Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Προσοχή: Τα μαξιλάρια ύπνου κρύβουν κινδύνους

Pillows_mykhtes.jpgΤα μαξιλάρια του ύπνου περιέχουν 4-16 διαφορετικά είδη μυκήτων, σύμφωνα με επιστήμονες από το πανεπιστήμιο της Μινεσότα, οι οποίοι έβαλαν στο μικροσκόπιο 10 τέτοια μαξιλάρια, που ήταν σε τακτική χρήση, από ενάμιση μέχρι και 20 χρόνια.

Διαβάστε περισσότερα 

stogiatro.gr

Οι επιστήμονες προειδοποιούν: Tο τζάκι βλάπτει την υγεία μας

fireplace_health.jpgΕδώ και χρόνια οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την ατμοσφαιρική ρύπανση που προκαλούν τα τζάκια ανοικτού τύπου και τις επιπτώσεις στην υγεία.

Διαβάστε περισσότερα 

stogiatro.gr

ΑΣΕΠ: Προκήρυξη του υπουργείου Δικαιοσύνης για 588 μόνιμες θέσεις


Στην κεντρική υπηρεσία του ΑΣΕΠ, βρίσκεται το αίτημα του υπουργείου Δικαιοσύνης για την προκήρυξη διαγωνισμού από την Ανεξάρτητη Αρχή για την πρόσληψη 588 μόνιμων υπαλλήλων σε φυλακές της χώρας.
Η συγκεκριμένη προκήρυξη σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι πιθανά η πρώτη μεγάλη που θα βγει στον αέρα για το 2018. Σύμφωνα με πληροφορίες, η προκήρυξη

Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχέστερο το 2018 από την Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος


Η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος σας εύχεται
Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχέστερο το 2018! 


Senariografoi Webteam

ΕΡΩΤΗΣΗ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ (Α’ ΑΘΗΝΩΝ)


Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης 
κ. Δήμο Παπαδημητρίου
 

Αθήνα, 11 Δεκεμβρίου 2017

ΘΕΜΑ: Η κυβέρνηση «παίζει καθυστερήσεις» στην ολοκλήρωση των επενδύσεων

Η χώρα χρειάζεται επενδυτικό σοκ μεγαλύτερου των 100 δισεκατομμυρίων ευρώ την επόμενη τετραετία για να καλύψει το μεγάλο κενό της αποεπένδυσης της οικονομίας. Τα πρόσφατα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την ανάπτυξη δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας, καθώς η αύξηση του ΑΕΠ το 2017 δεν αναμένεται να ξεπεράσει το 1,4%, ποσοστό πολύ χαμηλότερο της αρχικής πρόβλεψης για 2,8%.

Αρνητική είναι και η πορεία των επενδύσεων παγίου κεφαλαίου, οι οποίες κατά το

Αύριο Τρίτη η εκδήλωση του ΤΕΕ για τα διεθνή μετρητικά πρότυπα σε ακίνητα, έργα και υποδομές

Σημαντική και επίκαιρη εκδήλωση για τα ακίνητα και τα έργα, ιδιωτικά και δημόσια, διοργανώνει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, σε συνεργασία με το Royal Institution of Chartered Surveyors (RICS) – Greece, την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017, στις 4 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ (1ος όροφος, Νίκης 4, Σύνταγμα). Η εσπερίδα έχει θέμα «Διεθνή πρότυπα μετρήσεων και η εφαρμογή τους στην Ελλάδα» και οι εργασίες ξεκινούν με χαιρετισμό του

Πέτρος Τατούλης «Η Περιφερειακή Διακυβέρνηση αποτελεί το κρίσιμο πολιτικό εγχείρημα για την εξέλιξη της χώρας»

Τη δυναμική του θεσμού της αιρετής Περιφέρειας να προβάλλει πολιτικά επιχειρήματα προκειμένου να διεκδικήσει και να επιτύχει τη μετατροπή του από Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση σε Περιφερειακή Διακυβέρνηση ανέδειξε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την ομιλία του στο 5ο Συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017, σημειώνοντας ότι «πρόκειται για ένα πολύ κρίσιμο πολιτικό εγχείρημα για τη χώρα, γιατί μπορεί να στηρίξει την οικονομική, κοινωνική και πολιτική εξέλιξή της».
«Λυπάμαι όμως για την πορεία του Συνεδρίου, γιατί το μεν αίτημα είναι υψηλού πολιτικού

Πόνος στον Αυχένα. Ασκήσεις για την αντιμετώπιση και οδηγίες για ανακούφιση και πρόληψη

Αφήστε για λίγο τον υπολογιστή στο γραφείο ή στο σπίτι και ασχοληθείτε με τον αυχένα σας είτε σας ενοχλεί είτε όχι. Το καλύτερο προληπτικό φάρμακο για την πίεση στον αυχένα και την πλάτη, είναι η κίνηση. Κάντε συχνά διαλείμματα μακριά από την οθόνη του υπολογιστή και κάντε μερικές ασκήσεις με στόχο τη βελτίωση της κινητικότητας του αυχένα και των άνω άκρων, που πιθανόν να έχουν επηρεαστεί, και

Πρόσκληση στο 11ο Τακτικό Εθνικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας

Πρόσκληση στο 11ο Τακτικό Εθνικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στο 11ο Τακτικό Εθνικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας που θα πραγματοποιηθεί στις 16 και 17 Δεκεμβρίου 2017 στον εκθεσιακό χώρο Metropolitan Expo (Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος»).


Για την Οργανωτική Επιτροπή του
11ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας

Ο Πρόεδρος
Κωστής Χατζηδάκης

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε
την ιστοσελίδα του 11ου Συνεδρίου της ΝΔ:

Ζαχάρω: Πρωτοβουλία του δήμου για τα «κόκκινα δάνεια» -«Ασπίδα» στους πλειστηριασμούς

zaxaro1a.jpg
Με πρωτοβουλία που ξεκινά ο δήμος Ζαχάρως επιδιώκει να προστατέψει τους δημότες του που έχουν «κόκκινα» δάνεια και κινδυνεύουν με εκπλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας τους λόγω της αδυναμίας τους να εξοφλήσουν τις οφειλές τους.
Σε δηλώσεις τους ο δήμαρχος Ζαχάρως Νίκος Φάμελος και ο επικεφαλής της πλειοψηφούσας παράταξης «Δυναμική Πρωτοβουλία» και εκλεγείς δήμαρχος τέσσερις φορές από το 2002, Πανταζής Χρονόπουλος, παρουσίασαν τους βασικούς άξονες του πλάνου, το οποίο περιλαμβάνει την ίδρυση Εταιρείας Ειδικού Σκοπού και την αξιοποίηση της περιουσίας του δήμου, ώστε να αποτραπεί η πώληση των «κόκκινων» δανείων σε ξενα funds σε εξευτελιστικές τιμές.

Συναγερμός στην Ελλάδα για μολυσμένο βρεφικό γάλα με σαλμονέλα


Μαζική ανάκληση γαλάτων βρεφικής ηλικίας που παράγει ο όμιλος Lactalis, τα οποία διοχετεύτηκαν σε πολλές χώρες και στην Ελλάδα, πραγματοποιείται σήμερα.
Πρόκειται για γάλατα που έφτασαν και στην Ελλάδα και υπάρχει κίνδυνος να έχουν μολυνθεί με σαλμονέλα όπως ανακοίνωσε η γαλλική κυβέρνηση.
Οι αρμόδιες αρχές στη χώρα μας έχουν προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες με στόχο

Ήταν πραγματικός Αστέρας στον Άσσο - Η 2006 πέτυχε το 12Χ12 στη Νεμέα

https://i.ytimg.com/vi/FS3hasWmllM/maxresdefault.jpg
Συνεχίζει την ξέφρενη πορεία του προς τον τίτλο στο πρωτάθλημα της Α΄κατηγορίας Κορινθίας , η Κόρινθος 2006. Προχθές πέτυχε το 12Χ12 περνώντας μέσα από τη Νεμέα με το ευρύ 4 - 0 επί του Παννεμεατικού, στα πλαίσια της 12ης αγωνιστικής.  Με νίκη προχώρησε  ο ΠΑΣ Κόρινθος που επικράτησε με 4 - 2 στο Σπαθοβούνι , επί της τοπικής ομάδας. 
Ο Άγιος  Γεώργιος , στο ΔΑΚ Κορίνθου, έχασε με 1 - 2  από την Ελλάδα Βέλου και παρέμεινε χωρίς νίκη για 2η σερί αγωνιστική, μετά και την ήττα του , το περασμένο  Σάββατο , στο Δερβένι. 
Μεγάλη εκτός έδρας νίκη  με σκορ 3 - 0 σημείωσε στον Άσσο  επί τοπικού Ολυμπιακού ο Αστέρας Δερβενίου, και βελτίωσε αισθητά τη βαθμολογική του  θέση. 
Στο Λέχαιο η «ροπαλομαχία» ανάμεσα  στον Ηρακλή Λεχαίου και τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου έληξε με νίκη με 1 - 0 των φιλοξενουμένων  , ενώ την ίδια ώρα στο Ξυλόκαστρο , ο Πανκαμαριακός , επικρατούσε με 3 - 0 επί του Ισθμιακού. 
Στο Πετρί η Θύελλα έμεινε στο 0 - 0 με τον Τενεάτη Αθικίων, ενώ στο ντέρμπι της ουράς  ο Πανσολυγειακός επικράτησε με 1 - 0 επί της Δάφνης Εξαμιλίων 

Η 12η αγωνιστική
Ολυμπιακός Άσσου - Αστέρας Δερβενίου 0 - 3
Ηρακλής Λεχαίου - Ηρακλής Ξυλοκάστρου 0 - 1
Αγιος. Γεώργιος - Ελλάς Βέλου 1 - 2
ΑΟ Σπαθοβουνίου - ΠΑΣ Κόρινθος 2 - 4
Θύελλα Πετρίου - Τενεάτης Αθικίων 0  - 0
Παννεμεατικός - Α.Σ. Κόρινθος 2006 0 - 4
Πανκαμαριακός - Ισθμιακός 3 - 0
Πανσολυγειακός - Δάφνη Εξαμιλίων 1 - 0 


Η βαθμολογία
(Σε 12 αγώνες) 

Κόρινθος '06
59 - 5
36
ΠΑΣ Κόρινθος
42 - 9
33
3
Πανκαμαριακός 
14 - 9
20
4 
Αγ. Γεώργιος
13 - 13
20
5
Ηρακλής Ξυλοκάστρου
9 - 11
20
6
Παννεμεατικός 
18 - 17
17
7
Θύελλα Πετρίου
17 - 14
16
8
Ελλάς Βέλου
15 - 18
15
9
Ισθμιακός 
14 - 18
15
10
Τενεάτης Αθικίων
14 - 24
14
11
Αστέρας Δερβενίου
18 - 22
11
12
Ηρακλής Λεχαίου
11 - 19
11
13
Ολυμπιακός Άσσου
10 - 17
10
14
ΑΟ Σπαθοβουνίου
13 - 27
8
15
Δάφνη Εξαμιλίων
7 - 26
8
16 
Πανσολυγειακός 
5 - 29
6

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ


Φωτογραφία του Basilis Lalos.Εκ βάθους καρδίας ένα μεγάλο ευχαριστώ για την συμπαράσταση σας στο μεγάλο μας πένθος μας για την απώλεια της πολυαγαπημένη μας 
ΒΑΣΙΛΙΚΉΣ Χρ. ΛΑΛΟΥ 
, συζύγου, μητέρας, γιαγιά , προγιαγιάς 
Οι οικογένειας της...