Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Σύναντηση Σαμαρά με Πλεύρη και Ανατολάκη

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε, σήμερα, με τους πρώην βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Αθανάσιο Πλεύρη και κ. Γιώργο Ανατολάκη.
Μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το πατριωτικό Ευρωπαϊκό Μέτωπο διευρύνεται συνεχώς.
Σήμερα, έχω τη χαρά να καλωσορίζω τον Θάνο Πλεύρη και τον Γιώργο Ανατολάκη, που θα δώσουν μαζί μας τη μεγάλη μάχη, για να αλλάξουμε τις πολιτικές του Μνημονίου και για να μείνει η Ελλάδα όρθια μέσα στην Ευρώπη».

Δηλώσεις της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρας Μπακογιάννη




Στις 17 Ιουνίου οι Έλληνες πολίτες θα κληθούν να απαντήσουν αν η Ελλάδα θα είναι με λόγο και ρόλο στο Ευρώ και την Ενωμένη Ευρώπη ή θα καταστεί παρίας της Ευρώπης, γυρίζοντας στη δραχμή και ακυρώνοντας τις θυσίες και τις προσπάθειες των Ελλήνων που υλοποίησαν το στόχο της ένταξής μας στο ευρωπαϊκό όραμα.  Ετούτη την ώρα η ευθύνη κάθε μίας και καθένα από μας είναι τεράστιες, όχι μόνο απέναντι στο παρελθόν αλλά κυρίως και πάνω απ’ όλα απέναντι στο μέλλον.

Οι συνθήκες που διαμορφώνονται τόσο στην χώρα μας,  όσο και στην Ευρώπη δείχνουν ότι η κρίση που περνάμε θα περάσει από πολλά ακόμα στάδια.
Τα όσα θα ακολουθήσουν, πρέπει να τα χειριστούν δυνάμεις που πιστεύουν ότι το μέλλον της Ελλάδος είναι στην Ευρώπη και που μπορούν παράλληλα να παρουσιάσουν ένα πειστικό και αποτελεσματικό σχέδιο εξόδου από την κρίση.

Η ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΔ κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ κα ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ KAI ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΔ κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ κα ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ Μ. ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗ



Κυρίες και κύριοι,

Σε στιγμές που η Ελλάδα αντιμετωπίζει μέγιστους κινδύνους και απειλές, τολμήσαμε να καλέσουμε όλες τις δυνάμεις που θέλουν συστρατευθούν μαζί μας, για να αντισταθούμε και να αλλάξουμε την πορεία των πραγμάτων.
Εν όψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου ζητήσαμε τη δημιουργία ενός μεγάλου πατριωτικού μετώπου για την Ευρώπη.
Για να συσπειρώσουμε όλους εκείνους τους πολίτες, που δεν θα αφήσουν τη χώρα να παρασυρθεί από το λαϊκισμό και τον τυχοδιωκτισμό.
Δεν θα αφήσουν τη χώρα να οδηγηθεί στη χρεοκοπία, στη διεθνή απομόνωση, ούτε να υποχρεωθεί να βγει από την Ευρώπη.
Δεν θα αφήσουν να γκρεμιστούν, μέσα σε λίγες μέρες, όσα ο Ελληνικός λαός κέρδισε εδώ και δεκαετίες.
Θα υπερασπιστούμε τη χώρα μας, την ευρωπαϊκή της προοπτική, αλλά και το μέλλον της.

Τι θά συμβεί όταν καταρρεύσει το σύστημα…

Οκτώβριος 1929 !
Τό οικονομικό κράχ   τώρα μόλις αρχίζει...
Και τώρα θα σας διηγηθώ μια ιστορία από μία μικρή, υποθετική έστω χώρα τού Ευρωπαϊκού Νότου πού θα την ονομάσουμε συμβολικά Γκρέστ, και στήν οποία μια ωραία πρωϊα οί πολιτικοί της δήλωσαν αδυναμία πληρωμών και βάρεσαν μία αναίσχυντη πτώχευση…

Το σενάριο ίσως να θυμίζει τον «Πόλεμο των Κόσμων» και την «απόβαση» των Εξωγήϊνων του Όρσον Ουέλς πού συντάραξε ραδιοφωνικά την Αμερική κάπου στα 1938, και ήταν βέβαια μια καταστροφολογική απάτη.

Εδώ όμως τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά και πραγματεύονται πρακτικούς τρόπους σκέψης και συμπεριφοράς σε μια ενδεχόμενη, γιατί όχι,  οικονομική κρίση…

« Τά τελευταία χρόνια λοιπόν, πολλοί σύγχρονοι  άγιοι γέροντες και ασκητές έχουν προειδοποιήσει τά πνευματικά τους παιδιά αλλά και πολλούς άλλους ανθρώπους ότι το ενδεχόμενο να έχουμε ταραχές μετά από μια οικονομική καταστροφή της χώρας, πλησιάζει γρήγορα, και ότι είναι ίσως μπροστά μας...








 
Οι ταραχές αυτές θα προκληθούν  μόλις το χρηματοπιστωτικό σύστημα καταρρεύσει και οι πολίτες βρεθούν αντιμέτωποι με την σκληρή και ωμή πραγματικότητα της καθημερινής επιβίωσης….
Μια πραγματικότητα που ίσως σήμερα, ή δεν έχουμε επαρκώς κατανοήσει, ή  αποφεύγουμε επιμελώς να την δεχτούμε θεωρώντας ότι είναι αδύνατον να μάς συμβεί…

Δυο χρόνια και 15 μέρες μετά…

Δύο χρόνια και 15 μέρες μετά… Η Ντόρα Μπακογιάννη επέστρεψε και επισήμως σήμερα στη Νέα Δημοκρατία, 21 Μαϊου του 2012, κλείνοντας το μέτωπο που άνοιξε στις 6 Μαϊου του 2010, όταν και διεγράφη από τον Αντώνη Σαμαρά.
Η σημειολογία της ημέρας, εκκωφαντική. Κωνσταντίνου και Ελένης, δηλαδή ανήμερα της γιορτής του γιου της Ντόρας Μπακογιάννη και δήμαρχου Καρπενησίου Κώστα, που σύμφωνα με πληροφορίες διαδραμάτισε κεντρικό ρόλο στις παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις των δυο πλευρών. Όπως και της γιορτής του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, που επίσης φέρεται να διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην απόφαση της Ντόρας Μπακογιάννη να κατεβάσει ρολά στη Δημοκρατική Συμμαχία, και να επανακάμψει στη Νέα Δημοκρατία.
Στις κοινές δηλώσεις τους στο Ίδρυμα Κακογιάννη, ο Αντώνης Σαμαράς και η Ντόρα Μπακογιάννη εστίασαν στην ανάγκη συστράτευσης των δυνάμεων της Κεντροδεξιάς, που πιστεύουν στην ευρωπαϊκή πορεία του τόπου, επισημαίνοντας ότι παραμερίζουν τις διαφορές τους παρελθόντος.
Στις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά και της Ντόρας Μπακογιάννη, έδωσαν το παρών στελέχη τόσο της Νέας Δημοκρατίας όσο και της Δημοκρατικής Συμμαχίας, με τους περισσότερους από τους τελευταίους να αναλαμβάνουν ενεργό ρόλο στην προεκλογική μάχη της 17ης Ιουνίου.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ντόρα Μπακογιάννη θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, ενώ υποψήφοι σε εκλόγιμες θέσεις στους νομούς τους θα είναι οι Χρήστος Μαρκογιαννάκης, Λευτέρης Αυγενάκης και Γιώργος Κοντογιάννης.

statesmen.gr

Σύγκληση Εθνικής Εκλογικής Συνδιάσκεψης στη Νέα Δημοκρατία

Η Εκτελεστική Γραμματεία της Νέας Δημοκρατίας αποφάσισε τη σύγκληση Εθνικής Εκλογικής Συνδιάσκεψης το Σάββατο 26 Μαΐου 2012, στις 10 το πρωί, στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.  
Τη συνδιάσκεψη θα συγκροτήσουν ο Πρόεδρος του Κόμματος, οι Αντιπρόεδροι, ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής, τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, τα μέλη της Νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, οι επικεφαλής των Γραμματειών, οι Πρόεδροι ΝΟΔΕ, τα μέλη των ΝΟΜΕΚ.Ε., οι Υποψήφιοι Βουλευτές της 6ης Μαΐου, τα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου και η Κεντρική Επιτροπή της ΟΝΝΕΔ, η Κεντρική Επιτροπή: α) της ΔΑΚΜΕ Δημοσίου Τομέα, β) της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα και γ) της ΔΑΚΜΜΕ, Οι Δήμαρχοι, οι Περιφερειάρχες, οι Εκλεγμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, οι Εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι οποίοι είναι μέλη της Νέας Δημοκρατίας και τα Προεδρεία των ΕΚΟ.
Στη συνδιάσκεψη αυτή θα παρουσιάσουμε στον Ελληνικό λαό τις πολιτικές και προγραμματικές θέσεις της Νέας Δημοκρατίας, τη στρατηγική μας στον εκλογικό αγώνα και το πρόγραμμα δράσης των κομματικών οργανώσεων.
Η Εθνική Εκλογική Συνδιάσκεψη της Νέας Δημοκρατίας θα σηματοδοτήσει την έναρξη της Εκλογικής Εκστρατείας του Κόμματος και την αφετηρία της πάνδημης παραταξιακής συσπείρωσης.
 

Ληστές μπούκαραν στην πολυκατοικία που μένει ο Μιχαλολιάκος!

Οι ληστές δεν πτοήθηκαν ούτε  από το περιπολικό που φρουρεί μέρα - νύχτα την είσοδο της πολυκατοικίας που διαμένει ο γ.γ. της Χρυσής Αυγής στην Πεύκη. Τι λένε στο Newsit οι γείτονες.
Συμβαίνει και στα καλύτερα σπίτια ή μάλλον και στις καλύτερες πολυκατοικίες...ακόμη και σε αυτή που διαμένει ο Νίκος Μιχαλολιάκος.
Η απίστευτη ληστεία έγινε το Σάββατο 19 Μαϊου και αποδεικνύει πως οι κακοποιοι δεν υπολογίζουν τίποτα και κανέναν.

Οι ληστές  δεν έγιναν αντιληπτοί από τους άνδρες της αστυνομίας που εκεινη την ώρα βρίσκονταν μέσα στο περιπολικό που φρουρεί την είσοδο της πολυκαοτοικίας και έφτασαν μέχρι το διαμέρισμα του 4ου ορόφου δίχως να του πάρει χαμπάρι κανένας.

Παραβίασαν την εξωπορτα με ευκολία καθώς δεν ήταν ασφαλείας και βρέθηκαν στο εσωτερικό του σπιτιού οπου κυριολεκτικά το έκαναν φύλο και φτερό.

Και όλα αυτά συνέβησαν στο ακριβώς διπλανό διαμέρισμα από αυτό που διαμένει ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος.

Οπως δήλωσε στο Newsit μια γειτόνισσα που διαμένει στον 1ο όροφο της πολυκατοικίας "ο ιδιοκτήτης του σπιτιού είχε φύγει για την επαρχία και ευτυχώς την ώρα που έγινε η ληστεία δεν ήταν μέσα ο γιος του.  Δεν είναι δυνατόν να γίνονται αυτά τα πράγματα κάτω από τη μύτη της αστυνομίας. Μπορεί να υπήρχε περιπολικό που φρουρεί τη κεντρική είσοδο αλλά εδώ είμαστε ένα συγκρότημα κατοικιών και υπάρχουν και άλλες πόρτες".

Σύμφωνα μάλιστα με τους γείτονες ο κύριος Μιχαλολιάκος είναι έξαλλος με το περιστατικό ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο από την ΕΛΑΣ να ενισχυθεί η φύλαξή του.
newsit.gr

Λεωφορείο έπεσε στο γκρεμό - 12 φοιτήτριες είναι νεκρές

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα θύματα είναι όλες φοιτήτριες. Δώδεκα νεκροί είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από το τροχαίο που σημειώθηκε στη Χιμάρα, όταν λεωφορείο με περίπου 50 φοιτητές από το πανεπιστήμιο του Ελμπασάν κατέπεσε σε γκρεμό σε ορεινή περιοχή, κοντά στην πόλη.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες, καθώς δύο ελικόπτερα απογειώθηκαν από τα Τίρανα, προς τη Χιμάρα

newsit.gr

Ξεκινάει στο Λουτράκι το Ράλλυ Ακρόπολις

Το παγκοσμίου φήμης Ράλλυ Ακρόπολις πραγματοποιείται  στο Δήμο μας από 24/05 έως 27/05/2012.Ο Δήμος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων για μια ακόμη φορά είναι ο συνδιοργανωτής στο μεγάλο αυτό θεσμό. Η τελετή έναρξης θα γίνει στη περιοχή του Ζαππείου τη Πέμπτη 24 Μαΐου 2012 και ώρα 17:00.
Θα λειτουργήσουν περίπτερα πληροφοριών για το Ράλλυ από το Δήμο στα ακόλουθα σημεία:
1. Ζάππειο (τελετή έναρξης)
2. Πλατεία ΟΣΕ στο Λουτράκι
3. Στο Δημοτικό κατάστημα Αγίων Θεοδώρων
4. Στο Service Park (Σχολή Μηχανικού)

Περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες σχετικά με τον αγώνα: http://www.acropolisrally.gr/GR/2012/»

Χάκεψαν το site της εφημερίδας "Πελοποννησιακή" ! Μήνυμα εναντίον του ΝΑΤΟ !!!























Αυτή είναι η σελίδα που βλέπει κανείς σήμερα μπαίνοντας στο site της εφημερίδας "Πελοποννησιακή" του Σπύρου Μασούρη.

Η ιστοσελίδα είναι "χακαρισμένη" από νωρίς το μεσημέρι και
δεν είναι η πρώτη φορά
που συμβαίνει αυτό στο συγκεκριμένο site.

Το μήνυμα που στέλνουν οι χάκερς που "έριξαν" την ιστοσελίδα
απευθύνεται στο ΝΑΤΟ (!!!)
με ιδιαίτερα σκληρές περιγραφές, ενώ υπάρχει και ηχητικό μήνυμα.

Προκαλεί εντύπωση το ότι οι χάκερς επέλεξαν μια ιστοσελίδα της Πελοποννήσου για να στείλουν το μήνυμά τους εναντίον του ΝΑΤΟ και μάλιστα το site μιας πελοποννησιακής εφημερίδας.

Λέτε να έχουμε τίποτα περίεργες διασυνδέσεις ως περιφέρεια και να μην το ξέρουμε ;

Δεν μπορεί πάντως να είναι τυχαίο το γεγονός ότι κάτι τέτοιο και μάλιστα από ομάδες του εξωτερικού, συμβαίνει στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα.

Το μήνυμα των χάκερς αναφέρει :

"NATO you have been trying to help free our people from the clutches of our dictators by taking away the peoples freedom and replacing it with what you apparently call democracy! Your sick perverted soldiers have shown the world what your idea of freedom and democracy really stands for! By raping women, murdering innocent people including children, destroying lands, homes and leaving thousands of people physically if not mentally scared! This allows us enough reason to see that not only are you abusing your position by entering our country, but your efforts have done nothing but hurt and kill our innocent people! It is time we stand up to you NATO and showed you that we will no longer be your puppets or your toys for you to play with. Time we showed you that we will not be bullied and we will not allow you to dictate to us! NATO we want you to take your perverted sick soldiers and get out of our country now! To the citizens of the country, we have not forgotten you nor will we ever forget you. We will continue to fight to have NATO removed from you home land, especially after the injustice they have inflicted upon you. Fear not for you are not alone, for Teamr00t are with you all the way!

"Teamr00t Has Arrived!!! We will find you, We will take your sites, We will expose you! We are the voice for the suppressed people of the world, and your worst nightmare!" "



Περίεργα πράγματα ...


Ευχήνορας

ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ ”ΕΒΑΛΕ ΣΤΟ ΜΑΤΙ” Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ !

cf86ceb1cf81cebcceb1cebaceb7 cf80cebdceb5cf85cebcceb1cf84ceb9cebacebfcf83 ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ ΕΒΑΛΕ ΣΤΟ ΜΑΤΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ !
Σύμφωνα με αποκλειστικές έγκυρες πληροφορίες του sfedona.gr, που όπως γράφει ,δεν επιδέχονται ουσιαστική διάψευση -γιατί τυπική μπορεί να έχουμε- η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κορινθίας Κατερίνα Φαρμάκη μετά τις 17 Ιουνίου αναμένεται να στραφεί αποκλειστικά και μόνο στην διεκδίκηση του Δήμου Κορινθίων !
Η πρώην βουλευτής αντιλαμβάνεται ότι δεν έχει καμία τύχη πλέον για το βουλευτικό αξίωμα και θα είναι συνεχώς πολιτικά κάτω από την σκιά του Πάνου Μπεγλίτη.
Γιαυτό και αποφάσισε μετά από συζητήσεις στο στενό πολιτικό της κύκλο , να διεκδικήσει τον δήμο Κορινθίων.

Η Κατερίνα Φαρμάκη προφανώς υπολογίζει ότι ο Αλέκος Πνευματικός θα βάλει άλλους πολιτικούς στόχους μετά το τέλος της οχταετίας του στο δήμο Κορινθίων και θέλει να προλάβει οποιοδήποτε άλλο μνηστήρα για τη θέση του υποψήφιου δημάρχου.
Σύμφωνα πάντα με τις έγκυρες πληροφορίες μας στις σχέσεις της οικογένειας Φαρμάκη και Πνευματικού έχει πέσει μια σχετική «ψυχρότητα» αφού ο Αλέκος δεν ενημερώθηκε για τους στόχους αυτούς από την ίδια την Κατερίνα ή τον σύζυγό της Γιώργο. Το έμαθε από άλλους συνεργάτες του που μίλησαν με την Κατερίνα και αντάλλαξαν απόψεις για τον νέο αυτό στόχο της.
Η Κατερίνα Φαρμάκη θεωρεί ότι στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας επικρατεί σήμερα « χάος» για την διεκδίκηση της Δημαρχίας και θεωρεί ως «λίγα» τα ονόματα που βρίσκονται στο δήμο δίπλα στον Κώστα Γιώτη, για να κερδίσουν τον Δήμο Κορινθίων.
Εκείνο που φοβάται όμως είναι μια πιθανή υποψηφιότητα του Βασίλη Νανόπουλου γι αυτό και βιάζεται να πάρει πρώτη την πρωτοβουλία των κινήσεων , ώστε να αποκτήσει πλεονέκτημα.
Πάντως αναμένεται η περίοδος μετά τις εθνικές εκλογές της 17ης Ιουνίου να είναι ιδιαίτερα καυτή και στα αυτοδιοικητικά μας πράγματα …

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο στο Δερβένι αύριο

Με 67 θέματα στην ημερησία διάταξη συνεδριάζει αύριο στις 8μιση. το βράδυ, εκτάκτως στην αίθουσα του ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΕΝΟΡΙΑΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης. σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 παρ. 1 και 10 του Ν. 3852/2010, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα :

Συζήτηση - ενημέρωση για την αναθεώρηση σχεδίου πόλης Τ.Κ. Λυγιάς.
Αποδοχή απόφασης ένταξης της πράξης «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΠΕΥΚΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ» ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ 226 ΔΡΑΣΗ 1 του προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013». Υ
ποβολή πρότασης ένταξης της πράξης : «ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ, ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΔΑΣΙΚΗΣ ΑΝΑΨΥΧΗΣ, ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΑΣΥΛΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΣΑΡΑΝΤΑΠΗΧΙΩΤΙΚΑ Τ.Κ. ΣΑΡΑΝΤΑΠΗΧΟΥ» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας-Πελοποννήσου-Ιονίων Νήσων 2007-2013.
Έγκριση υποβολής πρότασης ένταξης στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015» του έργου «ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ ΖΩΝΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΑΠΟ ΚΟΥΣΤΑ ΕΩΣ ΡΟΥΒΕΡΑ».
Έγκριση υποβολής πρότασης για την υλοποίηση προγραμμάτων Άθλησης για Όλους, περιόδου 2012-2013.
Λήψη απόφασης για την απαγόρευση κυκλοφορίας-εφαρμογή κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην τοπική κοινότητα Στομίου.
Έγκριση και παραλαβή της μελέτης «ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΑ ΛΑΓΚΑΔΑΙΪΚΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ».
Ορισμός Διοικητικού Συμβουλίου Δ.Ε.Υ.Α.Ξ.Ε. Ενημέρωση από τη Δημοτική Αρχή για την πορεία του ενταχθέντος στο ΕΣΠΑ έργου Επέκταση αποχετευτικού δικτύου Ξυλοκάστρου έως Δερβένι(αίτημα μειοψηφίας).
Ενημέρωση ανταλλαγή απόψεων και λήψη αναγκαίων αποφάσεων για το καίριο πρόβλημα εξασφάλισης μεγάλης οικονομικής συμμετοχής εξ ιδίων πόρων που συνεπάγεται η εκτέλεση των εν λόγω σπουδαίων και χρήσιμων έργων (αίτημα μειοψηφίας).
 Έγκριση έκθεσης εσόδων εξόδων προϋπολογισμού α΄τριμήνου 2012. Καθορισμός τέλους αποκομιδής ογκωδών απορριμμάτων.
Λειτουργία Υπηρεσιών του Δήμου τις ημέρες Σαββάτου και αργίες.
Λήψη κανονιστικής απόφασης σχετικά με την στάθμευση οχημάτων στο Δήμο Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης.
Έγκριση Κανονισμού Διαχείρισης και Λειτουργίας αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.
Συγκρότηση Επιτροπής Φιλικού Διακανονισμού Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.
΄Εγκριση εξόφλησης υποχρεώσεων (Π.Ο.Ε)του Δήμου, από αδιάθετα υπόλοιπα ΣΑΤΑ. Απευθείας ανάθεση γραφικής ύλης και λοιπών ειδών γραφείου, εντύπων – φακέλων & & σφραγίδων, αναλώσιμων υλικών Η/Υ-FAX, CD & DVD”.
Αναγνώριση οδών ως δημοτικών εντός οικισμού Άνω Λουτρού στην Τ.Κ. Κ. Λουτρού.
Έγκριση δημοπράτησης καταστήματος στην Τ.Κ. Γελινιατίκων. Τροποποίηση αρ 286/2003 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου.
Τροποποίηση αρ 351/2005 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου. Αίτημα κ. Άγγελου Πάγκαλου. Έγκριση συμμετοχής στη δαπάνη της ΔΕΗ για επέκταση δικτύου ηλεκτροφωτισμού στην τοπική κοινότητα Συκιάς.
Έγκριση καταβολής επιδόματος σε υπαλλήλους του Δήμου που ασχολούνται με την εξυπηρέτηση αλλοδαπών.
Αίτημα Πολιτιστικού και Αθλητικού Συλλόγου Πύργου Κορινθίας για επιχορήγηση.
Αίτημα Ναυτικού Ομίλου Ξυλοκάστρου για επιχορήγηση.
Αίτημα Π.Α.Ο. ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ για επιχορήγηση.
Αίτημα Μουσικού και Μορφωτικού Συλλόγου Ξυλοκάστρου «Ο ΑΥΛΟΣ» για επιχορήγηση.
Αίτημα Ζωοφιλικού Συλλόγου Ξυλοκάστρου για επιχορήγηση.
Ορισμός εκπροσώπου του Δήμου στη Γενική Συνέλευση του Δικτύου Πόλεων για τη βιώσιμη κινητικότητα και το ποδήλατο.
Επόπτης Λαϊκής Αγοράς Β εξαμήνου.
Επιβολή τροφείων στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς Ξυλοκάστρου και Δερβενίου.
Έγκριση αρ 35/2012 απόφασης Δημοτικού Νομικού Προσώπου (Α.Ν.Α.ΔΗ.Ξ.Ε.)
Απόδοση εντάλματος προπληρωμής.
Απόδοση εντάλματος προπληρωμής.
Αποδοχή επιχορήγησης για Σχολικές Επιτροπές. ΄
Εγκριση επιστροφής αχρεωστήτως καταβληθέντος ποσού. ΄
Εγκριση επιστροφής αχρεωστήτως καταβληθέντος ποσού.
Έγκριση επιστροφής αχρεωστήτως καταβληθέντος ποσού.
 Έγκριση επιστροφής αχρεωστήτως καταβληθέντος ποσού.
Έγκριση επιστροφής αχρεωστήτως καταβληθέντος ποσού.
Έγκριση δημοπράτησης έργου «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΟΔΩΝ (ΛΑΚΚΟΥΒΕΣ) ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ- Τροποποίηση τεχνικού προγράμματος 2012-Τροποποίηση προϋπολογισμού.
Έγκριση δημοπράτησης της εργασίας «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ»- τροποποίηση πρ/σμού.
 Αποδοχή επιχορήγησης-τροποποίηση προϋπολογισμού για την εκτέλεση του έργου «ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ Δ. ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ (ΠΛΗΝ ΣΧ0ΛΕΙΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑΙΪΚΩΝ).
Τροποποίηση προϋπολογισμού για την εκτέλεση του έργου «Αποκατάσταση δημοτικού οδικού δικτύου Δ.Ε. Ευρωστίνης».
Τροποποίηση προϋπολογισμού για την εκτέλεση του έργου «Αποκατάσταση δημοτικού οδικού δικτύου Δ.Ε Ξυλοκάστρου».
Τροποποίηση προϋπολογισμού για την εκτέλεση του έργου «ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΑ ΟΜΒΡΙΩΝ ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΚΑΜΑΡΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ».
Τροποποίηση προϋπολογισμού για την εκτέλεση του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΣΤΗ Δ.Ε. ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛ/ΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ».
Τροποποίηση προϋπολογισμού για την εκτέλεση του έργου «ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΝΟΙΚΤΩΝ ΑΓΩΓΩΝ ΑΡΔΕΥΣΗΣ Δ.Ε. ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛ/ΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ». Τροποποίηση προϋπολογισμού για την εκτέλεση του έργου «ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΝΟΙΚΤΩΝ ΑΓΩΓΩΝ ΑΡΔΕΥΣΗΣ Δ.Ε. ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ». Τροποποίηση προϋπολογισμού για την εκτέλεση του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΣΤΗΝ Τ.Κ ΣΑΡΑΝΤΑΠΗΧΟΥ».
 Έγκριση 1ου Α.Π. του έργου «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΒΑΘΩΝ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΣΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ».
Έγκριση 2ουΑ.Π. έργου «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΚΩΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ» αρ μελ 265/08. Έγκριση Α.Π.Ε. έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΙΧΩΝ ΑΝΤΙΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΡΑΝΩΝ ΟΔΩΝ ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΠΥΡΓΟΥ» αρ μελ 46/2011.
Έγκριση Α.Π.Ε. «ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΜΕΝΩΝ ΔΡΟΜΩΝ στις Τ.Κ. ΡΙΖΑΣ, ΡΕΘΙΟΥ, ΑΝΩ, ΜΕΣΑΙΑ & ΚΑΤΩ ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΚΑΡΥΑΣ της Δ.Ε. ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ» αρ. μελ 31/11.
Έγκριση Α.Π.Ε. «ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΜΕΝΩΝ ΔΡΟΜΩΝ στις Τ.Κ. ΜΕΛΙΣΣΙΟΥ, ΣΥΚΙΑΣ, ΞΥΛ/ΣΤΡΟΥ, ΚΑΜΑΡΙΟΥ, ΛΟΥΤΡΟΥ, ΠΙΤΣΩΝ, ΒΡΥΣΟΥΛΩΝ, ΚΟΡΦΙΩΤΙΣΣΑΣ της Δ.Ε. ΞΥΛ/ΣΤΡΟΥ» αρ. μελ. 32/11.
Έγκριση Α.Π.Ε. «ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΜΕΝΩΝ ΔΡΟΜΩΝ στις Τ.Κ. ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ, ΣΤΟΜΙΟΥ, ΣΑΡΑΝΤΑΠΗΧΟΥ, ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ, ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, ΡΟΖΕΝΩΝ, ΧΕΛΥΔΟΡΕΟΥ της Δ.Ε. ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ» αρ μελ 33/11.
Έγκριση Α.Π.Ε. «ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΜΕΝΩΝ ΔΡΟΜΩΝ στις Τ.Κ. ΓΕΛΛΙΝΙΑΤΙΚΩΝ, ΘΑΛΕΡΟΥ ΚΑΙ ΘΡΟΦΑΡΙΟΥ της Δ.Ε. ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ αρ μελ 37/11.
Έγκριση Α.Π.Ε. «ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΜΕΝΩΝ ΔΡΟΜΩΝ στις Τ.Κ. ΜΑΝΝΑΣ, ΠΑΝΑΡΙΤΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΖΗΡΕΙΑΣ της Δ.Ε. ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ» αρ μελ 38/11.
 Έγκριση 3ου Α.Π.Ε. «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΠΙΤΣΩΝ – Α. ΠΙΤΣΩΝ ΣΤΟ Τ.Δ. ΠΙΤΣΩΝ Δ. ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ»
 Χορήγηση παράτασης προθεσμίας εργασίας «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ & ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛ/ΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ».
Χορήγηση παράτασης προθεσμίας έργου «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΣΤΑ Τ.Δ. Ν. ΒΡΥΣΟΥΛΩΝ – ΞΑΝΘΟΧΩΡΙΟΥ».
Έγκριση Π.Ο.Π. έργου «ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ ΟΔΟΠΟΙΪΑΣ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ (ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ) αρ μελ 34/09.
Έγκριση Π.Ο.Π. έργου «ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΕΚΒΟΛΩΝ ΠΟΤΑΜΟΥ ΣΥΘΑ».
Έγκριση Π.Ο.Π. έργου «ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΤΩΝ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ (ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΣΤΟ Δ.Δ. ΚΑΜΑΡΙΟΥ-2Η ΦΑΣΗ». Τροποποιήσεις προϋπολογισμού.

Στη ΝΔ η Ντ.Μπακογιάννη - Mπροστά στον κίνδυνο για την Ελλάδα πρέπει να παραμερίσουμε τις διαφορές μας

Την συνεργασία της ΔΗΣΥ με τη ΝΔ ανακοίνωσαν ο Αντώνης Σαμαράς και η Ντόρα Μπακογιάννη.

"Στελέχη της ΔΗΣΥ θα ενταχθούν στα ψηφοδέλτια της ΝΔ. Μπροστά στον κίνδυνο για την Ελλάδα πρέπει να παραμερίσουμε τις διαφορές μας", είπε μεταξύ άλλων η κα Μπακογιάννη.

"Σε στιγμές που η Ελλάδα αντιμετωπίζει μεγιστους κινδυνους και απειλες καλούμε όλες τις συνάμεις να συστρατευθουν μαζί μας. Ζητησαμε την δημιουργία ενός μεγάλου πατριωτικού μετώπου για την Ευρώπη.
Δεν θα αφήσουμε να γκρεμιστούν μέσα σε λίγες μέρες όσα κέρδισε ο λαός εδώ και δεκαετίες. Αυτό το πατριωτικό μέτωπο για την ευρώπη δημιουργείται με προσχωρήσεις από κάθε κατεύθυνση. Ενω μας χώριζαν πολλά τώρα μας ενώνει ο κοινός αγώνας. Καλωσορίζω την κα Μπακογιάννη και την απόφασή της να αναστείλει την λειτουργία του κόμματός της", είπε ο Αντώνης Σαμαράς.

Η κα Μπακογιάννη θα τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ. Σε εκλόγιμες θέσεις θα τοποθετηθούν οι τρεις πρώην βουλευτές Γ. Κοντογιάννης (Ηλεία), Χρ. Μαρκογιαννάκης (Χανιά) και Ελ. Αυγενάκης (Ηράκλειο).
Πέρασαν αρκετά 24ωρα και πολλά πολιτικά παζάρια μέχρι να καταλήξουν οι 2 πλευρές σε συμφωνία. Όλα, λένε οι πληροφορίες, οριστικοποιήθηκαν το βράδυ της Κυριακής σε ένα σπίτι στα βόρεια προάστεια.
Νωρίτερα, την αναστολή της λειτουργίας της Δημοκρατικής Συμμαχίας αποφάσισε το πολιτικό συμβούλιο του κόμματος.

Τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου εξουσιοδότησαν την πρόεδρο Ντόρα Μπακογιάννη να προχωρήσει στην αναστολή της λειτουργίας της Δημοκρατικής Συμμαχίας, προκειμένου να καταστεί εφικτή η κοινή κάθοδος του κόμματος με τη ΝΔ στις εκλογές της 17ης Ιουνίου.
Πρόκειται για απαραίτητη κίνηση ώστε να μην υπάρχει κανένα τυπικό κόλλημα στη χορήγηση του μπόνους των 50 εδρών που προβλέπει ο εκλογικός νόμος για το κόμμα που θα έρθει πρώτο στις εκλογές.

Στο κατώφλι της Ν. Δ.Η αδιαπραγμάτευτη θέση του Γ. Καρατζαφέρη να κατέβει αυτόνομα ο ΛΑΟΣ στις εκλογές, άνοιξε την πόρτα της εξόδου για πολλά γνωστά στελέχη του κόμματος.
Εκτός από τον Αθανάσιο Πλεύρη και άλλα στελέχη ευθέως δηλώνουν ότι θα περάσουν το κατώφλι της ΝΔ.
Μάλιστα, στις 19.15 αναμένεται να περάσουν το κατώφλι της Συγγρού οι κύριοι, Πλεύρης, Βελόπουλος και Ανατολάκης.
Υπέρ της ΝΔ τάχθηκε και ο κ. Στ. Σταυρίδης, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της «ΔΡΑΣΗΣ» του κ. Στ. Μάνου στις εκλογές της 6ης Μαϊου που γνωστοποιεί ότι στις επόμενες εκλογές δεν θα είμαι υποψήφιος ούτε με την ΔΡΑΣΗ, ούτε με κανένα άλλο κόμμα, αλλά θα στηρίξει ενεργά τη ΝΔ.

Γιώργος Καρασμάνης - Ριζική αναμόρφωση και εκσυγχρονισμό του ΕΛΓΑ.

O βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργος Καρασμάνης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι έντονη η οργή και η αγανάκτηση χιλιάδων παραγωγών μας. Οι άνθρωποι καλούνται να πληρώσουν, για μια ακόμη φορά, προκαταβολικά εισφορές – χαράτσια για έναν ΕΛΓΑ, ο οποίος -σε καμιά περίπτωση- δεν ανταποκρίνεται, ως οφείλει, στην αποστολή του, για προστασία της παραγωγής και, κατ ‘ επέκταση, διασφάλιση του αγροτικού εισοδήματος.
Είναι αναρίθμητες οι περιπτώσεις που ο Οργανισμός δεν αναγνωρίζει ζημιές που υφίστανται οι παραγωγοί μας τα τελευταία τρία χρόνια. Και όταν αναγνωρίζει κάποιες, υποβαθμίζει την έκταση και το μέγεθος τους, για να πληρώσει κάποιες αποζημιώσεις – ψίχουλα και αυτές με πολύ μεγάλη καθυστέρηση, που ξεπερνά -σε ορισμένες περιπτώσεις- τα 2 χρόνια.
Η Νέα Δημοκρατία και ειδικότερα η Γραμματεία Αγροτικού, της οποίας είχα την τιμή να προΐσταμαι, εκπόνησε, με Ομάδα Εργασίας, ένα σχέδιο νόμου με 22 άρθρα για τη ριζική αναμόρφωση και τον εκσυγχρονισμό του ΕΛΓΑ.
Το συνοπτικό κείμενο του Σχεδίου Νόμου έχει συμπεριληφθεί στο Κυβερνητικό Πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας και αφορά τα παρακάτω:

Πρώτη δύναμη η Ν.Δ στις εκλογές του Πανελληνίου Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών, Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η «ΠΑΣΚ»,

Στις εκλογές του Πανελληνίου Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών, η παράταξη «Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών» (ΔΚΜ), που πρόσκειται στη ΝΔ, ανεδείχθη πρώτη δύναμη με ποσοστό 37%.
Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η «ΠΑΣΚ», που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ, με ποσοστό 28%.
Η «Πανεπιστημονική» (ΚΚΕ) έλαβε 10,3%, οι «Ελεύθεροι Επαγγελματίες Μηχανικοί» 9,8% και η «Συνεργασία», που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ, 8%.
Οι μηχανικοί, πυλώνας ανάπτυξης της οικονομίας, έδειξαν το δρόμο της εξόδου από την ύφεση, αναδεικνύοντας τη ΔΚΜ πρώτη δύναμη.
Εμπνεύστηκαν από το αναπτυξιακό πρόγραμμα της ΝΔ και τον Πρόεδρό της Αντώνη Σαμαρά.
Τα αποτελέσματα των εκλογών στο Σύλλογο Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδος αποτελούν βαρόμετρο για τις επικείμενες Εθνικές Εκλογές.

Ντόρα Μπακογιάννη .. να υπάρξουν τονωτικές ενέσεις στην ελληνική οικονομία

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας ,Ντόρα Μπακογιάννη μετά τη συνάντησή της με τον Πρωθυπουργό κ. Παναγιώτη Πικραμμένο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 «Συζητήσαμε με τον κύριο Πρωθυπουργό τα θέματα που θα απασχολήσουν το επόμενο Συμβούλιο Κορυφής. Είχε την καλοσύνη να με ενημερώσει για τα θέματα και πως παρουσιάζονται αυτή τη στιγμή από τους ευρωπαίους εταίρους μας. Είχα την ευκαιρία να του πω ότι κατά την άποψή μας αυτό το οποίο προέχει σήμερα είναι να υπάρξουν τονωτικές ενέσεις στην ελληνική οικονομία. Τονωτικές ενέσεις στη ρευστότητα, η οποία είναι απολύτως απαραίτητη στην αγορά και συγκεκριμένα έργα που να μπορούν άμεσα να ξεκινήσουν με τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης έτσι ώστε να αρχίσει να καταπολεμιέται ο εφιάλτης της ανεργίας. Και τα δύο κατά τη γνώμη μου είναι εφικτά και πρέπει ως Ελλάδα να τα κυνηγήσουμε για να μπορέσουν οι έλληνες να δουν ότι οι θυσίες τους δεν πήγαν χαμένες και ότι η Ελλάδα σηκώνει επιτέλους κεφάλι»

Αχαϊα: Κατονόμασε τους δολοφόνους του, λίγο πριν ξεψυχήσει! Έπιασαν 17χρονο Αφγανό για το φόνο

Συγκλονισμένη η τοπική κοινωνία από τη στυγερή δολοφονία του 29χρονου, από τρεις λαθρομετανάστες...

Θέμα λίγων ωρών φαίνεται πως είναι η πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης δολοφονίας του 29χρονου Θαν. Λαζανά τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου στις Ιτιές της Πάτρας από τρείς αλλοδαπούς. (διαβάστε το σχετικό άρθρο)
Σύμφωνα με πηγές από την αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας στην ασφάλεια της Πάτρας ομολόγησε ήδη μετανάστης Αφγανικής καταγωγής που βρίσκεται λαθραία στη χώρα, ενώ θέμα λίγων ωρών είναι η σύλληψη και των δύο άλλων δραστών.
Από την ομολογία του δράστη προέκυψε ότι η συμπολοκή έγινε μετά από παρεξήγηση που προκλήθηκε εκείνη τη στιγμή.
Το θύμα λίγα λεπτά μετά τα χτυπήματα των δραστών και όσο ήταν σε εξέλιξη η μεταφορά του στο νοσοκομείο και για το λίγο διάστημα που είχε επαφή με το περιβάλλον πρόλαβε να ενημερώσει για την ταυτότητα των ατόμων που τον μαχαίρωσαν.

Eν τω μεταξύ, το νόμο στα χέρια τους απειλούν ότι θα πάρουν κάτοικοι των Ιτεών μετά την δολοφονία. Τους φόβους αυτούς επιβεβαίωσε και ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας αστυνομικών υπαλλήλων Ελλάδος και μέλος του Δ.Σ. της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Αχαίας Βασίλης Κωνσταντόπουλος.
Ο κ. Κωνσταντόπουλος μιλώντας στο patrastimes.gr είπε ότι "υπάρχει φόβος να βιώσουμε πρωτόγνωρες και ανεξέλεγχτες καταστάσεις, γιατί είχαμε ένα έγκλημα που ξάφνιασε την περιοχή. Στην δολοφονία του άτυχου νέου εμπλέκονται λαθρομετανάστες και αυτό σίγουρα δημιουργεί περίεργα ανακλαστικά στους κατοίκους της περιοχής.
Πρέπει να κάνουμε κάτι συνέχισε ο κ. Κωνσταντόπουλος για να μην πάρει ανεξέλεγχτες διαστάσεις η κατάσταση.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι τρεις αλλοδαποί, τον μαχαίρωσαν τουλάχιστον έξι φορές και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν.
Εκτός από τον 17χρονο που συνελήφθη, η αστυνομία αναζητά άλλους δύο συμπατριώτες του για το έγκλημα, μεταξύ των οποίων είναι άλλος ένας 17χρονος
Με βάση τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν τον έναν 17χρονο
ενώ σύμφωνα με την Αστυνομία, τόσο ο 17χρονος που συνελήφθη, όσο και ο συμπατριώτης συνομήλικός του, είχαν συλληφθεί τον τελευταίο μήνα από τις αστυνομικές αρχές, για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα και τους είχε δοθεί προθεσμία για φύγουν.

newsit.gr

Ισθμός: Βουτιά θανάτου έκανε μια νεαρή γυναίκα

Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα.
Άνδρες του Λιμενικού ανέσυραν χθες το απόγευμα την αγνώστων στοιχείων νεαρή γυναίκα από την θάλασσα, η σορός της οποίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Κορίνθου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της και θα διενεργηθεί νεκροψία - νεκροτομή στο πλαίσιο προανάκρισης που διενεργείται.

Η νεαρή ήταν ο δεύτερος άνθρωπος που έδωσε τέλος στη ζωή του πέφτοντας στον Ισθμό μέσα σε λιγότερες από δέκα ημέρες.
Διαβάστε

Κόρινθος:''Βούτηξε'' στο κενό από τη γέφυρα του Ισθμού-Συγκλονίζει η αυτοκτονία!





newsit.gr

Το μοιραίο λάθος του κ. Καρατζαφέρη - Η πολυκατοικία που έγινε μεζονέτα

Ότι ο δικομματισμός δεν περπάταγε και σάπιζε σιγά σιγά, από το 1990 και μετά το συζήταγαν πολλοί. Και προσπάθησαν αρκετοί να γίνουν τρίτος δρόμος. Απέτυχαν γιατί έψαχναν να μπούνε σφήνα ανάμεσα, στον περίφημο μεσαίο χώρο. Αρσένης, Τρίτσης από τη μια, Σαμαράς και Αβραμόπουλος από την άλλη.
Στη μέση όμως δεν υπήρχε χώρος. Γιατί τα κόμματα τα φτιάχνουν τα κινήματα, τα κινήματα η άρνηση, η οργή και ο φόβος. Κι αυτά δεν βρίσκονται στην μέση, στους νοικοκυραίους.
Κόμματα ευπρέπειας και σαλονιού, πιο σύστημα από το σύστημα είναι απλά ανώφελα.

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης είχε την πεποίθηση και τη διορατικότητα από τη μια , την τόλμη και την ικανότητα από την άλλη να δει ότι η εναλλαγή των δυο κομμάτων άφηνε πολύ κόσμο απέξω. Στην άκρη και στα άκρα.

Ξαναφτιάχνουν τους ορόφους της πολυκατοικίας - Σε λίγο επισημοποιείται η επιστροφή της Ντόρας στη ΝΔ - Ποιοί άλλοι επιστρέφουν

Πριν από 2 χρόνια, η Ντόρα Μπακογιάννη έφευγε από τη ΝΔ με απόφαση του Αντώνη Σαμαρά και έκλεινε πίσω της την πόρτα. Σήμερα, πάλι με απόφαση του Αντώνη Σαμαρά επιστρέφει και μάλιστα σε περίοπτη θέση.

Πέρασαν αρκετά 24ωρα και πολλά πολιτικά παζάρια μέχρι να καταλήξουν οι 2 πλευρές σε συμφωνία. Όλα λένε οι πληροφορίες οριστικοποιήθηκαν το βράδυ της Κυριακής σε ένα σπίτι στα βόρεια προάστεια.

Ο Σαμαράς με ατζέντα ανατροπής

Αυτή η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα είναι ποιοτικά διαφορετική από τις προηγούμενες. Με την κρίση χρέους της ευρωζώνης να… θεριεύει, και την πρόφατη Σύνοδο των G8 στο Camp David να έχει επικεντρωθεί στο θέμα της Ελλάδας, οι Βρυξέλλες δεν μπορούν να συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν διαχειριστικά, γραφειοκρατικά και εν πολλοίς μοιρολατρικά το ζήτημα.
Η αλλαγή ηγεσίας στη Γαλλία, έστω σε επίπεδο ψυχολογίας, και μέχρι να διαψευστούν οι προσδοκίες που συνοδέυουν τον Φρανσουά Ολάντ, προσφέρεται για εφαλτήριο συζήτησης από μηδενική βάση: Του που θέλει να πάει η Ευρώπη, αφού πρώτα αναλυθεί εκτενώς το πως φτάσαμε ως εδώ.
Δεν είναι τυχαίο ότι το Παρίσι έθεσε και πάλι επι τάπητος το ζήτημα της έκδοσης ευρωομολόγου, που προκαλεί εκνευρισμό στο Βερολίνο. Επειδή η Γερμανία γνωρίζει ότι, αργά ή γρήγορα, θα αναγκαστεί να συναινέσει σε μια τέτοια επιλογή, μέχρι όμως να συμβεί αυτό, επιχειρεί να αποκομίσει τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη.
Στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και κυρίως εκείνη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που θα προηγηθεί, η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς θα αποτελέσουν την κεντρική παράμετρο του αφηγήματος για την κατάσταση στην Ελλάδα. Η κυρίαρχη παράταξη της Κεντροδεξιάς, αποτελεί το τελευταίο ανάχωμα των αστικών και φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, στην προσπάθεια να φράξουν το δρόμο του ΣΥΡΙΖΑ προς την εξουσία. Με τις δημοσκοπήσεις που διενεργούνται και βλέπουν το φως της δημοσιότητας, να δείχνουν ότι η μάχη θα είναι σκληρή και εκλογικά οριακή.
Σε αυτή τη συγκυρία, ο Αντώνης Σαμαράς προσέρχεται στις Βρυξέλλες κατάλληλα προετοιμασμένος για να καταθέσει μια σειρά από προτάσεις… εξομάλυνσης των αρνητικών συνεπειών του Μνημονίου. Έτσι ώστε οι φιλο-ευρωπαϊκές δυνάμεις της χώρας να έχουν ένα πρόσθετο, συγκριτικό πλεονέκτημα στην επιχειρηματολογία τους, για να πείσουν την κοινωνία και ιδίως τους αναποφάσιστους, ενόψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου.
Η ατζέντα αυτή, μια ατζέντα ανατροπής, θα προσφέρει στους Ευρωπαίους μια χρήσιμη παρακαμπτήριο από το αδιέξοδο της αμιγώς υφεσιακής πολιτικής και των αντίστοιχων στοχεύσεων του Μνημονίου. Ώστε να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη, και να μην απειληθεί η ύπαρξη του ίδιου του κοινού νομίσματος.

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ / statesmen.gr

Αντώνης Σαμαράς : Τώρα που η Ευρώπη αλλάζει και υιοθετεί την ανάπτυξη, η Ελλάδα πρέπει να επωφεληθεί.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε, σήμερα, με τον υπηρεσιακό Πρωθυπουργό κ. Π. Πικραμμένο.
Μετά τη συνάντηση, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 
«Υποστήριζα μόνος μου αυτά που τώρα οι περισσότεροι αποδέχονται στην Ευρώπη: ευρωομόλογο, ομόλογα επενδύσεων και υποδομών και επανεκκίνηση της οικονομίας. Όχι μονομερής λιτότητα. Ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή.
Τώρα που η Ευρώπη αλλάζει και υιοθετεί την ανάπτυξη, η Ελλάδα πρέπει να επωφεληθεί. Αλλά για να επωφεληθούμε, πρέπει να μείνουμε μέσα στο ευρώ και να κερδίσουμε μέτρα για άμεση ανάπτυξη της οικονομίας μας και ανακούφιση της ελληνικής κοινωνίας.
Αυτά είπα σήμερα στον πρωθυπουργό. Και προς αυτή την κατεύθυνση, πιστεύω, ότι πρέπει να κινηθεί η Ελλάδα».

Η Ελλάδα μπροστά σε δύο διλήμματα – το εξής… ένα!



Παλιές και νέες απειλές κατά της Ελλάδας αναβιώνουν ή κάνουν για πρώτη φορά την εμφάνισή τους στον ορίζοντα, ενώ η χώρα βρίσκεται στην αρχή μιας νέας προεκλογικής περιόδου με αμφίβολη την έκβαση του εκλογικού αποτελέσματος – κάτι στο οποίο συντείνει και η φορολογική επιδρομή που άρχισαν να δέχονται οι ψηφοφόροι της 17ης Ιουνίου.

Η Τουρκία συνεχίζει τις απειλές της – και μέσα στο τριήμερο των εκδηλώσεων μνήμης για την Ποντιακή Γενοκτονία – οι Ευρωπαίοι εταίροι επαναλαμβάνουν σε όλους τους τόνους ότι οι προσεχείς εκλογές αποτελούν δημοψήφισμα, προκειμένου να αποφανθούν οι Έλληνες αν επιθυμούν ή όχι να παραμείνουν στην ευρωζώνη, αλλά ανάλογα μηνύματα έρχονται (από το G8) και από τις εκτός ΕΕ υπερδυνάμεις, με τους ηγέτες των ΗΠΑ και της Ρωσίας να δηλώνουν μεν πως η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη, προσθέτοντας όμως πως… πρέπει και να το θέλουν και οι Έλληνες!

Γιορτάζουν την Άλωση (της Ελλάδας) με συνέδρια και κόκκινα χαλιά

 Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Αν ψάχνετε να βρείτε για ποιο λόγο δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη τα αποτελέσματα της Απογραφής που διεξήχθη από τις 24 ως τις 27 Μαΐου 2011 – οπότε οι εκλογές της 17ης Ιουνίου θα διεξαχθούν (κατά παράβαση του άρθρου 54 του Συντάγματος), με την Απογραφή του… 2001 και θα προκληθεί σειρά ανωμαλιών με ενστάσεις και τα λοιπά – η απάντηση είναι απλή:

Επί ένα χρόνο η ΕΛΣΤΑΤ στρώνει κόκκινα χαλιά για να πατήσει το στιβαρό πόδι του επικεφαλής της Eurostat και απηνούς διώκτη της Ελλάδας, Βάλτερ Ραντερμάχερ.

Ο κύριος αυτός (που βέβαια στην Ελλάδα βρήκε και τα κάνει), εμφανίζεται ως συνδιοργανωτής – μαζί με τον επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Α. Γεωργίου – ενός… «μείζονος στατιστικού γεγονότος», όπως αναφέρεται στο Ετήσιο Στατιστικό Πρόγραμμα της Αρχής.

Το «μείζον στατιστικό γεγονός» δεν είναι άλλο από την διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου «Ποιότητα και Μεθοδολογία των Στατιστικών Q2012», που εγκαινιάζεται στην Αθήνα (στο Μέγαρο) στις 29 Μαΐου και ολοκληρώνεται την 1η Ιουνίου, με οικοδεσπότες ακριβώς τους κυρίους Γεωργίου και Ραντερμάχερ.

Ο Βενιζέλος αλλάζει στρατηγική

Το ιστορικό χαμηλό στο οποίο κινήθηκε το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 6ης Μαϊου, κλόνισε συθέμελα την ψυχολογία των στελεχών του Κινήματος, καθώς και της κοινωνικής βάσης του. Απέναντι στον πολιτικό καλπασμό του ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ δεν δείχνει να είναι σε θέση να αντιτάξει πειστικά και αποτελεσματικά αντίμετρα, με αποτέλεσμα η κάλπη της 17ης Ιουνίου να αντικρίζεται με… τρόμο από την Ιπποκράτους, αναφορικά με το ποσοστό που θα φέρει το Κίνημα.
Στο πλαίσιο αυτό, είναι πλήρως εξηγήσιμη η πρόθεση του Ευάγγελου Βενιζέλου  να διαφοροποιήσει την προεκλογική στρατηγική του. Και, σε αντίθεση με όσα προηγήθηκαν των εκλογών της 6ης Μαϊου, αυτή τη φορά στο κάδρο δεν θα βρίσκεται μόνος του ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αλλά δίπλα του θα βρίσκονται και τα κορυφαία στελέχη του Κινήματος.
Η απουσία των λεγόμενων κορυφαίων άλλωστε, υπήρξε κεντρικό ζήτημα αντιπαράθεσης κατά την προεκλογική περίοδο της 6ης Μαϊου, ανάμεσα στο περιβάλλον των στενών συνεργατών του Ευάγγελου Βενιζέλου, δηλαδή τη νέα ηγετική ομάδα η οποία έχει συγκροτηθεί στην Ιπποκράτους, και τα κορυφαία στελέχη που στήριξαν τον σημερινό Πρόεδρο ώστε να βρεθεί χωρίς αντίπαλο στη διαδικασία διαδοχής του Γιώργου Παπανδρέου.
Τα επιχειρήματα των δυο πλευρών μάλιστα, ήταν εκ διαμέτρου αντίθετα: Οι «προεδρικοί» υποστήριζαν ότι… έψαχναν και δεν έβρισκαν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου τα κορυφαία στελέχη. Ενώ οι τελευταίοι σημείωναν με έμφαση ότι υπήρξε κεντρική προεκλογική στρατηγική της Ιπποκράτους η «αποξένωσή» τους, ώστε στο κάδρο να εμφανίζεται μόνος ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΡΡΗΣ / statesmen.gr

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ "ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΓΓΥΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ"

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Π.ΠΙΚΡΑΜΜΕΝΟ

"Μόλις τελείωσε η συνάντηση που είχα με τον κ. Πρωθυπουργό.Υπήρχε μια εκτενής ενημέρωση για τα θέματα που αφορούν το εσωτερικό αλλά και την παρουσία της χώρας μας στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Σικάγο.Υπήρξε ενημέρωση στα θέματα που αφορούν την Άμυνα και τα θέματα που αφορούν την εξωτερική πολιτική.

Οφείλω να πω ότι ήταν μια εκτενής ενημέρωση.Προχωρούμε κατ' αρχήν με ομαλό τρόπο προς την διεξαγωγή των εκλογών όπου η υπηρεσιακή κυβέρνηση, ο υπηρεσιακός Πρωθυπουργός ο κ. Πικραμμένος, έχουν πάρει όλα εκείνα τα μέτρα, τα οποία θα πρέπει να διασφαλίσουν μια ομαλή προεκλογική περίοδο και μια,  ουσιαστικά, συμμετοχή όλων των πολιτικών δυνάμεων στην διασφάλιση της ομαλότητας μέχρι την 17η Ιουνίου.