Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

Ο Παναιγιάλειος έβαλε «μπουρλότο» στη Λάρισα και στην κορυφή

Ο Παναιγιάλειος έβαλε «μπουρλότο» στη Λάρισα και στην κορυφή (vid)
Η πιο ισχυρή «βόμβα» στο πρωτάθλημα της Football League, «έσκασε» στο AEL FC Arena, με τον ψυχωμένο Παναιγιάλειο να νικά τη Λάρισα 2-1 και να βάζει νέα δεδομένα στην κορυφή.
Η ΑΕΛ αήττητη μέχρι τώρα μακριά από την έδρα της, γνώρισε μια οδυνηρή ήττα στο «σπίτι» της, τη δεύτερη κι η πρώτη είχε έρθει στο ντέρμπι με την Κέρκυρα, η αποψινή ήταν μια ήττα-σοκ.
Η Λάρισα, για πρώτη φορά βρίσκεται εκτός των δύο προνομιούχων θέσεων ανόδου και το ζητούμενο είναι πώς θα τη διαχειριστεί.
Η νίκη για την ομάδα του Αιγίου αποκτά μεγαλύτερη αξία καθώς ήρθε με ανατροπή στο σκορ. Η Λάρισα πήρε το προβάδισμα με κοντινό πλασέ από τον Αναστασόπουλο στο 34', ο Μαρουκάκης στο 42', αστόχησε προ κενής εστίας για το 2-0, στο 60' ο Αθανασόπουλος πραγματοποίησε εντυπωσιακή επέμβαση σε σουτ από τον Ουρτάδο για να έρθουν μετά τα πάνω κάτω.
Ο Λινάρδος κέρδισε πέναλτι από τον Κοντοχρήστο στο 71' και ο ίδιος το εκτέλεσε για το 1-1 στο 73', και στο 83' ο Γκούφας έκανε τη συρτή σέντρα και ο Σκαρτσίλας... ξέρανε τη Λάρισα.
ΑΕΛ (Ρ. Ντόστανιτς): Ξενοδόχοφ, Μασούρας (46' Ρέντζας), Κοντοχρήστος, Γιοβάνοβιτς, Κομεσίδης, Αναστασόπουλος, Λαμπρόπουλος (78' Κάπος), Ουρτάδο, Βαρέλα, Μαρουκάκης, Μπόγιοβιτς (63' Πάτο
Παναιγιάλειος (Χ. Παρασκευόπουλος): Αθανασόπουλος, Σανδραβέλης, Κρισμάρεβιτς, Μπουρλάκης (80' Γκούφας), Σπίνουλας, Γκοτσούλιας, Λινάρδος, Ζουνίνιο (88' Ρέλλας), Κολόκας, Παπαχρήστος, Σκαρτσίλας (85' Ζαχαρόπουλος).

Νωρίτερα, η Κέρκυρα ελάχιστα προβλήματα αντιμετώπισε υποδεχόμενη τον Πανελευσινιακό, νίκησε 3-0, έπιασε τον Απόλλωνα Σμύρνης στην κορυφή της βαθμολογίας

Μεγάλη νίκη του ΑΟ Λουτακίου με 10 παίκτες νίκησε μέσα στην Καλαμάτα

http://www.onsports.gr/media/k2/items/cache/c14e1e13a4676a12616895ead9f14774_XL.jpgΗμέρα των… ΣΟΚ η σημερινή για τις 3 μεγάλες ομάδες του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής. Ο Παναργειακός έχασε με κάτω τα χέρια   3-1 στη Νέα Μανωλάδα από την τοπική Δόξα με 3-1 και δεν εκμεταλλεύτηκε την διαφαινόμενη γκάφα της ΑΕ Σπάρτη, να πάει με… καράβι και στην Χίο (μεγάλο ματς πλέον στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ, για το μέλλον των αγώνων Κανάρης – Σπάρτη και Αιολικός – Βάρδα), ενώ και η Καλαμάτα υπέστη το δικό της σοκ, από το φοβερό Λουτράκι των 10 παικτών παρακαλώ,  που της πήρε σπουδαία νίκη με 1-2 στο γήπεδο του Μεσσηνιακού και την άφησε στο βυθό της βαθμολογίας.
Μεγάλη βαρμολογικής σημασίας νίκη, στα πλαίσια της 16ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα του 3ου ομίλου της Γ Εθνικής, πέτυχε μέσα στη Καλαμάτα επι της τοπικής ομάδας με σκορ 1-2, ο Α.Ο Λουτρακίου αν και για 25  επαιζε με 10 παίκτες.
Οι "ορανιε"   άνοιξαν το σκορ στο 27' με κεφαλιά του Μάγκου σε κτύπημα κόρνερ του Παπουτσή.
Στο 65΄ ο διαιτητής Μανιώτης απέβαλε με 2η κίτρινη κάρτα τον Κωβαίο του Λουτρακίου, για φάουλ πάνω στον Τσόπελα.
Αν και με 10 παίκτες ο ΑΟΛ συνέχισε την επιθετική του προσπάθεια, με τον Ν. Παπουτσή να χάνει στο  74' μεγάλη ευκαιρία γιά να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας. Το κατάφερε τρία λεπτά αργότερα με πλασέ στο 77΄ ο ΄΄ιδιος μετά από πάσα του Σιώκου
Στο 85'  με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή ο Καλαντζής διαμόρφωσε το τελικό 1 - 2 υπερ του ΑΟΛ.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ (Κώστας Καλογιαννίδης): Σταυράκης, Τσόπελας (70΄ Μπεγλεκτσής), Λιόλιος, Μπαντούνας, Κασμερίδης, Τσιμικλής, Γκίνο (55΄ Χατζηλιώντας), Ότα, Παναγιωτόπουλος, Τορεζάνι (61΄ Καλαντζής), Ραχίμ. Στον πάγκο οι Κολημήτρας, Γαλανόπουλος, Γκαρμίρης, Καταρτζής.
ΛΟΥΤΡΑΚΙ (Νίκος Μεσολόγγης): Διαμαντής, Νικολάου, Σιώκος, Μαυρέλης, Τσώκος, Β. Παπουτσής, Μάγγος, Κωβαίος, Παναγόπουλος (84΄ Ζερβός), Αποστολάκης (46΄ Χατζηστάμου, 72΄ λ. τρ. Ν. Παπουτσής). Στον πάγκο οι Σελμανάι, Πετρίδης, Τζερεμές, Παναγιωτόπουλος.

Μεγάλος ουσιαστικά χαμένος και ο Παναρκαδικός, ο οποίος σκόνταψε στην Τρίπολη (0-0) με την ουσιαστικά αδιάφορη Χαλκίδα και έχασε έτσι την ευκαιρία να πλησιάσει ακόμη περισσότερο στην πρώτη θέση και να εκμεταλλευτεί τα «στραβοπατήματα» των δύο πρωτοπόρων της βαθμολογίας του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής.    
Άσφαιρη ισοπαλία (0-0) είχαμε στα Μέγαρα, ανάμεσα στον Βύζαντα και την Ερμιονίδα, ενώ το Λεβάντε πήρε άνευ αγώνα (3-0) το παιχνίδι με τα Ψαχνά , καθώς  αυτά αποχαιρέτησαν πια και επίσημα την κατηγορία. Τέλος, για τα ματς Κανάρης – Σπάρτη και Αιολικός – Βάρδα, το μπαλάκι πέφτει στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ και ο Θεός βοηθός για όλους…


Aποτελέσματα:

3ος όμιλος
16η αγωνιστική
ΑΟ Λεβάντε-Ηρακλής Ψαχνών 3 - 0 α.α.
Καλαμάτα-Λουτράκι 1-2
Παναρκαδικός-Χαλκίδα 0-0
Δόξα Νέας Μανωλάδας-Παναργειακός 3-1
Κανάρης Νενήτων-ΑΕ Σπάρτη (αναβλήθηκε)
Βύζας Μεγάρων-Ένωση Ερμιονίδας 0-0
Αιολικός-ΠΑΟ Βάρδας (αναβλήθηκε)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1

Παναργειακός
16
27 - 14
31
2

ΑΕ Σπάρτης
15
20 - 12
31
3

Δόξα Νέας Μανωλάδας
16
22 - 15
30
4

Παναρκαδικός
16
23 - 9
29
5

Αιολικός
15
26 - 15
25
6

ΑΟ Λουτράκι
16
22 - 14
25
7

ΠΑΟ Βάρδας
15
22 - 17
24
8

ΑΟ Χαλκίς
16
15 - 10
23
9

Ένωση Ερμιονίδας
16
22 - 20
21
10

Καλαμάτα
16
14 - 15
18
11

Βύζας Μεγάρων
16
15 - 31
17
12

Κανάρης Νενήτων
15
11 - 28
12
13

Ηρακλής Ψαχνών
16
 7 - 26
10
14

ΑΟ Λεβάντε
16
14 - 34
8

Οι "φυτωριούχοι" της Λυκοποριάς νίκησαν 2 - 0 τον Παμφενεατικό και ελπίζουν για άνοδο

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj2PDdjyRXCIjTnzTcR-ANs6G8_bhpcLr131oO5m5hnbMxcoAT9iyzo5QEQzUZriDsprHz6zWSYIF_E9A_lSjb5Ca3RpaxdvlP4-bPTHmW_qmpIhIvqMChts1Q8d79aqtJPUCs4Ykp1vIg/s1600/%25CE%2591%25CE%259F%25CE%259B%25CE%2594.jpg
Ύστερα από  καλή εμφάνιση, ο Α.Ο Λυκοποριάς επιβλήθηκε με 2 - 0 του Παμφενεατικού. 
Ο αγώνας, έγινε στο "Κώστας Βυζάς" Δερβενίου στα πλαίσια της 17ης αγωνιστικής της Γ2 κατηγορίας Κορινθίας. 
Σκόρερ και των 2 τερμάτων του ΑΟΛ , ο Φραντζής, το πρώτο , στο πρώτο ημίχρονο με απευθείας εκτέλεση κόρνερ και το δεύτερο στην επανάληψη μέσα σε αποθέωση.
Με την νίκη της αυτή επί της ομάδας του Φενεού , η ομάδα των "Φυτωριούχων" από τη Δυτική Κορινθία  συνεχίζει να έχει βαθμολογικές ελπίδες, για άνοδο στη Β’ Κατηγορία.

Επιστρέφονται... περικοπές του μνημονίου; "Βόμβα" από το Ελεγκτικό Συνέδριο!

Επιστρέφονται... περικοπές του μνημονίου; `Βόμβα` από το Ελεγκτικό Συνέδριο! Νέες ανατροπές στους οικονομικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης ενδέχεται να προκύψουν... πολύ άμεσα. Ενώ η κυβέρνηση προσπαθεί να ξεπεράσει τον... κάβο του ασφαλιστικού κι ενώ η πρώτη αξιολόγηση καθυστερεί, φαίνεται πως ίσως βρεθεί μπροστά σε ένα δημοσιονομικό «σοκ».
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Έθνος της Κυριακής, η αιτία είναι το γεγονός ότι συνεχίζονται οι δικαστικές αποφάσεις που κρίνουν αντισυνταγματικές και ανίσχυρες τις περικοπές μισθών και συντάξεων που έχουν επιβληθεί με το μνημόνιο.
Αυτό συμβαίνει τώρα με τους γιατρούς, ενώ παράλληλα εκκρεμεί και ένα μικρό... "τσουνάμι" αγωγών -προσφυγών για αναδρομικά που αφορούν κάθε είδους αποδοχές και φόρους.
Στον... χορό, ωστόσο, μπαίνει και η εισφορά αλληλεγγύης, η οποία επίσης κρίνεται αντισυνταγματική για πολλούς συνταξιούχους!
Σύντομα αναμένεται η δημοσίευση αποφάσεων που δικαιώνουν ενστόλους, καθηγητές ΑΕΙ, διευθυντές ΕΣΥ, ενώ την ίδια στιγμή η Ολεμέλεια το ΣτΕ καλείται να αποφανθεί στις προσφυγές καθηγητών ΤΕΙ, που ζητούν να κριθούν αντισυνταγματικές οι δικές τους περικοπές.
"Στον αέρα" βρίσκεται επίσης και η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης για συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ. Οι αποφάσεις αυτές, επίσης, δημιουργούν μείζον θέμα και για την παρούσα κυβέρνηση που πιέζεται να προχωρήσει σε περικοπές συντάξεων, ακόμη και επικουρικών.
Μπορεί το δικαστήριο να αργεί να εκδώσει τέτοιου είδους αποφάσεις, ωστόσο, όταν το κάνει αποτελούν "πιλότο" για ενδεχόμενες νέες περικοπές που μπορεί να σχεδιάζει η εκάστοτε κυβέρνηση...
Πηγή: Έθνος της Κυριακής

Συνέντευξη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στο «BHMAGAZINO»



Συνέντευξη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη
στο «ΒΗΜΑGAZINO»

           
            Κύριε Μητσοτάκη, όταν ο Θεμιστοκλής ως παιδί είπε στον πατέρα του ότι ήθελε να γίνει πολιτικός τότε αυτός, για να τον αποτρέψει, τον πήγε στον Πειραιά, του έδειξε τα παροπλισμένα πλοία και του είπε ότι έτσι φέρεται ο λαός στους πολιτικούς. Εσάς ο δικός σας πατέρας, ο οποίος δεν απέφυγε αυτό το ρίσκο και παραμένει ένας ιστορικός πολιτικός ηγέτης, μάλλον δεν σας είπε κάτι τέτοιο. Δεν πιστεύετε όμως πως ακριβώς έτσι φέρεται κάθε λαός στους πολιτικούς ηγέτες, δηλαδή όπως στα παροπλισμένα πλοία, και άρα έτσι θα φερθεί και σε σας;

            Καταρχάς θέλω να πω ότι ο πατέρας μου ούτε με απέτρεψε, ούτε με ενθάρρυνε να ασχοληθώ με την πολιτική. Μου έλεγε πάντα να κάνω αυτό που θα με έκανε ευτυχισμένο. Η μητέρα μου ήταν αυτή που με τον τρόπο της με απέτρεπε.

             Γιατί;

            Ίσως γιατί γνώριζε ότι η πολιτική είναι μια πολύ σκληρή δοκιμασία και κρύβει πολύ περισσότερες λύπες και πολύ λιγότερες χαρές. Πάντως, όταν θα έχω ολοκληρώσει τον κύκλο μου στην πολιτική, όποτε κι αν αυτό συμβεί, φιλοδοξώ να έχω κατακτήσει την εσωτερική βεβαιότητα και ικανοποίηση ότι προσπάθησα να κάνω το καλύτερο δυνατό.

             Όλοι οι πολιτικοί ηγέτες πιστεύουν εκ των υστέρων ότι αδικήθηκαν από το λαό …

            Η άσκηση ηγεσίας είναι συχνά συνυφασμένη με μια αλαζονεία πολιτικών που πιστεύουν ότι είναι παντελώς αναντικατάστατοι. Θα κάνω τα πάντα να μη συμβεί αυτό σε μένα.

             Η αλαζονεία δημιουργείται ανεπαισθήτως, ίσως σαν ψυχολογικός θώρακας στις επιθέσεις…

            Υπάρχει μια λεπτή γραμμή που διαχωρίζει την εμπιστοσύνη στον εαυτό σου από την αλαζονεία.
           
            Εσείς πώς ισορροπείτε επάνω σε αυτή τη λεπτή γραμμή;

Συναντήσεις του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με τo Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και με εκπροσώπους αγροτών



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, θα συναντηθεί αύριο, Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου, στις 10:30, με το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).
 Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της ΚΕΔΕ.

Επίσης ο  κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί αύριο, στις 17:00, με εκπροσώπους αγροτών.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στα κεντρικά γραφεία του Κόμματος.