Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Δεν ήταν πρώην υπάλληλοι οι απαγωγείς Καραμολέγκου

Manolis-Karamolegos
Σε σχεδόν 100 λέξεις, ο γνωστός επιχειρηματίας Μανώλης Καραμολέγκος, που τα ξημερώματα της Τετάρτης έπεσε θύμα απαγωγής, διαψεύδει κατηγορηματικά τις φήμες πως, οι δράστες της απαγωγής του επιχειρηματία δεν ήταν πρώην υπάλληλοι της αρτοβιομηχανίας, όπως έχει ακουστεί.

ΌΛΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Μ. ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΥ
"Έζησα μια περιπέτεια, μια δύσκολη στιγμή, η οποία ευτυχώς είχε αίσιο τέλος. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια μου και τους εργαζόμενους της εταιρείας, οι οποίοι πέρασαν στιγμές αγωνίας και βρίσκονται συνέχεια στο πλευρό μου.
Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς την Ελληνική Αστυνομία και τα στελέχη της για τη συστηματική δουλειά, την ανθρωπιά και τον επαγγελματισμό τους. Αυτή τη στιγμή συνεχίζονται οι έρευνες και έχω εμπιστοσύνη ότι σύντομα θα διαλευκανθεί η υπόθεση.
Τέλος, θα ήθελα να διαψεύσω κατηγορηματικά, δημοσιεύματα που εμφανίζουν σύνδεση των δραστών με εργαζόμενους ή πρώην εργαζόμενους της εταιρείας. Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι δεν είχαν εργαστεί ποτέ και ουδεμία σχέση είχαν ή έχουν με την εταιρεία μας."
  Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι εγκέφαλος της απαγωγής ήταν ο Μολδαβός ο οποίος απελευθέρωσε τον επιχειρηματία και τον ακολούθησε στην Αστυνομία, όπου και παραδόθηκε.
Το περιβάλλον του Μανώλη Καραμολέγκου εκτιμά ότι οι απαγωγείς ήταν συνολικά τρεις, τους δύο Μολδαβούς που έχουν ήδη συλληφθεί και οδηγούνται σήμερα στον Εισαγγελέα και ακόμη έναν, πιθανότατα Αλβανό που είναι και ο δράστης που διαφεύγει.

Σύμφωνα με την εικόνα που έχουν σχηματίσει ως τώρα οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση όλα δείχνουν ότι η απαγωγή εμπνεύστηκε και οργανώθηκε από έναν κακοποιό, που στη συνέχεια αναζήτησε συνεργούς για να τον βοηθήσουν..
Με βάση την πρακτική που ακολουθείται στη λεγόμενη “αρπαγή της τίγρης” το θύμα μετακινείται. Oι δράστες αρχικά χρησιμοποίησαν το αυτοκίνητο του ίδιου του επιχειρηματία και στη συνέχεια οι κακοποιοί για να μπορέσουν να συνεχίσουν τη διαδικασία  επιτέθηκαν σε οδηγό του ταξί, το πέταξαν κυριολεκτικά έξω από το όχημά του και του το άρπαξαν.
Αυτό το ταξί χρησιμοποίησαν για να συνεχίσουν την επιχείρησή τους
Τώρα οι αστυνομικοί βήμα, βήμα και με βάση τα στοιχεία που μπορεί να δώσει ο ίδιος ο επιχειρηματίας Μ. Καραμολέγκος προσπαθούν να συνθέσουν πρώτα το παζλ των κινήσεων των δραστών στην Αττική και στη συνέχεια να φτάσουν και στον δράστη που διαφεύγει.