Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018

Προλαβαίνουν τα «κίτρινα γιλέκα» να σώσουν την Ευρώπη και… την Ελλάδα;


Του Μάνου Οικονομίδη
Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “Αξία”, το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018

Κάποιες κοινωνίες έχουν στον γενετικό κώδικά τους τη φυσική και αυθόρμητη προδιάθεση να επαναστατούν. Να εξεγείρονται. Να αρνούνται ως αυτονόητη την πραγματικότητα που τους καλημερίζει σε κάθε ιστορική συγκυρία. 
Μια τέτοια κοινωνία είναι η γαλλική, ίσως η μόνη που εξέλιξε το νήμα το οποίο κληρονόμησε στην ανθρωπότητα του μέλλοντος η δημιουργική, πρωτογενής και

Έκλεψε τις εντυπώσεις η Εύη Τατούλη στην επίσκεψη Μητσοτάκη στην Τρίπολη

Τις εντυπώσεις ''έκλεψε'' η παρουσία της Εύης Τατούλη στην εκδήλωση των ΝΟΔΕ με κεντρικό ομιλητή τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τρίπολη.
Η κυρία Τατούλη βρέθηκε από νωρίς στο Πνευματικό Κέντρο. Η παρουσία της δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη καθώς τα βλέμματα όλων ήταν στραμμένα σε αυτήν.            Η Εύη Τατούλη παρακολούθησε όλη την εκδήλωση η οποία έκλεισε με την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη. 
pna.gr

Το αστέρι λάμπει ξανά... Αστέρας - ΠΑΣ Γιάννινα 1-0


Ο Αστέρας Τρίπολης βροντοφωνάζει πως επέστρεψε παίρνοντας την τρίτη του συνεχόμενη νίκη επικρατώντας με 1-0 του ΠΑΣ Γιάννινα στο 90ο λεπτό με χρυσό σκόρερ τον Μαρκ Φερνάντεθ.
Η αρκαδική ομάδα για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι κρατάει το μηδέν στην άμυνα της και χτυπάει στην επίθεση με τον Κώτσιρα και πάλι να σεντράρει και τον Ισπανό μεσοεπιθετικό και λυτρώνει την ομάδα του δίνοντας της τους βαθμούς της νίκης με το δεύτερο εφετινό του και δεύτερο συνεχόμενο γκολ.
Οι κιτρινομπλέ απειλήθηκαν στο πρώτο μέρος όμως είχαν τον Παπαδόπουλο να δηλώνει

Μεγαλειώδης συγκέντρωση της ΝΔ και του Π. Νίκα στην Τρίπολη παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη

Αποτέλεσμα εικόνας για O Μητσοτακης στην Τρίπολη
Στο κατάμεστο από κόσμο αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου Τρίπολης, εξελίσσεται η εκδήλωση της ΝΔ που διοργανώνουν οι ΝΟ.Δ.Ε. Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας. και η παρουσίαση του υποψηφίου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα παρουσία του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη.
Δείτε στο BEST σε ζωντανή μετάδοση την εκδήλωση για την “Πρωτοβουλία στην Πελοπόννησο” και τις ομιλίες του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Παναγιώτη Νίκα.

Ο Διαγόρας Ρόδου 2 - 1 τον ΠΑΟ Βάρδας - Ντέρμπι κορυφής σε 7ο και 8ο όμιλο στην Γ΄Εθνική κατηγορία.


Με το πόδι… κολλημένο στο γκάζι και έχοντας ξανά κορυφαίο τον Μπουρλάκη, ο Γ.Σ. Διαγόρας επικράτησε με 2-1 του Π.Α.Ο. Βάρδας, πετυχαίνοντας την τέταρτη συνεχόμενη νίκη του και πιστοποιώντας ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση τον τελευταίο καιρό.
Ο «γηραιός» ήταν καλύτερος, ευτύχησε να προηγηθεί από νωρίς στο σκορ και να διαχειριστεί έτσι όπως ήθελε το παιχνίδι, με το οποίο άνοιξε η αυλαία της 11ης αγωνιστικής στον 6ο όμιλο της Γ’ Εθνικής. Αν και πιέστηκε στο τέλος, ο Διαγόρας

Η Κόρινθος 2006 "φρέναρε" στο Κιάτο και ο ΑΟ Λουτρακίου πέρασε "φουλαριστός" από το Δερβένι


Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - Αστέρας Δερβενίου
Με την άκρως ενδιαφέρουσα 11η αγωνιστική συνεχίστηκε, το πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας Κορινθίας.
Μία αγωνιστική όπου η πρωτοπόρος Κόρινθος 2006, έχασε τους πρώτους  της βαθμούς στο πρωτάθλημα μετά το ισόπαλο 1 – 1 στο ντέρμπι του Κιάτου με τον Πέλοπα. Ο Πέλοπας προηγήθηκε στο 25΄ , ενώ η ‘06 ισοφάρισε στο 81΄.  Αποτέλεσμα  να   πλησιάσει στους -3 την  Κόρινθο 2006 ο ΑΟ Λουτρακίου που πέρασε «φουλαριστός» από το «ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ» σκορπώντας με 5 – 1 τον ελλιπή Αστέρα Δερβενίου. 
Με νίκες συνέχισαν  ο ΑΟ Ζευγολατιού με 4 – 1 επί των Αγίους Θεοδώρους  και ο Τενεάτης  Αθικίων με 2 – 0 επί του Παννεμεατικού. Στο Ξυλόκαστρο ο Πανκαμαριακός ήταν ο νικητής  στο ντέρμπι της Δυτικής Κορινθίας καθώς στην κοινή τους έδρα επικράτησε με 3 – 2 του Ηρακλή Ξυλοκάστρου, και απλά τον προσπέρασε...
Στο ΔΑΚ Κορίνθου επιτέλους νίκη για τον Άγιο  Γεώργιο  μετά από ένα συναρπαστικό αγώνα με σκορ 3 – 2 επι του  ΠΑΣ Κλένια. Όπως νικηφόρα με σκορ 3 – 1 πέρασε  και η Ελλάδα Βέλου από το Πετρί επί της τοπικής Θύελλας , ενώ  την ίδια ώρα στο Γαλατάκι ο Σαρωνικός έμενε στο 1 - 1 με τον Ατρόμητο Χιλιομοδίου.
11η Αγωνιστική
ΑΟ Zευγολατιού
-
Αγ. Θεόδωροι 4 - 1
Θύελλα Πετρίου
-
Ελλάς Βέλου 1-3
Αγ. Γεώργιος
-
ΠΑΣ Κλένια 3 - 2
Τενεάτης Αθικίων
-
Παννεμεατικός 2 - 0
Αστέρας Δερβενίου
-
ΑΟ Λουτράκι 1 - 5
Σαρωνικός Γαλατακίου
-
Ατρόμητος Χιλιομοδίου 1-1
Πέλοπας Κιάτου
-
Α.Σ. Κόρινθος 2006 1- 1
Πανκαμαριακός
-
Ηρακλής Ξυλοκάστρου 3 - 2

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
( Επί 11 αγώνες)
1
Α.Σ. Κόρινθος 2006
32-6
29
2
ΑΟ Λουτράκι
25-13
26
3
ΑΟ Zευγολατιού
25-9
24
4
Τενεάτης Αθικίων
13-6
22
5
Πέλοπας Κιάτου
16-10
19
6
Πανκαμαριακός
19-14
17
7
Ηρακλής Ξυλοκάστρου
16-11
17
8
Θύελλα Πετρίου
11 -16
13
9
Αγ. Γεώργιος
13 -22
15
10
Ελλάς Βέλου
15-20
11
11
Αστέρας Δερβενίου
9-21
10
12
Παννεμεατικός
8-14
9
13
ΠΑΣ Κλένια
13-22
9
14
Ατρόμητος Χιλιομοδίου
13-19
9
15
Σαρωνικός Γαλατακίου
10-20
9
16
Αγ. Θεόδωροι
5-20
2

Μητσοτάκης: Αντί στο Δημόσιο να μπαίνουν καταρτισμένοι επιστήμονες, προσλαμβάνονται υπάλληλοι ΥΕ

«Όταν ήμουν Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης για πρώτη φορά κάναμε  έναν ετήσιο προγραμματισμό  προσλήψεων για το ελληνικό δημόσιο. Είχαμε θέσει τότε σε απόλυτη προτεραιότητα την στοχευμένη ενίσχυση των Ανεξάρτητων Αρχών με καλά καταρτισμένο προσωπικό ώστε να μπορούν να επιτελούν πραγματικά το καθήκον τους όπως ορίζει το Σύνταγμα. Αυτός ο προγραμματισμός, δυστυχώς, παραδόθηκε στην Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ουδέποτε όμως υλοποιήθηκε. Αντ΄ αυτού σήμερα το ελληνικό δημόσιο αντί να προσλαμβάνει καταρτισμένους επιστήμονες, προσλαμβάνει κατά πλειοψηφία υπαλλήλους υποχρεωτικής εκπαίδευσης», ανέφερε σε ομιλία του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στο 11ο Συνέδριο της Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάδος».
Αναλυτικά όσα είπε:

Άνοιξε το koinonikomerisma.gr για αιτήσεις -Με δυσκολία η είσοδος στην πλατφόρμα

 
Μετά την ξαφνική «πτώση» και το φόρτο επισκεψιμότητας που δέχτηκε, το koinonikomerisma.gr, πλέον (για τους πιο τυχερούς) παρουσιάζει την εξής εικόνα:
 
Μάλιστα, επιτρέπει την είσοδο με διαπιστευτήρια του taxisnet (πάνω δεξιά)
Βέβαια, παρατηρήθηκε ότι όταν «κλικάρεις» εκεί, ανοίγει νέα σελίδα που σε πολλούς λέει… «δεν βρέθηκε…». Αυτό σημαίνει ότι η πλατφόρμα δουλεύει μεν, αλλά με δυσκολία…
Λίγο αργότερα, μπήκαμε με επιτυχία στο σύστημα, που έδειχνε έτσι:
Στην αρχική σελίδα σημειώνονται τα εξής:

Ζεστό κρασί, το ρόφημα του χειμώνα που κάνει καλό στο κρύωμα, το μπούκωμα, τον βήχα, στην παρέα

Ο κρύος καιρός, σας κάνει να θέλετε σούπες, ζεστά ροφήματα και ζεστό περιβάλλον.
Ένα πολύ καλό ρόφημα είναι το ζεστό κρασί. Μάλιστα μπορεί να είναι ένα καλό φάρμακο για το κρυολόγημα. Αν έχετε κρυώσει, στάζει η μύτη ή σας βασανίζει ο βήχας, μαζί με τα άλλα φάρμακα που παίρνετε, σκεφτείτε και ένα εντελώς φυσικό φάρμακο, το ζεστό κρασί με πολλά μπαχαρικά. Ξεμπουκώνει και ανακουφίζει.
Το ζεστό κρασί, το βρίσκεις παντού, και φυσικά είναι το ποτό των Χριστουγέννων. Glühwein - γκλουβάιν, σημαίνει λαμπερό κρασί για τους Γερμανούς και για τους Βρετανούς mulled wine. ....................

Ντέρμπι κορυφής στη Β' Κορινθίας Ολυμπιακός Λουτρακίου - ΑΟ Περαχώρας / Εξοδος κίνδυνος για Ολυμπιακό Άσσου και Ισθμιακό


Αποτέλεσμα εικόνας για Ολυμπιακός λουτρακιου - Περαχωρα
Με την άκρως ενδιαφέρουσα 11η αγωνιστική συνεχίζεται το απόγευμα (15:00) της  Κυριακής  9/12/18, το πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας Κορινθίας.
Μία αγωνιστική όπου περιλαμβάνει το ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στους δύο ισόβαθμους πρωτοπόρους  και συνδημότες , τον Ολυμπιακό Λουτρακίου και  τον ΑΟ Περαχώρας, που θα διεξάχθει στο «Θώδειον» στάδιο Λουτρακίου, με το νικητή να ξεφεύγει κατά τρεις βαθμούς και να έχει κάνει ένα μεγάλο βήμα για την άνοδό του στην Α κατηγορία με τον τίτλο του πρωταθλητή. Ενδιαφέρον έχουν και οι υπόλοιποι αγώνες του προγράμματος. Νικηφόρο αποτέλεσμα  αναζητούν και ο Ισθμιακός με τον Ολυμπιακό Άσσου, για να διατηρήσουν ακέραιες τις ελπίδες τους για άνοδο. Και οι δύο ομάδες δοκιμάζονται εκτός έδρας, ο Ολυμπιακός Άσσου στο Ζευγολατιό με τον Άρη Βοχαϊκού, που με νίκη θα έχει ελπίδες  για την διεκδίκηση ενός «εισιτηρίου» ανόδου  και ο Ισθμιακός στο Ξυλόκαστρο κόντρα στον Πανευρωστινιακό. Στα Αθίκια ο ΑΠΣ Αγιάννης υποδέχεται τον Ηρακλή Λεχαίου. Και οι δύο ομάδες αναζητούν την νίκη ο μεν Αγιάννης για την παραμονή του στην κατηγορία, ο δε Ηρακλής για να μην  χάσει την επαφή του με την κορυφή και τις όποιες ελπίδες του για άνοδο. Τα ίδια ισχύουν και για τον αγώνα του ουραγού ΑΟ Μαψού με την Θύελλα Κάτω Διμηνιού. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι μάχες ανάμεσα σε ΑΟ Ασπροκάμπου με Εθνικό Ξυλοκέριζας και ΑΟ Λεχαίου με Πανσολυγειακό .

11η Αγωνιστική 
ΣΦΛ Ολυμπιακός
-
ΑΟ Περαχώρας

Πανευρωστινιακός
-
Ισθμιακός

Άρης Βοχαϊκού
-
Ολυμπιακός Άσσου

ΑΠΣ Αγιάννης
-
Ηρακλής Λεχαίου

ΑΟ Λεχαίου
-
Πανσολυγειακός

ΑΟ Ασπροκάμπου
-
Εθνικός Ξυλοκερίζης

ΑΟ Μαψού
-
Θύελλα Κ. Διμηνιού