑ, κ. Γιάννης Κακούρος, μαζί με τα στελέχη του Loutraki Thermal Spa.
Οι αθλητές φιλοξενήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Υδροθεραπευτηρίου Loutraki Thermal Spa για την απαραίτητη αποθεραπεία στα πλαίσια των καθημερινών της προπονήσεων, μέσα από ένα πρόγραμμα παροχής ποιοτικών παροχών υγείας, ευεξίας και αναζωογόνησης.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΟΠΡΑΠ ΣΤΟ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΟ.ΠΡ.Α.Π.
O πυρήνας Λουτρακίου, Αδέσποτη Πνοή, σας ενημερώνει ότι έχει ενσωματωθεί στο Φιλοζωικό Σωματείο «Κορινθία Προστασία Αστικής Πανίδας» και σας προσκαλεί στην ιδρυτική του εκδήλωση, στις 19 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 11.00 - 18.00, στο Χιλιομόδι Κορινθίας (στο Στάβλο).
 Εμφάνιση ΚΟΠΡΑΠ.jpg

Εντυπωσιακές φωτογραφίες: Αυτός είναι ο... παγκόσμιος χάρτης των social media

Εντυπωσιακές φωτογραφίες: Αυτός είναι ο... παγκόσμιος χάρτης των social media
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ οι πολίτες ποιας χώρας χρησιμοποιούν περισσότερο το twitter ή ανεβάζουν φωτογραφίες στο Flickr; Το σκέφτηκε ο Eric Fischer και αποφάσισε να φτιάξει τον παγκόσμιο χάρτη των social media.
Ο προγραμματιστής και δημιουργός ψηφιακών χαρτών δημοσίευσε, το 2011, μια σειρά από χάρτες που δείχνουν που οι πολίτες τουιτάρουν περισσότερο και που ανεβάζουν φωτογραφίες.
Σύμφωνα με το Business Insider ονόμασε τη σειρά αυτή «Δες κάτι ή πες κάτι».

Έφτιαξε λοιπόν 50 χάρτες που περιλαμβάνουν μερικές από τις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου.

Οι φωτογταφίες είναι εντυπωσιακές. Οι πορτοκαλί κουκίδες αντιστοιχούν στους χρήστες του Flickr και οι μπλε σε εκείνους του twitter.
ΕΥΡΩΠΗ  
Από την Ευρώπη εντυπωσιακοί είναι οι χάρτες του Λονδίνου, του Παρισιού, της Βαρκελώνης  και της Στοχόλμης.
ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ
Από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής εντυπωσιακοί είναι οι χάρτες της Νέας Υόρκης,  της Ουάσιγκτον , του Σικάγου  και του Σαν Φραντσίσκο.
 
 Επίσης εντυπωσιακοί είναι και οι χάρτες των πόλεων της Μόσχας, του Τόκιο, του Μπουένος Άϊρες και του Σίδνεϊ.

newsit.gr

Δεν ήταν πρώην υπάλληλοι οι απαγωγείς Καραμολέγκου

Manolis-Karamolegos
Σε σχεδόν 100 λέξεις, ο γνωστός επιχειρηματίας Μανώλης Καραμολέγκος, που τα ξημερώματα της Τετάρτης έπεσε θύμα απαγωγής, διαψεύδει κατηγορηματικά τις φήμες πως, οι δράστες της απαγωγής του επιχειρηματία δεν ήταν πρώην υπάλληλοι της αρτοβιομηχανίας, όπως έχει ακουστεί.

ΌΛΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Μ. ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΥ
"Έζησα μια περιπέτεια, μια δύσκολη στιγμή, η οποία ευτυχώς είχε αίσιο τέλος. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια μου και τους εργαζόμενους της εταιρείας, οι οποίοι πέρασαν στιγμές αγωνίας και βρίσκονται συνέχεια στο πλευρό μου.
Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς την Ελληνική Αστυνομία και τα στελέχη της για τη συστηματική δουλειά, την ανθρωπιά και τον επαγγελματισμό τους. Αυτή τη στιγμή συνεχίζονται οι έρευνες και έχω εμπιστοσύνη ότι σύντομα θα διαλευκανθεί η υπόθεση.
Τέλος, θα ήθελα να διαψεύσω κατηγορηματικά, δημοσιεύματα που εμφανίζουν σύνδεση των δραστών με εργαζόμενους ή πρώην εργαζόμενους της εταιρείας. Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι δεν είχαν εργαστεί ποτέ και ουδεμία σχέση είχαν ή έχουν με την εταιρεία μας."
  Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι εγκέφαλος της απαγωγής ήταν ο Μολδαβός ο οποίος απελευθέρωσε τον επιχειρηματία και τον ακολούθησε στην Αστυνομία, όπου και παραδόθηκε.
Το περιβάλλον του Μανώλη Καραμολέγκου εκτιμά ότι οι απαγωγείς ήταν συνολικά τρεις, τους δύο Μολδαβούς που έχουν ήδη συλληφθεί και οδηγούνται σήμερα στον Εισαγγελέα και ακόμη έναν, πιθανότατα Αλβανό που είναι και ο δράστης που διαφεύγει.

Σύμφωνα με την εικόνα που έχουν σχηματίσει ως τώρα οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση όλα δείχνουν ότι η απαγωγή εμπνεύστηκε και οργανώθηκε από έναν κακοποιό, που στη συνέχεια αναζήτησε συνεργούς για να τον βοηθήσουν..
Με βάση την πρακτική που ακολουθείται στη λεγόμενη “αρπαγή της τίγρης” το θύμα μετακινείται. Oι δράστες αρχικά χρησιμοποίησαν το αυτοκίνητο του ίδιου του επιχειρηματία και στη συνέχεια οι κακοποιοί για να μπορέσουν να συνεχίσουν τη διαδικασία  επιτέθηκαν σε οδηγό του ταξί, το πέταξαν κυριολεκτικά έξω από το όχημά του και του το άρπαξαν.
Αυτό το ταξί χρησιμοποίησαν για να συνεχίσουν την επιχείρησή τους
Τώρα οι αστυνομικοί βήμα, βήμα και με βάση τα στοιχεία που μπορεί να δώσει ο ίδιος ο επιχειρηματίας Μ. Καραμολέγκος προσπαθούν να συνθέσουν πρώτα το παζλ των κινήσεων των δραστών στην Αττική και στη συνέχεια να φτάσουν και στον δράστη που διαφεύγει.

Το δημόσιο θα πληρώνει (μόνο) μέσω τραπεζικών λογαριασμών

Xristos-Staikouras
Με απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, οι πληρωμές χρηματικών ενταλμάτων από το δημόσιο προς τους δικαιούχους θα γίνεται πλέον υποχρεωτικά μόνο μέσω τραπεζικών λογαριασμών.
Έτσι, μπαίνει τέλος στις πληρωμές του Δημοσίου από τα ταμεία των Εφοριών και διευκολύνεται η διαδικασία ελέγχου και συμψηφισμού των οφειλών των δικαιούχων προς την Εφορία ή τα ασφαλιστικά Ταμεία.

“Δεν μπορεί (τώρα) να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή”

Giorgos-Sotirelis
Μετά και τις τελευταίες αποκαλύψεις για τη δράση της Χρυσής Αυγής, και καθώς δικαστικοί κύκλοι εκτιμούν ότι θα “δέσει” η κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης, πολλαπλασιάζονται οι αναφορές στην προοπτική να τεθεί εκτός νόμου η εθνικιστική οργάνωση του Νίκου Μιχαλολιάκου.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο συνταγματολόγος και καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργος Σωτηρέλης, υποστήριξε ότι το Σύνταγμα της Ελλάδας δεν προβλέπει τη δυνατότητα να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή.
Κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι για να δρομολογηθεί μια τέτοια εξέλιξη από την πλευρά των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου, θα πρέπει να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα αναφέρει ρητώς τις προβλέψεις και τις πρόνοιες για τη διαδικασία συμμετοχής ενός κόμματος στις βουλευτικές εκλογές.
Σύμφωνα με τον Γιώργο Σωτηρέλη, αν ένα κόμμα δεν πληροί τις προϋποθέσεις της συγκεκριμένης διάταξης, τότε δεν θα μπορεί να συμμετάσχει στις εκλογές.

Ο Σαμαράς επικήρυξε τη μιζέρια…

Antonis-Samaras-greek-presidency
Twitter@EmOikonomidis
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα έπρεπε να είναι ο φυσικός χώρος της Δημοκρατίας στη σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση. Με αντιπροσώπους των εθνικών κοινωνιών, εκλεγμένους με αξιοκρατικά κριτήρια, και οπλισμένους με τις καταλυτικές εκείνες αρμοδιότητες που θα τους επέτρεπαν να παρεμβαίνουν ουσιαστικά και καθοριστικά στη δρομολόγηση αποφάσεων και στρατηγικών που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών της νέας, κοινής πατρίδας μας.
Φυσικά, δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο, στη σημερινή Ευρώπη της γραφειοκρατίας και της έλλειψης πολιτικής ηγεσίας. Ακόμη και σε ένα τέτοιο, στρεβλωτικό πλαίσιο ωστόσο, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο διατηρεί ηχηρή σημειολογία. Και προσφέρεται ως βήμα για να μιλήσει κανείς στις καρδιές των λαών της Ευρώπης, παρακάμπτοντας τα διαμεσολοβητικά φίλτρα των ηγεσιών τους.
Αυτό ακριβώς επιχείρησε να κάνει χθες ο Αντώνης Σαμαράς, αξιοποιώντας στο έπακρο τη σχετική δυνατότητα που του προσέφερε η συγκυρία της Ελληνικής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το πρώτο εξάμηνο του 2014. Θέτοντας μια διαφορετική ατζέντα, με περίσσευμα πολιτικής, κοινωνικής συνοχής και συναντίληψης, καθώς και… Ευρώπης όπως θα έπρεπε να είναι, και όχι όπως την κατάντησαν “μικρομεσαίοι υπάλληλοι”.
Η ατζέντα που έθεσε ο Αντώνης Σαμαράς, συνιστά ουσιαστικά και το εθνικό διακύβευμα των ευρωεκλογών του Μαϊου, τόσο για την Ευρώπη συνολικά, όσο και για την Ελλάδα. Την Ελλάδα που δοκιμάστηκε, αλλά άντεξε. Την Ελλάδα που είναι εδώ. Και όπως “φωνάζει” η ιστορική διαδρομή του έθνους, είναι εδώ για να πρωταγωνιστεί. Όχι για να παραμερίζεται.

ysterografa.gr

Γρηγοράκος προς δημοτικούς υπαλλήλους: Απογραφή εντός 15 ημερών ή απόλυση

Απόλυση περιμένει τους εργαζόμενους νομικών προσώπων των δήμων που δεν θα απογραφούν μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες. Αυτή είναι η διορία που τους δίνει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Λεωνίδας Γρηγοράκος, ο οποίος δήλωσε στο Mega:
«Αν δεν απογραφούν θα απολυθούν όλοι. Από τους 750 (φορείς) έχουν απογραφεί οι 361. Οι υπόλοιποι είπαμε προχθές με τον υπουργό και στο υπουργικό συμβούλιο ότι όποιος σε 15 μέρες δεν έχει απογραφεί σημαίνει ότι δεν υπάρχει. Τι θα γίνει; Οι εργαζόμενοι σε αυτές τις δομές είναι 12.815, έχουν απογραφεί οι μισοί, 5.464. Δεν μας απαντάνε. Πάμε στην Ενιαία Γραμμή Πληρωμών και λέμε δεν πληρώνεστε. Εμείς θέλουμε να δούμε ποιος δουλεύει στους δήμους και τι δουλειά κάνει».

Απόστολος Ε. Παπαφωτίου: Η Απόφαση του Δικαστηρίου με δικαιώνει απόλυτα ως πολιτικό πρόσωπο, ως άνθρωπο και ως επιστήμονα.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά την κοινοποίηση των πρακτικών και της απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Κορίνθου, στη Συνεδρίαση της 2ας Ιουλίου 2013 και ερωτηθείς ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Απόστολος Ε. Παπαφωτίου σχετικά με την απόφαση  της μήνυσης του ιδίου κατά του κου Δημήτριου Προβή, του κου Γεωργίου Γουγά, του κου Χαράλαμπου Βραχνού, της  κας Μαρίας Φουργιώτη, κατοίκων Κορίνθου, για Συκοφαντική δυσφήμηση άπαξ και κατ’εξακολούθηση, δια του τύπου και μη, δήλωσε τα εξής:

Θαλασσοδάνεια και τρικυμία εν κρανίω (αναντικατάστατων)

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Και η πτώση από τα σύννεφα συνεχίζεται κανονικά…

Αυτή τη φορά με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο – το οποίο, όπως προκύπτει από την δικαστική έρευνα, είχε γεμίσει τον κόσμο θαλασσοδάνεια.

(Η ΕΤΒΑ… έφυγε νωρίς, αν και γι’ αυτήν είχε πει πρώην διευθύνων σύμβουλός της πως… ήταν οτιδήποτε άλλο εκτός από τράπεζα).

Και καθώς τα δισεκατομμύρια υπερίπτανται των κεφαλών μας, ξεχνάμε και τα άλλα.

Ότι, για παράδειγμα, υπήρξε περίοδος που τα στελέχη αυτών των «τραπεζών» εισέπρατταν θηριώδεις μισθούς (15.300 ευρώ τον μήνα από την εποχή της «ισχυρής Ελλάδας», σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που είχαν κατατεθεί στη Βουλή), κάποιοι άλλοι τα έπαιρναν από την «πίσω πόρτα», λαμβάνοντας στο τέλος του χρόνου μπόνους τετραπλάσια του ήδη υψηλού μισθού τους, ενώ, όπως επισήμως είχε παραδεχθεί υπουργός του ΠΑΣΟΚ, η ανακαίνιση των γραφείων της διοίκησης του Τ.Τ. είχε κοστίσει (τότε που λεφτά υπήρχαν) 2 εκ. ευρώ!

Προβολή της Μεσογειακής Διατροφής στο Ναύπλιο. Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014, 11:00 π.μ. Πλατεία Συντάγματος, Ναύπλιο. Ει



Αγάπησε τον εαυτό σου, αγάπησε τη Μεσογειακή Διατροφή MedDiet
 Εμφάνιση logo MED DIET.png


Ο Πολιτιστικός Οργανισμός «Οι Δρόμοι της Ελιάς» και το Europe Direct Καλαμάτας
με τη συνεργασία του Δήμου Ναυπλίου και
τη στήριξη του Europe Direct Περιφέρειας Πελοποννήσου-Ναύπλιο

διοργανώνουν ανοιχτή στο κοινό εκδήλωση για την προώθηση της Μεσογειακής Διατροφής

την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 11:00 π.μ. στην Πλατεία Συντάγματος στο Ναύπλιο.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει: